2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307
Gecmis olsun ucuz atlatmissiniz. Ne diyeyim kaza bela cikmis derler verilmis sadakaniz varmis Dikkat edin kendinize can guvenligi konusunda haklisin. Yayaya oncelik hakki ile yay ecidinde durmasi gerekiyor araclarin fakat guvenip yola adim atamiyorum. Bazen araclardan duran oluyor hala emin olamiyorum tam gecicekken durmus araca guvenip yanindan aniden baska arac cikiyor. Yani ulkede trafikte orman kanunlari var.

Zaten 2 saatte bir diyorlar benim ki 3 saatte bir uyanıyor emzirmek için uyanmasını bekliyorum
Bir doguraydim da rahatlasaydim. Gunler gectikce daha da zorlasiyor. Uyumak yemek yemek yurumek her sey zor. Cok halsizim bir iki gundur bir de. Anlamadim ki neden boyle oldum.
Az kaldı sık dışını biraz daha
Gecmis olsun

Kızlar bu arada slinglerdeki markaların fiyat farkı kumaş kalitesinden mi bilemiyorum ama çok uçuk fiyatlar var. En uygunu neko sanırım ve gayet iş görüyor. Ben tutumluanne den ikinci el aldım. Benim araştırdığım kadarıyla yenidoğan için sling daha iyi, bebeği iyice kavrayıp, sıkı tutuyor Z zeraseba . Büyük kızımda 2.aydan itibaren kanguru kullandım(ergobaby) nin. Onu da ikinci el almıştım. Yenidoğan desteği oluyor onların da. Özellikle 6 aydan sonra sırtıma da takabildiğim için çok rahat ettim ben. 1 buçuk yaşına kadar sırtımdan indirmedim desem yeri. Hayatımı kurtardı diyebilirim.
Tutumluannede ürün ve fiyat olarak çok seçenek var, tavsiye ederim.

Evet maalesef bende de var. Hatta hamileyken ürtiker olmuşum. Ürtiker tanısı geç kondu. Oğlum da öyle. Bız stresli bir süreç yaşadık. İse başlama okulda sıkıntılar falan. Sonra her şey dokundu dediğin gibi. 4aylik ataktan sonra biz artık çok temkinli ilerledik. Mesela bunye öncede tepki vermediği süt ürünlerine egzama ile tepki vermeye başladı. Yumurtaya....
Her şeye sıfırdan başladık. Doktorumuz beni çok rahatlattı. Ne zaman ben rahatladım çocuk rahatladı.
Hassas bir çocuk. Hala her şey dokunabiliyor.
Ama artık biz alıştık. :)

Nerde yasiyorsun doktorun kim cok merak ettim
Alerjide kim ne derse desin en iyisi Hacettepe. Hacetepe'nin asistanları bile öteki uzmanlardan docentlerden daha iyi.
Biz Doç Dr Özge Uysal Soyer'e gittik. Alerji uzmanı.
Ayrıca yeğenimin 2 3 yaşından beri tanı konulamayan bir öksürüğü vardı. Gitmediği doktor özel devlet gitmediği bölüm kalmadı. Ankara'yı bıraktık çevre illere bile gitti yengem belki iyi bir doktor vardir diye. En sonunda randevu alabildi ve Hacettepe alerjiye götürdü. Bu çocuğa astım teşhisi 10 yıl sonra konabildi. Biz astım dedikçe doktorlar kabul etmedi. Eğer 7 yasa kadar doğru tedavi uygulansaydi muhtemelen gececekti. Şimdi hayat boyu kalma olasılığı çok yüksek.

Alerjide Hacettepe.
Yenidoğan ve çocuk takibinde de Ankara üniversitesi Prof Dr Ömer Erdeve'ye gözüm kapalı güveniyorum.

Çok geçmiş olsun Allah beterinden korusun

Oğlum da da ara ara ürtiker cikio malesef bu hastalıklar genetik olabiliyor. Çocukken bayramda şeker çikolata yi fazla kacirdigimda bile cikiodu benm büyük oğlum hem alerjisi var hem bronşit bronşit daha iyi şimdi. Büyüdükçe hastalığı tanıdık hasta olduğu zaman bronşit olmadan müdahale edebiliyorum artık. İlk zamanlar çok acemiydim burun akıntısının bronşite cevirebilecegini bilmezdim doktora gidene kadar çocuk acillik olurdu.

E peki neler yiyorsun canım Gaz yapmayan ne var ki Emzirirken insan felaket acikiyor

Ergobaby diye bir marka var canım. Kızım da onu kullandım, herşeye ağrır benim belimde. Ama onda hiç sıkıntı yaşamadım. Şiddetle tavsiye ederim. Biraz pahalı ama değer. Lafı gelmişken söyleyeyim, babywearing Türkiye diye bir Facebook grubu var. Ben oradan ikinci el almıştım.

E peki neler yiyorsun canım Gaz yapmayan ne var ki Emzirirken insan felaket acikiyor
Tarhana çorbası. Patates li yemekler. Pilav makarna az yiyorum kabızlık yapmasın diye. Taze fasulye kabak ıspanak patlıcan falan. Çok seçenek yok zaten her sebzeyi sevmem ben. Lalahana pırasa da acayip gaz yapar mesela

Bakayim cnm yakın zamanda almam laizm

Çok geçmiş olsun canım

valla canm verilmiş sadakan varmis. butun talihsizlikler seni bulmus . bi okun bi sadaka ver gene Allah korumus dikkat eden yok trafikte maalesef

Öğretmen arkadaşlara bir sorum olacaktı. Okulunuza Doğum öncesi ve sonrası hangi belgeleri teslim ettiniz? Ben 32. Haftada aldığım raporu verdim bir de Doğum yapınca aldığım Doğum belgesini. Ama memur diyor ki Doğum sonrası için 8 haftalık rapor vermesi gerekiyor doktorun. O raporu alabilirsen al dedi. Ücretsiz izin esnasında da o Doğum sonrası rapor kullanılıyormuş. Sizler ücretsiz izin alırken hangi belgeleri verdiniz? Ya da örnek dilekçe var mı acaba elinizde

sadaka ver cnm bu ay kaza ayı derler

Merhaba..Ben de ogretmenim..Dogum oncesi okula 32.haftada calisabilir raporu, 37.haftada da calisamaz raporu verdim.Bir de dogum oldugunda veriyormussun sanirim.Gerisini bilmiyorum.Bilen birisi aydinlatirsa cok iyi olur.

Ek olarak doktorum dogum izni bitisinde 45+45 iki tane heyet raporu verecegini soyledi.Onu alacagim bir de.Onu mu soyluyor acaba o kisi?

Bebeğin yumurtalıklarının rengi koyuymuş hormon testi istedi doktor. Henüz yaptırmadık var m böyle bir durumla karşılaşan?
Daha 10 günlük bebek ilaç falan da versin istemiyorum
Geçen hafta crs günü 3 tüp kan verdik.
İlk doğduğu gün annem dr a sordu normal dedi haftalık knt de sorduk bi hormon testi yapalım dedi.ozel 260 tl fiyat çıkarttı.crs günü için numune hastahanesine götürdüm hem kalca usg için 42. Güne rnd aldık hemde hormon testi verdik.diger sonuçlar ertesi gün çıktı ama hormon 10 gün sonra çıkacakmış.cikan sonuçları sağlık ocağındaki dr a gösterdim bunlar normal ama hormonuda görelim dedi.sonuc çıkınca yine devletteki dr a randevu alip göstericem.normal olmayan birşey varsa çocuk endokrinoloji olan bir yere götüreceğim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…