Seninki de mi 2 yaşındaydı? 2 yaş civarı çok oluyor böyle davranışları(ön ergenlik-ana babaya dikleniyor zillilervicdana oynamak mantıklı hic arkadaşı yok kış günü parka da çıkamıyor yazik oyun arkadaşı ol bari faln bu iş yapabilirsagol canm bu arada bu kişi bahara çıkarırsak biraz rahatlarız . birde sama sormak istediğim bnm kizim.1bucuk yaşından beri üzerini değiştirmiyor bezi reddetti bir ara cisi de öğrenemedi geri bezi bağladı ama hala kaçıyor tepiniyor giyinirken ne zaman geciyir bu durum gerçekten en sinir oldugum huyu bu kziimin birde bardak tabak farketmez elini sokar suya ayrana
aynen 2 yasinda daha esimin istediği şekilde oynayacak yaşta degil. bide hırçın bu aralar tabi en ufak şeyde ağlıyor güreşmek de olmuyor haliyle kizim ağlıyor hemen . bide yapma.dedigin herseyi yapıyor bn de sabredemiyorum.bazen oyuncakları kırıyor evde o kadr oyuncak varki yarısını saklıyorum ama.ilgisini çeken bi oyuncak olmuyor cokta bn oyuncak hazirliyom kartondan zeka oyunları faln 5 dk oynasa geri yırtıyor faln oyle bi dönem ki bnde cok bunaldm . kitap aldik bir dönem ilgilendi suan cok umrundadeğil yırtıyor. hatirlarsan bebek konuşmuştuk onu da aldık malesef cok ilgisini çekemedi bekledigim ilgi yok yani . hala kardeşine sarıyor eskisi kadar olmasadaSeninki de mi 2 yaşındaydı? 2 yaş civarı çok oluyor böyle davranışları(ön ergenlik-ana babaya dikleniyor zilliler
3 ay civarı sürmüştü sanırım bizde, geçiyor ama herşey.
Sabır edip, ilgilenince herşey daha iyiye gidiyor zamanlar. Bak benim kızla babası 1 buçuk yaşından sonra çok güzel ilgilendi, sürekli oyun oynadı. Şimdi eşim işteyken kendi başına oyuncaklarıyla uzun süre vakit geçirebiliyor, tuvalet ihtiyacını kendisi giderip, ellerini yıkayıp geliyor(kendi işini yapmaya çok meraklı, maşallah diyim), yemeğini mutfağa önüne bırakıyorum, ben kardeşinleyim diyorum, yiyip yanıma geliyor. Kardeşiyle ilgili de problem çıkarmıyor pek, çok şükür. Sadece biz severken hücum ediyor. Ama bunların hepsi eşimin desteğiyle oldu. Eşine söyle hiçbişey yapamıyorsa güreşsin, yatakta yuvarlansın, bi yere atlayıp zıplasın. O eğlenirken Çocukların en çok hoşlandığı ve sevgiyi hissettiği yol bedensel temas. Bizimkiler şu an güreşte mesela. Telefonumun ekranı çok kötü daha yazamıyorum
İsteyince olur ama sen tatlı tatlı itekle eşini, kızını tembihle
Bu arada bizimki de bugün yoğurdu parmaklayarak yedi. Her zaman her davranışına da “niye böyle yapıyor bu? Sıkıntısı ne?” diye kafaya takmamak lazım, çocuk işte deyip geçmek lazım bazı durumlarda
Gaz sıkıntısına, da iyi geliyor. Sıkıntısı oldukça kullandım benHer gun kullaniyor musun yoksa sikintisi oldugunda mi
İnşallah en kısa sürede atlatır ama daha erken. Benim kızım doğum esnasında ailemin yanında, kalabalıkta böyle özgürleşebildi. 2 buçuk yaş öncesi biraz zor sanki insafa gelmeleri:/ 3 yaştan sonra süt liman oluyor diyorlar ama..oyuncaklarla kendi başına oynaması için 2 buçuk-3 yaş diyorlar.aynen 2 yasinda daha esimin istediği şekilde oynayacak yaşta degil. bide hırçın bu aralar tabi en ufak şeyde ağlıyor güreşmek de olmuyor haliyle kizim ağlıyor hemen . bide yapma.dedigin herseyi yapıyor bn de sabredemiyorum.bazen oyuncakları kırıyor evde o kadr oyuncak varki yarısını saklıyorum ama.ilgisini çeken bi oyuncak olmuyor cokta bn oyuncak hazirliyom kartondan zeka oyunları faln 5 dk oynasa geri yırtıyor faln oyle bi dönem ki bnde cok bunaldm . kitap aldik bir dönem ilgilendi suan cok umrundadeğil yırtıyor. hatirlarsan bebek konuşmuştuk onu da aldık malesef cok ilgisini çekemedi bekledigim ilgi yok yani . hala kardeşine sarıyor eskisi kadar olmasadaumarm hemen atlatr bu donemleri
insallah canm. bnde meyve suyu ile yapıyorum onu yda mandalina . yapma etme dememeye çalışıyorum zaten desemde anlamıyor umursamamakta karar verdm bu ara onu uyguluyorumİnşallah en kısa sürede atlatır ama daha erken. Benim kızım doğum esnasında ailemin yanında, kalabalıkta böyle özgürleşebildi. 2 buçuk yaş öncesi biraz zor sanki insafa gelmeleri:/ 3 yaştan sonra süt liman oluyor diyorlar ama..oyuncaklarla kendi başına oynaması için 2 buçuk-3 yaş diyorlar.
Çocuğum tek başına oynayamıyor, ne yapabilirim?
Annelik, annelik psikolojisi, yurtdışında yaşam ve annelik, hamilelik, bebek ve çocuk gelişimi, çocuk psikolojisi üzerine blog yazılarıogrenenanne.blogspot.com
Biz öncesinde çok oynadık kızımla, ben kızım doğduğundan beri doğru düzgün iş,temizlik bile yapamadım evde. Çalıştığım için de çocuk beni bir saat görmese aylarca görmemiş muamelesi yapıyordu, ben de telafisi için sürekli birlikte takılıyorduk. Şimdi bebekle ilgilenmek senin için çok zor ama babası dayansın biraz, fazla yüklensin. O çocuğun da enerjisi sağaltılmazsa arıza çıkartır, bize göre anlamsız, uyuz hareketler içine girebilir doğal olarak:/
Bir de 2 yaş civarı “yap:ma et:me” şeklinde olumsuz ifadelerin me/ma kısmını anlamıyor, yap, et olarak algılyorlarmış. Ben ya “yap hayır” şeklinde söylüyordum ya da olumlu başka bir fiil.
Kriz anlarında da susturucu niyetine çikolata veriyorum ben. Normalde vermiyorum zaten, sevdiği bişey, görünce susuyor, konu kapanıyor. Şu ana kadar olumsuz bir eşleştirme olmadı, mızmızlandım çikolatayı aldım gibi, inşallah sonrasında da olmaz
İlk 6 ay diyet önerilmez. Ancak diyetisyene gidersen uygun bir beslenme verir. Ben hamileyken diyetisyen listesine uydum iki ay. Her şey çok güzeldi.Kilomdan ve vucudumdan hic memnun degilim. Spora vr diyete baslayacagim.
diyet yapsam sutum kesilir mi diye korkuyorum. Bilen ya da tecrubesi olan var mi?
Sporu da çok yoğun yapma, süt üretimini etkiliyorKilomdan ve vucudumdan hic memnun degilim. Spora vr diyete baslayacagim.
diyet yapsam sutum kesilir mi diye korkuyorum. Bilen ya da tecrubesi olan var mi?
Aynen bizde de böyle. Tam bir aylık olduk, iki ay kaldı diyorum.Benim de 20 günlük bebeğim aynı durumda... Memede uyuyor ama meme de ağzında, çıkarınca da bağırıyor. Tekrar istiyor, az az emiyormuş gibi yapıyor ama tam çekmiyor. Tam çektiği süre 5-10 dakikaysa memede kaldığı süre 30 dakika, 2 göğüs 1 saat toplamda. Yani ben uyandırmaya çalışıyorum memedeyken, ayağını gıdıklıyorum. Burnunu elliyorum. Dürtüklüyorum uyandırıp uyandırıp emziriyorum ama bazen uyandıramıyorum. O zaman uzun süre memede kalıyor. 3 saat öyle oturuyorum bazen. Memeden kopunca ağlıyor tekrar istyor. Zamanla alışacaklar, daha çok küçükler sanırım ondan.
Kula yi bu yaz ziyaret ettik, Ayvalık dan dönerken. Bayıldık tarihi sokaklarına, niye daha önce uğramadık ki dedik.bi daha gitcez nasip olursa. çok şanslısınız canım.Ben de İstanbul’da okudum. Manisa merkezi hiç görmedim. Eşimin memleketi Kula, gördün mü hiç orayı, ben çok seviyorum. Oraya yerleşeceğim inşallah dönüşte.
Rabbim yardimcin olsun gogus yarasi Cok zorKızlar ya kopan göğüs ucu ne zaman iyileşir ki geçmedi gogsum geçecek.gibide degil
Ben doğar doğmaz bıberon verdım. Hemsıre kızdı karosmayun dedım. 2 oğlana da hep bıberon meme alıştırdım cok ıyı oluyor.. Gunduz onden emzırıyom sonra bıberon.. Gece artık uykusuz kalmamak ıcın veriyim koca bıberon hızla cekıyo gaz ugrastırıyo sonra uyuyor ilk zaman gece hep meme verdım memeye alışsın dıye.. Ben dısarda hep sagdıgım sutu veriyim. Çok rahat oluyor. Bebek odalarını temız bulmuyorum... En guzel bıberon. Hele calisan biriyseniz mutlaka bıberon şart
Genzine kaciyor hep. Bu sefer sagdigim halde yine kacti
Emzik vermedim ben de ama bi kaç gündür vermeye çalıştım bi alır gibi oldu sonra öğürüp atıyor ağzını yüzünü buruşturuyor
Normal doğumsa 1,5 ay sonra spora başla canım. Ama sezeryansa 3-4 ay bekle. Araştırmama göre normal doğum bile yapsan hamilelikte gerilen kaslar inceliyormuş. Mekik falan önermiyorlar ilk 1,5 ay. Çünkü kas zayıf olduğu için yırtılabilirmiş. Rahim kendini 6-8 haftada toplayıp eski haline geliyormuş. Kaslarda 12 hafta sonra eski haline geliyormuş. Bence önce yürüyüş ve hafif tempo koşu yap. Sonra başlarsın mekik falan. Diyette de istediğini ye ama az ye. Süt lazım bebişe. Bir de şeker-cola gibi şeylerden uzak dur. Aman sen bilirsin işte kilo yapan şeyleri. Onları yeme.Kilomdan ve vucudumdan hic memnun degilim. Spora vr diyete baslayacagim.
LEGO oynarmi cnm. Biz legolarin çok faydasını gördük. Önce fisherprice mega bloks aldık baya büyük parçalar o yüzden küçük çocuklar kolay oynuyor . Acayip hayal gücü el ve göz koordinasyonu çok güzel gelişiyor. Bizimki şimdi dört yaşını geçti bı senedir LEGO markasinin legolarini alıyoruz kendi başına evler otoparklar arabalar bicol şey yapıyor hayran oluyormaynen 2 yasinda daha esimin istediği şekilde oynayacak yaşta degil. bide hırçın bu aralar tabi en ufak şeyde ağlıyor güreşmek de olmuyor haliyle kizim ağlıyor hemen . bide yapma.dedigin herseyi yapıyor bn de sabredemiyorum.bazen oyuncakları kırıyor evde o kadr oyuncak varki yarısını saklıyorum ama.ilgisini çeken bi oyuncak olmuyor cokta bn oyuncak hazirliyom kartondan zeka oyunları faln 5 dk oynasa geri yırtıyor faln oyle bi dönem ki bnde cok bunaldm . kitap aldik bir dönem ilgilendi suan cok umrundadeğil yırtıyor. hatirlarsan bebek konuşmuştuk onu da aldık malesef cok ilgisini çekemedi bekledigim ilgi yok yani . hala kardeşine sarıyor eskisi kadar olmasadaumarm hemen atlatr bu donemleri
Aynen avent aldığım için direndim bende ucuz emzik olsa vazgeçersinKızım da öyle yapmıştı. Philips aventin emziğini aldık pahalı mecbur tutacaksın dedimucuna sütümden sürdüm o attıkça ben verdim tutmayı öğrendi
Ayni benim kızım. Oyuncaklari fırlatıyor. Sebepsiz ağlıyor. Kendini yerlera atiyor. Su görmesin neler yaptığını tahmin edersin. Du bulamazsa sulugundan su cekiyor agzina onu yere boşaltıyor. Zarar verdigi seyler ooooo diyeyim. Lego bende aldım. Bayağı oyalıyor. Birde bu ara oyun hamuru ve kinetik kuma taktı.LEGO oynarmi cnm. Biz legolarin çok faydasını gördük. Önce fisherprice mega bloks aldık baya büyük parçalar o yüzden küçük çocuklar kolay oynuyor . Acayip hayal gücü el ve göz koordinasyonu çok güzel gelişiyor. Bizimki şimdi dört yaşını geçti bı senedir LEGO markasinin legolarini alıyoruz kendi başına evler otoparklar arabalar bicol şey yapıyor hayran oluyormiki yaş dönemi biraz zor geçti üç ay falan canımızı okudu kizsan olmuo daha bebek sayılır kumandayı TV ye firlatirdi sıvı bulduğu herşeyi heryere zevk için dökerdi kırılan oyuncaklari saymıyorum
İlk doğumum da kopmuştu benim de biraz zaman almıştı iyileşmesi. Ucu kabuk bağlamıştı delik kapanınca mastit falan olmuştum. Emzirdikçe iyileşiyor amaOTE="Leiyla, post: 61864957, member: 900242"]
Kızlar ya kopan göğüs ucu ne zaman iyileşir ki geçmedi gogsum geçecek.gibide degil
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?