Bence doya doya yap banyonu doya doya uyu zira sonra bu fırsatı ozleyebilirsinZaten cuma gidecem diye bide saldım yatıyorum tüm gün hatta o kadar uykum varki sabah uyanıyorum 3 saat sonra tekrar uyuyorum tekrar ağırlık basıyor hiç enerjimde yok kendimide kaldiramaiyorum artık banyo yapmaya bileusenir haldeyim
Birinciyi tam kurallarima göre büyüttüm. Emziksiz boberonsuz mamasız.Yeni uyudu ama zorla ve muhtemelen 10-15 dk içinde uyanicak. Şu beyaz gürültü denilen anne karnı sesini dinletmeye baslicam . Valla karsiydim doğru bulmuyodum çocuğun dunyaya adaptasyonunu engelliyo diye ama hayaller hayatlar. Valla kitaplara göre yetistirilmiyo bebekler
OzserValla ilk Doğum sonrası darlık vs sıkıntım yoktu şekil olarak da dışardan çok az dikiş belliydi. Ama bunda ne olur bilmem malum baştan sona diktiler çişimi yaptıgım yeri bile dikmişler
Şapka eldiven yelek sadece dışarda ve banyo sonrası evde tek pijama takımı ve çıtçıtlı badi ayağında kısa çorabı oluyor
Dereotu meyve suyu bi ton süt çayları ve bolca su tüketiyorum ama. Damla nasıl birsey acaba doğal birsey mi doktora sorayım bende gidince bakalım ne diyecek süt artsın diye sağmaya başladım 2 gündür canımdan can gidecek yakında. Pes etmem an meselesi
Valla şuan karnımın üzerinde uyuyo bir buçuk saat oldu. O kadar uykusuzdu ki her 5-10 dk da bir ağlıyordu o yüzden kıyamadım besigine koymaya ama sırtım pert. Ne gece ne gündüz bıraktı süreli ağlıyo . Şimdi masum haline bakıp uyanacagi vakit için güç topluyorum. Allah hepimize kolaylık versinBirinciyi tam kurallarima göre büyüttüm. Emziksiz boberonsuz mamasız.
İkinciyegel emzir diyorlar ben öteki bebeyle ilgilenirken. Diyorum mama verin gençler gelemem.
Pes etme canim artar. Damla bu dene bence. Bir de bana kuru dut süt yapiyor dediler.Valla ilk Doğum sonrası darlık vs sıkıntım yoktu şekil olarak da dışardan çok az dikiş belliydi. Ama bunda ne olur bilmem malum baştan sona diktiler çişimi yaptıgım yeri bile dikmişler
Şapka eldiven yelek sadece dışarda ve banyo sonrası evde tek pijama takımı ve çıtçıtlı badi ayağında kısa çorabı oluyor
Dereotu meyve suyu bi ton süt çayları ve bolca su tüketiyorum ama. Damla nasıl birsey acaba doğal birsey mi doktora sorayım bende gidince bakalım ne diyecek süt artsın diye sağmaya başladım 2 gündür canımdan can gidecek yakında. Pes etmem an meselesi
Bende dikislinin saglikli oldugunu duydum. Kararsizim gercektenBen dikişte korktuğum için alisklamp ile yaptırdım ilkini. Çok rahat oluyor iyi oluyor. Ama şimdi yeni okuduğum şeyler dikislinin daha sağlıklı olduğunu söylüyor. Kafam karışık bu konuda
Bez denedim yaramadı ise ve kıskanıyor bebeği beresini çekip duruyordu . Yapma etme derken enson konuştum uzun uzun neden yapıyorsun diye ben takcam dediBen smdi olan bebeğine bez verdim hoşuna gitti umarım uzun vadeli ise yarar
Bizim oda 5 gün iki günü gitti kaldı 3Benim şansım eşim 24 gün izin almıştı. Annem gidince büyük oğlumla o ilgilendi. Bebeğe ben baktım. En azından düzen kurana kadar evdeydi.
Akşama kadar herşey yolundaydı akşam hersey birbirine girdi baktım olmuyor kıza verdim tlfnu oğlanı da uyuttum ne has ki ilk defa 2 saat uyudu aralıksız da bende biraz vakit buldum. Kız kiskanclik belirtileri vermeye başladı karismayalm sevsin öpsün diyoruz ama baş etmek mümkün olmuyor maalesef altını açınca göbeğini gördü sanırm korktu bnde burda yürüyorum bebek uf olmuş bak dokunma bizde dokunmuyoruz faln diye sanki biraz ise yarıyorAz kaldi kucagina almaya.
Evde durumlar nasil
Şu an o moddayım. Eşim gece nöbetine gittiBizim oda 5 gün iki günü gitti kaldı 3hunilenmeme son 3
O OZSER0801
Yukardaki alıntı çorba olmuş:/
Allah kolaylık, şifa versin.
Kahvaltıda yağda yumurta(soğanlı,ıspanaklı bazen), dereotu, marul, ceviz,tereyağ, bal,reçel..sulu,etli yemek,çorba, hoşaf, helva..kuru incir suyu(bu çok etkili), bir de kuru dut. Bir de ben uyuyunca sütüm geliyor(uykudan kastım totalde 3-5 saat ama gün içinde çok bitik haldeysem çocukları eşime bırakıyorum..yarım saat ya da 1 saat uyumak bile farkettiriyor sütü). Bunlar geldi aklıma.
Her sabah 1 kase tahini yogun tahin pekmez yiyorum.Aksamlari dereotlu havuc rendesi saatasi (ustune limon,nar eksisi ) tavsiye ederim.Gunde 3 -4 hurma.Yani kendimce süt geliyodur heralde diye dusunuyorum.
Uyumak kesinlikle etkiliyor.Azcik uyuyayim hissediyorum goguslerimden.
Ozserne kadar merak ettik seni yaaa. Çok geçmiş olsun. Rabbim yaşadığın sıkıntılı anları unutturacak kadar güzel günler yaşatsın
Pes etme canim artar. Damla bu dene bence. Bir de bana kuru dut süt yapiyor dediler.
Eki Görüntüle 2551459
Bende dikislinin saglikli oldugunu duydum. Kararsizim gercekten
Benimki de zor uyanıyor. Sanırım sarılık oldu.Valla şuan karnımın üzerinde uyuyo bir buçuk saat oldu. O kadar uykusuzdu ki her 5-10 dk da bir ağlıyordu o yüzden kıyamadım besigine koymaya ama sırtım pert. Ne gece ne gündüz bıraktı süreli ağlıyo . Şimdi masum haline bakıp uyanacagi vakit için güç topluyorum. Allah hepimize kolaylık versin
Bebeğiniz sizin kan grubunuzdan mı Eşinizin kan grubundan mıBenim oğlan sarı.
Doğduğu ilk üç gün sarılık olmasın diye günde iki üç defa 5 ml mama verdim.
Sonra süt gelince mamaya ihtiyaç duymadık. İkisini de emzirdim arada mama vermek zorunda kalınca çok uzun uyuyor o daha kötü oldu. Mamayi tamamen kestik.
4. gün sarılık 8 çıktı ama kafası baya sarı. Dün saglikocagina gittik topuk kanına. Hemşire baya sarı bebek bir kan verseniz dedi. Çarşamba zaten kontrol var gerek yok şimdi dedim. Bugün ise hiç iki memeyi emmiyor birini emip uyuyor. Zaten zor uyandiriyorum uyuduğu zaman. Mama soktum ağzına almadı. Zorla iki meme emzirdim kustu.
Günde 7 8 cisli bez alıyorum. 40- 50 Gr arası.
Peki bu bebe niye sarı?
Elifcim ben gaz ve uyku sorunumu muskatla aştım ikra nın 40 çıktıktan sonra tam 3 ay her akşam verdim çay kaşığına bıçakla kazıyıp anne sütü ile karıştırıp verdim daha sonra ek gıdaya başladıktan sonra mercimek karnıbahar gibi bütün yemeklerin ve kendi yemeklerimizede ekliyorum hiç gaz yapmıyor ikranın uyku düzenin oluşmasındaki ekkenide muskata bağlıyorum gerçekten Allahın mucizesi bir bitki ben artık kendimde kullanıyorum bebeklerine tavsiye ettiğim tüm arkadaşlarımın bebekleri gaz sorunu yaşamadı ve düzgün uyku uyudu.
Bizim ki de sarı bende birşey anlamadim bu işten.emiyor işiyor kaka yapiyor .2saatte bur kendi açıkip ağlıyor .13 den 10 a kadar düştü dr artık düşüyor uzayan sarılık değil dedi ama oğlan sarı . hiç birsey anlamadim.cuma kontrolde tekrar ölçecekler.allahtan eskisi gibi surekli kan vermiyoruz da aletle bakıyorlar.Benim oğlan sarı.
Doğduğu ilk üç gün sarılık olmasın diye günde iki üç defa 5 ml mama verdim.
Sonra süt gelince mamaya ihtiyaç duymadık. İkisini de emzirdim arada mama vermek zorunda kalınca çok uzun uyuyor o daha kötü oldu. Mamayi tamamen kestik.
4. gün sarılık 8 çıktı ama kafası baya sarı. Dün saglikocagina gittik topuk kanına. Hemşire baya sarı bebek bir kan verseniz dedi. Çarşamba zaten kontrol var gerek yok şimdi dedim. Bugün ise hiç iki memeyi emmiyor birini emip uyuyor. Zaten zor uyandiriyorum uyuduğu zaman. Mama soktum ağzına almadı. Zorla iki meme emzirdim kustu.
Günde 7 8 cisli bez alıyorum. 40- 50 Gr arası.
Peki bu bebe niye sarı?
Kendi mi birakiyor memeyi yoksa uyuyakalinca sen mi cekiyorsun memeden? Boyle durumlarda tam doymus olmuyor uyuyakalirsa minciklayip uyandirip devam ettirmek gerekiyor yoksa ayni dedigin gibi yatagina koyunca tam tok olmadigindan uyanir. Emzirme danismanim yarim saat bir meme sonra araya alt degistirmeyi alip bebegi uyandirip yarim saat diger memeyi emzirmek gerektigini soyluyor.
Ben bugün muskati deniycem eşim simdi getirdi yarin sizede yazarim.aslinda ben agizda pamukcuk oldu onun için aldırdım ama aktarda ki kiz bebeğin gazina iyi gelir demiş .bende bi baktim kullanan çok kişi var.bakalim bizde işe yarayacak mı.cokta kötü durumda degiliz kimyonda işe yaradı bizde birde bunu deniyelim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?