Spinal oldum evet anlamadım bende haftaya kontrol var sorucam, çok şükür hani sürekli değil de böyle bazı sabahlar çok ağrıyla uyanıyorum, uykusuzlukta dediğin gibi tetikliyo galibaBu kadar uzun surmesi normal miymis? Spinal mıydı seninki canım? Ben pek anlamiyorum direkt uyudugum içinbi de uykusuz kaliosan o da etkiliodur aclik uykusuzluk yorgunluk susuz kalmak basagrisini tetikler.
Spinal oldum evet anlamadım bende haftaya kontrol var sorucam, çok şükür hani sürekli değil de böyle bazı sabahlar çok ağrıyla uyanıyorum, uykusuzlukta dediğin gibi tetikliyo galiba
Akşamları benim de sütüm hep çok azalıyor:/ yorgunluktan gidiyordur, ben o durumlarda süt yapıcı herşeyi yiyorum, o da fayda etmiyor. Uyumadan kesinlikle süt gelmiyor. Bir de o halde emzirmeye çalışınca daha da halsiz kalıyor insan.
Bizim en büyük dezavantajımızdı ayrı olmak:/Benim eşim iki doğumumu da görmedi. İlk kızımı iki haftalıkken ziyarete gelip gördü,5.ayda biraraya geldik. Bu kızımı da bir aylıkken gördü. Ben doğuma giderken ısrarla “normal doğur, ötekiler de normal doğar” diye didinip duruyordu. Ötekiler derken daha kaç tane istiyorsaValla çocukların totosu belli olmuyor ben de sleepy kullandım hiç sorun yaşamadım ama eşim aramış bulamamış gidip molfikse Almis onu da kullanıyorum hiç sorun olmadı
Valla eşim ne buluyosa onu alıyo şimdilik hiç sorun olmadı ama başta ben de tedirgin olmuştum
Valla ben sancı çekerken hep yanımdaydı aşırı etkilendi , doğumdan sonra da ne yuruyebildim ne dogrulabildim o yüzden çok kötü oldu. İlaç kullanmaya başladı o yüzden bana çocukla ilgili hiç bir konuyu hafife almıyo. Ben doğum etkilerini tramvasini atlattım ama o atlatamadi.
Ben de güya 7’den sonra yemiycem dedim ama tam da o saatte meme çekiliyor, mecbur yiyorum. Üstüne de yatış:dAyni durumdayiz canim aksamlari zor oluyor. Hele uyku da bastirinca normalden fazla da emdiginde meme uclari inanilmaz aciyor. Diyet falan hak getire sut olsun diye yedirilmedigim sey kalmadi
Gaz bombasi iki bebegim var.Rutin sabah 4 te basliyorlar 7 bucuk 8 e kadar.Yine sifir uyku.Hele kucuk olan bir bok makinasi.Gaz cikarirken kaka yapmayi ihmal etmiyor.Alt.alirken minimum 2 bez gidiyor ona.Digeri de bugun 2 den beri ayakta hala.Uyumadi gram.Dua ediyorum 3. Aydan sonra bitsin su gaz yoksa bende ne hal kalicak ne sinir.
Gunler.gectikce de esime iyice kuruluyorum bu arada.Anca internetten arastirip ahkam kessin.Cocugun ilacini ihmal etmiyoruz dimi,ayagina masaji yapiyosun dimi? Kalk bi sen yap.Gece 12 oldu mu cekiliyo yatak odasina sabah 8 de uyaniyor.Ne de olsa iki kisi bakiyor.Kayinvalidem gelince dicem ona da h.sonlari eve git sen biz kaliriz esimle.2. Donem ucretsiz dusunuyodum.Onu da sildim kafamdan.Varsin 15 saat derse gireyim beraber bakariz cocuklara.Sinirlerim yiprandi iyice uykusuzluk,yorgunluk ve ogullarimin gazindan.Bir bebek saatlerce ıkınıp inler mi ya.Gobegi oldu ceviz kadar.
Akşamları benim de sütüm hep çok azalıyor:/ yorgunluktan gidiyordur, ben o durumlarda süt yapıcı herşeyi yiyorum, o da fayda etmiyor. Uyumadan kesinlikle süt gelmiyor. Bir de o halde emzirmeye çalışınca daha da halsiz kalıyor insan.
Valla baştan ağız ucuyla bile gel demekle hata etmişsin. İnsanlar anlamıyo ben gelmeyin dediğim halde gelen gidenin haddi hesabı yoktu.Ayy kızlar sinir oldum sabah sabah.. Hamileyken bana gelip kalan arkadaşım istanbula gelcekti yani yarin gelecek.. Neyse gecen hafta yazisirken söyledi.. Bende dil ucuyla gel bende kal demiştim.. Birincide olmaz demiş.. Ikinci defa gel beklerim diyince olabilir aslnda onceki geceden gelsem diye demişti.. O zmndan yüzüm düştü.. Ustelemeyip hani gelip gelmiyceni sormuycaktm ki anlasin diye.. Geçen gruptan yazmis pzt gece 11de sende olcam diye.. Bende gel beklerim dedim.. Ulan dedim o yuzsuzluk yapio gelio bende bu sefer telef olamiycam cocuk filan da var bu sefer.. Hamileyken beni mahvetti zaten viaportta uykusuz ve sicakta kitledi.. Bu sefer kaldiramam dedim hemde eymenim daha önemli dedim.. Guzel bi dille yazdım.. Dedim baska zaman olsa boyle bisey yapmam da eymen sünnet olcak bu hafta hep kontrollerimiz var.. Disari bi cikinca nevrimiz dönüyor.. Gibi gibi hem yasadiklarimi anlatan hemde guzelce reddeden bi dille yazdim.. Az önce bileti almislar canim ya diye yazmış.. Bi gece kalsam olur mu dediyani benim onca yazdgm şeyin üstüne nasil bu kadar yüzsüz olabildi anlamiyorm.. Bende yakinlarda ogretmenevi var onu söyledim.. Bu hafta hep kontrollerimiz var bizim yarin maraton basliyo dedim.. Bana arkadas gelecekti onu da iptal ettim dedim hatta.. Sonra tmm canim demis..bende normal zamanda hayatta kimseye kapımı kapatmam kusura bakma dedim.. O yuzsuzluk yaptiysa bende yaparim yani.. Napim yaa.. Sinir oldum sabah sabah
Biz hamilelikte hep yalnızdık ama şükür doğumda yanımdaydı. Herkes biliyo çok istemiştim yanımda olmasını ama şimdi pişmanım keşke beni öyle gormeseydi o çaresizlik hissi onu alt üst etti. Normalde de duygusal hassas bi adam hiç böyle olacağını düşünmemiştim.Bizim en büyük dezavantajımızdı ayrı olmak:/Benim eşim iki doğumumu da görmedi. İlk kızımı iki haftalıkken ziyarete gelip gördü,5.ayda biraraya geldik. Bu kızımı da bir aylıkken gördü. Ben doğuma giderken ısrarla “normal doğur, ötekiler de normal doğar” diye didinip duruyordu. Ötekiler derken daha kaç tane istiyorsaailede espri konusu olmuştu “bu senin çocukları nasıl dünyaya getirdiğini sanıyor” diye. Bir de doğumdan üç gün sonra bana “yatağın rahat mı dönebiliyor musun?” diye soruyor. Sezeryanlı kadına gezmeye gidip gelmiş insan muamelesi yapıyor:d
Maşallah. Ben de çocuğum azıcık iyi olsa hemen aşırı mutlu oluyorum sonra kendi nazarım mı degiyo bilmiyorum valla iyi demeye gelmiyo.Oyy kızlar şu an iki kızım yan yana uyuyor
Büyük kızım çok şükür bebeğe iyi alıştı “ bebek bana alıştı” diyor. Dün bebeğim gaz çıkarmıştı, kendi çıkardı sanmış “özür dilerim anne” diyor:)
Niye ağlıyorsun yaaa, bakarsın tabi. Günbegün birbirinize alıştıkça daha da kolaylaşacak inanValla kızlar hep aynı durumdayız , annem ve kv yanımda beni dinlendirmeye çalışıyorlar sütüm olsun diye ama odama geçince iki saat ağlıyorum , dayanamıyorum. Onlar gidince bu çocuğa nasıl bakicam bilmiyorum. Benim kucağımda da susmuyo sürekli meme istiyo o da hazımsızlık yapıyo. Sürekli gazlı zaten kivrana kivrana morariyo, artık sesi değişiyor nefesi kesiliyo ve ben hiç bir şey yapamıyorum.
Valla baştan ağız ucuyla bile gel demekle hata etmişsin. İnsanlar anlamıyo ben gelmeyin dediğim halde gelen gidenin haddi hesabı yoktu.
Evet, söylememek lazım:/ maşallah diyip, dua okuyoruz ikisine de. Allah’ım daim etsin bu sevimli hallerini
Maşallah. Ben de çocuğum azıcık iyi olsa hemen aşırı mutlu oluyorum sonra kendi nazarım mı degiyo bilmiyorum valla iyi demeye gelmiyo.Evde sürekli okuyoruz da. Yani demek istediğim aman iyi diyip aşırı mutlu olma kimseye de söyleme
Bence iyi olmuş, zamanla alışır. Erkek milletine acımaya gelmiyorBiz hamilelikte hep yalnızdık ama şükür doğumda yanımdaydı. Herkes biliyo çok istemiştim yanımda olmasını ama şimdi pişmanım keşke beni öyle gormeseydi o çaresizlik hissi onu alt üst etti. Normalde de duygusal hassas bi adam hiç böyle olacağını düşünmemiştim.
4 ay dolduktan sonra kullanılır. Benim de yenidoğan aparatı yoktu. Ben 4 aylıkken her ihtimale karşı yastık yaptım havludan bacaklarının arasına koydum tam acamaz belki diye.. Boba'da öyle yastık var. 4 buçuk 5 ay gibi yastığı çıkardım. Momfortbaby var bende de.Canım bende ergobaby vardı kızımda 7. Ayında aldım. Ve çok rahat ettim. Yeni doğan aparatı yok maalesef, acaba oğlumda da oturmaya başlar başlamaz kullanabilir miyim ki
Soğuk suda akıt üzerine baby&ne bebek leke çıkarıcı var ondan sık. Öteki kıyafetlerle at makinaya.Kizlar kaka lekesi nasil cikiyor?
Yatay ya da dikey değil de carpraz esnemesi gerekiyormuş.Slingteki esneme yönü olayını bilmiyorum, nasıl oluyormuş o rint?
Ben de ilk kızımda kanguru kullandım bir buçuk yıl boyunca, tüm gün nerdeyse benimleydi. 2.aydan itibaren yenidoğan desteğiyle kullanmıştım ama iş yapmamıştım, 5.aydan sonra desteksiz çok rahat olmuştu evet. Bir de özelikle sırta takınca bebek etrafı çok rahat görebildiği için çok eğlenceli olmuştu, üstelik fazlaca insan etkileşimine maruz kaldığı için gelişimi adına da iyi birşey bence.
Selam kızlar bebeklerinize hangi mamayi tercih ettiniz doktor bana günde bir kere ver dedi holle organik almıştık hastanedeyken ama çok severek yemiyor gibi doktora mı sormak lazım degistirirken
Hayatta üç kat battaniye srrmeden bırakmıyorlar bende farkındayım altını acarken rahat hac çıkarıyo.Niye ağlıyorsun yaaa, bakarsın tabi. Günbegün birbirinize alıştıkça daha da kolaylaşacak inanben gaz için şöyle yapıyorum: emzirdikten sonra hemen kaldırmıyorum kucağımdan.5/10 sn sonra ıhlayınca birden kaldırıyorum anında ağzından gazını çıkartıyor. altını açınca da bikaç dakika altına bişey serip ya da sadece pijama giydirip bırakıyorum. Bacaklarını hareket ettirdikçe rahatlıyor. Anneler ne zaman gidiyorlar, mesafeler uzak mı? Zorlandıkça arada gidersin yine.
Aynıyız canımKızlar ya çok tatlı ihtiyacı hissediyorum .enerjim mi düşüyor emzirmekten anlamadm. Lutfen bana yalnız olmadığımı söylesin biri.
Eşim hak eden bi adam değil yaaa. Şimdi ilaç tedavisine başladı inşallah toparlarBence iyi olmuş, zamanla alışır. Erkek milletine acımaya gelmiyorsenin çektiğin çekeceğin zorlukların yanında ne ki. Onunki sadece duygusal boyutta, bikaç aya bişeyciği kalmaz merak etme. Sen kendine bak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?