2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307
Ben de Bursa’yı sevemedim:/ Benim de Manisa öncesi görev yerim İzmir’di. Çok severim Manisa’nın başka bir ilçesine çıktı taynim. İşlemleri yaparken herkes “niye geldin, bi sıkıntı mı vardı, İzmir’de kalamadın mı” diye sorup durdular eşimin memleketi çok sevdiğim ve çocuklarla rahat edeceğimi düşünerek tercih ettim.

Benimki de bi tutuyor bi atiyor alışamadı bi türlü alıştırsam mi yoksa böyle mı bıraksam bilemiyorum çok zorda kalmadıkça almıyor ağzına

Benim büyük meme tiryakisiydi bebekliğinden belliydi o gerçi ama yine de gözüm korkuyor benim. Ben annenin rahatından yanayım walla, ne işimizi kolaylaştırcaksa(bebeğe zararı olmayan tabi, diş damak yapısını bozuyor diyorlar ama bana önerenlerin hiçbirinin çocuğunun öyle sorunu yoktu) kullanalım, verelim diye bakıyorum ilkinde o kadar yıpranınca

Tecrübeyle sabitim. Sağmak azaltıyor. Yani sadece sağayım dedim 30 cc lik süt 15'e düştü. Bende emzirmeyi arttırdım sağmayı azalttım. En azından çoğalmasa da azalma eski haline döndü. Şimdi 30 cc çıkıyor. Bir de ben de mamayı azaltayım dedim. Ama bizim oğlan habire ağlıyor. Meme yetmiyor. Başlarda 30 cc hazırladığım mamayı 60 cc ye çıkardım. Şu günlerde de 60 cc de yetmiyor, 90 cc yapıyorum. Memeden de emzirdiğim halde susturamıyorum. Günde 2-3 defa mama vermek durumunda kalıyorum. Annem de amaaan boşver, siz hiç emmediniz, hep mama ile büyüdünüz. Ver gitsin mamayı, çocuk çatlayacak ağlamaktan diyor. Ben de hak vermeye başladım vallahi. Kızıma bu işkenceyi yapmıştım zamanında. Çocuğun ağlamaktan fıtığı çıktı. Şimdi oğlana aynı şeyi yapmıyorum. Veriyorum mama da.

ah ah neler gördü bu gözler bi gün uykusuzluktan bayılmak uzereyim artk uyandırdım Allah rızası icin biraz bak uyuyaym diye tamam dedi belki yarm saat uyudum kizin bagirmasyla uyanmam bir oldi yatağa bi baktm kizin altı ciplak kakayi yapmis debelene debelene yatağan orta yerine bulaştırmis kaldırdım bunu boyle mi bakıyorsun çocuğa popo açık insan bari pijamasini giydirir dedm. neymis gazini bezsiz daha rahat çıkarıyormuş ama cocuk alti acilinca rahatlayinca kendi de uyuya kalmış ama çocuğun heryeri b.k olmus bidaha emanet etmedim çocuğumu su an kizim kakayi tuvalete.yapıyor cisi beze . tuvaletim geldi dese götürür yemek yedir meyve yedir de yedirir doyurur gezmeye giderler haftada bir ve genelde esim uyutur . gezme dışında kızla vakit gecirecek hic bisi yapmaz . ama ben asil istediğim beraber vakit geçirmeleri ihmal oluyor cocuk. diger seyleri bende idare edebilirim ama oyun olmuyor tam başlıyoruz oyun oynamaya bebek ağlıyor ya gazi var ya acıkmış bari bu açığı babası kapatsa

Çok fenaymış açık bırakıp uyuması:/
Benim eşim de birgün büyüğün altını değiştirirken(nasıl becerdiyse) kendi üstündeki kıyafetin kolunun, önünün tamamı, kızın üstü başı, saçı her yeri bok etmişti. Ben vazgeçmiyorum ama öğretmeye çalışmaktan, vazgeçmeyeceğim de
Babasıyla vakit geçiren çocuklar daha zeki oluyormuş de, tahammül edilemediğini anladığında da ilerde çok sıkıntı çıkarıyorlarmış de, örneklendir kafandan bişeyler. Küçük çocukla özellikle 2 yaş altı, vakit geçirip, eğlemek gerçekten çok büyük sabır, özveri istiyor. Benim eşim normalde çok sabırlıdır ama kızımıza tahammül konusunda sınıfta kaldı ilk 1 buçuk yıl. Sonrasında geliştirdi kendini benim çabalarımla. Ne zaman baş başa bırakıp yürüyüşe çıksam peşimden kızı kapar, arkamdan getirirdi. Onların işine geliyor bizim sorumluluğu daha çok yüklenmemiz doğal olarak. Hem çocuğa hem anneye yazık babanın kıçını serip köşede oturması. Hem insan hayat arkadaşının böyle bir yükün altında ezilmesine izin vermemeli yaa:/ azıcık vicdanına falan oyna, bilemedim daha ne desem

Bilemedim yaa:/ bana önerenler de hep kolay bıraktırdığını söyledi. Anne memesini bile 1 haftada unutuyorlar yalancısını da unuturlar herhalde
Yok canım o iş öyle olmuyor maalesef. Anne memesinde kademeli ayırma mantıklı oluyor. Ama yalancı memeden kademeli ayiramiyor insan. Bırakınca da çocuk epey boşluk yaşıyor epey zorlanıyor.

O da bir şey mi, ben altını değiştirirken gülüyordum bir kaka fışkırttı ağzıma girdi :))

vicdana oynamak mantıklı hic arkadaşı yok kış günü parka da çıkamıyor yazik oyun arkadaşı ol bari faln bu iş yapabilir sagol canm bu arada bu kişi bahara çıkarırsak biraz rahatlarız . birde sama sormak istediğim bnm kizim.1bucuk yaşından beri üzerini değiştirmiyor bezi reddetti bir ara cisi de öğrenemedi geri bezi bağladı ama hala kaçıyor tepiniyor giyinirken ne zaman geciyir bu durum gerçekten en sinir oldugum huyu bu kziimin birde bardak tabak farketmez elini sokar suya ayrana

Yok canım o iş öyle olmuyor maalesef. Anne memesinde kademeli ayırma mantıklı oluyor. Ama yalancı memeden kademeli ayiramiyor insan. Bırakınca da çocuk epey boşluk yaşıyor epey zorlanıyor.
ben emziği bıraktirma konusunda hergun emziğin ucundan az az kesip vermeyi duymuştum en sonunda emzik emilmezolduğunda emzik bitti faln diye biraktiranlar olmus bn bu yöntemi deneyecekt ama gerek kalmadi babamın bu eegg at bunu daha emiyon demesi yetti 14 aylıktı bıraktı oylece

O da bir şey mi, ben altını değiştirirken gülüyordum bir kaka fışkırttı ağzıma girdi :))
Ay bu daha fenaymış
Benim büyük kızım da acayip fışkırtarak yapardı kakasını, annem günde bikaç kıyafet değiştirirdi.
Emzik konusunu bilemiyorum yaa, ben tutturamayacak gibiyim zaten bu gidişle.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…