2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307

nobahari hani oyun grupları ndan bahsetmiştin ya , acaba nasıl oluyor? Dışarda mi bulusuyorlar oyun alanları gibi , ya da evlerde pastali borekli mi cocuklar ne kadar süre oynuyorlar, ne sıklıkta buluşuyor lar, oynatan birisimi var başlarında? Çok merak ettim, müsait olunca yazabilir misin?

Genelde belediye ya da kilisenin bu gruplar için oyun salonlarında oluyor, okulların ayarladığı uygun salonlarda da olabiliyor(spor salonu,müzik odası gibi). Süreleri 2 saat çoğunlukla. İlk yarım saat şarkılar söyleniyor, genelde el kol hareketlerine dayalı. Sonraki yarım saat kahvaltı. Anneler çay,kahve, yanlarında getirdikleri kek,poğça ne varsa onu çocuklarda meyve, ekmek falan yiyorlar(çocuklara dökülecek şey pek vermiyorlar). Sonra yarım saat civarı serbest oyun(söz konusu salonlarda birçok oyuncak oluyor). Son yarım saatte de bazen yapılandırılmış oyun, şarkı, bazen etkinlik..yaş grubuna göre de oyunlar değişebiliyor. Grup liderleri genelde görevli, eğitimli birileri oluyor. Lidersiz kendi halinde takılan, bilen birinin şarkı söylediği, oyun oynattığı gruplar da olabiliyor. Haftada bir biraraya geliyorlar. Başka sorun olursa sor yazayım yazın Kula’ya gelirsen uygulamalı da gösteririm

Kizlarr oğluma goon bez almayi düşünüyorum kullanan varmi aranızda. Minies kullanıyordum memnunum ama kakayi cabuk çıkarıyor. Sleepy molfix cok sert bebegimi pisik yapıyor. Bi de bebegim 6600 gr 2 mi 3 mu daha iyi olur acaba

2 numara çok küçük kalır. 3 numara 5-9 kg arası. Daha ideal. Goon da kullanmadım hiç daha önce

Bebeğim 1 ayda 800gr almış. 1 hafta hic kilo almadi enfeksiyondan. Sadece anne sütü ile besleniyor. Sizce kilo alımı iyimi
Benim bebeğim ilk ay 800 Gr aldı doktor geyet iyi dedi
]

bu gunler de en çok kullandigim kelimelr eskiden bu insanlar 5 10 cocugu nasıl yapmışlar nasl bakmışlar yemekleri kim yapmış evi kim temizlemis biz mi beceriksiziz
Valla ben de aynı şeyi düşünüyorum

Ben kullanmak istiyorum ama bebeğim pek sevmiyo . Arada zar zor tutuyo. Bizimki sürekli ağlıyor o yüzden emziği tutmasını istiyorum 3 haftalıkken başladım şuan 37 gunluguz hala pek sevemedi. Ben 3eger tutarsa 3 Aydan sonra biraktirmayi düşünüyorum ama henüz ilk aşamayı başaramadık.
Kilomdan ve vucudumdan hic memnun degilim. Spora vr diyete baslayacagim.

diyet yapsam sutum kesilir mi diye korkuyorum. Bilen ya da tecrubesi olan var mi?
Ben tecrübe etmedim ama muhtemelen azalır. Canım ben çok iştahsız biriydim şimdi aşırı yiyorum. Elimde değil . Emziren herkes benim gibiyse bu süreçte zayıflamayı düşünmek doğru değil. Uzmanlar ideal kiloya dönmeyi 9 aya yayıyo. Her ay bi kilo versen 9 kilo zaten.
Aynı durumdayız. Aglamasa uyumamasina bile razı olabilirim.
Anne sutu obez yapar mi?
Kesinlikle yapmaz.
Normal dogum yapanlar 40. Gun kontrolune gittiniz mi dikişler icin??

Aciklik kontrolü gibi parmakla kontrol yapıyorlar mi yine yoksa gozle muayene mi yapiyorlar sadece
Ben 10. Gün kontrolüne gitmiştim elle de ultrason lada muayene etti. Perşembe kırkıncı gün kontrolüm var ve artık parmaklanmak pek umurumda olmuyo

Bebeğim bütün gün ağladı, sabah 5te başladık, gündüz 1 saat uyudu, onun haricinde halen uyanık, sadece memede sustuğu için sürekli meme veriyorum. Bir ara emilmekten artık tansiyonum düştü. Uyudu diyorum beşiğine koyuyorum anında uyanıyor, çok sarsmadan yatağıma koyayım dedim yine aynı hemen kalktı.

Gaz damlası Nurse harveys damla çok yoğun yağlı, içerken boğazına kaçırıyor, o yağda nefesini engelliyor. Hick hick sesler çıkarıp tıkanıyor, hemen sırtına vuruyorum açıyorum ama yağ olduğu için zor açıldığı da oldu. Bu gün 35 günlüğüz 40 çıkıncadan umudum yok, en azından 2-3 ayda bitse diyorum.

Kizlar bebekleriniz gunde kac saat uyuyor ? Ya da uykusunu almis,karni tokken hemen yine uyutyyomusunuz? Bu cocuklar uyutulmaktan mi biktilar noldu anlamiyorum.Su surecte karni tok alti temiz olan bebek napilir?

Oo ne iyiymiş canım ya, burda da böyle olsa. Ben artık değil Kula,yi evden dışarı zor atarım kendimi iki cocukla
Bizde bugün tam 32gunluk olduk 40ini değil bende şu ilk üç ay bı bitse diye gün sayıyorum İnşallah daha önce düzelirler. Benim oğlum da bütün gün memede duruyor, gecede çok sık uyanıyor doğru düzgün uykusu yok. Bı akşam üstü derin uyuyor bı saat , bı de sabaha karşı iki saat tam uyuyor. Büyük çocuk da olunca hiç dinlemiyorum. Bütün vücudum hasta olmuş gibi tüm eklenlerim sırtım ağrıyor. Çabuk geçer inşallah şu günler.
Kizlar bebekleriniz gunde kac saat uyuyor ? Ya da uykusunu almis,karni tokken hemen yine uyutyyomusunuz? Bu cocuklar uyutulmaktan mi biktilar noldu anlamiyorum.Su surecte karni tok alti temiz olan bebek napilir?
Valla canım hep memede uyuyor nadiren uyanık ondada koridor da geziyoruz, bı iki babası tutuyor, hamakta kizim sallıyor, yinede çok uzun süre durmuyor.

Degisiyo gece uyuyo da gündüz süresi kısaldı saatte 1 kalkıyor o arada bebeği nasıl oyalacagimi henüz bende bulamadım

Yok yani uykusu yok belli .Zorla uyutuyoruz savas veriyoruz resmen.Daha biseyden anladiklari yok oyalayalim.Cildiricaz resmen.

Canim oturtacaksin ana kucagina titresimliyse titresimini sallanmaliysa hafif sallanmasini acacaksin. Normal ana kucaksa da kendin arada elinle hareket ettirirsin. Zeka kartlari var onlari gosteriyorum ben gozleriyle takip ediyorlar artik. Gosterirken de anlatiyorum konusuyorum. Bunun disinda konusup guldurmeye calismak ve hafif egzersizler yaptirmak (ayaklarini kollarini hareket ettirmek) disinda pek bir sey yok yapilacak bu kadar kucuk bebege. En guzeli de alacaksin koynuna yatiracaksin ve seveceksin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…