2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307
Tahin yemiyorum zaten. Sağol cnm. Senin bebeğin süt alerjisi mi oldu bilgilisin bu konuda. İnsan yaşamadığı olayın cahili oluyor maalesef. Çok taktım kafama
Benim oğlan alerjik bünyeli. 9 aylıkken ürtiker oldu. Neyin sebep olduğunu bilmiyorduk. Testlerde cikmadi. Grup grup diyet yaptım önce. Sonra katı diyet, yavaş yavaş tek tek besin deneme yaptık. Sonrasında da doğru doktoru bulduk. Onun rehberliğinde diyeti bıraktım. Çok şükür 4 ayın sonunda epey toparladık. Sonra bazı besinlere katki maddelerine kaldı. Biraz ürtiker biraz egzama... Her şeye tepki verdi. Süt. Meyve. Sebze. Biz hala ailece paketli gıda tuketmemeye özen gösteriyoruz. Artık üç yasinda. Alıştık birçok şeyi aştık. Neye ne tepki verdiğini durumunu kavradım. Başlangıç çok zordu. Ürtiker olduğu için hep anjioodemden korktuk, dil boğaz şişmesi sonucu nefes alamaması endişelendirdi. Ama çok şükür doğru doktor rahatlayan anne... Hepsi geride kaldı. Bugüne şükürler olsun.

Sling/kanguru oneriririm

Doktorum bebek sancıyla kanaala kendi girer orasını hiç düşünme dedi..
Benım doktorum suni vermek için açıklık olmasını istiyor.
Eğer açıklk yoksa suniyi denememi istemiyor .
Ben ilk doğumumda 41+0’da hastaneye gittiğimde ne açılma ne sancı vardı. Günüm geçtiği için suni sancı vermedi ancak rahim açıcı bir fitil uyguladı. Doktorunuza sorun belki böyle bir seçenek sunar size.

Ürtiker çocukluğumdan beri kabusum benm bikac senede bir çok yoğun ürtiker geciriyorum ben kasintidan ölüyorum. Off off kendimde gördüğüm belli bı besine alerjim yok ama yoğun bsitres dönemlerinde ürtiker ortaya çıkıyor ürtiker atağı başlayınca acı baharat yağlı kızartma asitli her şey tetikliyor. Normal zamanda tetiklemiyor. Tabi durum çocukta olunca çok daha zor tesbit edene kadar epey sıkıntı oluyo malesef

Sling/kanguru oneriririm
Kanguru alicaz karar verdim zaten yemek yapmak bile mevzu karnı tok altı temiz yatırıyorum mutfağa girdiğim gibi aglio . Kraft baktim ama bel desteği yokmuş. Boyun düzleşmesi var sırtım ve boynum sıkıntılı benim iyi bı bel desteği olan kanguru bulmam lazım.

Erkek bebeklerde kanguruyı önermiyorlar, ablamın doktoru söylemiş hatta. Var m bu konu hakkında bilgi sahibi olan??
Bende istiyorumm, kesinlikle hayatı kolaylaştıran bir şey gibi görünüyor ama sağlıklı ve doğru bir tercih olmalı, yoksa kalıcı omurga problemleri olabilir Allah korusun

Bazı kangurularin özelliklerinde erkek bebekler için uygundur yazio. Testislerde zarar vermesin diye ona göre tasarlanmış. Araştırma asamasindayim iyi. Sağlıklı ergonomik kangurular ortalama dörtyüz TL. Çok çok pahalı olanlar da var tabi

Kesinlikle ergonomik al. Şu bacaklarin pozisyonu çok önemli. Kanguru doğru taşıma bacak şekli ve yazınca çıkıyor Google'da. Bebeğin kilosunu neredeyse yarı yarıya indiriyor ergonomikler. Ben 12 kiloya kadar taşıdım

Z zeraseba
Bacakların aşağı sarktigi ve öne bakan kanguru kullanmayın. Kız için de erkek için de tehlikeli. Ama bacaklar M /W duruşta olursa sorun yok. Bu şekilde erkek bebekte testis ve penise baskı da olmuyor.
Gönül ister hepimiz Boba, Ergobaby vs alabilelim. Ama çok pahalilar. Ben ilk bebekte de daha uygun yollu bir şey kullandım ama tabii ergonomikti. Şimdi o kanguru duruyor. Benimki momfortbaby. Onun yerine solomom baby çıkmıştı.
Şimdi çok net hatırlamasam da love&carry kullanıyordu arkadaş memnundu. Çok farklı markalar piyasaya girmiş. 3 sene önce böyle degildi.
Size fotoları ekleyeceğim. Yanlis ve doğru taşıma şekli.

Eklentiler

• Screenshot_2019-10-23-00-23-30-611_com.android.chrome.webp
    32,8 KB · Görüntüleme: 42
  • Screenshot_2019-10-23-00-23-27-373_com.android.chrome.webp
    30,4 KB · Görüntüleme: 40
  • Screenshot_2019-10-23-00-23-19-099_com.android.chrome.webp
    33 KB · Görüntüleme: 43

Nerde yasiyorsun doktorun kim cok merak ettim

Yurutec de onerilmiyormus erkek bebege

Kızlar bugün 1 saat içinde 3 defa trafik kazası atlattım. Birincide biz karşıdan karşıya geçmeye çalışırken bana sağdan minibüs çarpıp ablamın üstüne attı, Allah’tan bi hasar yok. İkincide içinde bulunduğum dolmuş kaza yaptı o da ufak hasarlıydı. Üçüncüde de park yerinden çıkan araç, arkada yaya falan var mı diye bakmaksızın büyük kızımla benim üzerime sürdü, bağırmasam durmayacaktı adam. Bir de adamların savunması “görmedim”. Aynaya balmazsan tabi görmezsin. Bir de ben bağırıp, çağırdım diye bana saygısız, terbiyesiz diyor.
Memlekette ne araçlı ne yaya olarak can güvenliği yok gerçekten

Bir doguraydim da rahatlasaydim. Gunler gectikce daha da zorlasiyor. Uyumak yemek yemek yurumek her sey zor. Cok halsizim bir iki gundur bir de. Anlamadim ki neden boyle oldum.
36. Haftada doğurmama rağmen ben bile son zamanlar acayip zorlanmıştım:/
Allah kurtarsın sağ salim seni de axel. Az kaldı inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…