Sen anlatınca ilk doğumu hatırladımBen guruba giremeyeli 30 sayfalık sohbet olmuşherkesin iyi dilekleri duaları için teşekkür ederim doğumum oldukça zor oldu bebeğimin kolu ve kafası birlikte çıktığı için . Bu yüzden çok fazla dikisim var bugün 4 gün oldu hala rahatlıkla ayağa kalkamıyorum. Tüm sancılarımı evde çektim 10 cm açılmaya doğum başladığında hastanedeydim. Uykusuz geçiyo geceler, ağlamalı , gazlı ,kakali ama inanılmaz güzel. Bi kaka yapıyo sanki bana dünyaları veriyolar o kakadan plaket yapıp evin baş köşesine koyasim geliyo. O hemen toparlanmak isteyen herkesin içinde emzirmek falan istemeyen ben tüm bedenim kamusal mal gibi oldu ve hiç umurumda değil bez bağlamayı öğrenmemiz 4. Günü buldu o kadar gevşek bagliyoduk ki cisi sırtına gidiyodu biz de melegimin terledigini saniyoduk. Bez hep kuruydu. İki gece bebeğim çiş yapmıyo diye ağladım en kötüsü idrar göbeğine değdiği için enfeksiyon kaptı krem ve sprey kullanıyoruz.
Henüz doğum yapmamış hanımlara küçük tavsiyeler vereyim. Doğumu başlatmak için ilişkiyi önemli
Sabah akşam toplam 6-7 km yürüdüm. Yavaş yavaş çök kalk yaptım nişanım geldiği gün toplam 32 tane ama yavaş yavaş oturup yavaş yavaş kalkmak önemli bacaklar açık. Zaten akşamına da kurtarın beni durumlarısonra meleğim karnımın üstünde buruşuk suratlı yaşlı bi dede gibi bana meraba diyo . Doğum yapmışlara da yapmamışlara Allah kolaylık versin her anın lezzeti ayrı. Hala dogurduguma inanamıyorum
Lansinoh mu makina? İçinde valf var ya o gevsemistir. Zamanla gevşeyip bozuluyor o. Onu degistirsen bir.Aman damarlar tikanmasin. İlk bebeğimde çok yaşadım süt tikanmasi. Göğüsler taş gibi ama süt cikmio ne acı verici. Ben makinayı dört sene önce almistim bı iki tanıdığa emanet verdim.sonra kontrol etmedim geçen biraz sagip buzluğa atayım dedim baktım ses var ama çekmiyor. Artk düştü mü ne oldu bilmiyorum bana ders oldu . Böyle özel eşyaları kimseyle paylasmam artık. Ben mağdur oldum şimdi.
Vücudunda normalin %50 fazlası kan var şu an. Sıcak basması çok normal canım.Merhaba ben 38. Haftanın son günündeyim, aşırı sıcak basıyor 2 gündür hayatımda ilk defa oluyor. Normaldir değil mi? Siz de yaşadınız mı? Normalde de çok üşüyen bir insanım.
Ben şöyle yaptım özlem bi resim atmisti rapor ile ilgili konusurken orda soyadi yazıyor.bas sayfada da gittiği hastahane şişli kolan hst ni aradım.8 Ekim'de doğum yaptı sadece taburcu olmuşmu diye öğrenmek istiyordum dedim hasta mahremiyeti bilgi veremeyiz dediler.aklima baska birşey gelmedi.kizlar @OZSER0801 icin kazene yazan oldu mu?
Bizimde 3.gun azdi haftalik kontrolde yükselmişti 2 saatte bir beslendi ama yine yükselmişti.saat başı besledim 4 gun sonra düşmeye başlamıştı.bugun yine baktirdik hatta 13.3 den 11.5 e inmiş.sizinkide düser ama 1 günde düşer mi ki.fazla yükselmiş.Insallah canim.
Valla ben de anlamadim. Ilk kontrolde 100gr almis mama verme dedi. Vermedim emzirdim dediği gibi. Bebegimin bugun sarılığı 17.9 cıktı. Yatış dedi yatırmadım. Kilo almamis beslenememis. Yarin 3 kadar saat basi emziricem. 3 de tekrar bakilacak deger yukselirse yatis yapilacak. Canim cok sıkkın. Sol gogsum yara. Sag gogsumu guzel tutamiyor. Off off
Kullandığın demir ilacindandir.beni herdaim ateş basiyordu sen yine iyi 38 .Haftaya kadar gelmişsin.saglikla al kucağınaMerhaba ben 38. Haftanın son günündeyim, aşırı sıcak basıyor 2 gündür hayatımda ilk defa oluyor. Normaldir değil mi? Siz de yaşadınız mı? Normalde de çok üşüyen bir insanım.
Biraz geç yazabildimCanım normalde yarın sabahtı randevum doktorum bugun gel deid 4 gibi gidicem bebeği bir kontrol edicek
Allah yardımcınız olsun emily, çok zorInsallah canim.
Valla ben de anlamadim. Ilk kontrolde 100gr almis mama verme dedi. Vermedim emzirdim dediği gibi. Bebegimin bugun sarılığı 17.9 cıktı. Yatış dedi yatırmadım. Kilo almamis beslenememis. Yarin 3 kadar saat basi emziricem. 3 de tekrar bakilacak deger yukselirse yatis yapilacak. Canim cok sıkkın. Sol gogsum yara. Sag gogsumu guzel tutamiyor. Off off
Makina yok mu onunla sağsan? İlk günler boşaltamıyor kuzular..ya da sütyen falan takma, memeleri serbest bırak,aksın süt.Kızlar mastit başlangıcı var iki gosum de düğüm düğüm düğüm çok emziriyorum ama yine var yine var . Çözüm önerilerinize ihtiyacım var.
Hastahaneden pompa işte boşalt.iyi hissediyorsan sıcak duşa gir ama sonrası mutlaka elle bile olsa sağman lazım ki kanallar acilsin göğüs yumusasin.mastit olmak.icin cok erken.ee bebekte ywni doğdu bosaltamaz senin pompa bulman lazım.Kızlar mastit başlangıcı var iki gosum de düğüm düğüm düğüm çok emziriyorum ama yine var yine var . Çözüm önerilerinize ihtiyacım var.
Bende 23 gibi gaz cikardim. Fakat hala cisim gelip gelmedigini anlayamiyorumSağlıkla anali babalı büyüsün insallah.
Saat 12 de spinal oldum gaz o gece çıkmaya başladı seninde gece sabaha karşı çıkmaya başlar.ben yürüdükçe ağrısı azalanlardanim.kisa kisada olsa mutlaka yürü.yurudukce ağrıların azalacak.ve kahveye bol suya hemen başla spinal bende 1 hafta başağrısı yaptı.nescafe yi 5-6 bardak icip suyu 3-4 litreye cikarttim birde drun verdiği agri kesiciyi sabaha karşı 4 te içtim de kendime geldim yoksa o başağrısı cook fena.umarim yasamazsin ama yinede aklında olsun.
İnşallah sende de işe yarar ama korkma daha iki gündür doğum yapmışsın ilk günler bizimki de gelmiyordu hatta gittim mama bile aldım 2.gece 3 kere verdik mamayı sonra çok şükür geldi sende içini ferah tutHepsini uygulayacağım canm çok sağol
En az 20 dk. Eğer 20dkdan önce bırakırsa, mesela 15dk emdi uyuyakaldı memeyi bıraktı, yatırmıyorum. Çünkü öyle yatırınca tecrübe ettim ki çok kısa sürede uyanıyor. 20dkdan önce memeyi bırakırsa kucağımdan indirmiyorum 5-10dk kucağımda şekerleme yapıyor, sonra gözlerini açıp bi 5-10dk daha emip derin uykuya geçiyor canım.Emzirirken kaç dk kadar emziriyorsunuz. Gece kalkınca bir memeyi veriyorum uyuyup ağzından memeyi çıkarana kadar emiyor.
Bazen 15 bazen 20 dk oluyor sonra yatırıyorum çok geçmeden kalktığı oluyor bazen de uyuyor 1 2 saat
Gece uyandığımda her iki memeyi de vermeli miyim???
Siz nasıl yapıyorsunuz?
Otur tuvalete 1-2 dk bekle hazir kalkmiskende biraz yürürsün.Bende 23 gibi gaz cikardim. Fakat hala cisim gelip gelmedigini anlayamiyorumo biraz aci veriyor bir de emziriyorum bebek nasil hirsla emiyor ama memeden gelen bir sey yokmus gibi geliyor bana umarim en kisa zamanda rutinimizi oturturuz. Uyu dediler bana ama uyuyamiyorum aklim hep bebekte
Sütün 8-9 dkda bitmesi diye bi genelleme bana çok saçma geldi. Her süt aynı miktar değil ve her bebek aynı hızda emmiyor. Benim kızım memeyi ağzından çıkarana kadar yutkuna yutkuna emiyor ki kenarlardan aktığı bile oluyo son âna kadar yani 20-25dkya kadar. Boş emdiği zamanları da anlar insan dolu emdiği zamanları da. Böyle bir genelleme saçma olmuş.Ama saat başı memeler süt dolar mı ki emily?
Ben de tam bunu soracaktım: benim kızım ancak 2/2 buçuk saatte bir tek memeyi boşaltabiliyor.
rüyama bile girmeye başladı. umarim iyidir.Ben şöyle yaptım özlem bi resim atmisti rapor ile ilgili konusurken orda soyadi yazıyor.bas sayfada da gittiği hastahane şişli kolan hst ni aradım.8 Ekim'de doğum yaptı sadece taburcu olmuşmu diye öğrenmek istiyordum dedim hasta mahremiyeti bilgi veremeyiz dediler.aklima baska birşey gelmedi.
Bizimde 3.gun azdi haftalik kontrolde yükselmişti 2 saatte bir beslendi ama yine yükselmişti.saat başı besledim 4 gun sonra düşmeye başlamıştı.bugun yine baktirdik hatta 13.3 den 11.5 e inmiş.sizinkide düser ama 1 günde düşer mi ki.fazla yükselmiş.
Kullandığın demir ilacindandir.beni herdaim ateş basiyordu sen yine iyi 38 .Haftaya kadar gelmişsin.saglikla al kucağına
Bende böyle düşünmek istiyorum ama öyle tugaylar ki gelenler sütümün gelmediğini sağır sultan duydu bize en büyük kötülüğü farkında olmadan en yakınlarımız yapıyor..İnşallah sende de işe yarar ama korkma daha iki gündür doğum yapmışsın ilk günler bizimki de gelmiyordu hatta gittim mama bile aldım 2.gece 3 kere verdik mamayı sonra çok şükür geldi sende içini ferah tut
Amin,cok zor gercekten.Allah yardımcınız olsun emily, çok zor
Valla herkes birsey söylüyor. Ben ne yapacagimi bilmiyorum artik. Bebeğim hep memede durmak istediği icin ac mi tok mu anlamiyorum. 3 gun once doktor cok guzel beslenmesi 100gr almis dedi. Bugun kilo alimi yok beslenememis dedi. Sarılık zaten canımı cok sıktı. Bu gece her saat basi emziriyorum. 6 saatte de mama vercem. Bakalim ne olacak. Canim cok sıkkınSütün 8-9 dkda bitmesi diye bi genelleme bana çok saçma geldi. Her süt aynı miktar değil ve her bebek aynı hızda emmiyor. Benim kızım memeyi ağzından çıkarana kadar yutkuna yutkuna emiyor ki kenarlardan aktığı bile oluyo son âna kadar yani 20-25dkya kadar. Boş emdiği zamanları da anlar insan dolu emdiği zamanları da. Böyle bir genelleme saçma olmuş.emily07
Aklıma soktun berikkoKıbrıs tatlısın bayilirimm yapsam mı acaba
Erkek bebek anneleri sizin de bez acma rutinleri korkulu ruyaniz mikorka korka aciyorum resmen surekli isiyor durduramiyorum :) ozellikle gece ben uykuluyken cok zor geliyor bu is ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?