Dokuz ay sonra vücut tam anlamıyla toparlaniyomus. Dokuz ay sonra hala düzelme olmazsa o zaman değerlendirme yapılır.Bende alayım kendimi çok kötü hissediyorum orası öyle olunca sağlık ocağına gidicem yarın dokkora sorayım öyle alayım peki bilgin var mı bu hemoroid geçici bişey mi
İlk günler daha çok sağ yana doğruydu. Şimdi hemen makatin yanında. Bugün 31 . Günümüz . Dışarda hiç dikisim kalmadı ama tabi hala rahatsız edici bi his var. Ben devlette yaptımCanım senin kesi düz mü yapıldı sağa doğru mu? Makata kadar dikiş varsa düz hatta kesi atmış olmalıözelde mi doğum yaptın?
Ay sorma hemoroid benide mafetti dogumdan daha ageili tuvalete gitmek agliyacagim nerdeyse tuvalette diken batar gibi oluyor kanamasida cabasi saglik ocagindan krem yazdir canim acmana gerek kalmaz.yediklerime dikkat edecem meyve kayisi falan bide zeytin yagini pamuga koyup oraya koyuyorum netten baktim defne tohumu faydali yaziyordu belki alirim. Cok zor cok
Ben de pamukla temizliyorum ama her seferinde ılık su yapıyorum. Başlarda içme suyu ile ıslatıp yapıyordum, sonra bir cırladı benimki meğerse üşüyormuş. Şimdi totişe özel termosa sıcak su koyup ılıştırıyorum.
bende kutuya koyup su dokuyordum ama soguk oluyor termusla zor olmuyormuBen de pamukla temizliyorum ama her seferinde ılık su yapıyorum. Başlarda içme suyu ile ıslatıp yapıyordum, sonra bir cırladı benimki meğerse üşüyormuş. Şimdi totişe özel termosa sıcak su koyup ılıştırıyorum.
Kızlar doğum sonrası bende hemoroid oluştu çok kötüyüm kabız oldum bide lavaboya çıkmak işkence oluk oluk kan akıyor benden doktora gitmek istemiyorum bıktım artık oramı buramı açmaktanDoğumdan sonra oldu geçici bi durum mu bugun 35 gün oldu doğum yapalı birde benim makata kadar dikişim var temizlik işini nasıl yapiyosunuz ben ön tarafı alabildim ama gerisine korkuyorum iyileşmişmidir sizce bakamıyorumda Normal doğum maf etüi beni hala kendime gelemedim korkağın teki oldum
Canım ben bizimkini çözdüm uyumayinca kesin gazı oluyo. Ben de çıkardı bitti sanıyorum ama yok. Karın masajı yap canım sonra bacaklarını karnına doğru ittir , totoyu kaldır bunları sırayla tekrarla. Sonra omzuma alıyorum biraz da orda totosuna hafifçe vuruyorum . Bu döngü gazlar çıkana kadar devam ediyo . Zaten sonra da uyuyo kalanını uykuda ikinmadan çıkarıyo. Biraz uğraşmak gerekiyor ,yorucu oluyo ama bebek rahatliyoArkadaşlar bu kiz hiç uyumuyor neden acaba ağzından gaz çıkarıyor alttan da çıkarıyor ama uyumuyor ne yapacağım ya
Omuzda falan uyuyordu önceden şimdi irda da uyumuyoCanım ben bizimkini çözdüm uyumayinca kesin gazı oluyo. Ben de çıkardı bitti sanıyorum ama yok. Karın masajı yap canım sonra bacaklarını karnına doğru ittir , totoyu kaldır bunları sırayla tekrarla. Sonra omzuma alıyorum biraz da orda totosuna hafifçe vuruyorum . Bu döngü gazlar çıkana kadar devam ediyo . Zaten sonra da uyuyo kalanını uykuda ikinmadan çıkarıyo. Biraz uğraşmak gerekiyor ,yorucu oluyo ama bebek rahatliyo
Bizimki de öyleydi. Derin uykuya asla dalamıyordu. 10 dk uyuyordu sürekli. Gazı yoktu karnı tok altı da temizdi etrafa bakınıyordu ama uyumuyordu. Baktık olmuyor deliricez. Ayakta salladım. Uyudu. Sonra sallanan sepet beşiklerden aldık. Bi de otomatik sallama cihazı alıp monte ettik. Ayarlıyorum 10-15 dk sallaması için. Derin uykuya geciyor sonra kapatıyorum. Sallayarak uyutmaz herkes. eger sana uyarsa deneyebilirsinOmuzda falan uyuyordu önceden şimdi irda da uyumuyo
Bana kalsa ben de emzirme taraftarıyım ama eşim genel cerrahı dinleyelim vardır bir bildiği diyor. Sağmak da dediğin gibi bi yere kadar boşaltıyor. Augmentin verdi bana. 4 gün sonra kontrole gidicem geçmezse drenaj filan dedi. Ne oldugunu biliyomusunCanım emzirmezswn olmaz asıl. Benim ikinci çocuk. Ve ilkinde 4 5 defa oldum. Bunda bir defa oldum ama cidden kötü oldum. Pompa göğsü tam bosaltmaz o yüzden emzirmek şart.
Ben ilk çocukta genel cerrahi uzmanina da kadın dogumcuya da oğlumun doktoruna da sordum. Hepsi emzir dedi. Oğlumun dr mastit olan göğüsteki sütün tadı değişir özellikle tıkalı kısım daha tuzlu olur bazı bebekler emmek istemez ama sen vazgeçme emmezse biraz sağ tekrar emzir demisti.
O hissin geçmesi uzun sürüyor maalesef.İlk günler daha çok sağ yana doğruydu. Şimdi hemen makatin yanında. Bugün 31 . Günümüz . Dışarda hiç dikisim kalmadı ama tabi hala rahatsız edici bi his var. Ben devlette yaptım
Ben de o ilacı kullanmıştım ilk mastitimde. Sonra mastit ile yaşamayı öğrendim. Memede sertlikler var mı? Onları sıcak duşa gir zeytinyağı ile iyice ov uca doğru masaj yap. Çıkınca sıcak havlu koyup sağ. Bu sırada eşin de sırtına masaj yapsın. Omurilik boyunca ve kürek kemiklerinin altına. Sen de sagarken memeyi ovmaya devam et.Bizimki de öyleydi. Derin uykuya asla dalamıyordu. 10 dk uyuyordu sürekli. Gazı yoktu karnı tok altı da temizdi etrafa bakınıyordu ama uyumuyordu. Baktık olmuyor deliricez. Ayakta salladım. Uyudu. Sonra sallanan sepet beşiklerden aldık. Bi de otomatik sallama cihazı alıp monte ettik. Ayarlıyorum 10-15 dk sallaması için. Derin uykuya geciyor sonra kapatıyorum. Sallayarak uyutmaz herkes. eger sana uyarsa deneyebilirsin
Bana kalsa ben de emzirme taraftarıyım ama eşim genel cerrahı dinleyelim vardır bir bildiği diyor. Sağmak da dediğin gibi bi yere kadar boşaltıyor. Augmentin verdi bana. 4 gün sonra kontrole gidicem geçmezse drenaj filan dedi. Ne oldugunu biliyomusun
Ya allahım şu masaj işini bi halletsem siz gibi.Kesinlikle öyle. Zaten artık sürekli yaptığım için ağlamıyo da çünkü içinde biriken gaz yok. Dün gece bi kaka yaptı masajdan sonra ikinmadan dedim yarabbim sana şükürler olsunyine nazarım değer diye habire okudum. Annem de gaz seslerini duydukça okudu. Ev çok değişik bi hal aldı
Nerdeyse yarısında sertlik var. Dediğin seyleri yaptım o an için sertlikler azalıyor ama tam gecmiyor. bikaç saat sonra yine aynı oluyor. Sırta masajı denememiştim bir de öyle deneyeyim saol canımBen de o ilacı kullanmıştım ilk mastitimde. Sonra mastit ile yaşamayı öğrendim. Memede sertlikler var mı? Onları sıcak duşa gir zeytinyağı ile iyice ov uca doğru masaj yap. Çıkınca sıcak havlu koyup sağ. Bu sırada eşin de sırtına masaj yapsın. Omurilik boyunca ve kürek kemiklerinin altına. Sen de sagarken memeyi ovmaya devam et.
Memede hiç sertlik kalmamalı onlar kalırsa doktor o sertliklerdeki sütleri kendi çekecek. Memeyi boşaltacak.
Belediye görevlisi bilgilendirme amaçlı, habersiz geldi. Akşam da haberli misafirim vardı ama ikramlık hazır bişeyler olduğu için kabul ettim, kalanları mümkün mertebe erteleyeceğim. Sizde 3 ay gelmemeleri çok düşünceli bir davranışmış. 5-6 ay daha iyi bence.Çocuk görmesine en az 3 aylık olduktan sonra gidiymeli bizim 1 ay oldu hala kendumize gelemedik dün benimre misafirlerim vardı kızımın düzeni şaştı dün gece hiç uyumadı mamasını içmedi o kadar kötü oldum ki. Allah razı olsun gelsinler ama birazda bıraksınlar nefes alalım kendimize gelelim. Benim evde batık durumda değil temizlik yemek bile yemeye fırsatım yok umrumada değil gelen anlasın halimi
Esin emzirmene karismazsa eger bence ters emzirme yontemini mutlaka dene canm benim ilk mastitimde tecrubesizlikten doktorun verdigi antibiyotik kullanmak zorunda kaldm sonra bu ters emzirmeyi kesfettim ve cok sukur gecti. Ara ara yine gecelsri bebis cok uyuyunca mastite dogru gidiyo gogsum hemen ters emziriyorm ve ilerlemesine izin vermiyorumNerdeyse yarısında sertlik var. Dediğin seyleri yaptım o an için sertlikler azalıyor ama tam gecmiyor. bikaç saat sonra yine aynı oluyor. Sırta masajı denememiştim bir de öyle deneyeyim saol canım
Ben sagmiyorumKizlar bebisleriniz iki gogsude emip doyduktan sonra sagdiginizda kac cc ckyo goguslerinizden? Benden 25-30 cc ckyo normal mi? Az mi? Hic doluyken sagma firsatim olmadi oyuzden kac iciyo yavrum tahminim hic yok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?