2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307

Bende bugün ilk defa çıktım.. O da eymenin fotoğraf cekimine çıktık.. Çıkmışken ebebege uğradık.. Yemek yedik.. Sonra alisveris yaptik biraz.. Nasil iyi geldi.. Bebek yokken ki gibi hissettm.. Esimle cikardik yemek yerdik kahve içerdik bikac hafta sonra da eymeni kaynanama bırakıp sinemaya gitmeyi düşündük bugün

Mevludu de ocakta okutcam galiba kızlar.. Millet gelmek istemeye başladıbelki araliga bile çekerim.. Sunneti hallolsun eymenin

Geçen eymen aşırı kustu.. Surekli kustu diyebilirim.. Doktor usutmus olabilirsin eymende usutmus olabilir dedi.. Annemde aymi teşhisi koymustu doktora sormadan bi de disari ne zmn çıksak dikkat ettim eymen gazlaniyor.. Sizin bebislerde böyle bi durum var mi?

Ben yüzüstü sadece gaz cikarmasi icin yatiriyorm.. Yani uyanikken.. Karnina baski cok oluyo yüzüstü.. Ben bile yuzustu uzandgmda bibsure snra karnim aciodu.. Bi de pek tasvip ettgm yatirma şekli değil.. Şeytanlar da öyle mi uyurmuş mu ne.. Geçen nerdeyse 20dk boyunca dinlene dinlene gaz attı eymen o kadar yoruldu ki ıkınmaktan uyuyakalmisti..

Bunlarin çoğunu ilk baslarda fikir yuruterek yapmistim yuzustu yaptirip ayaklarini karnina dogru ittiriyodum.. Ayaklarini da sırtüstü haldeyken yukari kaldirmayi spordan biliorm alt karnı çalıştırıyor diye oyle yapaym dedim.. Poposuna masaj yapmayi da oyle yapayim kaslarını rahatlatr diye düşünmüştüm.. Sonra videolarda detaylarini izlemistm

Ben evde tek kalınca uyumuyor çocuk gözünün içine baktım uyusa da ben de uyusam diye ama yok öyle o ağladı ben ağladım adam eve gelecekken daldı o da diyo ki bu çocuk hep uyuyo

Eymen bütün gün canima okuyo.. Eşim gelio işten.. Alio kucagina ses yok artik gıcık oldum iyice.. Sonra butun gun naaptn oluyo yemek yapamaynca.. Cocuk sessiz ya güya

Cok tesekkur ederim hepsini arastirip denicem

Cis yaptiginda da değiştiriyorum tabi hic uzun saatler kalmadi bez ama popo kipkirmizi
Sleppy kullanıyoruz bezden mi oldu acaba

Banyosunu ne aralikla yaptiriyosun.. Bence banyo da etkili oluyo.. Ne zmn banyoyu azalttm eymende kirmizi sivilceler gibi seyler belirdi.. Kaşlarda da konak olmuş simdi yine bigun yaptiriyorum bi gum yaptirmiyorum.. Zaten saclari yaglanio hemen.

Eymen bütün gün canima okuyo.. Eşim gelio işten.. Alio kucagina ses yok artik gıcık oldum iyice.. Sonra butun gun naaptn oluyo yemek yapamaynca.. Cocuk sessiz ya güya
Benim eşim de sana hergün tatil diyor iki bebeyle nasıl tatilse:) bence arada onlara bırakıp tek dışarı çıkmak lazım 1-2 saatliğine

Neden bebeciklerimiz böyle yapıyo, bak şimdi işe gitti başlar birazdan mücadelem..zaten baş ağrım bitmedi gitti su kahve içmekten yürürken gurul gurul ses çıkıyo vücudumdan ama ağrı dinmiyor

Neden bebeciklerimiz böyle yapıyo, bak şimdi işe gitti başlar birazdan mücadelem..zaten baş ağrım bitmedi gitti su kahve içmekten yürürken gurul gurul ses çıkıyo vücudumdan ama ağrı dinmiyor

Bu kadar uzun surmesi normal miymis? Spinal mıydı seninki canım? Ben pek anlamiyorum direkt uyudugum için bi de uykusuz kaliosan o da etkiliodur aclik uykusuzluk yorgunluk susuz kalmak basagrisini tetikler.

Ayy vallahi ya.. Bütün gün naaptın lafı var bi de beni benden alıyor evet yan gelip yattm ki yatsam yeri yani
Deneyimlemeyince bilmiyorlar:/ benim bebeğim genelde gece 3 gibi uyanıp 7’ye kadar falan uyumuyor:/(kırkından sonra tersine döndü huyu)
Sabahları 6’ta eşimi uyandırıp ona devrediyorum, işe gitmeden az beşik sallasın gün içinde de uyumak için ikisini birden bırakıyorum bazen. Akşamları büyüğün uykusu ondaydı, bi baktım çocuğun eline telefonu vermiş, adam uyumuş 1-2 saat sonra içerden ses geliyor:çizgi film izliyor kızım, eşim de bilmem kaçıncı uykusunda ona da şöyle bir çözüm buldum:büyüğün uykusunu ben devraldım,küçüğü eşime bırakıyorum, emzirmek gerekirse eşim beni uyandırıyor yatakları değişiyoruz. Hem ben uykumu alıyorum. İlk kızımda beni düşünemeyen koca dolayısıyla çok yıprandım, ikincide insan her konuda tecrübe sahibi oluyor. Bizim olduğu kadar onların da çocukları, tamam onlar işe gidiyorlar ama olağanüstü dikkat gerektiren beyin cerrahlığı vs yapmıyorlarsa gece kalkıp 1-2 saat de onlar baksın. İlk kızımda eşimin üç katı tempoda çalıştım, geceleri ortalama 2-3 saat uykuyla, 1 buçuk sene sıcak çay, yemek yüzü görmeksizin. Bir buçuk sene nasıl bir akıl tutulması yaşadıysam:/ sonra birgün kahvaltı sofrası var ortada, eşim herzamanki gibi yemiş, çayını almış,pencere kenarındaki koltuğa oturmuş keyiflerde. Ben kucağımda çocuk, hala açım,çay buz gibi. Dedim “niye bu böyle”, cevap “bilmem, düşünemedim, sen bi şekilde hallediyorsun” hayatımın dönüm noktası oldu walla o an..ondan beri tatlı tatlı olmadı zorla ben düşündürüyorum. Bir de hep eşime “dinlenmezsem,uyumazsam sütüm gidiyor” diyorum, korkuyor. Mama içirmeye aşırı karşı. Gerçekten yorulunca sütüm aşırı azalıyor ve bebeğim doymuyor, o da gördüğü için kenara çekilip oturamıyor. Naçizane tavsiyem; eşinden bu konuda ince düşünce bekleme, hangi söz, hal etki edecekse onu söyle, o hale bürün.

Kesinlikle esleri de bakima dahil etmek gerek. Ben de esimin yardimini aliyorum yoksa olacak gibi degil. Gunduz asla uyuyamiyorum. O bebek uyurken sen de uyu hikayesi yalan benim icin. Aksama dogru da sutum azaliyor hissediyorum artik dinlenemedigimden mi bilmiyorum. Bebegim emiyor saatlerce birakmiyor bir turlu aksam demek ki tam doymuyor gelen sutle. Uyuyup uyanmam gerekiyor birkac saat o zaman sutler doluyor. Yeme icme sutu arttiriyordur vs ama bence uyku en fazla etkili olan.

Cok tesekkur ederim hepsini arastirip denicem

Cis yaptiginda da değiştiriyorum tabi hic uzun saatler kalmadi bez ama popo kipkirmizi
Sleppy kullanıyoruz bezden mi oldu acaba
Valla çocukların totosu belli olmuyor ben de sleepy kullandım hiç sorun yaşamadım ama eşim aramış bulamamış gidip molfikse Almis onu da kullanıyorum hiç sorun olmadı
Ben bugun minies aldm 2.boyundan.. Ayy korkuyorum şimdi yaa.. Ins ters etki yapmaz.. Primaya alıştı iyice.. Ins cildi uyum sağlar
Valla eşim ne buluyosa onu alıyo şimdilik hiç sorun olmadı ama başta ben de tedirgin olmuştum
Ayy vallahi ya.. Bütün gün naaptın lafı var bi de beni benden alıyor evet yan gelip yattm ki yatsam yeri yani
Valla ben sancı çekerken hep yanımdaydı aşırı etkilendi , doğumdan sonra da ne yuruyebildim ne dogrulabildim o yüzden çok kötü oldu. İlaç kullanmaya başladı o yüzden bana çocukla ilgili hiç bir konuyu hafife almıyo. Ben doğum etkilerini tramvasini atlattım ama o atlatamadi.

Gaz bombasi iki bebegim var.Rutin sabah 4 te basliyorlar 7 bucuk 8 e kadar.Yine sifir uyku.Hele kucuk olan bir bok makinasi.Gaz cikarirken kaka yapmayi ihmal etmiyor.Alt.alirken minimum 2 bez gidiyor ona.Digeri de bugun 2 den beri ayakta hala.Uyumadi gram.Dua ediyorum 3. Aydan sonra bitsin su gaz yoksa bende ne hal kalicak ne sinir.

Gunler.gectikce de esime iyice kuruluyorum bu arada.Anca internetten arastirip ahkam kessin.Cocugun ilacini ihmal etmiyoruz dimi,ayagina masaji yapiyosun dimi? Kalk bi sen yap.Gece 12 oldu mu cekiliyo yatak odasina sabah 8 de uyaniyor.Ne de olsa iki kisi bakiyor.Kayinvalidem gelince dicem ona da h.sonlari eve git sen biz kaliriz esimle.2. Donem ucretsiz dusunuyodum.Onu da sildim kafamdan.Varsin 15 saat derse gireyim beraber bakariz cocuklara.Sinirlerim yiprandi iyice uykusuzluk,yorgunluk ve ogullarimin gazindan.Bir bebek saatlerce ıkınıp inler mi ya.Gobegi oldu ceviz kadar.

Akşamları benim de sütüm hep çok azalıyor:/ yorgunluktan gidiyordur, ben o durumlarda süt yapıcı herşeyi yiyorum, o da fayda etmiyor. Uyumadan kesinlikle süt gelmiyor. Bir de o halde emzirmeye çalışınca daha da halsiz kalıyor insan.

Ayy kızlar sinir oldum sabah sabah.. Hamileyken bana gelip kalan arkadaşım istanbula gelcekti yani yarin gelecek.. Neyse gecen hafta yazisirken söyledi.. Bende dil ucuyla gel bende kal demiştim.. Birincide olmaz demiş.. Ikinci defa gel beklerim diyince olabilir aslnda onceki geceden gelsem diye demişti.. O zmndan yüzüm düştü.. Ustelemeyip hani gelip gelmiyceni sormuycaktm ki anlasin diye.. Geçen gruptan yazmis pzt gece 11de sende olcam diye.. Bende gel beklerim dedim.. Ulan dedim o yuzsuzluk yapio gelio bende bu sefer telef olamiycam cocuk filan da var bu sefer.. Hamileyken beni mahvetti zaten viaportta uykusuz ve sicakta kitledi.. Bu sefer kaldiramam dedim hemde eymenim daha önemli dedim.. Guzel bi dille yazdım.. Dedim baska zaman olsa boyle bisey yapmam da eymen sünnet olcak bu hafta hep kontrollerimiz var.. Disari bi cikinca nevrimiz dönüyor.. Gibi gibi hem yasadiklarimi anlatan hemde guzelce reddeden bi dille yazdim.. Az önce bileti almislar canim ya diye yazmış.. Bi gece kalsam olur mu dedi yani benim onca yazdgm şeyin üstüne nasil bu kadar yüzsüz olabildi anlamiyorm.. Bende yakinlarda ogretmenevi var onu söyledim.. Bu hafta hep kontrollerimiz var bizim yarin maraton basliyo dedim.. Bana arkadas gelecekti onu da iptal ettim dedim hatta.. Sonra tmm canim demis..bende normal zamanda hayatta kimseye kapımı kapatmam kusura bakma dedim.. O yuzsuzluk yaptiysa bende yaparim yani.. Napim yaa.. Sinir oldum sabah sabah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…