2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307
Canım ben memelerin terbiyesine kısmen katılıyorum. Emmeyi tamamen bırakan bebeler bile bir süre sonra tekrar emmeye alistirilabiliyosa demek ki o memelerdeki süt arttirilabiliyo. Öyle terbiye oldu artık artmaz diye bişey yok

Oksitosin hormonu ile süt akışının sağladığını belirten Türkyılmaz, şunları kaydetti:

''Annelik duygusunu tatmak isteyen evlat edinmiş bir kadının sevgiyle bebeği kucağına alması ve bebeğin memeye teması süt salgılayan oksitosin hormonunun uyarılmasına ve sütün gelmesine neden olabilir. Bu şekilde sütü gelen evlat edinen kadınlar mevcut. Bu tamamen annelik hissi ve sevgiyle ilgili

Oglen kayinvalidem cagirdi uzun suredir gorusemedik diye kabul ettim gittik. Kabul rtmedeydim keske. Gece 1 e kadar oturduk o saate kadar oglum uyumadi gazdan kivrandi. Eve geldik bu saat oldu hala kivraniyor. Konu komsusu geldi sevdi bebegi. Sevmelerinde sikinti yok da nazar mi oldu nedir. Benim de cok agrim var. Kiyamam kuzuma ben. Sinirim bozuldu vallahi. Bu kadar da kor goze parmak nazar gormedim ben.

Bize de biri geldiği zaman ben de bebiş de çok huzursuz oluyoruz. Hatta geçen gün epey bi art arda gelen oldu, eşim sağıma kv soluma oturdu okudular beni herkes gidince, bağrındım yeter diye nasıl bir fenalık çöktü üstüme onlar okudukça.. epey bi müddet yalnızlık kalp biz

Bu olayı yasayan bir arkadasım var. Evlat edindiği çocuğu emziriyor.

Huzursuz olmuştur axel:/ bana da komşularım gelmeye başladı ama dakika başı dua okuyorlar bebeğimin üzerine. Keşke sen de okusaydın, okutsaydın. Bir de öyle kalabalıktan çıkınca bütün kıyafetlerini yıkayın derler, nazarı falan savmak için galiba.

Gece 12 de uyuduğuda mama alip uyusa açmış demek uymamış dersin ama mamasiz sütle uyumuş demekki derdi açlık değilmiş baska huzursuzluğu varmış demekki.
6 saat emmemeye evet göğüs dolmaliydi ama benimkide dolmuyir hatta ben gunduz tek meme verip diğeri dolsun gece emer diye sakliyorum resmen ama dolmuyor o sertlik yok artık.
Bugün sabah 9 da kalktı hala uyanık. Uyuyor yatırıyorum ben geri odaya geldiğim an ağlıyoro kadar yoruldum ki anlatamam
Aaa rekoru kimseye birakmam dün sabah 9 dan gece 1 e kadar 10 ar dk uyku ile durdu ne susuyor ne ağlıyor . yanımda memen açık bekle diyor emdi durdu emmeyince mizirdadi 2 saat emzirmedim huzursuzlandi .en son aç değil ama diyip ,90 mama verdim yiyemez derken bir solukta yedi ben şok . sütüm var var yetiyor derken tokat yemiş gibi oldum.
Elleri agiza sokmasını kizlar yazmış keşif çalışması.yumuk yumuk yapmasi da uykusunun olduğunu gösteriyor.nasil esneyince uyku var demekse yumruk yapip asabilesmeside uykusunun olduğunu anlatıyor.
Eşim geçen hafta WhatsApp duruna koymuş bebek resimlerini bende hiç bakmam o duruma saatlerce ağladı durmadi emmedi masaj yaptım banyo yaptırdım yook çocuk huzursuz ağlamaktan sızıyor 10 dk sonra başa dönüyoruz.gece 12 de annem yazdi niye resim koydu babasi daha küçük diyee hee dedim şimdi anlaşıldı.gece 1 de kaldırdım adami önce resimleri sildirdim simdide bu nasıl yatmıyor ağlıyorsa sende yatmiycan dedim al sustur dedim hirsimdan yedim adamı sıkıysa koy birdaha resim.o gece resmen hatim indirdim çocuğa .anne babanin bile nazari degerken insanlarin bakışınin kötü niyet olmasada bebek nazar kaldırmıyor.

Kızlar yaaa, çayın yanında misafire, özellikle çocuklara ikram etmelik pratik pasta, kurabiye tarzı tarifleriniz var mı
Benim 3 tane var şu an aklımda, onları buraya ekleyeyim. Özellikle elmalı poğça bi hayli dayanıyor.

Chesecake i balkabaklı yaptım

Dolu dolu olmayan memeyi nasil sağiyorsunuz.benim makine avent elektrikli doluyken güzel çekiyor ama artik dolmuyor meme sıkınca geliyor süt makinede 10 cc bile çıkmıyor.sağanlar sert memeyi mi sagiyor.
Daha 2 aylik doğum yapmışız ya bu memelerin dolu olup sütun akmasi lazım.gergun süt kovalamaktan daraldim.dunyayi yiyorum yok anam sertleşmiyorki sağıp bakayim.

Cheesecake çok oyalayici oluyor.tremisu yu tek geçerim dolapta durdukça güzelleşiyor . yapmasıda 30 dk .

Eklentiler

• Screenshot_2018-03-07-07-39-35-032_com.android.chrome.webp
    38 KB · Görüntüleme: 29
Delirmeme az kaldi aksamdan beri maksimum yarim saat 40 dk uyuyup aglayarak uyaniyor. Oyle de aglama ki sanki sabahtan beri ac. O yarim saatte ben de uyudugum icin surekli uykudan kalkmak sersem gibi emzirip alt degistirmek cok zor. Garibim ben her uyumaya da kisacik sureye ruya sigdiriyorum. Zaten uyudugumu da oradan anliyorum yoksa asla uyumusum gibi degil Ne zaman deliksiz 2 3 saat uyuyacak bilmiyorum ki.

Ben de bu kibris tatlisini yapiyorum. Baya da seviliyor.

Evet dediğin gibi 12.buçuk 1 gibi uyudu.

Sürekli emdikleri içim sütün üremesüne izin vermiyorlar ki din bende farkettim azalmıştı. Mama versem uyurmuydu acaba.
Bugün de sünnet olacak. Dün uyumadı bugün uyusa bari.
Çok stresliyim sünnete

Nefis yemek tariflerinde starbucks kurabiye var, hamuru buzlukta bekliyor, misafir geleceği zaman dilimle pişir, çok pratik.

Hiç stres yapma sadece ilk ignede ağlıyor.ondan sonrası güllük gülistanlık.iyi ki yaptırmışiz diyoruz.ilk gece 4 saatte bir fitil anestol ve madagascol sürdük sonra sadece madagascol ile devam ettik.ilk gece fitilin etkisi ile 4 saat dolunca ben uyandirdim ,fitil güzel uyuttu.2 gün pipi ucu topitop gibi oluyor şişiyor sonra inip iyileşmeye başlıyor.bizimkinin hiç ağrısı olmadi maşallah güzel atlattik.darisi başına.

Korkutmak gibi olmasin ama uyku seven çocuk kendini belli etmeye başlıyor 2-3 aydan itibaren taaki anne sütü azaktilip ek gida iyi daha uzun uyuyana kadar.tabii 40 dk da çok az bari 2 saat uyusalar ben onada razıyım şimdilik .

Dün 1 ay kontrolüne gittik. Oğlumun sarılığı 11 çıktı. Kan alındı tiroid ve enfeksiyona bakılacak.
8in altındaysa tehlikesiz ama 8innuatundeyse bir bakmak gerek dedi. Aletle bir ölçümde 9 diğerinde 11 çıktı.
İnşallah bie şey çıkmaz bakalim hayırlısıyla.
Kan grubuna bağlı sarılık iki şekilde olurmus.
anne 0 grubu bebek A veya B
Anne Rh -., Bebek Rh+
Benim A+ kan grubum o yüzden sıkıntı bu kısımda değil.

Bizde dün geceyi öyle geçirdik sürekli uyandık insan cidden sersem gibi oluyor ne ara uyudum ne yaptım çözemedim ve rüya görmüşüm o yarım saat arada

Ne kadarlıksınız canım ilk haftalar sarılık olur diye biliyordum dediğin gibi seninle kan grubu tutuyorsa ona bağlı değil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…