Kızlar merhaba Doğum yaptıktan sonra anlatamadım pek bir şey. Girip çıkamadım da. Çarşamba gecesi acil sezaryen ile Doğuma alındım. Çünkü bebeğim kaka yapmıştı.çok şükür ki hiçbir sıkıntı olmadan kavuştuk.
Size soracağım bir şeyler var:
Birincisi süt artırmak için tavsiyeler? Yani göğsümü ebeler sıktığında süt geldi ama dün öğlenden beri kuzuya şırınga ile mama takviyesi yapıyorum çünkü ya yetmiyor ya da bazen yok bilemiyorum.
İkincisi göğüslerim 2 günde yara oldu lansinoh dışında tavsiyeler neler ?
Benim de aynen öyleydi.sezaryen oldum 14 ekimde ama doğumdan hemen sonra emzirebildim baktılar süt geliyor az da olsa sakın mama verme deyip yolladılar.ama sonra süt artmadi hatta bebeğimin kan şekeri düştü mama vermek zorunda kaldım ama sonra banyo yapma günüm geldiğinde ılık suyla iyice masaj yaptım.bebegimi emzirmeye devam ettim.humana kimyonlu rezene çayı aldım günde iki kere ondan ictim.bol bol su ve yeşillik.simdi çok şükür bebeğimi doyuracak sütüm oldu.gogus yarasına gelince kahverengi kısmın ne kadar çok kısmını alırsa acısı o kadar az oluyor.Kızlar merhaba Doğum yaptıktan sonra anlatamadım pek bir şey. Girip çıkamadım da. Çarşamba gecesi acil sezaryen ile Doğuma alındım. Çünkü bebeğim kaka yapmıştı.çok şükür ki hiçbir sıkıntı olmadan kavuştuk.
Birincisi süt artırmak için tavsiyeler? Yani göğsümü ebeler sıktığında süt geldi ama dün öğlenden beri kuzuya şırınga ile mama takviyesi yapıyorum çünkü ya yetmiyor ya da bazen yok bilemiyorum.
Kesinlikle . Ben hayatım boyunca hiç böyle terlemedim. İlk beş gün nerdeyse çıplak takıldım sonra aklım başıma geldi@Berikko derdin de ben bilmezdimlohusa teri nasil bir sey kafamdan su dokuyorlar her saniye sanki.
Ben emmek icin her uyandiginda değiştiriyorum. Azicik cisli de olsa kendi rahatsiz oluyor zatrn. Degisince rahatlayip uyuyorBebeklerinziin altini ne akdar surede degistiyorsunuz? Dun kaka yapti ama bugun yapmadi hic nasil anlicam degistirmem gerektigini. Cis yapmasi yeterli mi? Ne kadar cis var bezde anlayamadigimdan bir saati var mi?
Ayva çekirdeği kaynatıp sürebilirsin canm . bol bol emzirirsen sütün artar canm bide masaj yap sıcak duşta. göğüs yaraları ile emzirmek cok zor biliyorum ama mecbur emmeliler :)Kızlar merhaba Doğum yaptıktan sonra anlatamadım pek bir şey. Girip çıkamadım da. Çarşamba gecesi acil sezaryen ile Doğuma alındım. Çünkü bebeğim kaka yapmıştı.çok şükür ki hiçbir sıkıntı olmadan kavuştuk.
Ilk gunler biz de oyleydik. Iki cekip yoruluyordu tutana kadar aglama krizlerine giriyordu ama sakin vazgecme birkac gun icinde daha uzn sure emip daha kisa sure dinlendigini farkediceksinKızlar memede aktif süt üretimi bugün başladı, memeler birdenbire taş gibi kocaman oldular. Bebek bir iki aranıyor, yalandan tutuyor, sarılıktan dolayı güçsüz çekemiyor, iyice uyandırsam ağlamaktan memeye bakamıyor. Sağınca 10-15ml süt toplayabildim. Ama hep sağıp versem bu bebek nasıl çekecek, memedeyken ağlayıp krize girince dayanamıyorum.
Bence yeter, ben de beş tane koymuştum nolur nolmaz iki tane yeterli geldi ama eve çıkarken düzgün olsun diye ben üçüncüyü de giydirdimGünaydın kizlar. :) bn dogum yapmis arkadaşlara sorum olacak bebek icin kaç takım koydunuz kaçını kullandınız? bn 4 tane koydum yelek faln da koydum yeter dimi?
Canım korkma ben 24 saat suni sancıyla doğum yaptım inan öyle korkutucu değil 6 cm den sonra benim sancım çok oldu oda normal yani kesinlikle dene suni sancıyı doktorunda kontrolu önemli benim doktorum dinlene dinlene verdi suni sancıyı 24 saat sürdü ama öyle yıpratıcı olmadıdozuna gore zorluğu değişiyor demek :) hayirlisi bakalm bnm de 41 haftaya kadr vaktmvar muhtemelen doğmazsa suni deneriz ondan soruyorum cok gönlüm yok ama bu ara suni öcü degil diyor bazısı bazısı da sakin ha diyorhayirlisi bakalm umarm gelir kendiliğinden.
6 saatte taburcu oldum sadece 1 takım kullandık canım baya hazırlamıştım hastane çantasını eve gelip bide onla uğraştımGünaydın kizlar. :) bn dogum yapmis arkadaşlara sorum olacak bebek icin kaç takım koydunuz kaçını kullandınız? bn 4 tane koydum yelek faln da koydum yeter dimi?
4 takim koydum canım 2sini kullandıkGünaydın kizlar. :) bn dogum yapmis arkadaşlara sorum olacak bebek icin kaç takım koydunuz kaçını kullandınız? bn 4 tane koydum yelek faln da koydum yeter dimi?
İki takım kullandım. İki ince bir kalın battaniye kullandım. Kustu bir kaç kez lazım olduGünaydın kizlar. :) bn dogum yapmis arkadaşlara sorum olacak bebek icin kaç takım koydunuz kaçını kullandınız? bn 4 tane koydum yelek faln da koydum yeter dimi?
biz 1 gece kaldık, bebeğe 4 takım ve 2 pazen kulladık, erkek bebek altı açılınca çişi yapıverdi, onun harici pek değiştirmeye sebep olmadı.Günaydın kizlar. :) bn dogum yapmis arkadaşlara sorum olacak bebek icin kaç takım koydunuz kaçını kullandınız? bn 4 tane koydum yelek faln da koydum yeter dimi?
sal mantıklı koyaym . havalar sogudu acaba 2 kat mi giydiririm diye dusundum deBence yeter, ben de beş tane koymuştum nolur nolmaz iki tane yeterli geldi ama eve çıkarken düzgün olsun diye ben üçüncüyü de giydirdimpazen ve ince bir battaniye de çıkarken falan yine çok iş gördü, yeleği de iyi yapmışsın almakla, bi de ben kendime ince ve kalın iki şal koymuştum emzirirken göğsüm6ün açıldığı yere koydum üşümemek için eğer istersen aklında olsun
battaniye 3 tane ince 1 tane orgu koydum o yeter bence. acaba 2 kat bildirirsem yetmez mi diye düşündüm de takımları. özellikle alt tek mi bildirdiniz 2 mi?İki takım kullandım. İki ince bir kalın battaniye kullandım. Kustu bir kaç kez lazım oldu
pijama bnde 2 koydum 1 tek alt koydum kanama cok olursa çıkıyor gercekten. ter de soğuk buralar sanmıyorum ama genede birde üst koyaym genede havlumu aldm sicak su torbası aldm. hırka da aldım . çantayı 3 oldu herlde kontrol etmembiz 1 gece kaldık, bebeğe 4 takım ve 2 pazen kulladık, erkek bebek altı açılınca çişi yapıverdi, onun harici pek değiştirmeye sebep olmadı.
Ben 1 gecelik, 2 pijama götürmüştüm. Bana az geldi. Çok terledim, terledikçe üstü, kan olursa altı değişmek lazım. 1 hırka 1 havlu götürdüm. Bir ara boynum tutuldu, omuzları sıcak tutmak lazım, terleyince hemen değiştirerek.
keske bni de 6 saatte çıkarsalar6 saatte taburcu oldum sadece 1 takım kullandık canım baya hazırlamıştım hastane çantasını eve gelip bide onla uğraştım
hastane odası sıcak oluyor canım, terlersin. Bebeğe tek alt giydirdik, üstüne penye battaniyr sarınsık.pijama bnde 2 koydum 1 tek alt koydum kanama cok olursa çıkıyor gercekten. ter de soğuk buralar sanmıyorum ama genede birde üst koyaym genede havlumu aldm sicak su torbası aldm. hırka da aldım . çantayı 3 oldu herlde kontrol etmemne yapacamizi şaşırır olduk yaklaştıkça
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?