2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307
Bence doya doya yap banyonu doya doya uyu zira sonra bu fırsatı ozleyebilirsin

Birinciyi tam kurallarima göre büyüttüm. Emziksiz boberonsuz mamasız.
İkinciye gel emzir diyorlar ben öteki bebeyle ilgilenirken. Diyorum mama verin gençler gelemem.

Ozser ne kadar merak ettik seni yaaa. Çok geçmiş olsun. Rabbim yaşadığın sıkıntılı anları unutturacak kadar güzel günler yaşatsın

Birinciyi tam kurallarima göre büyüttüm. Emziksiz boberonsuz mamasız.
İkinciye gel emzir diyorlar ben öteki bebeyle ilgilenirken. Diyorum mama verin gençler gelemem.
Valla şuan karnımın üzerinde uyuyo bir buçuk saat oldu. O kadar uykusuzdu ki her 5-10 dk da bir ağlıyordu o yüzden kıyamadım besigine koymaya ama sırtım pert. Ne gece ne gündüz bıraktı süreli ağlıyo . Şimdi masum haline bakıp uyanacagi vakit için güç topluyorum. Allah hepimize kolaylık versin

Pes etme canim artar. Damla bu dene bence. Bir de bana kuru dut süt yapiyor dediler.

Ben dikişte korktuğum için alisklamp ile yaptırdım ilkini. Çok rahat oluyor iyi oluyor. Ama şimdi yeni okuduğum şeyler dikislinin daha sağlıklı olduğunu söylüyor. Kafam karışık bu konuda
Bende dikislinin saglikli oldugunu duydum. Kararsizim gercekten

Ben smdi olan bebeğine bez verdim hoşuna gitti umarım uzun vadeli ise yarar
Bez denedim yaramadı ise ve kıskanıyor bebeği beresini çekip duruyordu . Yapma etme derken enson konuştum uzun uzun neden yapıyorsun diye ben takcam dedi ona da kendine olacak verdim sevindi . Bebege hala bakamadım internette bakarım şuan ancak ama ona bile vaktim yok bakmaya calisiorum

Az kaldi kucagina almaya.

Evde durumlar nasil
Akşama kadar herşey yolundaydı akşam hersey birbirine girdi baktım olmuyor kıza verdim tlfnu oğlanı da uyuttum ne has ki ilk defa 2 saat uyudu aralıksız da bende biraz vakit buldum. Kız kiskanclik belirtileri vermeye başladı karismayalm sevsin öpsün diyoruz ama baş etmek mümkün olmuyor maalesef altını açınca göbeğini gördü sanırm korktu bnde burda yürüyorum bebek uf olmuş bak dokunma bizde dokunmuyoruz faln diye sanki biraz ise yarıyor

Bizim oda 5 gün iki günü gitti kaldı 3 hunilenmeme son 3
Şu an o moddayım. Eşim gece nöbetine gitti
Küçük uyumuyor bir türlü büyük hiç durmuyor.

Emerken genzine epey kaçırdı nefessiz kaldı bayağı. Zor temizledi genzini. Ödüm koptu resmen ciğerine mi kaçtı diye

Bende adam akıllı sayılır bi kahvaltı var onu da en erken 10 da yapabiliyorum öğlen birsey yiyebilecek kadar müsade etmiyor kız sadece bitki çayları ve bol bol su içiyorum akşam yemeğine kadar. Ama kahvaltı da dereotu hurma kuruyemiş yumurta peynir falan yiyorum mutlaka. Kuru incir aldırdım eşime şimdi kaynattım soğutup icicem bi de ağzıma attım süt yapar insallah.

Her sabah 1 kase tahini yogun tahin pekmez yiyorum.Aksamlari dereotlu havuc rendesi saatasi (ustune limon,nar eksisi ) tavsiye ederim.Gunde 3 -4 hurma.Yani kendimce süt geliyodur heralde diye dusunuyorum.

Kilo alımı uykusu belli eder cnm yetiyordur herhalde yetmese anlarsın bizim ilk hafta kilo vereceğine aldı 3700 doğdu 3900 oldu ertesi hafta hiç kilo almadı yine 3900 du bugün 28 günlük ben evde temiz bez ve kıyafetli hali ile 4700 tartıyorum aldı bence kıyafeti kaç gram gelebilir ki diyorum.

Uyumak kesinlikle etkiliyor.Azcik uyuyayim hissediyorum goguslerimden.

Ah ah uyku en büyük dramım 2 çocuk rahat bi koca ile uyku zor. Destekçi yok çocuk mememde büyüğün poposunu tuvalette siliyorum. Yada banyo yaptırıyorum küçük memede. Tam bi 2 cocuklu anne dramı

Ozser ne kadar merak ettik seni yaaa. Çok geçmiş olsun. Rabbim yaşadığın sıkıntılı anları unutturacak kadar güzel günler yaşatsın

Ah canım sizi merak ettirmek istemezdim. Üzgünüm. Amin insallah gözümün ucunda göz yası ile dolaşıyorum.

Pes etme canim artar. Damla bu dene bence. Bir de bana kuru dut süt yapiyor dediler.

Eki Görüntüle 2551459

Bende dikislinin saglikli oldugunu duydum. Kararsizim gercekten

Görüntüsünü kaydettim soracağım Cuma günü ama doğal birsey gibi duruyor tavsiye ederse alacağım mutlaka. Yarın da kuru dut alırım

Bu arada oğlum 6 aylık dikişli ve bölgesel lokal anestezi ile oldu memnun kaldım daha erken bile olabilirmiş demiştim

Benimki de zor uyanıyor. Sanırım sarılık oldu.

İlk oğlumdan kalma süt bilgileri :))
Kuru dut kaynatın kara dut ve beyaz dut birlikte ya da birini. Ilık için. Durumu yiyin.
İncir kaynatıp için. İncirini yiyin.
Tahin pekmez tahini bol olacak.
Bulgur ama bulgur gaz yapar unutmayın.
Dereotu.
Dut ve incir benim.en sevdiklerimdi. Tahin de sütü yaglandiriyir hem de arttırıyor.
Ama bol su. Günde 4 lt su.
Ben bu bebede içemiyorum hiçbir şey yapmıyorum.
En önemlisi de sütün olacağına artacağına inanın.

Benim oğlan sarı.
Doğduğu ilk üç gün sarılık olmasın diye günde iki üç defa 5 ml mama verdim.
Sonra süt gelince mamaya ihtiyaç duymadık. İkisini de emzirdim arada mama vermek zorunda kalınca çok uzun uyuyor o daha kötü oldu. Mamayi tamamen kestik.
4. gün sarılık 8 çıktı ama kafası baya sarı. Dün saglikocagina gittik topuk kanına. Hemşire baya sarı bebek bir kan verseniz dedi. Çarşamba zaten kontrol var gerek yok şimdi dedim. Bugün ise hiç iki memeyi emmiyor birini emip uyuyor. Zaten zor uyandiriyorum uyuduğu zaman. Mama soktum ağzına almadı. Zorla iki meme emzirdim kustu.
Günde 7 8 cisli bez alıyorum. 40- 50 Gr arası.
Peki bu bebe niye sarı?

Bebeğiniz sizin kan grubunuzdan mı Eşinizin kan grubundan mı

Ben bugün muskati deniycem eşim simdi getirdi yarin sizede yazarim.aslinda ben agizda pamukcuk oldu onun için aldırdım ama aktarda ki kiz bebeğin gazina iyi gelir demiş .bende bi baktim kullanan çok kişi var.bakalim bizde işe yarayacak mı.cokta kötü durumda degiliz kimyonda işe yaradı bizde birde bunu deniyelim.

Bizim ki de sarı bende birşey anlamadim bu işten.emiyor işiyor kaka yapiyor .2saatte bur kendi açıkip ağlıyor .13 den 10 a kadar düştü dr artık düşüyor uzayan sarılık değil dedi ama oğlan sarı . hiç birsey anlamadim.cuma kontrolde tekrar ölçecekler.allahtan eskisi gibi surekli kan vermiyoruz da aletle bakıyorlar.

Toplamda 1 saat emzir, yatır bebeği uyu, uyuduğumuz 1saat falan... 1 saat sonra yeniden kalk 1 saat emzir... Bazen o kadar uykulu oluyorum ki yatırıyorum bebeği. Bazen de nolur uyanmasın yaaaa diyorum, uyanıyor, kalkamıyorum bir süre bende yataktan yaptığım tek şey uyu emzir yemek ye süt sağ uyu emzir yemek ye süt sağ...
Çok çok güzel şeyler, kucağıma alınca hepsi unutuluyor ama... Çok da zor...
Lohusa depresyonu bu demek herhalde...

Kimyonu nasıl kullanıyorsun?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…