Kızlar, dün ablamın da aklına uyarak yeşil mercimek çorbası yaptım(içinde bulgur-soğan-dereotu da vardı). İyi süt yapar diye düşündük. Bikaç gün önce ablamın kurucusundan aldığım kuru fasulyeler gaz yapmamıştı, bu da iyidir hem kuzu 2 aylık oldu nerdeyse sıkıntı olmaz diye düşündüm kiiii...bi uçmadığımız kaldı yavrumlasabah 9 da ancak uyuyabildi. Büyük kızım kalktı(akşamdan anason içirmiştim az biraz:d geç kalktı zilli:d
Tam ona kahvaltı hazırlarken belediye görevlisi geldi bebeğe hayırlı olsuna. Evi akşam anamız ağladığı için toparlayamamıştım. Eşim akşamdan çıkardığı bebeğin bezini kanepenin üstüne bırakmış(nadiren yaptığı bişey ama napmış işte:/ salon yer yer dağınık oyuncaklarla dolu:/
Bezi farkedince gözüme ilişen büyük kızımın çantasına atıverdim, o da iki dak sonra bunu nereye koyayım diye sallaya sallaya ortada gezdirdi:/// rezilliğin dibi:/
Her seferinde tasa termosdan su koyuyorum, sonra üzerine soğuk su koyup ılıştırıyorum. Bazen banyodan ılık su alıyorum. Zor oluyor ama ne yapayım kıyamıyorum.bende kutuya koyup su dokuyordum ama soguk oluyor termusla zor olmuyormu
Kızlar doğum sonrası bende hemoroid oluştu çok kötüyüm kabız oldum bide lavaboya çıkmak işkence oluk oluk kan akıyor benden doktora gitmek istemiyorum bıktım artık oramı buramı açmaktanDoğumdan sonra oldu geçici bi durum mu bugun 35 gün oldu doğum yapalı birde benim makata kadar dikişim var temizlik işini nasıl yapiyosunuz ben ön tarafı alabildim ama gerisine korkuyorum iyileşmişmidir sizce bakamıyorumda Normal doğum maf etüi beni hala kendime gelemedim korkağın teki oldum
Kızlar ben ıslak mendil.kullaniyordum sleepy ama bebeğim.pisik oldu şimdi meye geceyim tavsiyeniz nedir henüz 13 günlük ilk günden beri kullandım eve gelince kullanmayacaktın ama kolayıma geldi
Kızlar sol göğsüm mastit oldu. bugün doktora gittim antibiyotik verdi. O göğsünle bebeği emzirme dedi doktor. Sadece sağ ve dök dedi. Siz biliyomusunuz bu konuda bir şeyler? Sanki herkes emziriyor o göğsüyle
Canım emzirmezswn olmaz asıl. Benim ikinci çocuk. Ve ilkinde 4 5 defa oldum. Bunda bir defa oldum ama cidden kötü oldum. Pompa göğsü tam bosaltmaz o yüzden emzirmek şart.
Ben ilk çocukta genel cerrahi uzmanina da kadın dogumcuya da oğlumun doktoruna da sordum. Hepsi emzir dedi. Oğlumun dr mastit olan göğüsteki sütün tadı değişir özellikle tıkalı kısım daha tuzlu olur bazı bebekler emmek istemez ama sen vazgeçme emmezse biraz sağ tekrar emzir demisti.
İlk günler daha çok sağ yana doğruydu. Şimdi hemen makatin yanında. Bugün 31 . Günümüz . Dışarda hiç dikisim kalmadı ama tabi hala rahatsız edici bi his var. Ben devlette yaptım
Birmucize20192024 kizlar ilk dogumda bndede olmustu bukezde olucak galiba bugün belirti verdi sicak suya batikon dokun biraz içine oturun iyi geliyor zeytin yağı yirtiga neden oluyor diye biliyorm bnce yapma onu cnm dha cokkanama olur.
Ben de o ilacı kullanmıştım ilk mastitimde. Sonra mastit ile yaşamayı öğrendim. Memede sertlikler var mı? Onları sıcak duşa gir zeytinyağı ile iyice ov uca doğru masaj yap. Çıkınca sıcak havlu koyup sağ. Bu sırada eşin de sırtına masaj yapsın. Omurilik boyunca ve kürek kemiklerinin altına. Sen de sagarken memeyi ovmaya devam et.
Memede hiç sertlik kalmamalı onlar kalırsa doktor o sertliklerdeki sütleri kendi çekecek. Memeyi boşaltacak.
Ya allahım şu masaj işini bi halletsem siz gibi.Berikko sıcak da uyguluyor musunuz önce ? Bide soyup mu yapıyorsunuz?
Nerdeyse yarısında sertlik var. Dediğin seyleri yaptım o an için sertlikler azalıyor ama tam gecmiyor. bikaç saat sonra yine aynı oluyor. Sırta masajı denememiştim bir de öyle deneyeyim saol canım
Doç. Dr. Emzirme danışmanlığı da yapıyor. Sayfasına bakmak isterseniz
Su an kendim kasindim. En son 1:30 da emzirdim diye 4:00 da uyndidim altini acarak sonra emzirdim. Su an uyudu ins uyanmaz hemen. Dun sabah 4 den 7 ye kadar gram uyumadi. Eger yine uyumazsa yarin gece uyandirmicam
Canım ben hiç ikinamadim hiç gücüm kalmadı ve bebeğim sadece başını sokması gereken yere kolunu da sokmuş . Duruş bozukluğu da ilerlemesini engelleyince olanlar oldu. Neyse ki şükür iyiyiz. Ben en çok miyomdan dolayı kanamadan korkuyodum onu yaşamadım Allah a şükür.Makata doğru kesi pek yapilmiyo demisti gebe okulundaki ebe.. Demekki varmış.. Belkide ondan zorlandin bu kadar
Canım ben hiç ikinamadim hiç gücüm kalmadı ve bebeğim sadece başını sokması gereken yere kolunu da sokmuş . Duruş bozukluğu da ilerlemesini engelleyince olanlar oldu. Neyse ki şükür iyiyiz. Ben en çok miyomdan dolayı kanamadan korkuyodum onu yaşamadım Allah a şükür.
Arkadaşımla as ramda bir hafta vardı. O 28 de bir kilo doğurdu ben 40'ta 3.600 doğurdum. Bir yaşına gelince bebeler bizimkinin bir yaş büyüğü dibi duruyordu. Şimdi de oyle. Bizimkinden 4 5 kilo fazla ve 6 7 cm fark vardır mutlaka.Annemde eymene oyuncak bebek dioduo oyuncak bebe ilerde 180boyu olsunda görün siz.. Allahim insallah rabbim lütfen öyle olsun
Benim.bu sefer o kadar kötü oldu ki artık memeden kanlı süt geldi. Acamayacagim sanmistim ama.ters düz emzir masaj sağma derdken ağlaya aglaya ki ağrı esigim çok yüksekti. açıldıktan şükürler olsun.Aynen ben dediklerini yaptim senin hep.. Öncesinde sağdim emzirdim dibinde kan 3 5 damlayi bile sağdım.. Bi de ters emzirme cok rahatlatti mememi
Canım benim.bu sefer tüm meme kıpkırmızı oldu iki günde ancak açtım. Sertlesecek geri tabii çünkü süt doluuor gene. Sen mesela 2 saatte bir sağ boşalt mümkün olduğunca.Nerdeyse yarısında sertlik var. Dediğin seyleri yaptım o an için sertlikler azalıyor ama tam gecmiyor. bikaç saat sonra yine aynı oluyor. Sırta masajı denememiştim bir de öyle deneyeyim saol canım
Aynen öyle. Zaten kolay doğum diye bişey yokturİşte her kadinin dogum hikayesi farkli farkliaman gecer yara dedigimiz nedir ki dimi
Etki etmez mi yaaa. Ben ikinci mastiti sütyen hevesiyle olmuştum. Ondan sonra bebe 20 aylık olana kadar sütyen falan kullanmadım. Emzirme atleti ve göğüs pediYaa bak sudyende etkilio.. Doktor bana sudyenle alakali degil demişti bi de.. Benim o gun memelerimi cok sıktı sutyen.. Bi de eve gelene kadar bekledim tuz biber oldu.. Valla bazen meme ucumu belli etmeyecek seyler giyip disari cikiyorm.. Sudyen nadir takiyorum.. Taksam da iki tane uzatma takiyorum sudyene o zmn rahat oluyorm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?