Gece uykulu cok zor oluyor ya. Bez degistirmek bile zorken komple zibina kadar tek goz acik degistirmek kac katitek kullanimlik alt degistirme pedleri de olmasa napacagiz bazen onu da asiyor gerci
Oo gunduzu hic saymiyorum zaten. Kiyafeti her gun yikaniyor beyimizin ve surekli yenileri aliniyorevin hakimi o su an :)
Yenidoğan kıyafeti çok alma hemen büyüyo diyolar ama o sürede napıcaz bu hanımlar beyler altın sarısı pohlarla kıyafetleri süslüyorben çok almamıştım sadece heves ettiğim üç beş şey çünkü yeğenlerimin bütün kıyafetleri geldi, gelmeseydi sağlam alışveriş şartmış
Ben her zaman akşam yaptırıyorum. Odasında yağlı regülatör var onu çalıştırıyorum. Çok huzurlu uyuyo
Hatirlamiyorm inan ama bi soraym cnmValla gece 11 de biogaiyi verdim.Sabah 8bucukta da 5 damla nurse harvey.Su an icin iyi.Sakinler.Deli gibi aglamak yok.Olcu olarak ne dedi doktorun? Gunde kac defa kullan dedi nurse harveyi ?
20cc cok olmuyo mu bi zarari olmaz degil miNurse harvey colex i bizde kullaniyorduk.icinde bitkisel yag olarak kimyon ve dereotu yagi varmış. dereotunu ben yiyorum kimyonda icerim diye kestim.dr a da dedim bebege kimyon cayi veriyorum diye iyi yapıyorsun istersen içinde kimyon yağı olan surup vereyim dedi verdiniz gerek yok dedim.bi dolu katki var .bi kimyon için o kadar katki vereceğime direk kimyon cayi veriyorum.
İçinde kimyon olan ilac yerine kimyonu ver bence.ben günde 1 kere mama veriyorum özelliklerde aksam veriyorum 40 cc su 20 cc kimyon suyu ekleyip 2 ölçek mama veriyorum.kimyonlu su ile yapinca gaz olayida rahat oluyor.gunde bir kerede ben kendim anason rezene kimyon karışımı içiyorum bunu bebeğe değil kendime yapıyorum.
Ne kadar oldu doğum yapalı? Karnıbahar, brokoli çok gazlı şeyler..en az iki üç ay fakan dikkat ermek gerekiyor o besinlere galiba:/ benim 1 ay sonra kendi gazım sezeryan dikişini acıtmamamaya başladı..üşütmek de çok erkiliyor gazıAh canım ya tamda kış ayındayız. Brokoli, pırasa, karnıbahar mevsimi. Ne yicez biz? Ama haklısın dikkat etmek gerek. Rezeneye dayanmak lazım bol bol.
Benim kızım da 40’tan sonra beter oldu:/ öncesinde o kadar kuzu gibi, saatli bir bebekti ki..tam 2 buçuk saatte bir uyanır geri emerdi..annemle hergün şükrediyorduk “bu bari akıllı çıktı” diye:d ablası iflahımızı kesmişti:/40 çıkınca bebek rahatlar dediler çevredekiler, dün 40 bitti dündenm beri çok fenayızöğlenleri zaten çok kısa kısa uyuyup sık emen bir bebekti ama dünden beri emmelerimiz yarım saati bile beklemiyor. çıldırıyor meme gelmezse sanki biryeri kopmuş gibi ağlıyor emdikçe gaz doluyor haliyle, masajlq fln bi şekilde gazını çıkartıyorum ama bu emme işi nedir böyle. 40 olayı efsane miydi yani ? 40ı biten arkadaşlar sizlerdr durum ne, daha mı iyi daha mı kötü?
Allah kolaylık versinBenim bebe sabah 10 dan beri uyanik hic uyumadi ya.
40 cikinca gel dedi doktorum gittim karnimdan ultrasonla rahmime baktı ve dikislerime baktiSezeryan olanlar kadın doğuma kontrole gitmek gerekiyor mu ve ne zaman gitmek gerekiyor
Allah kolaylık versin. Benim kızım da uyku ve banyoya aşırı dirençli. Keşke 24 saat uyumasa da uykuya geçiş çilesini yaşamasam diyorum, o kadar bezdiriyor uykusu..3 yaşından sonra sakinleşiyor diyorlar ama umarım kuzu gibi olur en kısa sürede oğlunVe oğlum çok zor bir bebekti, çok zorlandım. Hala gece 3 4 defa uyanır, 3 yaşında. Uykuya geçmesi en az bir saat sürer. Ve çok geç uyur. Sabahın erken saatinde uyanir. Öğle uykusu yeni düzene girdi. 45 dk. Ama uyutmak çok uzun yine. Ağlama krizleri falan... Yani hala zor.
Ve buna rağmen ikinciyi doğurdum ikinciyi de normal doğurdumama dikiş konusunda farklı davrandım bu defa. Mümkün olduğunca bir şey yapmıyorum. Cildim dikiş konusunda şanssız maalesef dikiş tutma sıkıntısı varmış ve yaralarım çok geç iyileşiyor. Annem yanımda kalıyor ve kv gündüzleri yanımda. Tekrar o süreci hiçbirimiz göze alamadık...
Lastikleri kesersen de dışına çıkarır çişi,kakayı:/Kızlar ilk günler bezi gevşek bağladık diye göbeği iltihaplandi onu atlattık. Şimdi de sıkı bağladık diye bacak yanları tahriş olmuş. Şimdi bezlemedim. Kremledim battaniyesine sardım altına tek kullanımlık alt açma ortulerinden serdim.Çocuğum sağlıklı Allah a şükür ama kendi elimizle hirpaladik resmen . Üç gün böyle idare etmeyi düşünüyorum. Sonrası için de bir hafta bezlerin iç lastiklerini keserek kullanicam. Başka fikir verebilecek olan var mı
Canım valla dışına taşınmasına razıyım tasirir biliyorum ama yara olmasından iyidir. Şuan orta evrede ilerlerde yara olursa çok kötü olur. Şuan altı komple açık o kadar huzurlu uyuyo ki .Lastikleri kesersen de dışına çıkarır çişi,kakayı:/
Son bağladığınız sıkı şekilden biraz daha gevşeterek deneyin. Ben bezi bağlamadan önce elimle lastiklerini esnetip biraz sıkı bağlıyorum. Dışına taşırması daha kötü bence sıkmasından.
Anneler bilir dgdln o ayarı aslında. Çok sıkmışsınız demek ki:/ ayarlarsınız sıkma canını. Yavrunun canı yandı diye içerliyorsun değil miCanım valla dışına taşınmasına razıyım tasirir biliyorum ama yara olmasından iyidir. Şuan orta evrede ilerlerde yara olursa çok kötü olur. Şuan altı komple açık o kadar huzurlu uyuyo ki .
Ne kadar uyanik kaliyorkiKızlar bebeginiz uyanınca nasıl oyaliyorsunuzkonuşuyorum şarkı söylüyorum kitap okuyorum ama bi yerde tikaniyorum siz neler yapıyorsunuz
Slinge bağlayıp(yine slingKızlar bebeginiz uyanınca nasıl oyaliyorsunuzkonuşuyorum şarkı söylüyorum kitap okuyorum ama bi yerde tikaniyorum siz neler yapıyorsunuz
Bazen 2 bazen 3 saat uyanık oluyorNe kadar uyanik kaliyorki
Teşekkürler canım sling almadım daha kucağıma alışmadı henüz alıştırmayayım da diyorum sesli bi oyuncak aldım hiç ilgisini çekmedi o kartlara bi bakayım bi de onu deneyeyimSlinge bağlayıp(yine sling) dans ediyorum. Yeni doğan için oyuncak kitaplar var, kumaş içinde hışırtı çıkartan, düdüklü, aynalı..onu eline verip ses çıkarmasını, bakmasını sağlıyorum. Elleriyle oynuyorum. En iyi aktivite konuşmak aslında. Buraya örneklerini koymuştum, kontrast kartlarının, onları bastırıp gösterip, o şekilleri de anlatabilirsin hera
Daha gelmedi aklıma bişey, benim aklım fikrim temizlikte..dün gece rüyamda tuvaleti temizliyordum bi güzel..kızı ya uyutup ya slinge bağlayıp evi düzene koyma dersindeyim hala:/
Teşekkür ederimTeşekkürler canım sling almadım daha kucağıma alışmadı henüz alıştırmayayım da diyorum sesli bi oyuncak aldım hiç ilgisini çekmedi o kartlara bi bakayım bi de onu deneyeyimsana da kolay gelsin
cok sıkıyorlar ya bn az sıkıyorum ama genede geliyorO diğer burundan gelme durumunu yapamıyorum ben. İzledim de korktum biraz tıkanırsa diye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?