İkinci doğumda kadın dogumcu arkadaşım vardı yanımda. Doğumu o yaptırmadı ama yanimdaydi. O güven o destek çok önemli.Gercekten cok baskaymis evlat sahibi olmak. Kendi minik ama bizi etrafinda dort donduruyor :) ve bunu isteyerek yapiyoruz. Acisiyla tatlisiyla cok guzel. Insallah bebeklerimiz oyle uslu ve kolay olur ki hemen ikincileri dusunuruz
Ozel ebe cok onemli gercekten. Benim dogumumda vardi. Ne kadar dikisten kacamasam da orada bilen birinin destegine ihtiyac duyuyor insan.
Çocuğunuz yokken 4 çocuk diyorduk. Sonra yeni hamileydim 3 çocuk demeye başladık. Hamilelik zor gecti. İki iyidir dedik. Doğdu birbucuk yaşındaydı çok zorlandık ve eşim kesinlikle ikinciyi istemiyorum ben dedi. Ben zmanala isteriz ya dedim.Ben ilkincide ilk gün çok ağrı olunca malum sezryan yuruyorum ama iki büklüm sırtım dogrultamiyorum kaynanama dedim ki oğluna söyle bana bidaha çocuk falan demesin.Eve çıktık ertesi gün bebeği kucagima aldım oturudm ya dedim bide kızım olsa iyi olurdu. Ki ikinci gebelik benm çok zor geçti ilk aylar bulantı lar ve üç yasinda oğlum yemek yapmak zulümdü sanki süründum resmen iki ay kadar hep leke geldi düşük riski. İkinci üç aylık dönem hem aşırı derecede el uyusmalari öyle ki öğlene kadar parmaklarımı kapatamiyodum çok acı çektik plesantanin yeri sikintiliydi doktor hep kanama riski var diodu. Son iki ay acayip sancı çektim hep erken doğum riski vardı heleki geceleri sancidan hep ağladım. 38 haftaya kadar dayandık çok şükür. Sesryan malum ameliyat kimse kolay demesin ama hala hayalimiz var üç dört çocuk . Eşim hep derdi masada boş sandalye kalmasin ailemiz öyle büyük olsun. Ama bu devirde o kadar zor ki çocuk büyütmek sokağa cikartamiyoruz güven yok kimseye . Evde etkinlik yapiosun ev işi hep eksik kalio ev işini tam yapsan çocuk ihmal oluo ki asla istemem bunu camlar kirli kalsın umrum olmaz ama çocuk ihmal olunca vicdan yapıyorum. Ama gönlüm istio ne yalan soyliyim
Bu yönden kanguru vs iyi oluyor. Bebek anneyden başka bir şey görmüyor eğer pusetteyse de ben yanlar açık kalacak şekilde üstünü ortuyordum.Ee tabi ben bile yorulyorum dışarı çıkınca.. Minnacık bedeni zihni nasil dayansin.. Cok dogru.. Hiç dusunmedim öyle.. Ama yavas yavas alistirmak mi lazim dışarıya.. Yoksa evde sessizlikte mi devam etmek lazim surekli bilemiyorum.. Bizimki Kuvozde de kaldi ya.. Huzursuz bi bebek
Bez küçülmüş olabilir mi
Bir numara buyugune gecsen
Benim oglumda bacak yanlari bez küçülünce kızarmaya basladi. Simdo ne kadsr sikarsam sikayim kizarmiyor.
Tabii tek çocuk istemiyordum hem kardeşi olsun hem çocuğumuz olsun. Ama sadece birinciye kardeş olması için değil tabii.Benimde kızım çok zordu hala zor 4,5 yasina geliyor.. yeni düzen oturttum diyebilirim bende ama smdi de bebekten dolayı bozuldu o ayrı.. ve bende buna rağmen 2. Yi de normal istedim ama kısmet olmadı.. 2. Bebeği isteme sebebimse kızıma kardeş olmasıydı. Sende sırf kardeşi olsun diye mi 2. Çocuğu yaptın
Kızlar bebeklerinize emzik verdiniz mi ? Ben vermedim acaba şu gaz sancılarından dolayı versem mi rahatlatır mı ? Tutar mı tabi bilmiyorum
Baktim da benim söylediğime benzer bir sey yokgoz doktoruna goturucem ilk firsatta
Hep ayni gözü oluyor amane tarafa yatarsa yatsin hep sol gozu yapıyorbunu
Oğlum 6 yasında 1 e başladı açıkcası zorlanıyorum ama sanırım 5 yaş aradan azını da düşünemezdim. 5 yaş fark olsa anaokul dönemi falan on numara bence daha küçük yaş farkı çok çok zor oluyordur Emin’imDaha cocuk dusunen var mi aramizda? Yas farkini ne kadar dusunuyorsunuz? Ilerde bir kardesi olsun istiyorum cok ama hem dogum hem sonrasini hatirladikca gozum korkuyor
SGK ya başvurun diyorlardı siz başvurdunuz mu? Kolay mı süreç bende bi basvuramadım.kızlar dogum paranızı ne zaman yattı anneye yatan
Bir buçuk ay oldu henüz yatmadı.
Benim pıtırcık 2950 doğdu şimdi en fazla 3500 olsun ki değildir. 1 numara kullanıyoruzKızım da 5,300 civarı 2 numara primi bez kullanıyorum. 4 8 kg diyor sıkmıyorum da ama yine de kıpkırmızı iz oluyor 3 icin erken değil mi ya? Sizler kaç numara kullanıyorsunuz
Kızlar bebeklerinize emzik verdiniz mi ? Ben vermedim acaba şu gaz sancılarından dolayı versem mi rahatlatır mı ? Tutar mı tabi bilmiyorum
Ben istiyorum nasıl olacak nasıl yapacam bilmiyorum ama istiyorum.
Aramızda doğum yapmayan kalmamıştır sanırım değil mi? Sanırım burda paylaşarak sizi kaygılandırmış olmam.
Benim bebeğim cennet kuşu oldu. Hem de çok az zaman kalmıştı. Bu mübarek günde lütfen benim için de dua eder misiniz tekrar bebeğim olsun kucağım dolsun ama bu sefer uzun ömürlü olsun.
Bide kulağına ismini kim koydu kaçıncı gün olmali
Emzik gerçekten kurtarıyor bazen memeye gerek kalmadan uykuya dalıyorBen verdim küçük olduğu için tutmakta zorlanıyor ama alışınca istiyolar ve rahat ediyolar bence. Ki bizde rahat ediyoruz emzik hayat kurtarır
Benim pıtırcık 2950 doğdu şimdi en fazla 3500 olsun ki değildir. 1 numara kullanıyoruz
Bakayım, teşekkürler
Ailedeki çocuklarda da gördüm kendi kızımda da vardı. Ihmal etme tabiki takibini yap ama icin rahat olsun
Benim bebe su an 3600 gram. 1 numara kullaniyorum ama lastik kisimlari kz yapmaya basladi. Yavastan kuculuyor bir sonraki paketim 2 numara olacak gibi.Benim pıtırcık 2950 doğdu şimdi en fazla 3500 olsun ki değildir. 1 numara kullanıyoruz
4200 4300 e kadar 1 kullandım ben. Ama 2 ye geçince o sıkma izi geçmedi
Benim bebeğim aşırı gazlı resmen çırpınıyo belki o soyulma ondan oldu diye düşünüyorum. Tabi kendi hatamı yok sayamam sıkı bağlama konusundaBenim bebe su an 3600 gram. 1 numara kullaniyorum ama lastik kisimlari kz yapmaya basladi. Yavastan kuculuyor bir sonraki paketim 2 numara olacak gibi.
Ben istiyorum nasıl olacak nasıl yapacam bilmiyorum ama istiyorum.
Aramızda doğum yapmayan kalmamıştır sanırım değil mi? Sanırım burda paylaşarak sizi kaygılandırmış olmam.
Benim bebeğim cennet kuşu oldu. Hem de çok az zaman kalmıştı. Bu mübarek günde lütfen benim için de dua eder misiniz tekrar bebeğim olsun kucağım dolsun ama bu sefer uzun ömürlü olsun.
Çok üzüldüm.. Allah sana sabır versin. Allah hayırlı zamanda sağlıkla bi bebek nasip etsin inşallah
Oglumun kilosu 4750 ben de prima 2yi kullanıyorum.Kızım da 5,300 civarı 2 numara primi bez kullanıyorum. 4 8 kg diyor sıkmıyorum da ama yine de kıpkırmızı iz oluyor 3 icin erken değil mi ya? Sizler kaç numara kullanıyorsunuz
Göstericem en kisa zamanda goz doktorunaNuk damaklı
Baby soft marka denedim tutmadı bugün bi unut nuk kaucuk aldım insallah tutar şimdi uyuyor uyansın denicem.
Bir emzik 40 bakıcı insallah tutar
Ben de kızımın sol gözünün renkli kısmında siyah bi leke gördüm 1 aylık kontrolde söyledim doktor normalde 3 4 aylıkken göz doktoru muayenesi isteyecektim ama biz 2. Ay muayenesinde bi göz doktoruna da görünelim dedi. Sizde olmadı bi göz doktoruna görünün derim
Ben aile ve sosyal pol. Bakanlığına olana başvurdumOğlum 6 yasında 1 e başladı açıkcası zorlanıyorum ama sanırım 5 yaş aradan azını da düşünemezdim. 5 yaş fark olsa anaokul dönemi falan on numara bence daha küçük yaş farkı çok çok zor oluyordur Emin’im
SGK ya başvurun diyorlardı siz başvurdunuz mu? Kolay mı süreç bende bi basvuramadım.
Siz başvurdunuz mu?
Biz kızımla bugün bi çılgınlık yaptık. Anne kız 39. Gün gezisi yaptık araba ile işyerime gittik. İş arkadaşlarım ile öğlen yemeği yedik. Sonra bi avm girdim önce e bebek sonra da market alışverişi yaptım eve geldik. İnanılmaz terledim sanırım evde atlet pijama modu gezmeye bünye alıştı giyinince kurdesan döktüm. Avm otoparkında Kızı emzirdim. Emzirirken bluzu çıkartıp atletle kaldım arabada siyah film var kimse görmemiştir herhalde. 1 kg ter attım kesin. Araba kullanmayı da özlemişim en az 2 saat araba kullandım iyi geldi valla
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?