Ben 3 aylık yaptırdım ilkini. İkinciyi de öyle yapacağım. Yenidoğan sünneti acı hissetmiyor falan deniyor ama öyle değilmiş. Anestezi olmadan yaptırmayın. Ben lokal olsun diye ilkini klipsli yaptırdım. Bunda yönteme karar veremedim. Ama 3 ay dolunca yaptiracagim Allah izin verirse.Eşim de büyük oğlumda kıyamadı yaptırmadı şu anda çok pişman. Yeni doğanı da bir aylık oldu. Doktora danılıcsz ne zaman yaptıralım diye, görüşemedik bir türlü
Bende 7.gun yaptırmak istiyorum ama ayni bnmde esim karşı en erken 40 günlük yaptırırız en gec 6 ay bakarız duruma göre diyorKızlar yenidoğan sünneti yaptıran oldumu ben 7.gun yaptırmak ıstiyorum ama kayınbaba ve eşim bana karşı çıkıyorlar bu yanlismi anlamıyorum kayınbaba 6 yaşında yatıracakmış izin vermem bilmem ne diyor of ya delirttiler sanki ben annesi degilim
Ben lokal istiyorum aslında. Anestezi den çekiniyor ben işin doğrusu.Ben 3 aylık yaptırdım ilkini. İkinciyi de öyle yapacağım. Yenidoğan sünneti acı hissetmiyor falan deniyor ama öyle değilmiş. Anestezi olmadan yaptırmayın. Ben lokal olsun diye ilkini klipsli yaptırdım. Bunda yönteme karar veremedim. Ama 3 ay dolunca yaptiracagim Allah izin verirse.
tam olarak oyle ayni bi ergen kiz gbi davranıyor 1 2 yıldır . yaslandikca boyle oluyor demekİnşallah en kolay, rahat şekilde atlatırsın. Devir değişti anneler ergen kız gibi kel alaka bişey olup çıktılar:/
Bence 7 günlük ideal zaman sonrasında çocuk hareketlenmeye de basliyor bide dinen 7 .gun 7.ay veya 7 yaş diye biseyler.duydum me kadar doğru bilmiyorumBende 7.gun yaptırmak istiyorum ama ayni bnmde esim karşı en erken 40 günlük yaptırırız en gec 6 ay bakarız duruma göre diyor
tam olarak oyle ayni bi ergen kiz gbi davranıyor 1 2 yıldır . yaslandikca boyle oluyor demekİnşallah en kolay, rahat şekilde atlatırsın. Devir değişti anneler ergen kız gibi kel alaka bişey olup çıktılar:/
Nasıl sorunlar.oluyor canım.yenidoganda çünkü ben de yenidoğan sünneti istiyorum neden 3 ay dolsun diye bekleyeceksinBen 3 aylık yaptırdım ilkini. İkinciyi de öyle yapacağım. Yenidoğan sünneti acı hissetmiyor falan deniyor ama öyle değilmiş. Anestezi olmadan yaptırmayın. Ben lokal olsun diye ilkini klipsli yaptırdım. Bunda yönteme karar veremedim. Ama 3 ay dolunca yaptiracagim Allah izin verirse.
Ben tüm arkadaşlarıma diyorum tuvalet eğitimini halletmeden ikinci çocuğa hamile kalmayın diye.erken mi pes etmisimgaliba hamilelik süreci bni sinirli yaptığından kizi yıpratmak istemedm cunku artik bagirmaya baslamistm dedm kendine gel o daha 2 yaşında dogumdan sonra toparlanıp tekrar denerm belki. kendide hazır olduğuna dair sinyal verirse tabi
Umarim biz o arayı bulur ikisiyle de ilgilebiliriz. bizim kadr babaya da is düşüyor busüreçte eşimle.konustum bu konuyu büyük destek bekliyorum senden tek başıma yapabilcegm birsey degl diye anlattım defalarca. kizimda cok ilgili degildi yapamıyorum tutamıyorum oynayamiyorum oyun hep bi bahane bu kez kabul etmem.bu bahaneleri dedmBir hekim ile konuşmuştum. İlk coxuk kıskanmasin diye ikinciyi pek kucağa falan almamışlar. Uyaran eksikliğine bağlı otizm teşhisi konmuş 1 yaşında. Bu hatayı ben yaptım, nasıl yaptım.bilmiyorum diye ağlamıştı.
Muhtemelen yarına ancak geçecek.
Cok şükür ki öğrenmiş. bnde belki bezi zorla bağlamaya devam ederdim de dedm ikinci geliyor kendide hevesli öğrenir rahatlarım. kesinlkle doğru ama once tuvalet sonra ikinci bebeBen tüm arkadaşlarıma diyorum tuvalet eğitimini halletmeden ikinci çocuğa hamile kalmayın diye.Oğlumla geçirdiğimiz en zorlu süreçti. Çok sabrettim hiç bagirmadim ama ben çok yıprandım
Çok yoruldum. Özellikle hamileliğin ilk dönemi elinde bez ev temizle her an. Bir yandan çarşaf üst baş. Çocuğu ikna et... Benim oglan kakayi reddetti. Bir süre kiloduna bir süre banyoya yapmasına izin verdim. Zordu ama gecti.
Bende öyle biliyorum o yüzden 7gunu hem adını ezanla kulağına okuyalım hem akika keselim hem sünnet diyorum ama esim yanaşmıyor. hatta saci kesilip ağırlığınca madeni para verilirmiş gümüş altın gbi sanirm . saçına da pipisinede onay çıkmadı babadanBence 7 günlük ideal zaman sonrasında çocuk hareketlenmeye de basliyor bide dinen 7 .gun 7.ay veya 7 yaş diye biseyler.duydum me kadar doğru bilmiyorum
Ah babalar ya neden böyleler analar hep düşünmek zorunda kaliyir:/Bende öyle biliyorum o yüzden 7gunu hem adını ezanla kulağına okuyalım hem akika keselim hem sünnet diyorum ama esim yanaşmıyor. hatta saci kesilip ağırlığınca madeni para verilirmiş gümüş altın gbi sanirm . saçına da pipisinede onay çıkmadı babadan
İnsan zamanla öğreniyor yasaya yasaya.... Allah beterinden korusun...Oğlum da da ara ara ürtiker cikio malesef bu hastalıklar genetik olabiliyor. Çocukken bayramda şeker çikolata yi fazla kacirdigimda bile cikiodubenm büyük oğlum hem alerjisi var hem bronşit bronşit daha iyi şimdi. Büyüdükçe hastalığı tanıdık hasta olduğu zaman bronşit olmadan müdahale edebiliyorum artık. İlk zamanlar çok acemiydim burun akıntısının bronşite cevirebilecegini bilmezdim doktora gidene kadar çocuk acillik olurdu.
Yok canım sipalar demez bunu. Yapacak bir şey yok. Ben hızlıca süreç başlasın bitsin istiyorum. İkinci biraz kendini toplasa diyorum...Bakıyım düzelmez ise öyle olacak galiba. Uyanınca seninle tartıştığımızda çok üzülüyorum dedim. Kendide üzülüyormuş. Kardeşine zarar verecek isin peki bir daha dedim. Hayır vermeyeceğim demedi bile
Bizimkiler de yok artık demişti. Ama şöyle dedik. Bu sadece operasyon. Sağlığı için. Siz istediğiniz zaman düğün mevlüt ne olursa yaparız çocuğun da hatırlayacağı bir zamanda tabii. Biz bunu derken zaten doktorla konuşmaya gittik ki sarmış bizimkinin pipi yaptirmasaniz sık enfeksiyon olur dedi doktor.Eşim ailesinin tepkisinde görünce istemiyorum 7 yaşında yaptırır dedi ama ben istiyorum sağlıkla doğsun yavrum öncelikle ama 7.gun için çok israrciyim oysaki kayınbaba az karışan bi insan ama ben izin vermem diye tutturdu iznini almiyorumki desem küsecek doğmamış çocuğuma bile kirilacak
Ben de ondan korkumdan lokal yaptırdım. Bu sefer dikişli ama lokal araştıracağım.Ben lokal istiyorum aslında. Anestezi den çekiniyor ben işin doğrusu.
Hz Muhammed torunlarını 7 günlükken sünnet ettirmis.Nasıl sorunlar.oluyor canım.yenidoganda çünkü ben de yenidoğan sünneti istiyorum neden 3 ay dolsun diye bekleyeceksin
Hormon testi alalim diyince beklemek huzursuz ediyor işte.belki normal ama biz yine rahat edelim kafamiza takilmasin dedik.İnsallah herşey normal çıkar.Bizim ki de böyle iştee doktor olması gerekenden koyu renk dedi
6 ay tam çocuğun dönmeye sürünmeye başladığı zaman. Tam dönemeden 3 aylıkken çok iyi.Bende öyle biliyorum o yüzden 7gunu hem adını ezanla kulağına okuyalım hem akika keselim hem sünnet diyorum ama esim yanaşmıyor. hatta saci kesilip ağırlığınca madeni para verilirmiş gümüş altın gbi sanirm . saçına da pipisinede onay çıkmadı babadan
3 aylikken kizim dönüyordu. ama gaz sıkıntısı su bu derken dedigin gbi 3 ayda anca olur galiba . ya bide bizim burda soğukta sünnet yapılmaz deniyor?6 ay tam çocuğun dönmeye sürünmeye başladığı zaman. Tam dönemeden 3 aylıkken çok iyi.
Bence hiç kırılma öyle laflara. İhtiyacın varsa “olmaz anne kalman lazım” de, bırakma. Benim annemin de arada kaytarası geliyor ama ben tutuyorum:) ben doğum yaptım, 2 saat uzaklıktaki köyden 5 gün sonra geldi düşün “ağaçtaki cevizleri bırakamam” diye..geçen hafta da bir haftalığına yine kaçacaktı, erkek kardeşim “anne nobahari yanlız çok zorlanır, gitme” dedi de kaldı..ona kalırsa annemin önceki zalimliklerinden dolayı da benim geri dönmeksizin gitmem lazımdı buralardan ama yıllar boyu düşüncesizlik ve haksızlığa maruz kala kala insan annesinden bile hakkı olan ilgiyi/yardımı almak için taktik geliştiriyor:/
Canm ben ikinci oğlumu on günlükken yaptırdım tabiki acı hissediyor anestezi verilmedi. Uyuşturucu krem kullanıldı. Yarm saat önce bı tüp uyuşturucu krem pipi pipi etrafı ve yumurtalıklarda kadar sürdüler yarm saat sonra ameliyat. Krem tam uyuşma sağlıyor korkmasın kimse. Sünnetten çıkarken hemşireler battaniyeye sariyodu oğlum etrafı izliodu . Oldu bitti maşallah kolay oldu çok şükür sadece bı saat kadar aç kaladigi için sinrilendi emince uyudu rahatladı. Ağrı kesici bile doğru düzgün kullanmadık. İlk oğlum hala sunnetsiz keske onuda zamanında yapsaydikİnsan zamanla öğreniyor yasaya yasaya.... Allah beterinden korusun...
Yok canım sipalar demez bunu. Yapacak bir şey yok. Ben hızlıca süreç başlasın bitsin istiyorum. İkinci biraz kendini toplasa diyorum...
Bizimkiler de yok artık demişti. Ama şöyle dedik. Bu sadece operasyon. Sağlığı için. Siz istediğiniz zaman düğün mevlüt ne olursa yaparız çocuğun da hatırlayacağı bir zamanda tabii. Biz bunu derken zaten doktorla konuşmaya gittik ki sarmış bizimkinin pipi yaptirmasaniz sık enfeksiyon olur dedi doktor.
Ben de ondan korkumdan lokal yaptırdım. Bu sefer dikişli ama lokal araştıracağım.
Hz Muhammed torunlarını 7 günlükken sünnet ettirmis.
Benim bekleme sebebim şu ki şu an ne besinler ne ortam o kadar uygun değil. Benim ilk oğlum alerjik. Bilmiyorduk. Belki genel anestezi dokunacakti. Sünnetten 1 ay sonra bronsiyolit oldu...
Çocukların gazliydi sunuydu bunuydu ilk dobem tanımıyoruz. Çocuk 2 - 3 aylık olana kadar huyunu suyunu öğreniyoruz. Dokunan bir şey var mı? Gece huysuz mu gazi var mı??? Bu karı bilmeden çocuğu taniyamadan yaptırınca bazı şeyler sunnettten mi yoksa çocuğun huyu mu anlayamıyoruz.
İkinci kısım şu : bazı doktorlar çocuğun ilk dönem yani ilk 21 gün sinirleri gelişmiyor acı hissetmiyor diye anestezi olmadan sünnet edebiliyor. Çok arastirdik maalesef doğru değilmiş. Çocuk doğduğu an itibariyle hissedermis zaten acıyı.
Ben çok küçükken tıbbi gereklilik olmadan anestezi almasını istemiyorum. Lokal alacaksa bile biraz kendini toparlasin emmeye anneyle sakinleşmeye alışsın istiyorum.
Ayrıca mecburen ağrı kesici kullanılacak. Onun için de biraz büyümesi iyidir.
Canm yenidoğan uyku saati fazla olduğu için daha kolay aslında şuan emip uyuyo uyanık olduğu saat az olduğu için kolay oluyo.mumkun olduğunca bebek hareketlenmeden yapılsa daha iyiBende 7.gun yaptırmak istiyorum ama ayni bnmde esim karşı en erken 40 günlük yaptırırız en gec 6 ay bakarız duruma göre diyor
Cnm on günlükken yaptırdık biz . Sıkıntı olmadı. İlk oğlum dört yaşında hala sunnetsiz. Altı yaşı beklicez mecbur. O yüzden ikinciyi hemen yaptırdık.kimseye soylemedik biz gizlice eşimle gittik olduktan sonra haber verdik.Eşim ailesinin tepkisinde görünce istemiyorum 7 yaşında yaptırır dedi ama ben istiyorum sağlıkla doğsun yavrum öncelikle ama 7.gun için çok israrciyim oysaki kayınbaba az karışan bi insan ama ben izin vermem diye tutturdu iznini almiyorumki desem küsecek doğmamış çocuğuma bile kirilacak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?