Ben avent kullanıyorum cokta memnunum.gunde tek sagabiliyorum ama toplamda 100cc ancak cikiyor buzluğa.daha fazla imkansiz cikmaz ciksa bu sefer bebek doymaz.tek seferde bile tekrar sut dolması sertlesmesi 10saati geçiyor.halbuki suyuda bol içiyorum beslenmeyede dikkat ediyorum ama bu kadar oluyor demek.cok şükür doyuyor ama stok cikmaz bendenYa ben süt konusunda hassas oldugum ıcın çok komık manzaralar cıkıyor. Sol memede oğlum, sag memede medela... Boşa akan meme yok. Oğlan uyurken akmaya baslarsa hemen sagıyoeum. Cunku Kendımı ıyı tanıyorum benım 4 ay sonra hep sütüm azalıyor bu yuzden ne kadar çok poşete süt koysam kar..... Bu 2.dönem okula da gitmeyeceğim evde olunca daha rahat emzirip sagarım... Daha önce Avent kullanan birı olarak hemen bozuldu medela almıstım 2 cocuk medela ile buyudü... Haliyle çok sagdıgım ıcın ve yere cocujkar dusurfufu ıcın calısmam. Gecen eylulde Jokerde 349 A dusunce aldım. Sütüm 4 gun sonra deldi, o tas gibi olan göğüsleri actı yoksa bebegı emzir emzir nasıl acacaktı... Annem de kızıyor sagdıgım ıcın damarlarınbgenısledı süt ondan akıyor. Daha iyi ya dedım süt bol oluyor ve rahatca gelıyor. Bebegıme rahat emiyor
canm bide doğumuna kim girdi ebe mi doktor mu? bKızlar bu arada silikon göğüs kalkanı almıştım şu takıp bebek emzirilendenmis. Ben sadece gosumu korumak için kullandım inanılmaz işe yaradı çok hassaslasti ama hiç yara kanama falan olmadı . Ağzına ilk aldığında canım çok yandı ama sonra huzur. Şimdi sütüm iyce çoğaldı kalkanı taktigimda süt akıyo kendi kendini nemlendiriyo. Öncesinde ben süt suruyodum nemli olsun diye. Çok rahat ettim . silikon göğüs kalkanı kesinlikle her anneye tavsiyemdir.hic bir kreme falan ihtiyacınız da kalmaz sütünüzü sürünce.
Dk falan tutmuyorum.gunduz emiyor agzindan hafif bakıyorum meme boştaysa alip gazini cikartiyorum o arada uyaniyor yine ayni memeyi veriyorum 3-5 çekip uyuyor.Yatagina koyuyorum.uyanir mizirdarsa o zaman diğer memeye geçiyorum.15-20dk yi geçmiyordur.Emzirirken kaç dk kadar emziriyorsunuz. Gece kalkınca bir memeyi veriyorum uyuyup ağzından memeyi çıkarana kadar emiyor.
Bazen 15 bazen 20 dk oluyor sonra yatırıyorum çok geçmeden kalktığı oluyor bazen de uyuyor 1 2 saat
Gece uyandığımda her iki memeyi de vermeli miyim???
Siz nasıl yapıyorsunuz?
Kızlar bu arada silikon göğüs kalkanı almıştım şu takıp bebek emzirilendenmis. Ben sadece gosumu korumak için kullandım inanılmaz işe yaradı çok hassaslasti ama hiç yara kanama falan olmadı . Ağzına ilk aldığında canım çok yandı ama sonra huzur. Şimdi sütüm iyce çoğaldı kalkanı taktigimda süt akıyo kendi kendini nemlendiriyo. Öncesinde ben süt suruyodum nemli olsun diye. Çok rahat ettim . silikon göğüs kalkanı kesinlikle her anneye tavsiyemdir.hic bir kreme falan ihtiyacınız da kalmaz sütünüzü sürünce.
Dk falan tutmuyorum.gunduz emiyor agzindan hafif bakıyorum meme boştaysa alip gazini cikartiyorum o arada uyaniyor yine ayni memeyi veriyorum 3-5 çekip uyuyor.Yatagina koyuyorum.uyanir mizirdarsa o zaman diğer memeye geçiyorum.15-20dk yi geçmiyordur.
Oo onun keyfine biraksam yaka iğnesi gibi.inatla yatagina koyuyorum agliyor alip meme veriyorum uyuyor geri koyuyorum bu böyle 6-7 tur oluyor.sirt bel ağrılarım basladi.memeyi cekmiyor ama kokunda uyumak istiyor.o emme isteği değil senden ayrilmamak isteğiYaaa bizimki bıraksa 1 2 saat emecekdoktor da ver istediği zaman dedi ama böyle olursa 24 saat memede kalır
Ben de kızımda aynı durumu yaşamıştım. Çok korktum günlerce yeşil kaka görünce bezde ama durup düşününce aşırı yeşil beslenmekten olduğunu idrak ettim ve rahatladımYesilede dikkatli yaklasmak lazim.ispanak yiyincede kaka yeşil oluyor.ben kızımda cok korkmuştum dr dedi ne yedin guzelcede saydim ee ispanak yemissin ya dediacemikti o zaman hiç aklıma yedigimin renginde kaka cikar gelmemişti.
Gözün aydın axel, güle güle büyüt. Gün be gün daha iyi olacaksın:)Kizlar sabah dr a geldim suyu bitmis bebegin hic yok. Hemen dogum olmasi lazim bekletemeyiz dedi. Suni ve sezeryan sundu sezeryan dedim. Nstye bagladilar bebegin kalp atislari cok duzensizdi dr ogleden sinra aliriz bebegi dedi ama kalp atislari sikintida olunca bemen ameliyata aldilar beni. Spinal oldum hic bir sey hissetmedim rahatti. Bebek iyi bende iyiyim. Sadece kalkip yurumek sikintili acim var. Baska sikintimiz yok cok sukur. Yemek yemeye korkuyorum amagaz cikmadi hala hic varmis gibi de hissetmiyorum. Oglum son usg de 3100 demisti dr 2665 gr dogdu. Ama sagligi iyi dedi dr.
Benimde ayni. Goguslerim yara oldu. Doktor bana her iki göğüsü 1 saatte bir 15dk emzirmemi söyledi. Seri bir sekilde 15dk yeterli dedi. Sütün tamamini bebek 8-9 dk bitirir dedi. Biz ne olur ne olnaz diye 15dk diyoruz dedi. 15dk dan son emsede birsey yok emzik niyetine seni emiyor dedi. Yapacagin 1 saatte bir her iki göğsü 15 er dk emzir sütün yetersiz geliyorsa 6 saatte bir mama takviyesi yapanilirsin dedi.Emzirirken kaç dk kadar emziriyorsunuz. Gece kalkınca bir memeyi veriyorum uyuyup ağzından memeyi çıkarana kadar emiyor.
Bazen 15 bazen 20 dk oluyor sonra yatırıyorum çok geçmeden kalktığı oluyor bazen de uyuyor 1 2 saat
Gece uyandığımda her iki memeyi de vermeli miyim???
Siz nasıl yapıyorsunuz?
Bana doktorum yeme içme ile demir hapı kullanımı arasında 3 saat olması gerektiğini söylemişti bir de süt ürünleriyle bilhassa. Bir de yakın saatlerde sindirimi için c vitamini beraberinde tüketilmesini de önermişti. Bende demir çok fena kabızlık yaptığı için sabah aç karnına incir,kayısı tüketiyordum.Açım tokum bakmayip içeceğiz o zaman.ben hiç aç olmadığım için 15 gündür içmiyordum.yatmadan içeyim bende.sagol
Ama saat başı memeler süt dolar mı ki emily?Benimde ayni. Goguslerim yara oldu. Doktor bana her iki göğüsü 1 saatte bir 15dk emzirmemi söyledi. Seri bir sekilde 15dk yeterli dedi. Sütün tamamini bebek 8-9 dk bitirir dedi. Biz ne olur ne olnaz diye 15dk diyoruz dedi. 15dk dan son emsede birsey yok emzik niyetine seni emiyor dedi. Yapacagin 1 saatte bir her iki göğsü 15 er dk emzir sütün yetersiz geliyorsa 6 saatte bir mama takviyesi yapanilirsin dedi.
Aman damarlar tikanmasin. İlk bebeğimde çok yaşadım süt tikanmasi. Göğüsler taş gibi ama süt cikmio ne acı verici. Ben makinayı dört sene önce almistim bı iki tanıdığa emanet verdim.sonra kontrol etmedim geçen biraz sagip buzluğa atayım dedim baktım ses var ama çekmiyor. Artk düştü mü ne oldu bilmiyorum bana ders oldu . Böyle özel eşyaları kimseyle paylasmam artık. Ben mağdur oldum şimdi.Ya ben süt konusunda hassas oldugum ıcın çok komık manzaralar cıkıyor. Sol memede oğlum, sag memede medela... Boşa akan meme yok. Oğlan uyurken akmaya baslarsa hemen sagıyoeum. Cunku Kendımı ıyı tanıyorum benım 4 ay sonra hep sütüm azalıyor bu yuzden ne kadar çok poşete süt koysam kar..... Bu 2.dönem okula da gitmeyeceğim evde olunca daha rahat emzirip sagarım... Daha önce Avent kullanan birı olarak hemen bozuldu medela almıstım 2 cocuk medela ile buyudü... Haliyle çok sagdıgım ıcın ve yere cocujkar dusurfufu ıcın calısmam. Gecen eylulde Jokerde 349 A dusunce aldım. Sütüm 4 gun sonra deldi, o tas gibi olan göğüsleri actı yoksa bebegı emzir emzir nasıl acacaktı... Annem de kızıyor sagdıgım ıcın damarlarınbgenısledı süt ondan akıyor. Daha iyi ya dedım süt bol oluyor ve rahatca gelıyor. Bebegıme rahat emiyor
Maşallah cnm güzel bı doğum olmsu. Evde sabredip gitmen iyinolmus sitres en aza inmiştir bez meselesinde bizde aynisini yaşadık gevşek bağlanmaktan hep çiş oldu çocuğun üstü başı . Sünnet oldu benim oğlum ondan gevşek bağladım her gece iki takım giysi değiştirdimBen guruba giremeyeli 30 sayfalık sohbet olmuşherkesin iyi dilekleri duaları için teşekkür ederim doğumum oldukça zor oldu bebeğimin kolu ve kafası birlikte çıktığı için . Bu yüzden çok fazla dikisim var bugün 4 gün oldu hala rahatlıkla ayağa kalkamıyorum. Tüm sancılarımı evde çektim 10 cm açılmaya doğum başladığında hastanedeydim. Uykusuz geçiyo geceler, ağlamalı , gazlı ,kakali ama inanılmaz güzel. Bi kaka yapıyo sanki bana dünyaları veriyolar o kakadan plaket yapıp evin baş köşesine koyasim geliyo. O hemen toparlanmak isteyen herkesin içinde emzirmek falan istemeyen ben tüm bedenim kamusal mal gibi oldu ve hiç umurumda değil bez bağlamayı öğrenmemiz 4. Günü buldu o kadar gevşek bagliyoduk ki cisi sırtına gidiyodu biz de melegimin terledigini saniyoduk. Bez hep kuruydu. İki gece bebeğim çiş yapmıyo diye ağladım en kötüsü idrar göbeğine değdiği için enfeksiyon kaptı krem ve sprey kullanıyoruz.
Henüz doğum yapmamış hanımlara küçük tavsiyeler vereyim. Doğumu başlatmak için ilişkiyi önemli
Sabah akşam toplam 6-7 km yürüdüm. Yavaş yavaş çök kalk yaptım nişanım geldiği gün toplam 32 tane ama yavaş yavaş oturup yavaş yavaş kalkmak önemli bacaklar açık. Zaten akşamına da kurtarın beni durumlarısonra meleğim karnımın üstünde buruşuk suratlı yaşlı bi dede gibi bana meraba diyo . Doğum yapmışlara da yapmamışlara Allah kolaylık versin her anın lezzeti ayrı. Hala dogurduguma inanamıyorum
Insallah canim.Bizim de öyle başladıemily07 . Umarım bizimkinin boyutuna gelmez. En son canını acıtıp ağlattı iki üç kez.
Valla ben de anlamadim. Ilk kontrolde 100gr almis mama verme dedi. Vermedim emzirdim dediği gibi. Bebegimin bugun sarılığı 17.9 cıktı. Yatış dedi yatırmadım. Kilo almamis beslenememis. Yarin 3 kadar saat basi emziricem. 3 de tekrar bakilacak deger yukselirse yatis yapilacak. Canim cok sıkkın. Sol gogsum yara. Sag gogsumu guzel tutamiyor. Off offAma saat başı memeler süt dolar mı ki emily?
Ben de tam bunu soracaktım: benim kızım ancak 2/2 buçuk saatte bir tek memeyi boşaltabiliyor.
Ebe girdi zaten normal doğumda doktorun da ebenin de yaptığı bişey yok. Ebemden memnundumcanm bide doğumuna kim girdi ebe mi doktor mu? b
Canım ben doğum yaptığından beri sütyen hak getireSilikon göğüs kalkanı sütyen içine mi koyuyorsun ben nasıl kullanılır çok incelemedim. Gece yatarken falan kalıyor m?
Kaymıyor mu göğüsten?
süt birikiyormuş içinde??
Aynen öyle dogumu yapan bizleriz. :) benm ilk dogumada ebe girdi . Hani koluyla da gelmiş ya ondan merk ettm aslindaEbe girdi zaten normal doğumda doktorun da ebenin de yaptığı bişey yok. Ebemden memnundum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?