3450 dogdu hastaneden cikarken 3350 ydi. İlk ay ebeye gittik cok kilo almis dedi 4500 du hastaneye gittik bi doktora 4165 ckti az almis dedi kendi doktoruma gittim 42 gunlukken 4450 cikti simdi tekrar ikinci ayda ebe tartti 5100 ckti yarin kendi doktorumuz tartacak bakalm kafam karisti iyice ama yinede az gbi kilosu. 2 ayda 1,5 kilo almis gorunuyor ebeye goreCanım doğum kilosu kaçtı şimdi ki kilosu kaç?
Her tartı farkediyor. Aynı yerde ölçüleni baz al sen3450 dogdu hastaneden cikarken 3350 ydi. İlk ay ebeye gittik cok kilo almis dedi 4500 du hastaneye gittik bi doktora 4165 ckti az almis dedi kendi doktoruma gittim 42 gunlukken 4450 cikti simdi tekrar ikinci ayda ebe tartti 5100 ckti yarin kendi doktorumuz tartacak bakalm kafam karisti iyice ama yinede az gbi kilosu. 2 ayda 1,5 kilo almis gorunuyor ebeye gore
Berikko yapma Allah askina, gecenlerde okudum arastirabilirsin. Bekar bir kadin bile bebek emzirse sutu gelirmis. Senin ki neden gelmesin? Cogalmasin. Kafandan at inan gelecegine. Yine bir yerde okudum selale, dere gibi hizli akan sulari hayal edince memeler saha hizli dolarmis.
Banyo sonrasi ne kiyafet giydiriyorsunuz ben cok dikkat etmeme ragmen burnu tikaniyor hapsuriyor oksuruyor oyuzden banyo yapmaya korkuyorumCanım su çok önemli . Ben nerdeyse her odaya bi şişe su koydum çünkü bebek kucahindayken susayinca gidip alamıyorum. Bebek uyuyunca da onlari dolduruyorum. Çok işe yarıyo. Hem kabızlığı önlüyo hem cildim bile güzelleşti ,hem de sütüm artıyo.
Valla niye kırk demişler bilmiyorum. Biz de hergun yıkamaya çalışıyoruz . Melegimin rengi açılıyo rahatlıyo. Biz üç kişiyiz eşim kv benkv tutuyo,ben yıkıyorum eşim de su döküyo buna rağmen onun her banyosunda belim fena oluyo .malum banyo sonrası emme de belimi sırtımı perişan ediyo. Yani demem o ki yanında birilerinin olması sonucu değiştirmiyor. Allah bizlere güç kuvvet versin de evlatlarımıza yetelim
Aynen dogum yaptigim hastNeyi ve kendi doktorunu baz alcam yoksa iyice kafam karisiyoHer tartı farkediyor. Aynı yerde ölçüleni baz al sen
Ellwrini kesfediyorlar benimkide her boslukta elini agzina goturuyor cok tatli oluyorlar ama yaKızlar özellikle aranızda ilk doğumu olmayanların tecrubelerine ihtiyacım var. Benim bebeğim haftaya 2 aylık oluyor. 2 3 gündür aç olmadığı zamanda dahik elini yumruk seklinde agzina götürme huyu başladı birde hem salyasi akıyor az az hemde tükürükleri oluyor baloncuk falan yapıyor. Diş için erken saniyorum ama öyle bi ihtimal varmı sizce
Çok sağol, Bardak falan koydunuz mu canım. Kendi idrarındqn dışkısı dan mikrop kapma falan olmaz değil miHiç stres yapma sadece ilk ignede ağlıyor.ondan sonrası güllük gülistanlık.iyi ki yaptırmışiz diyoruz.ilk gece 4 saatte bir fitil anestol ve madagascol sürdük sonra sadece madagascol ile devam ettik.ilk gece fitilin etkisi ile 4 saat dolunca ben uyandirdim ,fitil güzel uyuttu.2 gün pipi ucu topitop gibi oluyor şişiyor sonra inip iyileşmeye başlıyor.bizimkinin hiç ağrısı olmadi maşallah güzel atlattik.darisi başına.
Aaa rekoru kimseye birakmam dün sabah 9 dan gece 1 e kadar 10 ar dk uyku ile durdu ne susuyor ne ağlıyor . yanımda memen açık bekle diyor emdi durdu emmeyince mizirdadi 2 saat emzirmedim huzursuzlandi .en son aç değil ama diyip ,90 mama verdim yiyemez derken bir solukta yedi ben şok . sütüm var var yetiyor derken tokat yemiş gibi oldum.
Korkutmak gibi olmasin ama uyku seven çocuk kendini belli etmeye başlıyor 2-3 aydan itibarentaaki anne sütü azaktilip ek gida iyi daha uzun uyuyana kadar.tabii 40 dk da çok az bari 2 saat uyusalar ben onada razıyım şimdilik .
Berikko bir haftadir sutum azaldikca azaldi yumusacik pelte gbi oldu goguslerim oglumun kesinlikle doymadigindan emindim kilosu da azck cikti zaten moralim bozuldu dun buraya yazdm herkes moral verdi bol bol su ictim dua ettim hosaf yaptim ictim uc ogun yemek yedim bide waffle yedim bu gece goguslerim tas gbi oldu oglumu doya doya emzirdim ve hatta fazla bile emdi ki kustu fazlasini pütürlü pütürlü ve haftada bir kaka yapan bebegim inan suan kaka yapiyo yanmda halaya duracam nerdeyse:) inanirsak olur bence ve Rabbimden iste moralinu bozma seni cok cok cok iyu anliyorm tatlim
Ya iste ben kendimi çok ihmal ediyordum hayatim boyunca istahli bi insani olmadim hic gunde bir ogun yiyordum oglus durmadigi icin su komposto filan da tüketmiyorum derken azalmisti ama dun dediklerinizi yaptm bugun cok iyiyiz çok şükürCanim yemeyle cok alakali gercekten. Asla kompostosuz kalma. Bitmeden hemen yenisini kaynat illa sekerli yapmak zorunda degilsin. Gece de yanina bir kase hurma al her uyanmada birer ikiser agzina at. Su icimine cok dikkat et. Sulu yemekler yemeye dikkat et. Ve uykunu dusunu aksatma sutun yeter de artar bile insallah. Anne sutunun hazmi kolay mama oyle degil daha rahat kaka yapar.
Ya iste ben kendimi çok ihmal ediyordum hayatim boyunca istahli bi insani olmadim hic gunde bir ogun yiyordum oglus durmadigi icin su komposto filan da tüketmiyorum derken azalmisti ama dun dediklerinizi yaptm bugun cok iyiyiz çok şükür
Geçmiş olsun.Dün 1 ay kontrolüne gittik. Oğlumun sarılığı 11 çıktı. Kan alındı tiroid ve enfeksiyona bakılacak.
8in altındaysa tehlikesiz ama 8innuatundeyse bir bakmak gerek dedi. Aletle bir ölçümde 9 diğerinde 11 çıktı.
İnşallah bie şey çıkmaz bakalim hayırlısıyla.
Kan grubuna bağlı sarılık iki şekilde olurmus.
anne 0 grubu bebek A veya B
Anne Rh -., Bebek Rh+
Benim A+ kan grubum o yüzden sıkıntı bu kısımda değil.
Arti olarak kilotlu çorap ve penye yelek giydirip öylede uyutuyorum , başından sapkayi eksik etme yoksa hemen burun tıkanıklığı başlıyor.bebek hemsiremiz demisti ayaklari nasil koruyor patik giydiriyorsan basta ayni sapkasi hep olsun.ayagida başında sicak tutacaksin dedi.Banyo sonrasi ne kiyafet giydiriyorsunuz ben cok dikkat etmeme ragmen burnu tikaniyor hapsuriyor oksuruyor oyuzden banyo yapmaya korkuyorum
Hayır bardak falan koymadik.ciste normal herzamanki dibi aç sil kremle kapat.kakada arti olarak temizledikten sonra batikonu sprey şişesine koy dedi.batikon sikip kapattim yarim saat sonra acip kremlerini sürdüm.beze falan yapısmiyor pipi.Çok sağol, Bardak falan koydunuz mu canım. Kendi idrarındqn dışkısı dan mikrop kapma falan olmaz değil mi
cnm ben cok ugrasdım sarılıkla bızım sarılık 18 yakındı 2gun ısıkda yattı 12ye dusdu cıktık daha sonra emzırdım mama verdım 4gun sonra 8 edusdu atlattık topukdan alınan kanı kabul etmedı doktorum hep damardan alınıyordu cok zor sarılık bırgunde 3 kere bakıldıgını bılırım kanı kalmamısdı artıkDün 1 ay kontrolüne gittik. Oğlumun sarılığı 11 çıktı. Kan alındı tiroid ve enfeksiyona bakılacak.
8in altındaysa tehlikesiz ama 8innuatundeyse bir bakmak gerek dedi. Aletle bir ölçümde 9 diğerinde 11 çıktı.
İnşallah bie şey çıkmaz bakalim hayırlısıyla.
Kan grubuna bağlı sarılık iki şekilde olurmus.
anne 0 grubu bebek A veya B
Anne Rh -., Bebek Rh+
Benim A+ kan grubum o yüzden sıkıntı bu kısımda değil.
Komposto suyunu su sisene koy içinide kasik kaşık yersin.Ya iste ben kendimi çok ihmal ediyordum hayatim boyunca istahli bi insani olmadim hic gunde bir ogun yiyordum oglus durmadigi icin su komposto filan da tüketmiyorum derken azalmisti ama dun dediklerinizi yaptm bugun cok iyiyiz çok şükür
rıntı her emzırmeden sonra mama ver cnm ustune 50cl bız oyle atllattık bol bol kaka cıs yapması gerekıyor sarılıgı atması ıcıncnm ben cok ugrasdım sarılıkla bızım sarılık 18 yakındı 2gun ısıkda yattı 12ye dusdu cıktık daha sonra emzırdım mama verdım 4gun sonra 8 edusdu atlattık topukdan alınan kanı kabul etmedı doktorum hep damardan alınıyordu cok zor sarılık bırgunde 3 kere bakıldıgını bılırım kanı kalmamısdı artık
Allah yardımcın olsun cnm cok zor ıkızIlk sutu sevmiyolar ya da icemiyolar benimkiler.Resmen savas veriyorum ilk sutu emerlerken.Sonrasi iyi.Bir de memeye geldikleribde ya gaz cikartasi geliyor ya da kaka yapasi geliyor ikisininde.Ilginc cok.
Chelzy, seninkiler de atak döneminde olabilir. Benim kız da gayet düzgün emiyordu, bikaç gündür kavga dövüş tutuyor memeyi. Süt de var yani, sıkıntı yok o anlamda ama illa cebelleşiyor bi ilk başta:/Ilk sutu sevmiyolar ya da icemiyolar benimkiler.Resmen savas veriyorum ilk sutu emerlerken.Sonrasi iyi.Bir de memeye geldikleribde ya gaz cikartasi geliyor ya da kaka yapasi geliyor ikisininde.Ilginc cok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?