2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307
Depresyona girmiş psikiyatriye gitti sakinleştirici ve bitane de uyumasına yardımcı olacak bi ilaç. Görevdeyken yanimizda olamadığı için çok stresliydi sonra geldi o sancılarım ve sonrasındaki caresizligim iyice kötü yaptı onu ve şimdi yine görevde. Benimde aklim onda. Bı yandan çocuğuma üzülüyorum bi yandan eşime

Benim eşim de sana hergün tatil diyor iki bebeyle nasıl tatilse:) bence arada onlara bırakıp tek dışarı çıkmak lazım 1-2 saatliğine
kimbilir neler gelir başlarına
Yapabilir misin peki, kiyabilir misin yavrrulara

Neden bebeciklerimiz böyle yapıyo, bak şimdi işe gitti başlar birazdan mücadelem..zaten baş ağrım bitmedi gitti su kahve içmekten yürürken gurul gurul ses çıkıyo vücudumdan ama ağrı dinmiyor
Çocuk kahve sebebiyle uyumuyor mizirdiyor olabilir. Anne sütünden geçen kafein çocuğun uykusunu kaçırıyor

Eşim hak eden bi adam değil yaaa. Şimdi ilaç tedavisine başladı inşallah toparlar
Üzüldüm bi hayli hassasmış:/ inşallah en kısa sürede atlatır. Sen güçlü durmaya çalış, doğum gerçekten çok zor bir olay. Ben de bebeğimle ilgili kötü kötü rüya mı halüsinasyon mu bişeyler görüyorum. Bebeklerimiz yanımızda ve sağlıklıyız çok şükür. Dün haberlerde görmüştüm kadın doğum yaptığından beri hastanedeymiş, kızı 4 yaşına gelmiş

Ne zaman biraraya geleceksiniz?

Katılıyorum sana. İlk oğlum da hiç farkında bile değildi yorulduğumun, seveceği zaman sever koyardı. Şimdi ağlıyorsa kendi alıyor ben kahvaltımı yapıyorum. Yorulunca al ben yoruldum diyip veriyorum. Büyük oğlumu babası uyutuyor zaten.

İlkinde niye yoruluyorsun ki diyordu. Şimdi büyük oğluma annen zorlanıyor, kardeşini zor idare ediyor zaten gel ben yapayım diyor. Erkeklerin gözüne sokmak lazım biraz sorumluluk verip

Baya agir etkilenmis. Gecer insallah.

kimbilir neler gelir başlarına
Yapabilir misin peki, kiyabilir misin yavrrulara

Çocuk kahve sebebiyle uyumuyor mizirdiyor olabilir. Anne sütünden geçen kafein çocuğun uykusunu kaçırıyor
Çocuklara kıymak değil de eşimin canına okuyasım var büyük kızım da beni o kadar yanlız bıraktı ki. Önceki gün sana hergün tatil diyordu, dün kızları ona bırakıp uyudum. Canı çıkmış, sabah telefonda “anne babalığın tatili yokmuş” diyor.

Kafa biraz zor basıyor galiba onların. Bi başkasını(eşi olsun ya da başkası) düşünüp, onun yükünü hafifletme fikri de söylene söylene işlenecek birşey. Bir de herşeyden ziyade keyiflerinden ödün vermek istemiyorlar. “Sen annesin” mottosunu tutturmuşlar, sanki biz de onlar gibi etten kemikten değiliz, yorulup tükenmeyiz gibi muamele yapıyorlar. Ben çok tükendiğim bir anda halim yok diye inlediğimde aynı tepkiyi almıştım. Bi şekilde dahil edip düşündürmek lazım kendimizi

Sakin ol. O senin çocuğun. Şu an annen kv yanında olduğu için sen kendini tam kapasite kullanmadım daha. Onlar gidince inan bebeğin ve sen daha çok baglanacaksiniz, daha çok taniyacaksin daha çok anlayacaksın. Onun annesi sensin. Şu an sadece yanındaki insanlara güveniyorsun. Onlar gidince içgüdülerine guveneceksin, kimse senden daha iyi bilemez kimse senden daha iyi bakamaz çocuğuna. Şu an çok yenisiniz. Geçecek hepsi. Bazen evi pislik götürecek bazen yemek yaamayacaksin ama sen o çocuğa çok iyi bakacaksın. İnan buna.

Sormayın bende tekim kızlar daha 11 günlük annem Ankaraya gitti babamşara bakmaya kayınvalidem desen gelmeye meyilsizdi laf etmedim iş başa düştü süt desen yorgunluktan az ama artması için dua ediyorum

Benim.esim.cok ilgili bir babadır çok şükür. Buyukle çok güzel oynar çok da iyi tanır çocuğu. Küçüğe de bakabilir o istidadı var. Ama ikisini birden ona bırakıp mümkün değil çıkamam. Kafayı yerim vallahi.
Hatta şöyle diyeyim ben çok pimpirikli bir anneyim. Eşim dışında biri ile yan odada dahi olsa oğlum, ben rahat edemem. Kimseye emanet edemiyorum eşim dışında.

Ne zaman biraraya geleceksiniz?
İki hafta sonra tekrar gelicek ama sonra ki görevi ne zaman bilmiyorum.
Allah razı olsun valla okurken bile evet yapabilirim tabiki dedirtti .

İki hafta sonra tekrar gelicek ama sonra ki görevi ne zaman bilmiyorum.

Allah razı olsun valla okurken bile evet yapabilirim tabiki dedirtti .
Amin cümlemizden canım. İlk çocukta bu korkuyu hepimiz yaşadık. Ben başta ben yaparım ona en iyi ben bakarım diyordum.
Enfeksiyon vardı bende
Ben 40'im çıkana kadar halsizlikten çocuğu kucağıma alamadım. 40'im çıktı anneme tamam iyiyiz sen git dedim ama ne ağladım ben buna nasıl bakacağım diye. Çünkü 40 gün annem bakmıştı. Ama o kadar iyi baktım ki... Ve biz işte o zaman ana oğul olduk. İşte o zaman aile olduk.
Şimdi ikincide doğum yaptığım gece yanımda KV kaldi. Annem kadar tecrübeli değil. Bir an kalktım yerimden anne ben yaparım dedim altını değiştirdim ustunu değiştirdim çocuğun. Sonra eve geldik. Annem var. Annnneeeaaaaaaaağğ göbeği dusmedi ya daha ben değiştiremiyorum altını dedim. Birkaç gün annem değiştirdi. Büyük oğlan hasta olunca bebeğin odasına kimseyi sokmadim o yüzden yine bana kaldı.
Şimdi iki çocukla ne yapacağım diye düşünüyorum ama emin ol ictten içe o kadar iyi biliyorum ki şu ankinden daha iyi olacağımızı. Çünkü o zaman her şey benim elimde olacak yine. Ve artık 4 kişilik bir aile olacağız.

Benim eşim de bir buçuk yılın sonunda babalığının farkına vardı. Benim de elimi ayağımı hafiften çekmemle çok güzel ilgilenmeye başladı kızımla. Ev işerini, yemeği de fazlasıyla yapar ama bebeği alıp bana gün içinde dinlenecek en azından 1 saatlik zamanı verme konusunda çok cimriydi “sen annesin” dayanman gerekiyor düşüncesinden dolayı. Büyük kızım bana inanılmaz bağımlıydı. Etraf çok tehlikeli evet ama ben güvendiğim insanlara bırakıyorum. Zaten yurtdışındayım, senede bir görüyor akrabalarımız, sürekli bırakma söz konusu olamaz. Bıraktığım insanlar da bizim kızımızın ne kadar üstüne titrediğimizi bildikleri için yeterince özen gösteriyorlar.
Eşe bırakma konusunda da hem eşimin daha dayanıklı hale gelmesi için hem de dünyanın binbir türlü hali var(ben bi sağlık problemi yaşarım ya da Allah korusun daha kötüsü olur)..eşimin çocukların bütün sorumluluklarıyla başedebilmesi lazım. Bunun için şimdilik 1-2 saat başbaşa kalmaları yeterli. Büyük kızım 6 aylıkken operasyon geçirip sonraki günlerde acillik olmuştum sürekli. Serum takılı acilde yatarken bir gün evden “bebek uyandı” diye aradıklarında hışımla kolumdaki serumu sökmeye çalışmıştı. Söz konusu günlerde de kusmaktan boğazımdan kan gelir olmuştu, süt falan da hak getire. Bu kadar fikirsizdi maalesef eşim o günlerde. Hoş hala sorsan şimdi ille de anne sütü diye getirip o halde olsam çocuğu mememe yapıştırabilir:/ Tamam özellikle ilk 2 yıl bebek annenin bakımına,ilgisine muhtaç ama. Anne sağlıklı değil ve kendini iyi hissetmiyorsa kimseye doğru düzgün bir faydası dokunamaz. Burda annenin hem fiziksel hem duygusal yükünü en çok hafifletecek kişi de eşler. Fiziksel olarak olamıyorlarsa bile dilllerine hakim olsalar iyi olur.

Emmek.istegi zaman ne yaptınız
Agladigi zaman elim ayagima dolaşıyor. Simdi disardayken emmek icin aglarsa emzirecek yer bulana kadar stresten ne hllere girerim ben

Ben disari cikip gelince oyle oluyor biraz. Ya haklilar galiba annelet ama iste bir sey de kırk kere söylenmez ki

Masaj egzersiz yapınca kolay çıkarıyor gazını cok iyi oluyor
Kendim yatıramiyorum diye gunlerce banyosuz durdu. Simdi annem geldi yine yanima iki gun arayla yaptiriyoruz
Poposunu da pamugu islatip sliyorum aslinda ama...
Ben bugun minies aldm 2.boyundan.. Ayy korkuyorum şimdi yaa.. Ins ters etki yapmaz.. Primaya alıştı iyice.. Ins cildi uyum sağlar

Ben dogdugunda minies kullandim. Sonra biri sleppy getirdi hediye. Sleppy daha iyi yan bantlari esnek falan. Minies hic esnek degil
Ben de gittim bugun prima aldm. 88 tanesine 60 lira verdm. Insallah pişiği iyice kötü olmaz

Bebisler neden bu kadar gazli. Sen d vitamini veriyordun degil mi? Sanirim o yuzden oluyor bu kadar. Birkac gun kessen ilaci baksan o yuzden mi oluyorlr. En azindan göbekleri duzelene kadar
Aksamları benim sutum de azaliyor yorgun olmasam bile. Gunduzki kadar dolu dolu olmuyor daha sönük duruyorlar. Yine de emzirip uyutuyorum. Gece kalkinca bakiyorum yine dolmuslar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…