Bebeklerinizle nasl çıkıyorsunuz
Ne giydriyorsunuz
Ya beni illallah ettirdiler. Amab sen üşütürsün aman bbek üşütür gazi olur diye. Arada kendim kaçıyorum markete pazara falan
Daha cocugumla gezmeye gitmedik.
Bir tek hastanye gidiyoruz iki kat battaniyeyle
Ben de cikmak istiyorum esimle cocugumla da iste... gizli gizli cikicam artik
Bana evde kombiyi actirip iki kat kiyafet giydirttiler. Bi de battaniyeye sardirdilar. Sen lohusasin hava soguk anlamiyirsun diye. Cocuk isilik döktü. Herkes gidince hem ben soyundum hem oglumu daha normal giydiriyorum. Ne üşüyor ne terliyor
Cocuk kussa ayagina corap giy usutmussun yok sütün üşümüş yok bilmem neen sonunda kafayi üşütücektim hala gazi var deyince sirtina hirka al diyorlar uçan tekme atasim geliyor
Kızlar selam hepinizin anneliği hayırlı olsun Allah güzel günlerini göstersin kuzuların bir sorum var, çok video izledim ama ilk bebeğim olacak bu yatırma konusunda kafam karışık. Çocuğu sırt üstü mü yüz üstümü yatırıcaz ilk günler? Bazısı da uykuya dalana kadar yüz üstü uyuyunca sırt üstü diyor ve kafa hep yanlara dönük olacakmış. Yardım eder misiniz?
Ben hep yan yatirdim. Reflu yatağına yatiriyorum. Yanlarinda desteği de var. 30 gunluk olduk daha yeni yeni sirt ustu yatırıyorum kafasını yana cevirip. O da 1 dkbile sürmüyor. Iyice uykuya dalinca yan çeviriyorum yine.
Fotoğraf degil de youtube videosunda izledim.
Örnek olsun diye bu fotoğrafı koyayim. Boyle yüzüstü yatiriyorum. Sıkılana kadar bekletiyorum. Hem kafasini kaldırıyor hem de bacaklarını kendine dogru cekiyor gazini cikarmaya yardim oluyor
Bacaklarini karnina doğru ittirdigi görseldekini de yapıyoruz. Gazi kolay cikiyor
Ben evde tek kalınca uyumuyor çocuk gözünün içine baktım uyusa da ben de uyusam diye ama yok öyle o ağladı ben ağladım adam eve gelecekken daldı o da diyo ki bu çocuk hep uyuyo
Cok tesekkur ederim hepsini arastirip denicem
Cis yaptiginda da değiştiriyorum tabi hic uzun saatler kalmadi bez ama popo kipkirmizi
Sleppy kullanıyoruz bezden mi oldu acaba
Benim eşim de sana hergün tatil diyorEymen bütün gün canima okuyo.. Eşim gelio işten.. Alio kucagina ses yokartik gıcık oldum iyice.. Sonra butun gun naaptn oluyo yemek yapamaynca.. Cocuk sessiz ya güya
Sleppy pismanliktirbende kullandım 2 günde pisik yaptı
Neden bebeciklerimiz böyle yapıyo, bak şimdi işe gitti başlar birazdan mücadelem..zaten baş ağrım bitmedi gitti su kahve içmekten yürürken gurul gurul ses çıkıyo vücudumdan ama ağrı dinmiyorEymen bütün gün canima okuyo.. Eşim gelio işten.. Alio kucagina ses yokartik gıcık oldum iyice.. Sonra butun gun naaptn oluyo yemek yapamaynca.. Cocuk sessiz ya güya
Benim eşim de sana hergün tatil diyoriki bebeyle nasıl tatilse:) bence arada onlara bırakıp tek dışarı çıkmak lazım 1-2 saatliğine
Neden bebeciklerimiz böyle yapıyo, bak şimdi işe gitti başlar birazdan mücadelem..zaten baş ağrım bitmedi gitti su kahve içmekten yürürken gurul gurul ses çıkıyo vücudumdan ama ağrı dinmiyor
Deneyimlemeyince bilmiyorlar:/ benim bebeğim genelde gece 3 gibi uyanıp 7’ye kadar falan uyumuyor:/(kırkından sonra tersine döndü huyu)Ayy vallahi ya.. Bütün gün naaptın lafı var bi de beni benden alıyorevet yan gelip yattm ki yatsam yeri yani
Kizlar kaka lekesi nasil cikiyor?
Ben bugun minies aldm 2.boyundan.. Ayy korkuyorum şimdi yaa.. Ins ters etki yapmaz.. Primaya alıştı iyice.. Ins cildi uyum sağlar
Deneyimlemeyince bilmiyorlar:/ benim bebeğim genelde gece 3 gibi uyanıp 7’ye kadar falan uyumuyor:/(kırkından sonra tersine döndü huyu)
Sabahları 6’ta eşimi uyandırıp ona devrediyorum, işe gitmeden az beşik sallasıngün içinde de uyumak için ikisini birden bırakıyorum bazen. Akşamları büyüğün uykusu ondaydı, bi baktım çocuğun eline telefonu vermiş, adam uyumuş 1-2 saat sonra içerden ses geliyor:çizgi film izliyor kızım, eşim de bilmem kaçıncı uykusunda ona da şöyle bir çözüm buldum:büyüğün uykusunu ben devraldım,küçüğü eşime bırakıyorum, emzirmek gerekirse eşim beni uyandırıyor yatakları değişiyoruz. Hem ben uykumu alıyorum. İlk kızımda beni düşünemeyen koca dolayısıyla çok yıprandım, ikincide insan her konuda tecrübe sahibi oluyor. Bizim olduğu kadar onların da çocukları, tamam onlar işe gidiyorlar ama olağanüstü dikkat gerektiren beyin cerrahlığı vs yapmıyorlarsa gece kalkıp 1-2 saat de onlar baksın. İlk kızımda eşimin üç katı tempoda çalıştım, geceleri ortalama 2-3 saat uykuyla, 1 buçuk sene sıcak çay, yemek yüzü görmeksizin. Bir buçuk sene nasıl bir akıl tutulması yaşadıysam:/ sonra birgün kahvaltı sofrası var ortada, eşim herzamanki gibi yemiş, çayını almış,pencere kenarındaki koltuğa oturmuş keyiflerde. Ben kucağımda çocuk, hala açım,çay buz gibi. Dedim “niye bu böyle”, cevap “bilmem, düşünemedim, sen bi şekilde hallediyorsun” hayatımın dönüm noktası oldu walla o an..ondan beri tatlı tatlı olmadı zorla ben düşündürüyorum. Bir de hep eşime “dinlenmezsem,uyumazsam sütüm gidiyor” diyorum, korkuyor. Mama içirmeye aşırı karşı. Gerçekten yorulunca sütüm aşırı azalıyor ve bebeğim doymuyor, o da gördüğü için kenara çekilip oturamıyor. Naçizane tavsiyem; eşinden bu konuda ince düşünce bekleme, hangi söz, hal etki edecekse onu söyle, o hale bürün.
Valla çocukların totosu belli olmuyor ben de sleepy kullandım hiç sorun yaşamadım ama eşim aramış bulamamış gidip molfikse Almis onu da kullanıyorum hiç sorun olmadıCok tesekkur ederim hepsini arastirip denicem
Cis yaptiginda da değiştiriyorum tabi hic uzun saatler kalmadi bez ama popo kipkirmizi
Sleppy kullanıyoruz bezden mi oldu acaba
Valla eşim ne buluyosa onu alıyo şimdilik hiç sorun olmadı ama başta ben de tedirgin olmuştumBen bugun minies aldm 2.boyundan.. Ayy korkuyorum şimdi yaa.. Ins ters etki yapmaz.. Primaya alıştı iyice.. Ins cildi uyum sağlar
Valla ben sancı çekerken hep yanımdaydı aşırı etkilendi , doğumdan sonra da ne yuruyebildim ne dogrulabildim o yüzden çok kötü oldu. İlaç kullanmaya başladı o yüzden bana çocukla ilgili hiç bir konuyu hafife almıyo. Ben doğum etkilerini tramvasini atlattım ama o atlatamadi.Ayy vallahi ya.. Bütün gün naaptın lafı var bi de beni benden alıyorevet yan gelip yattm ki yatsam yeri yani
Akşamları benim de sütüm hep çok azalıyor:/ yorgunluktan gidiyordur, ben o durumlarda süt yapıcı herşeyi yiyorum, o da fayda etmiyor. Uyumadan kesinlikle süt gelmiyor. Bir de o halde emzirmeye çalışınca daha da halsiz kalıyor insan.Kesinlikle esleri de bakima dahil etmek gerek. Ben de esimin yardimini aliyorum yoksa olacak gibi degil. Gunduz asla uyuyamiyorum. O bebek uyurken sen de uyu hikayesi yalan benim icin. Aksama dogru da sutum azaliyor hissediyorum artik dinlenemedigimden mi bilmiyorum. Bebegim emiyor saatlerce birakmiyor bir turlu aksam demek ki tam doymuyor gelen sutle. Uyuyup uyanmam gerekiyor birkac saat o zaman sutler doluyor. Yeme icme sutu arttiriyordur vs ama bence uyku en fazla etkili olan.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?