2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307
Kızlar, özellikle yeni doğum yapan ya da yapacak olanlar mümkünse bir ay kırk gün misafir kabul etmeyin. Ben annemin evinde olduğum için bişey diyemedim. Gelenle oturdum, yatıp dinlenemedim. Gazım geldi afrdersiniz, o esnada çıkaramadım, aşırı rahatsız etti. Dikişlerim çok oturmaktan 19.gün ancak alınabildi ve doğum yapalı bir ay oldu ancak bir parça iyi hissedebiliyorum kendimi.
Aman ha çok dikkat edin siz, yarım saat bile oturmak çok fazlaymış.

Hamile olduğumu öğrencilerin sonra ilk iş tuvalet eğitimi olmuştu bizde. Çok şükür hallettik. Ama geri dönecek kardeş gelince biliyorum. Sen kızma zorlama. Şimdi nasıl istiyorsa öyle yapsın. Sonuçta tuvaleti öğrenmeye yok. Canını da sıkma.
Geçecek hepsi bir doguralim bir buyusunler... Bu kez erken olur dedim ben de ama bu sıpa da bekleyecek gibi.
Senin büyük kaç yaşında.

Bende hiç sancı çıkmadı ya.
İyi iyi maşallah.
Ben bekleyeyim bari. Benim hastane taşınıyor. Sonra 29 Ekim sonra Dr birkaç gün izinli.
Allah'ım önümüzdeki hafta in randevusunu zor aldım.

Aslinda kucuk bnm kizim daha 1 ekimde 2 yaşadı . Bezi kendi reddettiği icin mecbur öğretmeye çalıştım öğrendi bi ara tekrar geriledi . sonra geri tekrar başladık en baştan ögreneceğine inancım vardi cunku ama gene aynı sonuç 1 hafta sorunsuz söyleyip tekrar geriledi baktm hem bn sinirleniyorm hemde baktm galiba hazir degil bi hevesle soyluyordu belkide cisi dedm vazgectm oylece bezi de hevesle baglatmaya basladi suan ama kaka gercekten hic yapmamıştı hic kacirmadi ilk basladigimiz andan bu yana hep tuvalete yapti. şimdi yapınca 2dir cok canim sıkıldı acikcasi. yani etrafimda herkes cok acele ettin diyor da bn etmedim kendi istemiyordu baglatmayi ve cok hevesliydi . bni üzen kısım öğrenen cocuk neden geri basa döner bu ama yapacak bisi yok gercekten kendi haline bırakmak zorundayım zorlarsam daha kötü olur kendide yipranir

Benim de büyük kızım yatırmadı beni:/ senin oğlan kaç yaşında? Uzun bir süre alışma süreci zorlayacak bizi:/ benim kızın kıskançlığının dozu hergün artıyor ve farklı şekillere bürünüyor. İnşallah en kısa sürede kardeşlerine uyum sağlar, sakinleşirler.
Nevresim değiştirmek vücudu gerdiği için canın acımıştır:/ ben hamileyken de hiç girmedim o işlere.

Benim 23.gun bugun.Hala yururken zorlaniyorum,hizli normal adim atamiyorum.
Normal doğumda bile 40 güne kadar tempoyu yavaş yavaş artırarak yürümeyi tavsiye ediyor doktorlar. Ben dün bebeğime yetişeyim diye hızlı yürüdüm, fazla yorulmak da gaz yapıyormuş. Akşam pert oldum:/

Fazla yorulmakta mi gaz yapiyomus. dur bakalim daha neler duyucaz bu gazlar bitene kadar.

Sizler yazdıkça iyice korkmaya basladm kizim zaten bugünlerde kendinde hic görmediğim sacma sapan hareketler yapmaya başladı surekli ağlıyor . çiğlik atmaya başladı . su davranışların üzerine bide bebek doğduğunda hareketleri nasl olacak merak ve korkuyla bekliyorum. zaten bebeklere aşırı düşkün yeğenlerim var onları gördüğü an ver bebegi bak bu bebegi kucağıma koy bn onla oynayayım gbi aşırı bi sevgisi var bu bni korkutuyordu. Suan anlıyorum ki degisik tepki vermeyen cocuk yok Allah bilir bizimki neler yapicak

[/QUOTE] Oğlum 4.5 yaşında. Bizim de kıskançlık giderek artıyor. Güzelce anlattım olmadı. Artık zarar verme safhasına geçti. Bugün dayanamadım epey kızdım. Geri de üzüldüm ama çok çaresiz kalıyorum artık. Birde hiç böyle bir çocuk değildi. Bebekleri zarar görmesinler diye dokunmazdı bile.

Benim oğlumda doğduğunda kırmızı ucu beyaz civilceye benzer lekeler vardı. Hala var azaldı ama hala tam geçmedi. Sizin lekeler doğumla mı geldi yoksa sonradan mı oldu. Dr dan haber alınca buraya da yazarsanız çok sevinirim. Geçmiş olsun.

Vericem, neden öyleymiş ki? İlk defa duydum.

Sefer ayı bildigim kadariyla muslumanlarin çok belaya ugradgi ay islamiyet yayilirken.. Simdi de ayni şekilde düşünülüyor.. Çok bilgim yok ama bu konuda halinin altina para konur ay bitmeden sanrm sadaka olarak verilir.. Gecen sene yapmistm.. Bu sene yapamadm ben

Benim oğlumda da vardı o. Annenin hormonları bebeğe geçiyormuş ondan oluyor muş onlar. Doktor öyle söylemişti. Hala var, doktor normal dedi ona

Benim kızım da çok severdi hep bebekleri, kardeşine karşı da hala sevgi dolu ama benim eskisi kadar onla ilgilenememem doğal olarak sıkıntı yaşatıyor. Bu kıskançlık kaçınılmaz son gibi birşey ama bugün küçüğü kucağımda görünce bağırtıyı basması beni de korkuttu:/
Allah kolaylaştırsın hepimizin işini.

Doğduğu gün varmiydi emin değilim ilk gunlerden itibaren var ama azaldı bugünlerde geçmedi tamamen .annem deri degistirio dedi. Evet elleri ve ayakları soyuluo şuanda. Haber veririm inşallah cnm

malesef alışmaları zor ama mecburlar bizde bi denge kurmalıyız. Bebeğinde bize ihtiyacı var sevgimize ilgimize. cok zor gunler bekliyor bizi. ben nedense hemen dogsunda hayatımıza odaklanalım istiyorum bi duzenimizi kuralim diyirum

Oğlum 4.5 yaşında. Bizim de kıskançlık giderek artıyor. Güzelce anlattım olmadı. Artık zarar verme safhasına geçti. Bugün dayanamadım epey kızdım. Geri de üzüldüm ama çok çaresiz kalıyorum artık. Birde hiç böyle bir çocuk değildi. Bebekleri zarar görmesinler diye dokunmazdı bile.
[/QUOTE]
Zor bir yaştaymış kardeş kıskançlığı konusunda:/ kızma lütfen, çocuk şimdi kardeşim geldi, annem bana kızmaya başladı diye bir bilinç geliştirmesin. Allah’tan en büyük dileğim; kardeşlik bağları güçlü olan evlatlarımın olması. Çoğunlukla çocukluktan zedeleniyor ya da güçleniyor annenin yaklaşımıyla. Ben hep yapma, uzak dur, dokunma diye değil de(tabi bazen ani durdurmada ağzımdan kaçıyor) “o daha küçük, küçük bebeklere dokunulmaz, istersen öpebilirsin, konuşabilirsin, o biraz büyüyünce sana sarılacak, senle oynayacak, bunun için yürümesi lazım vs” gibi sürekli açıklayarak yaklaşıyorum. Odadan ayrılacaksam büyüğü yanıma alıyorum, ikisini baş başa bırakmamak için. Emzirirken tepeme çıkar, yakama yapışırsa, ağlarsa arada bir iki laf atıyorum, sonrasında çoğunlukla susuyor. Tabi ben şimdi yemek, temizlik derdiyle uğraşmıyorum size göre daha dinginim ama 10 gün sonra ben de sizdenim. Yani o işler de yüklenince anneye hepsine dayanması çok zor geliyor. Yine de büyüklerin de hakkını gözetmeliyiz. Nihayetinde onlar da çocuk ve tepkileri çok doğal.

Küçüklerin ihtiyaçları beslenme sadece ama büyüklerin duygusal ihtiyaçları daha zorlayıcı bana göre:/ zamanla onlar alışıp kabullenince bebeği daha kolay olacaktır ama uzun süre zorun tadı damağımızdan gitmeyecek:d
Hayırlısıyla, sağlıkla gelsin bebeğin. Büyük de kolaylıkla uyum sağlasın inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…