Sana beterin beterini anlatayım da rahatla. Senın annen 40 gun kalmış daha napsın kadın. Benımkı 15 gun sonra sıkıldım günlerım var deyip ben 18 yasında sıze baktım bak basının caresıne deyıp kaynanadan önce gıttı. Bu cümleleri kv yanında dedi. Kvdenın agzı acık kaldı. Kp kvyi 25 gun sonra cagırdı kadın gitmek zorunda kaldı. Gece uyumayan bır bebek sabah 6 da uykuya dalar ben oh ıkı saat uyurum derim 8 de ıkı afacan anne acıktık. 9 A kadar onları doyur srvıse yolla. Bebek tekrar uyanır sürekli meme cıkmayan gaz. Uzerım süt kusmuk kokusu... Duşa bile gırınce oh şükür çeken bir kadın... MakyajaI dısarı cıkmayan ben bırak makyajı kaş bıyık ben burdayım deyince anca 5 dk koşarak kuafore gıdıp gelen... Eve temızlıkcı almama ragmen hıc duzenı olmayan bir ev cunku 2 afacan erkek cocuk bır durmayan bebe. Gene eskiden ben duzenlermişim. Akşama yemegı zor yapıyorum cunku kucaktan inmeyen bır kuzum var. 2 cocuk Bu yuttum ama onlarda uyurdum da gezerdim de bu çok farklı cıktı. Eşimle oturup bırak sohbet etmeyi bır cay bıle ıçemıypruz.. Halime o kadr uUluyo ve yardım etmeye calısıyor, oğluşlarla oyun oynuyor. Kardes kıslanclıvı hat safhada. Boş bulsalar hemen haklı aklar. O geldı sen bizle ilgilenmiyorum diyorlar. Kapı kilitliyorum. Eşim cocukları yıkıyor tırnaklarını kesiyor, okul canta larını hazırlıyor, uyutuyor daha ne yapsın... Kocamı aşırı ihmal ediyorum. O da bu halden sıkılmış gibi.... Ama hep 1 yıl sonra rahatlayacagux moral bozma dıyor.... Bebek doymak bilmiyor doysa sen 1 saat cık dısarı hava al dıyo. Ama bır kere cıktım yazık 3 cocukla perisan geldım ki bebek kolunu emiyor. Haftasonları bızı dısarı cıkarıyor... Şimdiden bakıcı bakalım işe başla dıyor bır sekılde dıgerlerı gıbı buyucek dıyor.. Okula git kafan dagılır havan degısır dıyor, evde kalırsam bu sana daha da bagımlı hale gelecek diyor... Bak mutsuzuz sacını bıle tarayacak halin yok. Az ders alırsın yarım gunden bebege birsey olmaz ama senın ruh saglıgın bozulacak dıyor. Dusundum haklı... Yani canım haline şükret kocamdan başka tek destekçim yok.. Ama gene de herseye ragmen bin şükür ıyı ki de doğurdum.. Bu zamanlar gececek rahat ol zor ama gececek geciyor daha öncekiler de oldugu gıbı. Dile kolay 3 cocuk. Beterin beteri de aklına ben geleyım
Selam kızlar
Iki çocuk ne kadar zormuş. Yetişemiyorum hicbirseye. Ne çamaşır bitiyor ne ütü. Biri oyun ister biri emmek ister. Ev işi yemek yapabilirsem anca. Kendime ayıracak zaman bulamıyorum. Sizlerde oylemisiniz? Yarın kırkımız çıkıyor bir düzen oturtamadim
Çocuk gelişiminde 2-3 ay çok ciddi farkettiriyor kendini her alanda. Sabırla hepsi hallolur. Ben de duvar, yer kaç posta sildim hergün, hala dökebiliyor kızım yerken ama yine de çok şükür şu hallerine. Ben 9-10 aylıkken önüne koymaya başlamıştım ama, kıyafetlerini tamamen değiştirip oturtuyordum sandalyeye. Aile yanında çocuk büyütmek ne büyük lüksmüş gerçekten, bu doğumda anladım.insallah canm. bnde meyve suyu ile yapıyorum onu yda mandalina . yapma etme dememeye çalışıyorum zaten desemde anlamıyor umursamamakta karar verdm bu ara onu uyguluyorum26 aylik oldu sayılır bu kis huniliym belli oldu kızına da masallah kardeşine karşı iyiymiş ve yemeğini falnyemesi cok iyi inslh bnm kizimda yer ilerde tek başına. yani aslında suandada kendi yiyor da cok aşırı döküyor saga sola elini sokuyor faln . büyüdükçe düzelecek BU arada kalabalikta bnm kizimda o kadr iyi ki yegenlerm faln hepbirlikte oldugumuzda bna hc bi yükü yok
Kesinlikle ben de çok şanslı olduğumuzu düşünüyorum. O tarihi sokakların arasındaki tarihi evlerden biri de benim evim. Bazı yönlerden bulması o kadar zor ki google maps üzerinden gidiyorum evime:)Aynen bizde de böyle. Tam bir aylık olduk, iki ay kaldı diyorum.
Kula yi bu yaz ziyaret ettik, Ayvalık dan dönerken. Bayıldık tarihi sokaklarına, niye daha önce uğramadık ki dedik.bi daha gitcez nasip olursa. çok şanslısınız canım.
Rezene dere otu incir küru ve sıcak banyo hergun sagdikca artı sagdikca daha çok geldi en çok sabah çıkıyor ben ilk günler sagdim ikiz oldukları için geceye doğru süt azalıyor sabah 100 cc çıkıyor mesela gece 50ye düşüyor ama rezebe incir dere otu inanılmaz süt yaptı bende bide sitres yapmicaksin gelmiyor diye uzulmeMama vermezsen artacaktir.
Soğan dolmasıKızlar evde 10 kg yakın soğan varbunlari ne yapabilirim bi kac arkafas buzluğa atiyordu sanirim nasil yapiliyor ?
Vermedim . Vermeyi düşünmüyorum bakalım hayat ne göstercekYenidoğan döneminde tavsiye etmedi doktorumuz ama birkaç güne izin verilecek. O zaman denemeyi düşünüyorum ama damak yapısını bozuyormuş ve çok alışmasından da korkuyorum. Sizler ne düşünüyorsunuz emzik konusunda? Kullanıyor musunuz?
Soğan dışarda bozulmaz aslında . Direk soyup dolaba atarsan bence lezzeti kaçar, sulanırKızlar evde 10 kg yakın soğan varbunlari ne yapabilirim bi kac arkafas buzluğa atiyordu sanirim nasil yapiliyor ?
Yarın biz gidicez doktora yeni doktor ilk randevumuz olacak dragosta bezmialeme, deneyimleri söylerim. Siz hangisine gittiniz memnun kalmadınız?
lego oynuyoruz normalde ama bu ara kaldırdım hepsini cunku logolara kalem takip dondurma bu diyor al sende yala faln dio hatta bnaLEGO oynarmi cnm. Biz legolarin çok faydasını gördük. Önce fisherprice mega bloks aldık baya büyük parçalar o yüzden küçük çocuklar kolay oynuyor . Acayip hayal gücü el ve göz koordinasyonu çok güzel gelişiyor. Bizimki şimdi dört yaşını geçti bı senedir LEGO markasinin legolarini alıyoruz kendi başına evler otoparklar arabalar bicol şey yapıyor hayran oluyormiki yaş dönemi biraz zor geçti üç ay falan canımızı okudu kizsan olmuo daha bebek sayılır kumandayı TV ye firlatirdi sıvı bulduğu herşeyi heryere zevk için dökerdi kırılan oyuncaklari saymıyorum
dimi herkes cocukla biraz ilgilenip oynasa aksam oluyorÇocuk gelişiminde 2-3 ay çok ciddi farkettiriyor kendini her alanda. Sabırla hepsi hallolur. Ben de duvar, yer kaç posta sildim hergün, hala dökebiliyor kızım yerken ama yine de çok şükür şu hallerine. Ben 9-10 aylıkken önüne koymaya başlamıştım ama, kıyafetlerini tamamen değiştirip oturtuyordum sandalyeye. Aile yanında çocuk büyütmek ne büyük lüksmüş gerçekten, bu doğumda anladım.
Ben aldım ikizlerime bundan çok kullanışlı bir ürün yatar pozisyonunda var çok ise yariyorBence baya pratik işe yarar bir şey oturur pozisyonda da kullanılıyor, bir kaç kere hafif sallayarak uyuttum üzerinde
Sgk dahilinde 90 lira ödedik, eğer mesai saati dışında denk gelinirse 150 liraymış. Doktora muayene olduktan sonra kalça ultrasonu da 120 lira, onu da cumartesi çektiricez bakalımOlabilirim haftaiçi bende randevu alayım o zamann oraya, muane ücretleri nasıl?
Ultrasona ne kadar çok istemişler. Ben çektirdim 30tl aldilar.Sgk dahilinde 90 lira ödedik, eğer mesai saati dışında denk gelinirse 150 liraymış. Doktora muayene olduktan sonra kalça ultrasonu da 120 lira, onu da cumartesi çektiricez bakalım
Hayır canımKalça ultrasonunu 4 aylikken tekrar çekilecekmiş. Sizede aynı bilgi verildimi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?