2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307
Erkek bebek anneleri sizin de bez acma rutinleri korkulu ruyaniz mi korka korka aciyorum resmen surekli isiyor durduramiyorum :) ozellikle gece ben uykuluyken cok zor geliyor bu is ya
Bezi açar açmaz pipinin üstüne bı tane ıslak mendil koyuyorum ben pipiyi temizlendikten sonra en son hızlıca pipiyi silip paketliyorum üç defa isedi benm yatağıma bı keresinde aleze kadar geçti. İlk oğlum bebekken kendi suratına isterdi küçük oğlum etrafa isio

Benim göğüslerim kuruduğu an feci bir acı başlıyo yara olmamasına rağmen. Eğer kuruyken verirsem de çok fena acıyor. Önemli olan nemli kalması göğsün. Yumuşak kalması. Ben göğüa kalkanı kullanıyorum ama tabi başka hava aldırmayacak nemli kalmasını sağlayacak birşeyde kullanılabilir. Hele kıyafete falan değmesin, yapışıyo ve yanıyo acıdan. O yüzden ped de iyi gelmeyebilir canım. Ben göğüs kalkanını kapattıktan sonra etrafına göğüs pedi dolduruyorum. Kapaktan başka bişeyle temas etmiyor göğsüm. Ve mutlaka emzirmeden önce sütümle ucunu iyice yumuşatıyorum

Kizlar sabah dr a geldim suyu bitmis bebegin hic yok. Hemen dogum olmasi lazim bekletemeyiz dedi. Suni ve sezeryan sundu sezeryan dedim. Nstye bagladilar bebegin kalp atislari cok duzensizdi dr ogleden sinra aliriz bebegi dedi ama kalp atislari sikintida olunca bemen ameliyata aldilar beni. Spinal oldum hic bir sey hissetmedim rahatti. Bebek iyi bende iyiyim. Sadece kalkip yurumek sikintili acim var. Baska sikintimiz yok cok sukur. Yemek yemeye korkuyorum ama gaz cikmadi hala hic varmis gibi de hissetmiyorum. Oglum son usg de 3100 demisti dr 2665 gr dogdu. Ama sagligi iyi dedi dr.

Allah analı babalı büyütsün. Yürüdükçe çıkıyor o gaz. Kendini zorlamadan az az yürümeye çalış kısa mesafe de olabilir. Ben sabah 11 de girdim sezeryana. Akşam9- 10 gibi yemeye başlamıştım. Onda da puding tarzı yumuşak şeylere izin verdiler sadece bir de meyve suyu ve su ya. Ama gaz çıkmadan hiç birşey sürmemiştim.

Rengi yesil olursa haber ver demişti bizm dr. Sariysa sorun yok dedi. İlac filan kullanyo musun sen canm?
Yok canım kullanmıyorum
Ayakları sürekli çoraplı yada patikli üşütmüş olabilirim gece emzirirken üstü açılıyor ister istemez
Gözün aydın canım sağlıkla büyüsün
Yürüdükçe gaz çıkıyor

Gözün aydın canım, annesi kilo aldırır inşallah:)

H
Hayırlı olsun cnm. Kilosu önemli degil. Sağlıklı olması önemli olan. Yürüdükçe acin azalcak yarn bugünden çok daha iyi olcaksin bol su hoşaf iç mümkünse tavuk suyu çorba yapsınlar sana ben tavuk çorbası sayesinde tuvalet e çıktım .

Demir hapını nasil içiyorsun.ben hep birşeyler yiyip içiyorum o yüzden hiç aç değilim.hapi ne ara icmeliyim .
Ben yatarken demır hapını içip yatıyorum, gece kalkınca rahat 3 saat gecmiş oluyor. Zaten 4 ya da 5 gıbı çok acıkıyorum.. Ben de hep yiyorum ama çok emzirip ve sagdıgım ıcın acıkıyorum...

Sağlıkla anali babalı büyüsün insallah.
Saat 12 de spinal oldum gaz o gece çıkmaya başladı seninde gece sabaha karşı çıkmaya başlar.ben yürüdükçe ağrısı azalanlardanim.kisa kisada olsa mutlaka yürü.yurudukce ağrıların azalacak.ve kahveye bol suya hemen başla spinal bende 1 hafta başağrısı yaptı.nescafe yi 5-6 bardak icip suyu 3-4 litreye cikarttim birde drun verdiği agri kesiciyi sabaha karşı 4 te içtim de kendime geldim yoksa o başağrısı cook fena.umarim yasamazsin ama yinede aklında olsun.

Ben yatarken demır hapını içip yatıyorum, gece kalkınca rahat 3 saat gecmiş oluyor. Zaten 4 ya da 5 gıbı çok acıkıyorum.. Ben de hep yiyorum ama çok emzirip ve sagdıgım ıcın acıkıyorum...
Açım tokum bakmayip içeceğiz o zaman.ben hiç aç olmadığım için 15 gündür içmiyordum.yatmadan içeyim bende.sagol

Gece yanında ince battaniye bulunsun, kaldırınca emerken ört üstüne hemen

Ben guruba giremeyeli 30 sayfalık sohbet olmuş herkesin iyi dilekleri duaları için teşekkür ederim doğumum oldukça zor oldu bebeğimin kolu ve kafası birlikte çıktığı için . Bu yüzden çok fazla dikisim var bugün 4 gün oldu hala rahatlıkla ayağa kalkamıyorum. Tüm sancılarımı evde çektim 10 cm açılmaya doğum başladığında hastanedeydim. Uykusuz geçiyo geceler, ağlamalı , gazlı ,kakali ama inanılmaz güzel. Bi kaka yapıyo sanki bana dünyaları veriyolar o kakadan plaket yapıp evin baş köşesine koyasim geliyo. O hemen toparlanmak isteyen herkesin içinde emzirmek falan istemeyen ben tüm bedenim kamusal mal gibi oldu ve hiç umurumda değil bez bağlamayı öğrenmemiz 4. Günü buldu o kadar gevşek bagliyoduk ki cisi sırtına gidiyodu biz de melegimin terledigini saniyoduk. Bez hep kuruydu. İki gece bebeğim çiş yapmıyo diye ağladım en kötüsü idrar göbeğine değdiği için enfeksiyon kaptı krem ve sprey kullanıyoruz.

Henüz doğum yapmamış hanımlara küçük tavsiyeler vereyim. Doğumu başlatmak için ilişkiyi önemli
Sabah akşam toplam 6-7 km yürüdüm. Yavaş yavaş çök kalk yaptım nişanım geldiği gün toplam 32 tane ama yavaş yavaş oturup yavaş yavaş kalkmak önemli bacaklar açık. Zaten akşamına da kurtarın beni durumları sonra meleğim karnımın üstünde buruşuk suratlı yaşlı bi dede gibi bana meraba diyo . Doğum yapmışlara da yapmamışlara Allah kolaylık versin her anın lezzeti ayrı. Hala dogurduguma inanamıyorum

Ya benim medela var ama bozulmuş ses var çekim yok çok üzüldüm. Birinden emerken oburunden süt göğüs pedine akiyo boşuna içim gidio. Mochi almayı düşünüyorum bende
Ya ben süt konusunda hassas oldugum ıcın çok komık manzaralar cıkıyor. Sol memede oğlum, sag memede medela... Boşa akan meme yok. Oğlan uyurken akmaya baslarsa hemen sagıyoeum. Cunku Kendımı ıyı tanıyorum benım 4 ay sonra hep sütüm azalıyor bu yuzden ne kadar çok poşete süt koysam kar..... Bu 2.dönem okula da gitmeyeceğim evde olunca daha rahat emzirip sagarım... Daha önce Avent kullanan birı olarak hemen bozuldu medela almıstım 2 cocuk medela ile buyudü... Haliyle çok sagdıgım ıcın ve yere cocujkar dusurfufu ıcın calısmam. Gecen eylulde Jokerde 349 A dusunce aldım. Sütüm 4 gun sonra deldi, o tas gibi olan göğüsleri actı yoksa bebegı emzir emzir nasıl acacaktı... Annem de kızıyor sagdıgım ıcın damarlarınbgenısledı süt ondan akıyor. Daha iyi ya dedım süt bol oluyor ve rahatca gelıyor. Bebegıme rahat emiyor

Sağlıkla anali babali güle güle büyüt.
Senin işin kerameti gurbetten kocanin gelmesi olmuş ilişki önemli

Biz sikmadan battaniye ile kundak yapiyoruz o yüzden hep üstünde battaniyesi oluyor.ona ragmen yatagimda emziriken benim battaniyeyide sırtına doğru ortuyorum.cok sicak tutmanak lazım evet ama sicak yataktan çıkarken biz bile üşüyoruz o yuzden besigin yanina bi battaniye koyarsan yatagindan hep battaniyeli al kucagina alisirsan sende rahat edersin.

Kızlar bu arada silikon göğüs kalkanı almıştım şu takıp bebek emzirilendenmis. Ben sadece gosumu korumak için kullandım inanılmaz işe yaradı çok hassaslasti ama hiç yara kanama falan olmadı . Ağzına ilk aldığında canım çok yandı ama sonra huzur. Şimdi sütüm iyce çoğaldı kalkanı taktigimda süt akıyo kendi kendini nemlendiriyo. Öncesinde ben süt suruyodum nemli olsun diye. Çok rahat ettim . silikon göğüs kalkanı kesinlikle her anneye tavsiyemdir.hic bir kreme falan ihtiyacınız da kalmaz sütünüzü sürünce.

1.epidural Sezaryan ve 3. Spınal sezaryan oldu. Spınalde çok rahatmış. Dogumdan cıkınca 2 saat sonra hemen hemşire koca kupa nescafe sade içirdi.... Hıc bas agrım olmadı... Hastanede ve 1.gün evde çok agrım oldu dıkıs yerim ama gene de agrı kesıci kullanmadım.... Ya sanki normal dogumda daha cok agrınıstı ve tuvalete gıtmek bıle acı veriyordu... Ben de spınalde gaz sancısı çok oldu ama o spınalde alakalı degılmiş. Ga sancısı olunca dıkıs yerime baskı yaptı haliyle gazdan karnım şişti ve dıkıse baskı oldu. Amelıyat yerım belirsiz. Esteteık dıkıs olunca zaten hastaneden cıkarken hemşire bantı cıkardı banyo ıcın bant yaoıstırdu onu da evde 2 gun sonra çıkardık. Sanki her ıkısınıbde yasama birı olarak normalndogum dıkıaınde zor oturuyordum. Ama seAryanlerde 2. Gün rahatsın sadece dogrulurken dıkıs yerin acıyor

ne güzel anlatmissin bn hala doğuramadım. ilişki 3 güne faln anca olabiliyor malum cocuk var fırsat kolluyorum yoksa o kadr yol yürümesemde kendimce bisiler yapıyorum ama hayirlisi . koluyla gelmesi büyük talihsizlik olmus ama cok şükür iyisiniz hepsi unutulur yeterki iyi olun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…