Bir daha yanlislikla olursa anca
Yaa güldüm ama kusura bakma anlatim tarzina
Ben de ne yapayim. Biri geldi parmaklarini soktu ikinmissn bebegin kafasi uzamis diye azarladi
Biri geldi bi dk bekle hazir hissedeyim dedim diye ohoo sen nasil dogurucan dedi
Doktoe geldi boyle yaparsan olmaz. Ilk dogumun 24 saat bile sürebilir surekli muayene olacaksin dedi
Gel de fobi oluşturma
Ay gül nolcakBen de 22 saat bekleyince her nöbet değiştiren gitti geldi pandikledi en son salmışım açtım yattım direk kim nasıl istiyosa baksın doktoruma da dedim en son saldım ben böyle sere serpe kusura bakma diye aman boşver biz her gün görüyoz dedio kadar ellendim kız utancından doğamadı sezaryen oldum ellendiğimle kaldım
Ben de araba koltuğu evde duruyo ona oturtup mutfağa yanıma alıyorum, ağzına emzik veriyorum, bak bu domates bak bu soğan karşısında abuk subuk hareketlerle bir çeşit yemek yapana kadar oyalanıyo garibimCanim oturtacaksin ana kucagina titresimliyse titresimini sallanmaliysa hafif sallanmasini acacaksin. Normal ana kucaksa da kendin arada elinle hareket ettirirsin. Zeka kartlari var onlari gosteriyorum ben gozleriyle takip ediyorlar artik. Gosterirken de anlatiyorum konusuyorum. Bunun disinda konusup guldurmeye calismak ve hafif egzersizler yaptirmak (ayaklarini kollarini hareket ettirmek) disinda pek bir sey yok yapilacak bu kadar kucuk bebege. En guzeli de alacaksin koynuna yatiracaksin ve seveceksin
Ben de araba koltuğu evde duruyo ona oturtup mutfağa yanıma alıyorum, ağzına emzik veriyorum, bak bu domates bak bu soğan karşısında abuk subuk hareketlerle bir çeşit yemek yapana kadar oyalanıyo garibim
Bebeğim bütün gün ağladı, sabah 5te başladık, gündüz 1 saat uyudu, onun haricinde halen uyanık, sadece memede sustuğu için sürekli meme veriyorum. Bir ara emilmekten artık tansiyonum düştü. Uyudu diyorum beşiğine koyuyorum anında uyanıyor, çok sarsmadan yatağıma koyayım dedim yine aynı hemen kalktı.
Gaz damlası Nurse harveys damla çok yoğun yağlı, içerken boğazına kaçırıyor, o yağda nefesini engelliyor. Hick hick sesler çıkarıp tıkanıyor, hemen sırtına vuruyorum açıyorum ama yağ olduğu için zor açıldığı da oldu. Bu gün 35 günlüğüz 40 çıkıncadan umudum yok, en azından 2-3 ayda bitse diyorum.
Yatagina koyuyorum agzina emzik veriyorum donenceyi izliyor. Bazen oyle uykuya daliyor bazen oyalaniyor ama sıkılıyor bir zaman sonra alıyorum kucagima gezdiriyorum konusuyorum masal okuyorum. Emziriyorum uyuyorKizlar bebekleriniz gunde kac saat uyuyor ? Ya da uykusunu almis,karni tokken hemen yine uyutyyomusunuz? Bu cocuklar uyutulmaktan mi biktilar noldu anlamiyorum.Su surecte karni tok alti temiz olan bebek napilir?
hepsi aynı bunların demkÇocukların hayal gücü çok acayip yaa . Masa ile koca ayında maşa koca ayıya hep diyo ya benimle oyun oyna. Bu ara ona kafayı taktı sürekli babasına benimle oyun oyna dio. Eşim çok oynuyo oğlumla benden fazla hatta oyun esnasında bile hala benimle oyun oyna dio. Bu ara papağan moduna girdi sürekli biseyleri tekrarlio yüksek sesle defalarca. İlgi çekmeye calisio anlamıyorum . İnadına oyuncakları yalio çok çabuk mikrop alio hemen ağzı yara olur uçuk çıkar falan hiç dinlemio inadına yalio. Gözünde çapak vardı doktor damla verdi zorla damlatiyorum elimden kurtulduğu gibi gozlerini halıya koltuklara sürtüp silio .
Ben de oksijene hasret kaldım yaaa:/ fırsat bulduğum ilk anda temizlik yapıyorum. Küçüğümün de akşam 10’a kadar uyuduğu çok nadir. Geceleri de uyanınca ben uyuyamıyorum. Zorlantıdan gözümden koca bi yara çıktı.Oo ne iyiymiş canım ya, burda da böyle olsa. Ben artık değil Kula,yi evden dışarı zor atarım kendimi iki cocukla ☺
Maşallah diyelim, ne güzel.Benim bebegim gazini kendi çıkarıyor masaj yapmiyorum günlerdir
Kakasi icin biraz ikiniyor sonunda yapiyor. Pırtı da kendi yapiyor en cok bezini degistirken yapiyor
Süt icirdikten sonra Omuzuma koyup pıt pıt yapiyorum sirtina koca adam gibi ustten de gaz cikariyor
Insallah hep boyle devam eder
Bu arada dün dereotlu kabak çorbası yapmistim. Sut de vardi icinde. Gaz yapmadi kabak da süt de
canm gazini aliyormusun? surekli emzirmen surekli devam eden bi gaz sikismasina meden olabilir ve bebegin bu yüzden uyumayabilir . ikinci ihtimal ise atak döneminde olablir suan 35 gunlukmussunuz 6.haftada bebekler atakta olurmus sizde 6.haftadaymissinizBebeğim bütün gün ağladı, sabah 5te başladık, gündüz 1 saat uyudu, onun haricinde halen uyanık, sadece memede sustuğu için sürekli meme veriyorum. Bir ara emilmekten artık tansiyonum düştü. Uyudu diyorum beşiğine koyuyorum anında uyanıyor, çok sarsmadan yatağıma koyayım dedim yine aynı hemen kalktı.
Gaz damlası Nurse harveys damla çok yoğun yağlı, içerken boğazına kaçırıyor, o yağda nefesini engelliyor. Hick hick sesler çıkarıp tıkanıyor, hemen sırtına vuruyorum açıyorum ama yağ olduğu için zor açıldığı da oldu. Bu gün 35 günlüğüz 40 çıkıncadan umudum yok, en azından 2-3 ayda bitse diyorum.
Bebeğim akşam iyice ağladı, ağlamaktan helak oldu. Hastaneye getirdik şimdi. Pipisinde darlık vardı, kızarık gibi dedi doktor. İdrar kan verdik, bekliyoruz. Ateşi de 37.7 olmuş, yenidoğanda ateş çok önemli dedi, fitil verdik. Derdini anlaması o kadar zor ki, hemşire halimle anlayamadım1 cay kasigi suyla biraz acsan damlayi ?
Bizde de ayni sorun var.Besigr koymadan daha havada uyaniyolar.40 falan hikaye.56 gunluguz .Saatlerdir ayaktalar.Kucak,ayak,besik neler deniyoruz .Yokk
Bebeğim akşam iyice ağladı, ağlamaktan helak oldu. Hastaneye getirdik şimdi. Pipisinde darlık vardı, kızarık gibi dedi doktor. İdrar kan verdik, bekliyoruz. Ateşi de 37.7 olmuş, yenidoğanda ateş çok önemli dedi, fitil verdik. Derdini anlaması o kadar zor ki, hemşire halimle anlayamadımDün pişiği vardı, ona odaklandım, pipide kızarıklığı anlamamışım, uyutmaya çalışıyorum garibimi, inşallah enfeksiyon yoktur
Kızardığı zaman ucuna hametan sür canım.Pipide darlik nasil oluyo canim yaa.. Eymenin pipi ucu bazen kapanio.. Sarkan etleri kapatiyo.. Bi sefer actim incitmemeye calisarak doktor pipiye ellemeyin dedi.. O sarkan etler canimi cok sıkıyor yabazende o sarkan etler kizariyo gibi pisiyor mu nedir bezin icinde anlamadm bende enfeksiyon kapmasindan korkuyorum
Bizim dr günde 4 defa 15 damlaya kadar verebilirsin dediKızlar yaaa benim kuşum bikaç gündür mide gazına da kakasına da acayip zorlanıyor
Sab simplex alıcam yarın. Şimdiye kadar hiç kullanmadım, nette de değişik değişik ölçüler var. 2 aylık oldu kuzum. Ne kadar versem? Nasıl versem acaba? Kullananlar bi fikir verebilir mi
Ya bizim bi doktor verdi baska doktor gerek yok yapma kucucuk bebege bunu dedi. 6 gun oldu bugun bizimde kaka yapmayali ama doktora soruyorm normal diyo mudahale etme buna alistirma sonra sen mudahale etmeden yapamaz hale gelir bagirsaklari poposu tembellesir diyor. Beklemedeyim hala gaipten kokular geliyo burnuma bi kosu sevinerek aciyorum altini bakiyorm gene tertemizBende aldrcam birazdan esime..nasil atiosun.. Yapilmasi gereken bisey var mi fitil verirken?
Biz iki aylik olduk cok sukur gecti gaz sancilari. Bizim 35-45 gun arasi hortlamisti gaz sancisi. Ustune bide kaka yapmama durumu var oglumun ikisi birleşince perisan oldum. Ama 40.gun biogia basladik onun etkisi mi bilmem yada ben karin masaji esim bacak masaji olayini profesyonel hale geldik surekli yapiyoruz ondan mi kalmadi gaz sancisi cok sukur masallah gececek korkmaBebeğim bütün gün ağladı, sabah 5te başladık, gündüz 1 saat uyudu, onun haricinde halen uyanık, sadece memede sustuğu için sürekli meme veriyorum. Bir ara emilmekten artık tansiyonum düştü. Uyudu diyorum beşiğine koyuyorum anında uyanıyor, çok sarsmadan yatağıma koyayım dedim yine aynı hemen kalktı.
Canim ben yaptırdım. Çok rahat geçti ve çabuk iyileşti. Ağrısı falanda olmadı.Bebeği sünnet olan anneler, nasıl zor oldu mu
Öyle bir şüphen vars git derim. Bizdede varmış sünnet oldukPipide darlik nasil oluyo canim yaa.. Eymenin pipi ucu bazen kapanio.. Sarkan etleri kapatiyo.. Bi sefer actim incitmemeye calisarak doktor pipiye ellemeyin dedi.. O sarkan etler canimi cok sıkıyor yabazende o sarkan etler kizariyo gibi pisiyor mu nedir bezin icinde anlamadm bende enfeksiyon kapmasindan korkuyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?