- 11 Kasım 2015
- 1.125
- 1.275
- 133
Bu benim de başıma geldi. Gün boyu korkudan bacaklarımın titremesi ve başımın ağrısı geçmemiştiCok korktum. Ekin' i emzirirken bir anda morardi sustu memeden ayirdim aldkm ters cevirdim. Gozleri kocaman oldu. Hafif hafifsirtina vurdum yani aslinda napicagimi bilemedim. Oksurdu sonra nefes almaya basladi. Ama oyle cok korktum ki. Anlatamam. Allah im acilarini gostermesin kimseye. Gozumun onunden ayirasim yok su an. Uyusa da uyusam dedigim icin geceleri kalkip emzirmek zor geldigi icin pisman oldum bir anda.
Bebegim de bende cok korktuk o da agladi. Su an bende agliyorum.
Ne güzel eşin yardımcı. Benimkinin bana bir faydası yok. Bir iki gündür akşamları kızımızı uyutuyor sadece. Birde geceleri kızımla eşimi ayrı odada yatırıyorum ben bebekle ayri yatıyorum. Evi ne kadar toplasam toplanmıyor. Arkamdan kızım dağıtıyor. Bu hafta hergun çamaşır yıkadım. Ee haliyle çamaşır yıkanınca ütü de çıkıyor. Oğlum sünnet olduğu için pipisine bardak koyduk. O yüzden çiş bezden hep çıktı. Gunde 2-3 kez komple üst değiştim. Yenidoğan çok almadığım için yetmedi. Şükür iyileştik o dertde bitti.Selam emily, benim de evde 2 oda düzene girebildi, diğer her yer her yerde. Yemeği genelde eşim yapıyor, mutfağın canına okuyor. Olan vakitte ancak orayı temizleyip küçük bir yeri düzenleyebiliyorum. Çamaşırlar olayı çok dehşet:/ büyük kızım günde 5/6 kere altını kaçırıyorBugün kaşımı bebeğim slingte kucağımdayken alabildim. Kendime vakiti şu saatte bebek uyuduktan sonra uyuyamadığım için ayırabiliyorum. Büyüğü babasıyla uykuya postalıyorum. Allah’tan eşim işin/gücün çoğunu yükleniyor ama nereye kadar dayanacak o da bilemiyorum:/
Kırkına kadar tam iyilesmiyor canım. Sonrasında 3 ay dikkat etmen gerek.Kızlar dikişler ne alemde? Var mı sıkıntısı olan?
Benim 27 gün oldu. Bugün büyük oğlumu aldım kucağıma 13-14 kg falan, canım çok acıdı. İçten içe hafif bir sızlama var. Daha iyilesmedi mi ya bu meret? Bebeğini kucağına alan illa ki vardır. Kucağımda yerde otururken boş bulundum ayağa kalktım. Baktım zorlanıyorum ayağa kalkıp aldım kucağıma yatağına yatırdım.
Bende senin gibi giydiriyorum.Kavga gurultu soydum biraz su an bere eldiven kullanmiyoruz. Bir citcitli zihin bir alt birde udtune bir takim var.
AminYarim saat once bir meme acisiyla uyandim aman allahimşişmiş taş olmuş oglum 1de uyumustu uaynmamis uyandirmamis beni de. Kalktim cabuk cabuk uyuyan bebege memeyi zorla verdim icti de yunusadi biraz ama tam bitmedi yine sisecek bu sefer de diger meme sismeye basliyor gunduz telaştan düzgün emzirmemisim
Bugün evde toplandik 40miz ciktigi icin duamizi ettik. Cok iyi gecti. Allah hepimizin yavrularini bagislasin mutlu bir hayat surmesini nasip etsin
Kızlar dikişler ne alemde? Var mı sıkıntısı olan?
Benim 27 gün oldu. Bugün büyük oğlumu aldım kucağıma 13-14 kg falan, canım çok acıdı. İçten içe hafif bir sızlama var. Daha iyilesmedi mi ya bu meret? Bebeğini kucağına alan illa ki vardır. Kucağımda yerde otururken boş bulundum ayağa kalktım. Baktım zorlanıyorum ayağa kalkıp aldım kucağıma yatağına yatırdım.
Bebeğim 1 ayda 800gr almış. 1 hafta hic kilo almadi enfeksiyondan. Sadece anne sütü ile besleniyor. Sizce kilo alımı iyimi
Ne oldu kuzum
oyle dusunme cnm bol bol emzır o da buyucek kucuk olanlar daha cabuk buyuyor guclu oluyor poyraz kuvezde yattı sarılık ıcın yanıma bır kadın geldı onun bebegının degerı cok yuksektı bırde erken dogmus 2kılo kadardı 1 gun yattı cıktı benım oglum kılosu 3500 dogdu 3gunde atlattı dedıgım kucuk olanlar daha kuvvetlı oluyor
Bugün 2 aylık oldu bebeğim çok şükür. Zaman hızlı geçiyor. Adapte olamam sanıyordum. Ama sanki herzaman evimizin bir üyesiymiş gibi hissediyorum
40dan sonra lohusa depresyonu yaşayan var mı ?
40ı çıkınca annem gitti. Ve ben o günden beri depresyondayım. Bebekli hayata alışamıyorum kendimi boşlukta hissediyorum kızlar sürekli biriyle yapışık olmak üstelik kvalidemlerdeyim yemeğim aşım hazır arada bi onlar ilgileniyor ama yine de alışamıyorum sanki bebekli hayata. Yalnız değilsin deyin nolur yoksa psikoloğa gideceğim, sanki her şey üstüme üstüme geliyor
Yediklerimin miktarı az değil aslında. Fazlalaştırdığımda bana kilo olarak dönüyorsütümde de sıkıntı yok çok şükür, emdikten sonra sağdığımda bi hayli artıyor da. sadece çok yorulursam akşamları azalıyor.
Bizim yaşadığımız yerde(Almanya’nın güney sınırı) çocuk sayısı çok fazla, doktorlar çok yoğun. Acil hastanelerin acillerine gidilir ya da çocuk doktorları da kabul eder(genelde öğleden sonra çalışmıyorlar bir de, çalışma saatleri de çok az).
Yazdığım gruplar da Almanya’da. Dönüşte Manisa’da olacağım ben inşallah.
Geçmiş olsun. Benim ki de genzine çok kaçırıyor sütü. Geçen gece eşim nöbetteyken oldu. Sırtına vurdum hemen düzelmedi de kapıya koştum komşulara heber veririm diye. Allahtan toparladı hemen nefesini. İlk Yardım öğrenmek çok önemliCok korktum. Ekin' i emzirirken bir anda morardi sustu memeden ayirdim aldkm ters cevirdim. Gozleri kocaman oldu. Hafif hafifsirtina vurdum yani aslinda napicagimi bilemedim. Oksurdu sonra nefes almaya basladi. Ama oyle cok korktum ki. Anlatamam. Allah im acilarini gostermesin kimseye. Gozumun onunden ayirasim yok su an. Uyusa da uyusam dedigim icin geceleri kalkip emzirmek zor geldigi icin pisman oldum bir anda.
Bende çocuktan önce ki resimlere bakıyorum da cildim, saçlarım ışıl ışılmış.Eşime göre kendi yaşlanmış ben hala aynı duruyormuşum
TV de görüp Aa ne güzel kadınmış falan diye konuştuğumuz oluyor. Oğlum hemen anne sen ondan daha güzelsin diyorne olursa olsun oğlum hep beğenecek galiba beni o bana yeter galiba
O zaman dikişe bir şey olmaz sadece ilk kez aldığım için sızladı demek.Ben nerdeyse ilk 5 günden sonra aldım hep kucağima oğlum 15 kilo
Yok canım normal dogum. Ama benim cildim dikiş konusunda sıkıntılı dikiş tutmuyorSenin sezeryan mıydı rint?
Sezeryan için ilk üç ay bebeğin ağırlığından fazla bişey ya da başka bişey kaldırmayın deniliyor. Ben ilk 3 hafta büyüğü kaldırarak almadım kucağıma ama sonrasında hep, şimdi de ağırlığı kollarıma vererek indirip kaldırıyorum. Çok tehlikeli ağır kaldırmak:/
Cok korktum. Ekin' i emzirirken bir anda morardi sustu memeden ayirdim aldkm ters cevirdim. Gozleri kocaman oldu. Hafif hafifsirtina vurdum yani aslinda napicagimi bilemedim. Oksurdu sonra nefes almaya basladi. Ama oyle cok korktum ki. Anlatamam. Allah im acilarini gostermesin kimseye. Gozumun onunden ayirasim yok su an. Uyusa da uyusam dedigim icin geceleri kalkip emzirmek zor geldigi icin pisman oldum bir anda.
Evet kuzum erkek çocuğu anneye hayran oluyor. Ama bu başkasının uyuymamasi başkasının tuvalete götürmemesi vs şekline dönüyor. İşte tam o sırada ikinci gelince vay bana vaylar bana :))Anneye aşık erkek çocukları.. Bayılırım
Evet kuzum erkek çocuğu anneye hayran oluyor. Ama bu başkasının uyuymamasi başkasının tuvalete götürmemesi vs şekline dönüyor. İşte tam o sırada ikinci gelince vay bana vaylar bana :))
Bence iyiBebeğim 1 ayda 800gr almış. 1 hafta hic kilo almadi enfeksiyondan. Sadece anne sütü ile besleniyor. Sizce kilo alımı iyimi
Uyumuyor, dinlenmiyorlarmış. Annem biz uyuyunca gece evi toplar, koltukları, halıları siler, yerleri siler, halıları gırgırlar öyle yatarmışbu gunler de en çok kullandigim kelimelr eskiden bu insanlar 5 10 cocugu nasıl yapmışlar nasl bakmışlar yemekleri kim yapmış evi kim temizlemis biz mi beceriksiziz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?