Gastrokolik refleks deniyormus canım ağız ve mide çalışırsa bağırsak da çalışır mantığıIlk sutu sevmiyolar ya da icemiyolar benimkiler.Resmen savas veriyorum ilk sutu emerlerken.Sonrasi iyi.Bir de memeye geldikleribde ya gaz cikartasi geliyor ya da kaka yapasi geliyor ikisininde.Ilginc cok.
Bilimsel açıklaması da geldiGastrokolik refleks deniyormus canım ağız ve mide çalışırsa bağırsak da çalışır mantığı
Emmesi sütü iyi canım çiş kaka da iyi ama bir aylık bu uzamış sarılık oluyormuş. Tiroid enfeksiyon sebebiyle olabilirmiş. Değilse anne sütünün içindeki bir maddeye vücut tepki gosteriyormus üç hun anne sütü kesiliyormus. İnşallah bir şey yoktur sonuçlar temiz çıkar. Gerekirse üç gün mama alsın sıpa.rıntı her emzırmeden sonra mama ver cnm ustune 50cl bız oyle atllattık bol bol kaka cıs yapması gerekıyor sarılıgı atması ıcın
Hepsi doktordan değil canım ben ilk bebede hep makale okuyordum tıp dergilerinin pdflerini falan indoriyordum.Bilimsel açıklaması da geldi
Kız rint senin doktordan ben de istiyorum
Oldu çok şükür canım.Geçmiş olsun.
Bizdede uzayan sarılık çıktı tahliller temiz çıkınca anne sütüne bağladılar değer 12 oluncada anne sütünü kesmeye gerek yok dediler.goz bebekleri sariydi.bende günde 1 kere 30 cc suya yarım şeker attip icirdim 4-5 gun boyunca. birde o ara sütü sağıp buzluğa attim onun yerine bebeğe 30 cc 30 cc gunde 3 kere mama verdim.simdi gozbebekleri bembeyaz çok şükür.
Arti olarak kilotlu çorap ve penye yelek giydirip öylede uyutuyorum , başından sapkayi eksik etme yoksa hemen burun tıkanıklığı başlıyor.bebek hemsiremiz demisti ayaklari nasil koruyor patik giydiriyorsan basta ayni sapkasi hep olsun.ayagida başında sicak tutacaksin dedi.
Hayır bardak falan koymadik.ciste normal herzamanki dibi aç sil kremle kapat.kakada arti olarak temizledikten sonra batikonu sprey şişesine koy dedi.batikon sikip kapattim yarim saat sonra acip kremlerini sürdüm.beze falan yapısmiyor pipi.
Benim ki de emerken rahat cıkarıyor gazıIlk sutu sevmiyolar ya da icemiyolar benimkiler.Resmen savas veriyorum ilk sutu emerlerken.Sonrasi iyi.Bir de memeye geldikleribde ya gaz cikartasi geliyor ya da kaka yapasi geliyor ikisininde.Ilginc cok.
1 aylık tam canim. Kan grubunda sorun yok bakalım bugün ogl den sobra sonuçlar çıkar inşallah.Ne kadarlıksınız canım ilk haftalar sarılık olur diye biliyordum dediğin gibi seninle kan grubu tutuyorsa ona bağlı değil
Bakalım inşallah bizimkinin de değerler normal çıkar sonuçlar da Allah'ın izniyle bne de mama ile devam edeyim birkaç gün.Geçmiş olsun.
Bizdede uzayan sarılık çıktı tahliller temiz çıkınca anne sütüne bağladılar değer 12 oluncada anne sütünü kesmeye gerek yok dediler.goz bebekleri sariydi.bende günde 1 kere 30 cc suya yarım şeker attip icirdim 4-5 gun boyunca. birde o ara sütü sağıp buzluğa attim onun yerine bebeğe 30 cc 30 cc gunde 3 kere mama verdim.simdi gozbebekleri bembeyaz çok şükür.
Arti olarak kilotlu çorap ve penye yelek giydirip öylede uyutuyorum , başından sapkayi eksik etme yoksa hemen burun tıkanıklığı başlıyor.bebek hemsiremiz demisti ayaklari nasil koruyor patik giydiriyorsan basta ayni sapkasi hep olsun.ayagida başında sicak tutacaksin dedi.
Hayır bardak falan koymadik.ciste normal herzamanki dibi aç sil kremle kapat.kakada arti olarak temizledikten sonra batikonu sprey şişesine koy dedi.batikon sikip kapattim yarim saat sonra acip kremlerini sürdüm.beze falan yapısmiyor pipi.
Ben bosalip bosalmadigini anlamiyorum ki.Arkadaşlar hastanede ki emzirme hemşiresi dedi memeyi emdikten sonra memeyi elle sağmamız gerekiyormuş. Memenin tamamen bitmesi lazımmış süt kaldığında beyin bebek bu kadar sütle doyuyor diyip süt üretimini azaltırmış.Elle sağdığında beyne uyarı veriyormuş süt üretimi artıyormuş. Makine ön sütü arttırırmış Ve tazyikli yapıp çocuğu huzursuzlandırırmış. önemli olan da yağlı süt asıl çocuğa kilo aldıran. Bu süt işi çok karışıkEskiden annelerimizin Makinesi mi vardı diyorum Ha bi de emme nerde yarım kaldıysa o memeden başlayın mutlaka. Yağlı süt içerde kalmasın
Canım hee yerde farklı çıkar sen mesela ebedeki son iki tartiyi baz al yada dr iki tartiyi benimki seninkinden de az 3470 doğdu 5 kg 2.ayında3450 dogdu hastaneden cikarken 3350 ydi. İlk ay ebeye gittik cok kilo almis dedi 4500 du hastaneye gittik bi doktora 4165 ckti az almis dedi kendi doktoruma gittim 42 gunlukken 4450 cikti simdi tekrar ikinci ayda ebe tartti 5100 ckti yarin kendi doktorumuz tartacak bakalm kafam karisti iyice ama yinede az gbi kilosu. 2 ayda 1,5 kilo almis gorunuyor ebeye gore
Ben anneme güvenerek bişey okumadım ilk kızımda, sonra onu da avutmak zorunda kaldım bebeğim ağladığındaHepsi doktordan değil canım ben ilk bebede hep makale okuyordum tıp dergilerinin pdflerini falan indoriyordum.
Ama Ankara'da olan varsa doktorumuzu tavsiye ederim. On numaradır.
Ben bosalip bosalmadigini anlamiyorum ki.
tahlılerı temız cıksın cnm ınsallah gerısı duzelırEmmesi sütü iyi canım çiş kaka da iyi ama bir aylık bu uzamış sarılık oluyormuş. Tiroid enfeksiyon sebebiyle olabilirmiş. Değilse anne sütünün içindeki bir maddeye vücut tepki gosteriyormus üç hun anne sütü kesiliyormus. İnşallah bir şey yoktur sonuçlar temiz çıkar. Gerekirse üç gün mama alsın sıpa.
Kendi kendine etmissin bosver milleti. onlara tamam de kendi bildigini yap gene.Kizlar ya ikinci ay asimizi olduk geldik cok moralim bozuk 550-600 gram almis sadece. Mahalle baskisi sonucu sutumun az olduguna inandim cok olan sutumde aglamaktan üzüntüden azaldi sonra yine mahalle baskisi sonucu cocuguma mama vermeyi azalttim sonuc cocugum kilo almamiskakada oyuzden 5 gunde bir yapiyo belkide. Aglamak istiyorum ama annem evde bagira bagira aglayabilirim o gidince
İki hafta once yengem dogum yapti benim ruh hastasi annem geliyo gidiyo onu anlatıyor masallah bi sutu var fosur fosur akiyo cocuk emmeye yetisemiyo seninki oyle degil. Gogsunun teki cocuga yetiyo digerini sagip diger cocuklarin mamasina katyo bilmem ne anlatyo da anlatyo. Son bir haftadir goguslerimin dolmadigini sutumun azaldigini biliyordum zatengeceleride hep uyuyo emmiyo 20 gunlukten beri böyle uyku duzenini kendi olusturdu doktorlar filan uyandirma dedi ama geceleride uyandircam artik cok uzgunum
BendeBen bosalip bosalmadigini anlamiyorum ki.
2 3 günü buldu bizimkiKızlar merhaba. Bir sorum olacak. Göbek bağı düştükten sonra iyileşmesi ne kadar sürüyor? Tamamen deri görünümüne geçmesi yani
Emzirip omuza koyup pıt pıt sirtina vuruyorum gegiriyor. Eger ustten gaz cikmadan uyursa gaz sancsiyla uyanip kivranip agliyor.Bende nurse harvey alcam.. Eymenin gazi bitti diye seviniodum.. Tam tersi dahada kivranmaya basladi.. Kabizlikta cabası.. Doktor nurse harvey dedi.. Alcam insallah işe yarar.. Yaa bi de eymen artik ustten geğirmeye başladı.. Sizlerde de böyle mi? Alttan çok nadir gaz atıyo.. Acaba ondan mi kabiz oluyo anlamadm
Gece emip gaz cikarip yataga koyunca kendi kendine uyuyorKızlar bebeklerinizi uykuya nasıl daldırıyorsunuz? Benimki memeden başka dalmıyor. İyice derin uykuya dalarsa beşiğe koyunca uyuyor. Hafif uykuysa beşiğe koyar koymaz ağlıyor. Bu böyle 3-4 kere sürüyor. Gece bazen benim uyku da bastırıyor, halim kalmıyor artık emilmekten. Tabi böyle uyuduğu için gazını da çıkaramıyorum, memeden çekip direkt beşiğe.
Kızlar özellikle aranızda ilk doğumu olmayanların tecrubelerine ihtiyacım var. Benim bebeğim haftaya 2 aylık oluyor. 2 3 gündür aç olmadığı zamanda dahik elini yumruk seklinde agzina götürme huyu başladı birde hem salyasi akıyor az az hemde tükürükleri oluyor baloncuk falan yapıyor. Diş için erken saniyorum ama öyle bi ihtimal varmı sizce
Kızlar merhaba. Bir sorum olacak. Göbek bağı düştükten sonra iyileşmesi ne kadar sürüyor? Tamamen deri görünümüne geçmesi yani
İnşallah bir sıkıntı çıkmaz canım1 aylık tam canim. Kan grubunda sorun yok bakalım bugün ogl den sobra sonuçlar çıkar inşallah.
Bakalım inşallah bizimkinin de değerler normal çıkar sonuçlar da Allah'ın izniyle bne de mama ile devam edeyim birkaç gün.
Reflü olabilir mi. Hemen yatırma 20 dakika falan dik tutkızlar oglum cok kusuyor her emdıgınde mama yedıgınde onluk dayanmıyor bıze
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?