- 6 Ağustos 2015
- 7.208
- 19.829
- 348
Zor bir yaştaymış kardeş kıskançlığı konusunda:/ kızma lütfen, çocuk şimdi kardeşim geldi, annem bana kızmaya başladı diye bir bilinç geliştirmesin. Allah’tan en büyük dileğim; kardeşlik bağları güçlü olan evlatlarımın olması. Çoğunlukla çocukluktan zedeleniyor ya da güçleniyor annenin yaklaşımıyla. Ben hep yapma, uzak dur, dokunma diye değil de(tabi bazen ani durdurmada ağzımdan kaçıyor) “o daha küçük, küçük bebeklere dokunulmaz, istersen öpebilirsin, konuşabilirsin, o biraz büyüyünce sana sarılacak, senle oynayacak, bunun için yürümesi lazım vs” gibi sürekli açıklayarak yaklaşıyorum. Odadan ayrılacaksam büyüğü yanıma alıyorum, ikisini baş başa bırakmamak için. Emzirirken tepeme çıkar, yakama yapışırsa, ağlarsa arada bir iki laf atıyorum, sonrasında çoğunlukla susuyor. Tabi ben şimdi yemek, temizlik derdiyle uğraşmıyorum size göre daha dinginim ama 10 gün sonra ben de sizdenim. Yani o işler de yüklenince anneye hepsine dayanması çok zor geliyor. Yine de büyüklerin de hakkını gözetmeliyiz. Nihayetinde onlar da çocuk ve tepkileri çok doğal.Oğlum 4.5 yaşında. Bizim de kıskançlık giderek artıyor. Güzelce anlattım olmadı. Artık zarar verme safhasına geçti. Bugün dayanamadım epey kızdım. Geri de üzüldüm ama çok çaresiz kalıyorum artık. Birde hiç böyle bir çocuk değildi. Bebekleri zarar görmesinler diye dokunmazdı bile.
O kadar çok açıklıyorum ki, küçük olduğunu dikkatli olmak gerektiğini. Uzaklaştırmıyoeum, sakınmıyorum da, Aa abisi seviyor muş falan diyorum hatta. Ama artık bebeğin canını yakıyor, korkutuyor ve ağlatıyor. Bakalım bir süre böyle devam ederse destek alıcam galiba. Kardeşim psikolojik danışman onun dediklerini uyguluyorum aslında. O da bugün konuşunca çaresiz kaldı. Çünkü o kadar anlayış ile davranıyoruz ki.Zor bir yaştaymış kardeş kıskançlığı konusunda:/ kızma lütfen, çocuk şimdi kardeşim geldi, annem bana kızmaya başladı diye bir bilinç geliştirmesin. Allah’tan en büyük dileğim; kardeşlik bağları güçlü olan evlatlarımın olması. Çoğunlukla çocukluktan zedeleniyor ya da güçleniyor annenin yaklaşımıyla. Ben hep yapma, uzak dur, dokunma diye değil de(tabi bazen ani durdurmada ağzımdan kaçıyor) “o daha küçük, küçük bebeklere dokunulmaz, istersen öpebilirsin, konuşabilirsin, o biraz büyüyünce sana sarılacak, senle oynayacak, bunun için yürümesi lazım vs” gibi sürekli açıklayarak yaklaşıyorum. Odadan ayrılacaksam büyüğü yanıma alıyorum, ikisini baş başa bırakmamak için. Emzirirken tepeme çıkar, yakama yapışırsa, ağlarsa arada bir iki laf atıyorum, sonrasında çoğunlukla susuyor. Tabi ben şimdi yemek, temizlik derdiyle uğraşmıyorum size göre daha dinginim ama 10 gün sonra ben de sizdenim. Yani o işler de yüklenince anneye hepsine dayanması çok zor geliyor. Yine de büyüklerin de hakkını gözetmeliyiz. Nihayetinde onlar da çocuk ve tepkileri çok doğal.
Ben de psikolojik danışmanım:)O kadar çok açıklıyorum ki, küçük olduğunu dikkatli olmak gerektiğini. Uzaklaştırmıyoeum, sakınmıyorum da, Aa abisi seviyor muş falan diyorum hatta. Ama artık bebeğin canını yakıyor, korkutuyor ve ağlatıyor. Bakalım bir süre böyle devam ederse destek alıcam galiba. Kardeşim psikolojik danışman onun dediklerini uyguluyorum aslında. O da bugün konuşunca çaresiz kaldı. Çünkü o kadar anlayış ile davranıyoruz ki.
kucuklerinde duygusal ihtiyaçları var aslında büyükler kadr olmasada. artk büyükler uyudukça öpüp koklicazKüçüklerin ihtiyaçları beslenme sadece ama büyüklerin duygusal ihtiyaçları daha zorlayıcı bana göre:/ zamanla onlar alışıp kabullenince bebeği daha kolay olacaktır ama uzun süre zorun tadı damağımızdan gitmeyecek:d
Hayırlısıyla, sağlıkla gelsin bebeğin. Büyük de kolaylıkla uyum sağlasın inşallah
Umarım kabullenir canım. Çok sağol daha dikkatli olucam artıkIncredible incredible zarar vermeye başlamışsa arkanı dahi dönme derim. Bak küçüğü başka odada yanlız bırak, güvenli bir şekilde yatır, telsiz koy yanına büyüğü yanına al. İşi,gücü, yemeği de min düzeyde yap. Bikaç aya kabullenir bebeği, sen de daha rahat edersin inşallah.
Ben büyüğün mızmızlığından küçüğü emzirip anneme devrediyorum. Yavrumun duygusal ihtiyacı bile aklıma gelmez olmuş bak:/kucuklerinde duygusal ihtiyaçları var aslında büyükler kadr olmasada. artk büyükler uyudukça öpüp koklicazinsalah canm inslh hepimizin bebekleri birbirlerine cok guzel uyum sağlarlar
Bende suan boyle düşünüyorum ama dogunca ne düşünürüm bilmiyorum . cunku zarar verme girişimi olursa mecbur bebegi odaya koyup büyükle ilgilenicem. peşin konuşmak kolay aslinda hayaller hayatlar olmaz umarm düşünceleri uygulayabilirim inslh.Ben büyüğün mızmızlığından küçüğü emzirip anneme devrediyorum. Yavrumun duygusal ihtiyacı bile aklıma gelmez olmuş bak:/
Ahh işte küçük de uyanıkken kendi kendine yatmak istemiyor. Kucakta durmak istiyor. Bizim tam olarak öyle şu anda. Iyanıksa imkanı yok kendi kendine 3 dakikadan fazla yatmıyor ağlamaya başlıyor. Mecburen kucağa alıyorsun.Bende suan boyle düşünüyorum ama dogunca ne düşünürüm bilmiyorum . cunku zarar verme girişimi olursa mecbur bebegi odaya koyup büyükle ilgilenicem. peşin konuşmak kolay aslinda hayaller hayatlar olmaz umarm düşünceleri uygulayabilirim inslh.
aynen oyle. seninki 1 aylik oldu demi artikda daha az uyuyordur ilgi ister hatta 1 2 aya dahada ister . bol huni li günler bizeAhh işte küçük de uyanıkken kendi kendine yatmak istemiyor. Kucakta durmak istiyor. Bizim tam olarak öyle şu anda. Iyanıksa imkanı yok kendi kendine 3 dakikadan fazla yatmıyor ağlamaya başlıyor. Mecburen kucağa alıyorsun.
Masaj yapacak biri varsa masaj yaptır. Ayak ucunu kendine doğru çek bırak hafif hafif. Benim de hamilelikte çok kramp giriyordu.Kizlar sabah 5 gibi iki bacağıma birden kramp girdi dizimden aşağısı ve sabah uyandigmdan beri müthiş ağrıyor anlatamam yani . sicak veya soguk uygulama yapın diye yazıyordu nette sıcak su torbası koyuyorum ama hala aynı hic bi faydası yok önerisi olan varmi?
Benim küçük prematüre old için çok uyuyordu ama o da artık gözünü açtıBende suan boyle düşünüyorum ama dogunca ne düşünürüm bilmiyorum . cunku zarar verme girişimi olursa mecbur bebegi odaya koyup büyükle ilgilenicem. peşin konuşmak kolay aslinda hayaller hayatlar olmaz umarm düşünceleri uygulayabilirim inslh.
bunu demisti ebe aslinda unutmusum. masaj esim yapıyor bi işe yaramıyor sızlıyor resmen kemiklerm.Masaj yapacak biri varsa masaj yaptır. Ayak ucunu kendine doğru çek bırak hafif hafif. Benim de hamilelikte çok kramp giriyordu.
annenin yanında olmasının avantajıBenim küçük prematüre old için çok uyuyordu ama o da artık gözünü açtıben o yüzden rahattım bir de kalabalık aile olmamızdan.
Babalık izni 10 gün, özel de mi çalışıyor eşin. Gerçi özel de pek ona riayet etmiyorlar daannenin yanında olmasının avantajıbnm olsa olsa 3 gun yanimda olur onu bile istemiyorum ama bakalm esimin desteğine gore yollarım belki biraz kırdı bni acikcasi pazarlık yapar gbi bi iki gün bn kalsam bi iki gün k.validen faln gbi laflar yaptı. eşimden başka destek olacak olan yok anlayacan onunda izni 5 gun ondan sonra Allah bana bol sabir versin
Ben kramp girdiği an ayak ucumu öne arkaya hareket ettiriyordum ağrı kalmıyordu anında geçiriyordu. Düş al istersen sıcak su iyi gelirbunu demisti ebe aslinda unutmusum. masaj esim yapıyor bi işe yaramıyor sızlıyor resmen kemiklerm.
evet canim o 5 günü bile iki ayrı zmanda kullansan arada bi iki gün çalışsan demişlerBabalık izni 10 gün, özel de mi çalışıyor eşin. Gerçi özel de pek ona riayet etmiyorlar da
esim gelsin bide duş alaym insalah gecer . kızla giremem bu şekil onu beklemeliymBen kramp girdiği an ayak ucumu öne arkaya hareket ettiriyordum ağrı kalmıyordu anında geçiriyordu. Düş al istersen sıcak su iyi gelir
Bence hiç kırılma öyle laflara. İhtiyacın varsa “olmaz anne kalman lazım” de, bırakma. Benim annemin de arada kaytarası geliyor ama ben tutuyorum:) ben doğum yaptım, 2 saat uzaklıktaki köyden 5 gün sonra geldi düşün “ağaçtaki cevizleri bırakamam” diye..geçen hafta da bir haftalığına yine kaçacaktı, erkek kardeşim “anne nobahari yanlız çok zorlanır, gitme” dedi de kaldı..ona kalırsa annemin önceki zalimliklerinden dolayı da benim geri dönmeksizin gitmem lazımdı buralardan ama yıllar boyu düşüncesizlik ve haksızlığa maruz kala kala insan annesinden bile hakkı olan ilgiyi/yardımı almak için taktik geliştiriyor:/annenin yanında olmasının avantajıbnm olsa olsa 3 gun yanimda olur onu bile istemiyorum ama bakalm esimin desteğine gore yollarım belki biraz kırdı bni acikcasi pazarlık yapar gbi bi iki gün bn kalsam bi iki gün k.validen faln gbi laflar yaptı. eşimden başka destek olacak olan yok anlayacan onunda izni 5 gun ondan sonra Allah bana bol sabir versin
guzelmis valla haklisin doğrusu. ama hani bnde diyorum ne var yevde isi yok çalışmıyor neyin pazarlığı yani. esim nasil olsa evde kimse yok napcan kal 1 hafta 10 gun deyince bile. kalamam sen yardim edeceksin esine dedi cıktı . yani ilk dogumumda 1 gün hastanede 2 gun evde kaldı ve gitti bn bebeğime baktm kendi sadece yemek ev isi ilgilendi . gene bakarsın iyiym gidersin evine peşin peşin bunu demesi kırıyor genede. esim k.validemede demisti gelip bakacaksın faln diye ağzının ucuyla bakarm dedi 1 hafta kalacan diyince nasil kalaym kardeşlerin baban evde dedi. sonra da hic gelesi gelmedi herlde ki tlfonda buraya getirsen hastaneden bn bakarm gül gbi oraya nasil gelirim bilmiyorum faln diyormuş yani anlayacağın herkes kendi derdinde . bni evlerine bekliyorlar . biraz mantık yahu 2 kaynım bi k.babam nasil emzireymorda rahat rahat annemde evine bekliyor oda ayni evinden misafir eksik olmaz nasil rahat ederm. kafam atık yani gene lafa dökülürse bu bakma isi kafam dahada atar hepsini kovalarım evdenBence hiç kırılma öyle laflara. İhtiyacın varsa “olmaz anne kalman lazım” de, bırakma. Benim annemin de arada kaytarası geliyor ama ben tutuyorum:) ben doğum yaptım, 2 saat uzaklıktaki köyden 5 gün sonra geldi düşün “ağaçtaki cevizleri bırakamam” diye..geçen hafta da bir haftalığına yine kaçacaktı, erkek kardeşim “anne nobahari yanlız çok zorlanır, gitme” dedi de kaldı..ona kalırsa annemin önceki zalimliklerinden dolayı da benim geri dönmeksizin gitmem lazımdı buralardan ama yıllar boyu düşüncesizlik ve haksızlığa maruz kala kala insan annesinden bile hakkı olan ilgiyi/yardımı almak için taktik geliştiriyor:/
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?