Hamile olduğumu öğrencilerin sonra ilk iş tuvalet eğitimi olmuştu bizde. Çok şükür hallettik. Ama geri dönecek kardeş gelince biliyorum. Sen kızma zorlama. Şimdi nasıl istiyorsa öyle yapsın. Sonuçta tuvaleti öğrenmeye yok. Canını da sıkma.Daha da günün var sninah ah bu kez erken gelir diye düşündüm hep o kadr kasilma sanci vardi e simdi hc bisi yok dun den beri kasılmam fazla o kadr ağrılı bile deil . oyle ki hersey üstü üstüne geliyor tuvalet eğitimi verdiğim kizim once çişini dememeye başlamıştı bende beze geri geçtim smdide kakasini yapmaya başladı 2 aydır hep tuvalete yapan cocuk noluyor anlamıyorum Agzimdan bisi cikmasini bekliyor gbi gecen dedm ki gene ki kaka yi tuvalete yapıyor o kadr üzülüyorum ki öğrenip geri bıraktı resmen
Amin canm . bi merak bekliyoruz bakalmİnşallah rabbim geride kalanlara sağlıklı sıhhatli kolay doğumlt nasip etsin
Bende hiç sancı çıkmadı ya.Bende bugun NST ye girdim.
Hafif hafif 3 sancı çıkmıs ama dün akşam çok ağrılarım vardı uyuyamaıdm resmen . Normalde cuma günü kontrol yapıcaktı . Vajina kemiklerim çok ağrıyor deyince muayene etti 3 cm açıklık
Cuma günü tekrar çağırdı .
şimdilik suyu herşeyi çok iyi beklemeye devam
Ama ben sabahtan beri yürüyemiyorum o ayrı hem bebek baskı yapıyor hemde inanılmaz kemik ağrım var
Normal doğum uapanlar siiznde böylemiydi son zamanalr ?
Kızlar doğum yapalı yarın bir ay olacak. Sezeryan ağrım geçmişti tamamen. İki gündür yeniden başladı. Uzun sürmesi normal mi sizce. Siz ne durumdasınız
Aslinda kucuk bnm kizim daha 1 ekimde 2 yaşadı . Bezi kendi reddettiği icin mecbur öğretmeye çalıştım öğrendi bi ara tekrar geriledi . sonra geri tekrar başladık en baştan ögreneceğine inancım vardi cunku ama gene aynı sonuç 1 hafta sorunsuz söyleyip tekrar geriledi baktm hem bn sinirleniyorm hemde baktm galiba hazir degil bi hevesle soyluyordu belkide cisi dedm vazgectm oylece bezi de hevesle baglatmaya basladi suan ama kaka gercekten hic yapmamıştı hic kacirmadi ilk basladigimiz andan bu yana hep tuvalete yapti. şimdi yapınca 2dir cok canim sıkıldı acikcasi. yani etrafimda herkes cok acele ettin diyor da bn etmedim kendi istemiyordu baglatmayi ve cok hevesliydi . bni üzen kısım öğrenen cocuk neden geri basa döner buHamile olduğumu öğrencilerin sonra ilk iş tuvalet eğitimi olmuştu bizde. Çok şükür hallettik. Ama geri dönecek kardeş gelince biliyorum. Sen kızma zorlama. Şimdi nasıl istiyorsa öyle yapsın. Sonuçta tuvaleti öğrenmeye yok. Canını da sıkma.
Geçecek hepsi bir doguralim bir buyusunler... Bu kez erken olur dedim ben de ama bu sıpa da bekleyecek gibi.
Senin büyük kaç yaşında.
Benim de büyük kızım yatırmadı beni:/ senin oğlan kaç yaşında? Uzun bir süre alışma süreci zorlayacak bizi:/ benim kızın kıskançlığının dozu hergün artıyor ve farklı şekillere bürünüyor. İnşallah en kısa sürede kardeşlerine uyum sağlar, sakinleşirler.Ben doğumdan iki hafta sonra normal işlerimi yapmaya başladım. Annem yanımdaydı zaten 10 gün, o gidince yemeğe falan başladım sonra süpürme silme, beni zorlayan nevresim değiştirme oldu. Siz siz olun o işi eşinize yaptırın.
Birde büyük oğlumda kucağıma gelip yatıyor. Kardeşi kucağımdayken kıskanıyor, onu korumaya çalışırken zorluyorum galiba dikiş yerini
Normal doğumda bile 40 güne kadar tempoyu yavaş yavaş artırarak yürümeyi tavsiye ediyor doktorlar. Ben dün bebeğime yetişeyim diye hızlı yürüdüm, fazla yorulmak da gaz yapıyormuş. Akşam pert oldum:/Benim 23.gun bugun.Hala yururken zorlaniyorum,hizli normal adim atamiyorum.
Normal doğumda bile 40 güne kadar tempoyu yavaş yavaş artırarak yürümeyi tavsiye ediyor doktorlar. Ben dün bebeğime yetişeyim diye hızlı yürüdüm, fazla yorulmak da gaz yapıyormuş. Akşam pert oldum:/
Sizler yazdıkça iyice korkmaya basladm kizim zaten bugünlerde kendinde hic görmediğim sacma sapan hareketler yapmaya başladı surekli ağlıyor . çiğlik atmaya başladı . su davranışların üzerine bide bebek doğduğunda hareketleri nasl olacak merak ve korkuyla bekliyorum. zaten bebeklere aşırı düşkün yeğenlerim var onları gördüğü an ver bebegi bak bu bebegi kucağıma koy bn onla oynayayım gbi aşırı bi sevgisi var bu bni korkutuyordu. Suan anlıyorum ki degisik tepki vermeyen cocuk yok Allah bilir bizimki neler yapicakBenim de büyük kızım yatırmadı beni:/ senin oğlan kaç yaşında? Uzun bir süre alışma süreci zorlayacak bizi:/ benim kızın kıskançlığının dozu hergün artıyor ve farklı şekillere bürünüyor. İnşallah en kısa sürede kardeşlerine uyum sağlar, sakinleşirler.
Nevresim değiştirmek vücudu gerdiği için canın acımıştır:/ ben hamileyken de hiç girmedim o işlere.
Oğlum 4.5 yaşında. Bizim de kıskançlık giderek artıyor. Güzelce anlattım olmadı. Artık zarar verme safhasına geçti. Bugün dayanamadım epey kızdım. Geri de üzüldüm ama çok çaresiz kalıyorum artık. Birde hiç böyle bir çocuk değildi. Bebekleri zarar görmesinler diye dokunmazdı bile.Benim de büyük kızım yatırmadı beni:/ senin oğlan kaç yaşında? Uzun bir süre alışma süreci zorlayacak bizi:/ benim kızın kıskançlığının dozu hergün artıyor ve farklı şekillere bürünüyor. İnşallah en kısa sürede kardeşlerine uyum sağlar, sakinleşirler.
Nevresim değiştirmek vücudu gerdiği için canın acımıştır:/ ben hamileyken de hiç girmedim o işlere.
Ben maşallah çok iyiydim.4.5.gün dik yürüyebiliyordum çok rahat. Dün ağrım vardı da bugün biraz daha iyi gibiyim. Umarım tekrarlamazBenim 23.gun bugun.Hala yururken zorlaniyorum,hizli normal adim atamiyorum.
Benim oğlumda doğduğunda kırmızı ucu beyaz civilceye benzer lekeler vardı. Hala var azaldı ama hala tam geçmedi. Sizin lekeler doğumla mı geldi yoksa sonradan mı oldu. Dr dan haber alınca buraya da yazarsanız çok sevinirim. Geçmiş olsun.Cok gazi var burun tıkanıklığı yaklaşık üç haftadır var yüzünde döküntüler var . Hepsi tesadüf olabilir. Gürültülü kaka gazı olduğu için olabilir. Çok bilgili değilim zaten doktora danışmak sadece. Gazlı bebek desin kabul edelim ona göre çare ararım alerjik bı durum varsa ayrı mesele
Vericem, neden öyleymiş ki? İlk defa duydum.
Benim oğlumda da vardı o. Annenin hormonları bebeğe geçiyormuş ondan oluyor muş onlar. Doktor öyle söylemişti. Hala var, doktor normal dedi onaBenim oğlumda doğduğunda kırmızı ucu beyaz civilceye benzer lekeler vardı. Hala var azaldı ama hala tam geçmedi. Sizin lekeler doğumla mı geldi yoksa sonradan mı oldu. Dr dan haber alınca buraya da yazarsanız çok sevinirim. Geçmiş olsun.
Benim kızım da çok severdi hep bebekleri, kardeşine karşı da hala sevgi dolu ama benim eskisi kadar onla ilgilenememem doğal olarak sıkıntı yaşatıyor. Bu kıskançlık kaçınılmaz son gibi birşey ama bugün küçüğü kucağımda görünce bağırtıyı basması beni de korkuttu:/Sizler yazdıkça iyice korkmaya basladm kizim zaten bugünlerde kendinde hic görmediğim sacma sapan hareketler yapmaya başladı surekli ağlıyor . çiğlik atmaya başladı . su davranışların üzerine bide bebek doğduğunda hareketleri nasl olacak merak ve korkuyla bekliyorum. zaten bebeklere aşırı düşkün yeğenlerim var onları gördüğü an ver bebegi bak bu bebegi kucağıma koy bn onla oynayayım gbi aşırı bi sevgisi var bu bni korkutuyordu. Suan anlıyorum ki degisik tepki vermeyen cocuk yok Allah bilir bizimki neler yapicak
Doğduğu gün varmiydi emin değilim ilk gunlerden itibaren var ama azaldı bugünlerde geçmedi tamamen .annem deri degistirio dedi. Evet elleri ve ayakları soyuluo şuanda. Haber veririm inşallah cnmBenim oğlumda doğduğunda kırmızı ucu beyaz civilceye benzer lekeler vardı. Hala var azaldı ama hala tam geçmedi. Sizin lekeler doğumla mı geldi yoksa sonradan mı oldu. Dr dan haber alınca buraya da yazarsanız çok sevinirim. Geçmiş olsun.
Benim kızım da çok severdi hep bebekleri, kardeşine karşı da hala sevgi dolu ama benim eskisi kadar onla ilgilenememem doğal olarak sıkıntı yaşatıyor. Bu kıskançlık kaçınılmaz son gibi birşey ama bugün küçüğü kucağımda görünce bağırtıyı basması beni de korkuttu:/
Allah kolaylaştırsın hepimizin işini.
Küçüklerin ihtiyaçları beslenme sadece ama büyüklerin duygusal ihtiyaçları daha zorlayıcı bana göre:/ zamanla onlar alışıp kabullenince bebeği daha kolay olacaktır ama uzun süre zorun tadı damağımızdan gitmeyecek:dmalesef alışmaları zor ama mecburlar bizde bi denge kurmalıyız. Bebeğinde bize ihtiyacı var sevgimize ilgimize. cok zor gunler bekliyor bizi. ben nedense hemen dogsunda hayatımıza odaklanalım istiyorum bi duzenimizi kuralim diyirum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?