2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307
Night owl kayınvalidem bana et haşlama yemekleri yapıyo, hem süt olsun hem de sezaryenden sonra bağırsaklar rahatlasın diye kemik suyu falan da var benimkini bunlar artırıyo biraz biraz. Bi de arkadaşların dediği gibi dereotu, havuç kemiriyorum.. ama en çok herkesin dediği bol su ve uyku, vakit buldukça uyku. Benim kızım kendi göğsümü tutamadı, kalkanla devam ediyoruz, kalkanın içinde süt kalıp yumuşadığı için yaralarım o kadar da can yakmıyor, bir de ilk gün tahin yağı sürdük o da yumuşatmıştu

Benim de aynen öyleydi.sezaryen oldum 14 ekimde ama doğumdan hemen sonra emzirebildim baktılar süt geliyor az da olsa sakın mama verme deyip yolladılar.ama sonra süt artmadi hatta bebeğimin kan şekeri düştü mama vermek zorunda kaldım ama sonra banyo yapma günüm geldiğinde ılık suyla iyice masaj yaptım.bebegimi emzirmeye devam ettim.humana kimyonlu rezene çayı aldım günde iki kere ondan ictim.bol bol su ve yeşillik.simdi çok şükür bebeğimi doyuracak sütüm oldu.gogus yarasına gelince kahverengi kısmın ne kadar çok kısmını alırsa acısı o kadar az oluyor.

Bebeklerinziin altini ne akdar surede degistiyorsunuz? Dun kaka yapti ama bugun yapmadi hic nasil anlicam degistirmem gerektigini. Cis yapmasi yeterli mi? Ne kadar cis var bezde anlayamadigimdan bir saati var mi?
Ben emmek icin her uyandiginda değiştiriyorum. Azicik cisli de olsa kendi rahatsiz oluyor zatrn. Degisince rahatlayip uyuyor

Ayva çekirdeği kaynatıp sürebilirsin canm . bol bol emzirirsen sütün artar canm bide masaj yap sıcak duşta. göğüs yaraları ile emzirmek cok zor biliyorum ama mecbur emmeliler :)

Ilk gunler biz de oyleydik. Iki cekip yoruluyordu tutana kadar aglama krizlerine giriyordu ama sakin vazgecme birkac gun icinde daha uzn sure emip daha kisa sure dinlendigini farkediceksin
Emdikce cenesi guclenir sut de artar

Günaydın kizlar. :) bn dogum yapmis arkadaşlara sorum olacak bebek icin kaç takım koydunuz kaçını kullandınız? bn 4 tane koydum yelek faln da koydum yeter dimi?
Bence yeter, ben de beş tane koymuştum nolur nolmaz iki tane yeterli geldi ama eve çıkarken düzgün olsun diye ben üçüncüyü de giydirdim pazen ve ince bir battaniye de çıkarken falan yine çok iş gördü, yeleği de iyi yapmışsın almakla, bi de ben kendime ince ve kalın iki şal koymuştum emzirirken göğsümün açıldığı yere koydum üşümemek için eğer istersen aklında olsun

Canım korkma ben 24 saat suni sancıyla doğum yaptım inan öyle korkutucu değil 6 cm den sonra benim sancım çok oldu oda normal yani kesinlikle dene suni sancıyı doktorunda kontrolu önemli benim doktorum dinlene dinlene verdi suni sancıyı 24 saat sürdü ama öyle yıpratıcı olmadı

Günaydın kizlar. :) bn dogum yapmis arkadaşlara sorum olacak bebek icin kaç takım koydunuz kaçını kullandınız? bn 4 tane koydum yelek faln da koydum yeter dimi?
6 saatte taburcu oldum sadece 1 takım kullandık canım baya hazırlamıştım hastane çantasını eve gelip bide onla uğraştım

İki takım kullandım. İki ince bir kalın battaniye kullandım. Kustu bir kaç kez lazım oldu

biz 1 gece kaldık, bebeğe 4 takım ve 2 pazen kulladık, erkek bebek altı açılınca çişi yapıverdi, onun harici pek değiştirmeye sebep olmadı.
Ben 1 gecelik, 2 pijama götürmüştüm. Bana az geldi. Çok terledim, terledikçe üstü, kan olursa altı değişmek lazım. 1 hırka 1 havlu götürdüm. Bir ara boynum tutuldu, omuzları sıcak tutmak lazım, terleyince hemen değiştirerek.

sal mantıklı koyaym . havalar sogudu acaba 2 kat mi giydiririm diye dusundum de

İki takım kullandım. İki ince bir kalın battaniye kullandım. Kustu bir kaç kez lazım oldu
battaniye 3 tane ince 1 tane orgu koydum o yeter bence. acaba 2 kat bildirirsem yetmez mi diye düşündüm de takımları. özellikle alt tek mi bildirdiniz 2 mi?

pijama bnde 2 koydum 1 tek alt koydum kanama cok olursa çıkıyor gercekten. ter de soğuk buralar sanmıyorum ama genede birde üst koyaym genede havlumu aldm sicak su torbası aldm. hırka da aldım . çantayı 3 oldu herlde kontrol etmem ne yapacamizi şaşırır olduk yaklaştıkça

6 saatte taburcu oldum sadece 1 takım kullandık canım baya hazırlamıştım hastane çantasını eve gelip bide onla uğraştım
keske bni de 6 saatte çıkarsalar ama burda 24 saat olmadan çıkarmıyorlar normal dogumda. sezaryende 48 saat olurda sezaryene dönerse dogum hic yetmez bu takımlar pijamalar valla.

hastane odası sıcak oluyor canım, terlersin. Bebeğe tek alt giydirdik, üstüne penye battaniyr sarınsık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…