Ben mecburen hemen yaptıracağım. Bebegimde idrar yolu enfeksiyonu çıktı. 5 gun igne vuruldu. Tekrar idrar kültürü istedi doktor. Yarin sonuc cikacak. Eger temiz cikarsa sunnet gunu belirlenecekBende adam akıllı sayılır bi kahvaltı var onu da en erken 10 da yapabiliyorum öğlen birsey yiyebilecek kadar müsade etmiyor kız sadece bitki çayları ve bol bol su içiyorum akşam yemeğine kadar. Ama kahvaltı da dereotu hurma kuruyemiş yumurta peynir falan yiyorum mutlaka. Kuru incir aldırdım eşime şimdi kaynattım soğutup icicem bi de ağzıma attım süt yapar insallah.
Kilo alımı uykusu belli eder cnm yetiyordur herhalde yetmese anlarsın bizim ilk hafta kilo vereceğine aldı 3700 doğdu 3900 oldu ertesi hafta hiç kilo almadı yine 3900 du bugün 28 günlük ben evde temiz bez ve kıyafetli hali ile 4700 tartıyorum aldı bence kıyafeti kaç gram gelebilir ki diyorum.
Ah ah uyku en büyük dramım 2 çocuk rahat bi koca ile uyku zor. Destekçi yok çocuk mememde büyüğün poposunu tuvalette siliyorum. Yada banyo yaptırıyorum küçük memede. Tam bi 2 cocuklu anne dramı
Ah canım sizi merak ettirmek istemezdim. Üzgünüm. Amin insallah gözümün ucunda göz yası ile dolaşıyorum.
Görüntüsünü kaydettim soracağım Cuma günü ama doğal birsey gibi duruyor tavsiye ederse alacağım mutlaka. Yarın da kuru dut alırım
Bu arada oğlum 6 aylık dikişli ve bölgesel lokal anestezi ile oldu memnun kaldım daha erken bile olabilirmiş demiştim
hızlı mi emiyor? kizim cok hızlı emerdi cukcuk hic durmazdı cok yasadm onu nefesin kesiliyor seninde resmen korkudanŞu an o moddayım. Eşim gece nöbetine gitti
Küçük uyumuyor bir türlü büyük hiç durmuyor.
Emerken genzine epey kaçırdı nefessiz kaldı bayağı. Zor temizledi genzini. Ödüm koptu resmen ciğerine mi kaçtı diye
teninden geçmesi biraz zaman alıyor galiba tam bilmiyorum ama kizimda sarılığın geçmesi uzun sürmüştü hele teninden 40dan sonra gecti diyebilirim. smdi oğlandada var pazartesi kontrolde doktor kan almaya gerek yok dedi yarn yine gitcem gene bakar ama gözünün beyaz kısmında yok . seninkinde varmi?Benim oğlan sarı.
Doğduğu ilk üç gün sarılık olmasın diye günde iki üç defa 5 ml mama verdim.
Sonra süt gelince mamaya ihtiyaç duymadık. İkisini de emzirdim arada mama vermek zorunda kalınca çok uzun uyuyor o daha kötü oldu. Mamayi tamamen kestik.
4. gün sarılık 8 çıktı ama kafası baya sarı. Dün saglikocagina gittik topuk kanına. Hemşire baya sarı bebek bir kan verseniz dedi. Çarşamba zaten kontrol var gerek yok şimdi dedim. Bugün ise hiç iki memeyi emmiyor birini emip uyuyor. Zaten zor uyandiriyorum uyuduğu zaman. Mama soktum ağzına almadı. Zorla iki meme emzirdim kustu.
Günde 7 8 cisli bez alıyorum. 40- 50 Gr arası.
Peki bu bebe niye sarı?
Tane kimyon diye geçiyor.1 tatlı kaşığı kimyonu 2 su bardagi su ile 5dk kaynatıyorum kaynatinca yağı çıkıyormuş demlemekten daha faydali .altini kapatınca yarim cay bardağı ayırıp gerisine 1kasik anason atıyorum.sade kimyon olan ayırdigimi sabah akşam 4 çay kaşığı bebeğe.anason ile demlenen kimyonun kalanini süzüp kendim içiyorum.Kimyonu nasıl kullanıyorsun?
Maalesef bebeğin kan grubunu bilmiyorumBebeğiniz sizin kan grubunuzdan mı Eşinizin kan grubundan mı
O alet işi çok iyi olmuş. Keşke aile hekimliklerine de verilse....Bizim ki de sarı bende birşey anlamadim bu işten.emiyor işiyor kaka yapiyor .2saatte bur kendi açıkip ağlıyor .13 den 10 a kadar düştü dr artık düşüyor uzayan sarılık değil dedi ama oğlan sarı . hiç birsey anlamadim.cuma kontrolde tekrar ölçecekler.allahtan eskisi gibi surekli kan vermiyoruz da aletle bakıyorlar.
Benimkinde kafa ve gözünde var. Dün hemşire bacaklarda var dedi ama annem de eşim de ben de bugün bacakta bir şey göremiyoruz. Şimdi netten baktım. En son yüzünden ve gözünden gidermiş sarılık. Çocuğu besliyorum besliyorum kusuyor demek bu kadarina gerek yok. Hafif süt kesiği gibi kusuyor ama azteninden geçmesi biraz zaman alıyor galiba tam bilmiyorum ama kizimda sarılığın geçmesi uzun sürmüştü hele teninden 40dan sonra gecti diyebilirim. smdi oğlandada var pazartesi kontrolde doktor kan almaya gerek yok dedi yarn yine gitcem gene bakar ama gözünün beyaz kısmında yok . seninkinde varmi?
cok iyi denk gelmişO alet işi çok iyi olmuş. Keşke aile hekimliklerine de verilse....
Benimkinde kafa ve gözünde var. Dün hemşire bacaklarda var dedi ama annem de eşim de ben de bugün bacakta bir şey göremiyoruz. Şimdi netten baktım. En son yüzünden ve gözünden gidermiş sarılık. Çocuğu besliyorum besliyorum kusuyor demek bu kadarina gerek yok. Hafif süt kesiği gibi kusuyor ama az
Oğlan doğmadan bir ay önce büyük oğlumun doktorundan Randevu almıştım. Yarına. Dedim gününde doğarsa iki üç günlükken görür. Erken doğarsa bir iki haftalıkken. Çok güvenirim çok iyi bir doktordur. Bakalım hayırlısıyla yarın o görsün.
Bir de 28'ine almıştım kasımın. Oğlumun üç yaş kontrolüne ikisini bir götürürüm diye. Kısmet 28'inde tam bir aylık olacak ufaklık :))
Küçük memedeyken banyoyu nasıl yaptırıyorsun yahuBende adam akıllı sayılır bi kahvaltı var onu da en erken 10 da yapabiliyorum öğlen birsey yiyebilecek kadar müsade etmiyor kız sadece bitki çayları ve bol bol su içiyorum akşam yemeğine kadar. Ama kahvaltı da dereotu hurma kuruyemiş yumurta peynir falan yiyorum mutlaka. Kuru incir aldırdım eşime şimdi kaynattım soğutup icicem bi de ağzıma attım süt yapar insallah.
Kilo alımı uykusu belli eder cnm yetiyordur herhalde yetmese anlarsın bizim ilk hafta kilo vereceğine aldı 3700 doğdu 3900 oldu ertesi hafta hiç kilo almadı yine 3900 du bugün 28 günlük ben evde temiz bez ve kıyafetli hali ile 4700 tartıyorum aldı bence kıyafeti kaç gram gelebilir ki diyorum.
Ah ah uyku en büyük dramım 2 çocuk rahat bi koca ile uyku zor. Destekçi yok çocuk mememde büyüğün poposunu tuvalette siliyorum. Yada banyo yaptırıyorum küçük memede. Tam bi 2 cocuklu anne dramı
Ah canım sizi merak ettirmek istemezdim. Üzgünüm. Amin insallah gözümün ucunda göz yası ile dolaşıyorum.
Görüntüsünü kaydettim soracağım Cuma günü ama doğal birsey gibi duruyor tavsiye ederse alacağım mutlaka. Yarın da kuru dut alırım
Bu arada oğlum 6 aylık dikişli ve bölgesel lokal anestezi ile oldu memnun kaldım daha erken bile olabilirmiş demiştim
Tahinle ilgili bilgi için sağol rint, ben pekmezi bol tutuyordum kansızlıktan dolayı.İlk oğlumdan kalma süt bilgileri :))
Kuru dut kaynatın kara dut ve beyaz dut birlikte ya da birini. Ilık için. Durumu yiyin.
İncir kaynatıp için. İncirini yiyin.
Tahin pekmez tahini bol olacak.
Bulgur ama bulgur gaz yapar unutmayın.
Dereotu.
Dut ve incir benim.en sevdiklerimdi. Tahin de sütü yaglandiriyir hem de arttırıyor.
Ama bol su. Günde 4 lt su.
Ben bu bebede içemiyorum hiçbir şey yapmıyorum.
En önemlisi de sütün olacağına artacağına inanın.
Ben karnıma bastırmaya korkarım yaa. Parça düşmesi normal mi acaba. Ben cumartesi gitcem vajinal muayene yapilcakmiskorunma yöntemleri konuscaz bide.
Süt tazikli gittiği için de genzine kaçarmış. Memenin üst kısmına baş parmakla bastırılması öneriliyor ya da tazyikli gelen ön sütü biraz sağıp sonra bebeği emzirmeyi. Ben baş parmağımla mememe bastırıp, bebeğimin başını olabildiğince dik tutmaya çalışıyorum. Bir de bebeği emzirirken konuşmak da genzine kaçırıyor sütü.Şu an o moddayım. Eşim gece nöbetine gitti
Küçük uyumuyor bir türlü büyük hiç durmuyor.
Emerken genzine epey kaçırdı nefessiz kaldı bayağı. Zor temizledi genzini. Ödüm koptu resmen ciğerine mi kaçtı diye
Sunnetin iki cesidi varmis. Dikisli ve dikissiz. Arastiran oldumu aranizda
Kızlar bebeklerinize evde şapka giydiriyor musunuz?
Emzirirken susamak bebeginize sutun yettigine ve doyduguna isaretmis youtube ayse onerin videosunda gordum
Aslında hepsini yapıyorum. Çok hızlı çekiyor, nefes almadan hızlı hızlı emiyor ve genzine kaçırıyor. Her yolu denedimSüt tazikli gittiği için de genzine kaçarmış. Memenin üst kısmına baş parmakla bastırılması öneriliyor ya da tazyikli gelen ön sütü biraz sağıp sonra bebeği emzirmeyi. Ben baş parmağımla mememe bastırıp, bebeğimin başını olabildiğince dik tutmaya çalışıyorum. Bir de bebeği emzirirken konuşmak da genzine kaçırıyor sütü.
Ben 0+ eşim b +. Doğuma giderken grup uyumsuzluğundan ötürü sarılık olabileceğini söylediler. Doğum anında plasentadan kan alıp bebeğin grubuna baktılar. Doğduktan sonra bebekten kan alınmak zorunda kalmasın diye.Maalesef bebeğin kan grubunu bilmiyorumama ben a+'im. Sanırım a+ olunca sorun olmuyormuş.
Benimki de zor uyanıyor. Sanırım sarılık oldu.
Canım işitme hiç takılma. Büyük oğlan da geçememişti. Üçüncü testte geçti. Baya stres olmuştuk. Hatta dedimcok iyi denk gelmişgötür bakalm doktorlar en iyisini biliyor parmağıyla bastirdi ve teste gerek yok dedi onunda oyle bir yöntemi var demek bizimde doktor isi cok daha işitmeden geçmedi tipa sevk edildi ona gidicez . hamilelikte kalbinde delik var denmişti onun icin kardiyolojiye gidecek . tabi bunun icin once cocuk doktoru sevk vermeli faln filan
Maalesef öyle her şey gaz yapabiliyor. Sanırım iki buçuk üç aydan sonra yeme içme işi iyice rahatlayacak. Bu gaz sancıları 15. gün başlıyor ya. Ben şimdi canım çeken şey oldu mu az da olsa yiyorumTahinle ilgili bilgi için sağol rint, ben pekmezi bol tutuyordum kansızlıktan dolayı.
Kaçıncı aydan sonra bulguru, turşuyu(çok canım çekiyor) ya da acılı şeyleri yiyebiliriz acaab? Benim ilk kızımdan sonra hafızam yok oldu resmen:/ acı da gaz yapar bebekte di mi:/
Yaaaa keşke bakilsaydi kan grubuna iyiymiş öyle. Ama doğuma girerken kan gruplarimizi sordu hemşire. Sıkıntı yok dedi. Bir de norolojiye gidince dr yine kan grubumu sordu. O da tamam iyi dedi.Ben 0+ eşim b +. Doğuma giderken grup uyumsuzluğundan ötürü sarılık olabileceğini söylediler. Doğum anında plasentadan kan alıp bebeğin grubuna baktılar. Doğduktan sonra bebekten kan alınmak zorunda kalmasın diye.
Benim grubum olduğu için sorun olmadı.
İlk oğlum babasının grubundandı. Onda kilo alımı iyi olduğu halde sarılığı yükselmişti. O yüzden sordum size de.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?