2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307
Ben mecburen hemen yaptıracağım. Bebegimde idrar yolu enfeksiyonu çıktı. 5 gun igne vuruldu. Tekrar idrar kültürü istedi doktor. Yarin sonuc cikacak. Eger temiz cikarsa sunnet gunu belirlenecek

hızlı mi emiyor? kizim cok hızlı emerdi cukcuk hic durmazdı cok yasadm onu nefesin kesiliyor seninde resmen korkudan bu bebeğim daha sakin emiyor hatta süt akıyor ya bi süre emdikten sonra sızlayınca onda bekliyor oyle biraz uyanık gbi

teninden geçmesi biraz zaman alıyor galiba tam bilmiyorum ama kizimda sarılığın geçmesi uzun sürmüştü hele teninden 40dan sonra gecti diyebilirim. smdi oğlandada var pazartesi kontrolde doktor kan almaya gerek yok dedi yarn yine gitcem gene bakar ama gözünün beyaz kısmında yok . seninkinde varmi?

Kimyonu nasıl kullanıyorsun?
Tane kimyon diye geçiyor.1 tatlı kaşığı kimyonu 2 su bardagi su ile 5dk kaynatıyorum kaynatinca yağı çıkıyormuş demlemekten daha faydali .altini kapatınca yarim cay bardağı ayırıp gerisine 1kasik anason atıyorum.sade kimyon olan ayırdigimi sabah akşam 4 çay kaşığı bebeğe.anason ile demlenen kimyonun kalanini süzüp kendim içiyorum.

Eklentiler

• 15729807587014283270936720530466.webp
    61,1 KB · Görüntüleme: 27
O alet işi çok iyi olmuş. Keşke aile hekimliklerine de verilse....
Benimkinde kafa ve gözünde var. Dün hemşire bacaklarda var dedi ama annem de eşim de ben de bugün bacakta bir şey göremiyoruz. Şimdi netten baktım. En son yüzünden ve gözünden gidermiş sarılık. Çocuğu besliyorum besliyorum kusuyor demek bu kadarina gerek yok. Hafif süt kesiği gibi kusuyor ama az
Oğlan doğmadan bir ay önce büyük oğlumun doktorundan Randevu almıştım. Yarına. Dedim gününde doğarsa iki üç günlükken görür. Erken doğarsa bir iki haftalıkken. Çok güvenirim çok iyi bir doktordur. Bakalım hayırlısıyla yarın o görsün.
Bir de 28'ine almıştım kasımın. Oğlumun üç yaş kontrolüne ikisini bir götürürüm diye. Kısmet 28'inde tam bir aylık olacak ufaklık :))

cok iyi denk gelmiş götür bakalm doktorlar en iyisini biliyor parmağıyla bastirdi ve teste gerek yok dedi onunda oyle bir yöntemi var demek bizimde doktor isi cok daha işitmeden geçmedi tipa sevk edildi ona gidicez . hamilelikte kalbinde delik var denmişti onun icin kardiyolojiye gidecek . tabi bunun icin once cocuk doktoru sevk vermeli faln filan

Küçük memedeyken banyoyu nasıl yaptırıyorsun yahu tuvalete illa ki biz de götürüyoruz ama..büyük kaç yaşında bu arada?
Yemek işi zor walla:/ tek biz olsak yine iyi ama diğer çocuk için sulu yemek şart. Uykusuzluk, yorgunluk süt için çok büyük engel. Bugün benim de sütüm çok azaldı, bütün akşam yavrum memede debelendi, doymadı, uyuyamadı da. Yine babasına bırakıp yarım saat uyudum, sonrasında emip,uyuyabildi.
Eşler üzerine düşeni yapmadan işimiz çok zor:/ Allah yardımcımız olsun hepimizin.

Tahinle ilgili bilgi için sağol rint, ben pekmezi bol tutuyordum kansızlıktan dolayı.
Kaçıncı aydan sonra bulguru, turşuyu(çok canım çekiyor) ya da acılı şeyleri yiyebiliriz acaab? Benim ilk kızımdan sonra hafızam yok oldu resmen:/ acı da gaz yapar bebekte di mi:/

Ben karnıma bastırmaya korkarım yaa. Parça düşmesi normal mi acaba. Ben cumartesi gitcem vajinal muayene yapilcakmis korunma yöntemleri konuscaz bide.

Canim bende iki defa parçalı geldi.. Ve tuvaletimi yapar gibj geldi aşırı derecede.. Zor attim tuvalete kendimi ikisindede.. Ama doktor normal dedi.. Löşi kanamasi dedikleri bu galiba ama bilemedm.. Daha da gitmedim hic kadin doğuma simdilik bi sorunum yok.

Süt tazikli gittiği için de genzine kaçarmış. Memenin üst kısmına baş parmakla bastırılması öneriliyor ya da tazyikli gelen ön sütü biraz sağıp sonra bebeği emzirmeyi. Ben baş parmağımla mememe bastırıp, bebeğimin başını olabildiğince dik tutmaya çalışıyorum. Bir de bebeği emzirirken konuşmak da genzine kaçırıyor sütü.

Aslında hepsini yapıyorum. Çok hızlı çekiyor, nefes almadan hızlı hızlı emiyor ve genzine kaçırıyor. Her yolu denedim

Maalesef bebeğin kan grubunu bilmiyorum ama ben a+'im. Sanırım a+ olunca sorun olmuyormuş.
Ben 0+ eşim b +. Doğuma giderken grup uyumsuzluğundan ötürü sarılık olabileceğini söylediler. Doğum anında plasentadan kan alıp bebeğin grubuna baktılar. Doğduktan sonra bebekten kan alınmak zorunda kalmasın diye.
Benim grubum olduğu için sorun olmadı.

İlk oğlum babasının grubundandı. Onda kilo alımı iyi olduğu halde sarılığı yükselmişti. O yüzden sordum size de.

Canım işitme hiç takılma. Büyük oğlan da geçememişti. Üçüncü testte geçti. Baya stres olmuştuk. Hatta dedim
Bak oğlum bu sınava üçüncü girişin. Bunda da gecemezsen seni sanayiye çırak veririm. Çalış ve geç artık şu sınavı.
Bebeklerin doğum esnasında kulağına su kacabiliyormus. Öyle olunca da bir ayda falan ancak kuruyormus. Şu kaçan kulak testten gecemiyormus. Şimdi 9 gün bitti ben daha yaptırmadım işitme testini.

Evet ya ben de gördüm o parmak bastırıp bakilma olayını. Hatta sordum iyice ne kadar olmalı falan ilk muayeneyi yapan doktorlara. Dün hemşire bu çocuk sarı deyince parmağımla bastırdım kan vermeye gerek yok bakın dedim. Öteki hemşire "hanımefendi sağlıkçı galiba" diyor.

Maalesef öyle her şey gaz yapabiliyor. Sanırım iki buçuk üç aydan sonra yeme içme işi iyice rahatlayacak. Bu gaz sancıları 15. gün başlıyor ya. Ben şimdi canım çeken şey oldu mu az da olsa yiyorum sen de çok yıpratma kendini bence turşu çekiyorsa canın bir lokma ye fazla değil. Ama üçüncü aydan sonra epey rahatlayacagiz.

Yaaaa keşke bakilsaydi kan grubuna iyiymiş öyle. Ama doğuma girerken kan gruplarimizi sordu hemşire. Sıkıntı yok dedi. Bir de norolojiye gidince dr yine kan grubumu sordu. O da tamam iyi dedi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…