Sizin burun apiratoru nasil benim aldigim otribebe agzina alip boruyu icine cekiyorsun haliyle zor oluyor sizin nasilKizlar sagolun bu bilgi icin.Sabah haldir huldur cektim burnunu oglumun damlatmadan.Iste tecrubesizlik ve bilgisizlik.Simdi oyle yapmam asla.
Rint bu yaşadıklarına rağmen ikinci dogumu normal yaptın dimi yanlis bilmiyorum ?Amamartik topladın. Evet onların varlığı çok önemli. Çok değerli. Ama onlar gidince sen vakacaksinnbu bebeğe.
Ben ilk doğumda çok zordu ve iki gün kendine gelemedim. herkes 3. gün kendine gelip gündelik hayatına dönerken ben 3. gun daha kötü oldum. Kimse idrak edemedi. Hiçbir şey yapamıyorum halsizim ve dikislerim çok aciyordu. 7. gün dayanamayıp baktım ve dikislerim açılmış. Hemen hastanede tahlil yapıldı. Enfeksiyon kapmış. Ölüme ya da beyin felcine sebep olabilen bir mikrop. Hemen hastaneye yatirildim.
Günde 3 antibiyotik aldım ve yataktan cikamiyordum. Sürekli uyku hali. Çocuğu kucağıma veriyorlar emziriyorum ve bu sırada yastıkta duruyordu. Yoksa tutamıyordum uyuyakliyordum. 25. gündü sanırım dikislerim yaram genel anestezi altında içeriden de temizlenip dikişler yenilendi. Bu kez farklı bir teknik ve ip kullanilmisti çok ağrılı çok zordu. Oğlumu ilk kez kendi başıma kucağıma aldığımda ve desteksiz tutabildigimde oğlum 38 günlüktü.
O yüzden seni çok iyi anlıyorum. Ama bu şartlar altında dahi kuralları ben belirledim. Ne kadar giydirilerek ne zaman emecek sağılmış süt ya da mama verilecek mi verilirse kaç ml... vs. Engel olamadığım tek bir şey vardı ilk torun olduğu ivin sürekli kucaktaydi. Eşim ve anneme aldırmıyordum ama kv ve henüz bekar olan görümceme bir şey diyemiyordum.
Otribebe degil bizimki.Set halinde baska bir marka.Ama ayni sekilde burnuna yerlestiriyosun.Boru var ve icine cekiyosun.Basiyor yaygarayi.Zorla yapabildim bendeSizin burun apiratoru nasil benim aldigim otribebe agzina alip boruyu icine cekiyorsun haliyle zor oluyor sizin nasil
Valla bilmiyorum bende şaştım kaldm. Hamileliğin son ayı asitlik içecek çok ictim deli gibi canm istiodu. Acaba ondan mı gazlı oldu çocuk.Ya eskiden varmiydi bu kadar gazlar falan ya.Sanki son zamanlarda yediklerimizden aldigimiz vitsminlerden mi oluyor anlamiyorum.
Burun aspiratör lerinin pillisi çıkmış sen cekmiyosun yani iki kademe hızı var. Arastircam bı ise yarar biseymi acabaOtribebe degil bizimki.Set halinde baska bir marka.Ama ayni sekilde burnuna yerlestiriyosun.Boru var ve icine cekiyosun.Basiyor yaygarayi.Zorla yapabildim bende
Genzi dolu olunca mide bulantısı öksürük de yapio hatta ben oksurunce falan baya hasta oldu sanmistim meğer burnu çok dolmuş geniz akıntısı çok rahatsız edio. Ara ara burnu tıkanıyor yine. Her gün sabah akşam serum mutlaka damlatiyorum. Eğer dolu olduğunu hissedersem otribebeyle çekiyorum. Yoksa cekmiyorumSabahtan oglum hiriltili nefes alıyordu. Gittim eczaneden serum fizyolojik aldim. Damlattim aspiratorle çektim. Oncesinde youtubeda video izledim. Cok kolaymis.
O küçücük burundan cikanlar neydi
Öksürüyordu öğürüyordu. Temizleyince rahatladı çocuk
Canm benm 50 Side çıktı ama durum aynı gazlar devam emme olayı sanki çocuğu aç bırakıyorum feryat figan istediği saniye memeyi ağzında bulamazsa yaygara kopuyo cok zor yemek yapiyorum bulaşık çamaşır . İş yaparken dört beş kere ara veriyoruz emmek istio kucak istio. İki günde hele daha çok yapio kucaktan indiği an yaygara kopuyo40 çıkınca bebek rahatlar dediler çevredekiler, dün 40 bitti dündenm beri çok fenayızöğlenleri zaten çok kısa kısa uyuyup sık emen bir bebekti ama dünden beri emmelerimiz yarım saati bile beklemiyor. çıldırıyor meme gelmezse sanki biryeri kopmuş gibi ağlıyor emdikçe gaz doluyor haliyle, masajlq fln bi şekilde gazını çıkartıyorum ama bu emme işi nedir böyle. 40 olayı efsane miydi yani ? 40ı biten arkadaşlar sizlerdr durum ne, daha mı iyi daha mı kötü?
Sirt ustu yatir. Karnini hafifce bastirarak saat yonunde daire cizerek ovala 3 kere. sonra dizlerinden tut karnina dogru ittir cekYa kızlar kuzum bi türlü gaz çıkaramıyor alttan saatlerdir ağlıyor. Tavsiyeleriniz neler ?
nurse günde 2 kez 10 damla, bio akşamüstü 5damla. Bir de sağlık ocağının d vitamini veriyorum 3 damla, gazın ondan olduğunu sanmıyorum, çünkü gaz başladıktan sonra d vitaminine başladım.Nasil kullaniyorsun ikisini ? Biogaiya yi gece yatmadan once 5 damla veriyorum ama bu nurse yeni aldim.Gunde 5 defa 5 damla diyen de var,gunde 2 kez 10 ar damla diyende
Masajla hiç çıkartamadım. Ayşe Öner’in masajını yaptım ama olmuyor ben de bi türlü. Bunu da yapayım canım tamam.Sirt ustu yatir. Karnini hafifce bastirarak saat yonunde daire cizerek ovala 3 kere. sonra dizlerinden tut karnina dogru ittir cek
nurse günde 2 kez 10 damla, bio akşamüstü 5damla. Bir de sağlık ocağının d vitamini veriyorum 3 damla, gazın ondan olduğunu sanmıyorum, çünkü gaz başladıktan sonra d vitaminine başladım.
Genzi dolu olunca mide bulantısı öksürük de yapio hatta ben oksurunce falan baya hasta oldu sanmistim meğer burnu çok dolmuş geniz akıntısı çok rahatsız edio. Ara ara burnu tıkanıyor yine. Her gün sabah akşam serum mutlaka damlatiyorum. Eğer dolu olduğunu hissedersem otribebeyle çekiyorum. Yoksa cekmiyorum
Her buruna iki damla genelde. Kullan mutlaka canm çünkü havada toz zerrecikleri bile burun tıkanıklığı na sebep oluo heleki petek yaniyosa hepten tıkar.Serum u ne kadar damlatıyorsunuz canım ? Ya da şöyle sorayım serum fizyolojik nasıl kullanılıyor sadece damlatma şeklinde mi ? Benimkinin de burnu tıkalı gibi sanki ama hiçbir şey uygulamadım daha.
Evet 5. gün kontrolünde daha gaz başlamadan peşin peşin yazdırmıştım. Bugün epey ağlama krizine girdi. Ben de karnına, ayaklarına mikrodalgada ısıttığım jel kompres ile sıcak uygulama yaptım, altını açtım, karnına masaj, poposuna losyon sürdüm, ılık pamukla popoyu sildim falan derken ne varsa çıkardı da ağlama krizinden onla kurtulduk.Pandora canım ikisini de kullanmanı doktor mu tavsiye etti ? Ben bugün biogai aldım. 5 damla verdim az önce. D vitamini newvit almıştım onu kullanıyorum.
Ben baya enjektörün iğnesiz ucuyla yarım cc bir burnuna yarım cc diğer burnuna veriyorum, çok mu oluyor?Her buruna iki damla genelde. Kullan mutlaka canm çünkü havada toz zerrecikleri bile burun tıkanıklığı na sebep oluo heleki petek yaniyosa hepten tıkar.
40 ı dolduktan sonra daha az uyumaya ve sık uyanmaya başladı tam tersi yani bende de durum40 çıkınca bebek rahatlar dediler çevredekiler, dün 40 bitti dündenm beri çok fenayızöğlenleri zaten çok kısa kısa uyuyup sık emen bir bebekti ama dünden beri emmelerimiz yarım saati bile beklemiyor. çıldırıyor meme gelmezse sanki biryeri kopmuş gibi ağlıyor emdikçe gaz doluyor haliyle, masajlq fln bi şekilde gazını çıkartıyorum ama bu emme işi nedir böyle. 40 olayı efsane miydi yani ? 40ı biten arkadaşlar sizlerdr durum ne, daha mı iyi daha mı kötü?
Ve oğlum çok zor bir bebekti, çok zorlandım. Hala gece 3 4 defa uyanır, 3 yaşında. Uykuya geçmesi en az bir saat sürer. Ve çok geç uyur. Sabahın erken saatinde uyanir. Öğle uykusu yeni düzene girdi. 45 dk. Ama uyutmak çok uzun yine. Ağlama krizleri falan... Yani hala zor.Rint bu yaşadıklarına rağmen ikinci dogumu normal yaptın dimi yanlis bilmiyorum ?
Serum u ne kadar damlatıyorsunuz canım ? Ya da şöyle sorayım serum fizyolojik nasıl kullanılıyor sadece damlatma şeklinde mi ? Benimkinin de burnu tıkalı gibi sanki ama hiçbir şey uygulamadım daha.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?