Canim bence en doğrusu. Hatta bir emzirme danışmanı ya da çocuk doktoru diyor kiKızlar sütü neden sağıp sağıp veriyorsunuz? Memeden içtiği yetmiyor diye mi?
Ya da süt yapımı artsın diye mi sağıyorsunuz?
Ben hep emziriyorum, epeydir makine ile sağmadım, kaç cc çıkıyor onu da bilmiyorum.
Nerdeyse her bezi kakalı olduğu için süt yetiyor diye düşünüyorum.
Autumn öyle düşünme lütfen. Gittikçe daha da olumsuzlanırsın bebek bakımına, anneliğe:/
Bugünlerde ihtiyacı bu demek ki diye düşün. Bak benim bebeğim de geçtiğimiz günlerde kucağımdan indirdiğim anda uyanırdı, ben de baktım ayrılmak istemiyor, slingle uyuttum, eşim kucağında uyuttu..ama son iki gündür gündüzleri tüm gün beşiğinde ablasının 1 saat süren ağlama krizlerine rağmen uyuyabiliyor. Günü gününü tutmuyor bebişlerin, henüz yenidoğan..bişeye alışmak için çok erken. Biliyorsundur belki birçok uzman ilk üç yaka iğnesi muamelesi yapın bebeğe, ayırmayın kendinizden diyorlar. Eşin ya da bi başkası varsa bebeği devredebileceğin sen git uyu, onlar avutsun.
Benim merak ettiğim bu ünlüler nasıl doğum yapıp ortalara öyle rahatca çıkıyorlar hiç mi ağrı sızı yok pijamalarım üniformam oldu kıyafet kombini yapmayı unuttum
Atak takvimi prematureler normal doğum zamanlarına göre uyarlamaliymis.
1 hafta arayla atak dolu. O bir hafta rahatiz sadece.Atak takvimi prematureler normal doğum zamanlarına göre uyarlamaliymis.
3 kilodan itibaren çıkartılıyormuş. Ben sürekli takıyorum. Youtube da bağlama şekilleri var.Çok güzel anlatmışsın. Bugün benimki de hiç uyumadı, günü gününü tutmuyor. Ben de sling aldım ama yenidoğanı nasıl bağlamak gerekiyor, bacakları çıkarmak için erken dimi?
Merhaba bende ayni durumu yasıyorum süreç nasıl ilerliyorKızlar herkese merhaba. 1 hafta önce yeğenim dünyaya geldi. Bagırsak genişlemesi varmış. İlaçla tedavi olmazsa ameliyat olması gerekiyomuş. Onda da 12 ay boyunca bagırsakları dışarda yaşayacakmış. Çevrenizde böyle bişey gören duyan var mı. O daha minicik. Çok çaresisiz.
Çok haklısın anneliği belkide sadece taşıyıcı görevi olarak biliyorlardır.. Süt bile vermiyorlar diye duymuştum göğüsleri sarkmasın diye. Herşeyi stres ile vücudumuza biz yapıyoruz işte malesefNoluyo onlara happymoms biliyor musun, bir sürü hizmet edenleri var. Bizim gibi ev işi, başka çocuk dertleri yok. Günlük sporlarını da yapıyorlardır eminim. Tanıdığım biçok arap arkadaşım da öyleydi. Eve ayrı hizmetçi, çocuğa ayrı. Kendilerinin tek derdi de eski formlarına dönmek, gezmek, tozmak, keyfine bakmaktı.
İlk doğumumda ben de ilk bir ay hemen hemen eski halime dönmüştüm(doğumda 20 kilo almama rağmen) ama sonra stresten sütüm kesiliyor korkusuna yedim ve sonrası felaket:/
Valla şuan hayatımda o kadar önceliksiz ki o kadar yani. Dün çiçeklerle geldi evlilik yıl dönümümüzAhahaha:) niye aşna fişna dedin sen olaya şimdi ya
Valla şuan hayatımda o kadar önceliksiz ki o kadar yani. Dün çiçeklerle geldi evlilik yıl dönümümüzbenden ilk tepki şaşkınlık ve bugün günlerden neydi dedim . Tüm zaman kavramından habersiz yaşıyorum. Aşna fisna genç işi artık resmen tek çocukla 60 yaşına bastım
Branşın neydi hocam?Aşk olsun estağfurullah. Öğretmenim, bilgi paylaşınca güzeldir :))
Birincide doktorumuz birçok konuda o kadar aydınlattı ki sağ olsun unutmuyorum sanırım söylediklerini.
Rızkı veren Allah'tırMoralim bozulmaya ve gene bunalimlar gelmeye başladı
Sütüm acayip azaldi.. 60ı zor gören ben bugun 30a hasret kaldım.. Eymen memede cildiriyor.. Mama veriyorum sürekli.. Benim memelerim terbiye oldular galiba hatta o kadar terbiye oldular ki hiç gelmiyorlarbu çocugu emziremiycem doya doya galiba.. Moralim çok bozuk.
Ya bende onu merak ediyorum. Benim ki de avent, doluyken sagabiliyorum.Dolu dolu olmayan memeyi nasil sağiyorsunuz.benim makine avent elektrikli doluyken güzel çekiyor ama artik dolmuyor meme sıkınca geliyor süt makinede 10 cc bile çıkmıyor.sağanlar sert memeyi mi sagiyor.
Daha 2 aylik doğum yapmışız ya bu memelerin dolu olup sütun akmasi lazım.gergun süt kovalamaktan daraldim.dunyayi yiyorum yok anam sertleşmiyorki sağıp bakayim.
Hadi geçmiş olsun, bizde yaptircaz daha randevu felan almadık. Bende çok kaygılıyım Siz nrrde yaptırdınız ne kadar tuttuHiç stres yapma sadece ilk ignede ağlıyor.ondan sonrası güllük gülistanlık.iyi ki yaptırmışiz diyoruz.ilk gece 4 saatte bir fitil anestol ve madagascol sürdük sonra sadece madagascol ile devam ettik.ilk gece fitilin etkisi ile 4 saat dolunca ben uyandirdim ,fitil güzel uyuttu.2 gün pipi ucu topitop gibi oluyor şişiyor sonra inip iyileşmeye başlıyor.bizimkinin hiç ağrısı olmadi maşallah güzel atlattik.darisi başına.
Vallahi çok mutlu oldumBerikko bir haftadir sutum azaldikca azaldi yumusacik pelte gbi oldu goguslerim oglumun kesinlikle doymadigindan emindim kilosu da azck cikti zaten moralim bozuldu dun buraya yazdm herkes moral verdi bol bol su ictim dua ettim hosaf yaptim ictim uc ogun yemek yedim bide waffle yedim bu gece goguslerim tas gbi oldu oglumu doya doya emzirdim ve hatta fazla bile emdi ki kustu fazlasini pütürlü pütürlü ve haftada bir kaka yapan bebegim inan suan kaka yapiyo yanmda halaya duracam nerdeyse:) inanirsak olur bence ve Rabbimden iste moralinu bozma seni cok cok cok iyu anliyorm tatlim
Bende ağrı yok canım romatizma n var mıydı diye sorcakykm sormuşlar.Ben de az önce geldim smear testi aldı vajinal USG ile baktı. Benim de canım yandı. Korunma yöntemleri vs vs anlattı.
Kızlar bu arada benim iki elimde de serçe parmak , yüzük parmağı ve Orta parmak da aşırı eklem ağrılarım var . Sizlerdeede var mı
Bencillik değil bence, öncelik. Eğer kalp ameliyatı gibi olsaydi neyse ama diz ameliyatı yani. Bende olsam öyle derdim ve eşim de gitmezdi.Kızlar kv dem de dün dizinden ameliyat oldu platin takıldı. Görümcemin bulunduğu şehirde. Yarın kaynım yanına gidecek eltimle. Pazar günü dönecekler. Benim bebiş de bugün sünnet oldu. Eşim bebiş geceyi rahat geçirirse bende onlarla gidip dönsem mi diye sordu. Bende burda olursan daha iyi olur dedim. Malum bir oğlum daha var ikisini idare edemezsem diye.
Sizce bencillik mi yaptım. Git desemiydim
Atak takviminden çok normal dönem takvimi gibi. Ne kadar atak varmış öyleAtak takvimi prematureler normal doğum zamanlarına göre uyarlamaliymis.
Bizim ki uykusunda sicrayip duruyor. Sinirim bozuldu.
Ben anneme güvenerek bişey okumadım ilk kızımda, sonra onu da avutmak zorunda kaldım bebeğim ağladığında
Çok iyi yapmışsın okuyarak.
Sen Ankara’da mıydın? Ben doğumu orda yaptım, yazın yine gelicem. İhtiyaç olursa diye öğrenebilirim ben
Not:yukardaki mesajda üzgün ifade çıkmış, gülen yapacaktım telin ekranı bozuk, hızla yazayım derken gitmiş:/
tahlılerı temız cıksın cnm ınsallah gerısı duzelır
Çok sağ olun kızlar.İnşallah bir sıkıntı çıkmaz canım
Aynen bir daha sormadı bile. Gitmeyecek o daBranşın neydi hocam?
Rızkı veren Allah'tırBerikko , moralini bozma. Sen emzirmeye devam et. Sonra mamayı ver. Zaman zaman süt artıyor, azalıyor. Ama senin beslenme de çok önemli.
Ya bende onu merak ediyorum. Benim ki de avent, doluyken sagabiliyorum.
Hadi geçmiş olsun, bizde yaptircaz daha randevu felan almadık. Bende çok kaygılıyım Siz nrrde yaptırdınız ne kadar tuttu
Peki sonradan kontrole gittiniz mi.
Vallahi çok mutlu oldumFatmapo okurken gülümsedim. Bende çok yiyen bitiş değilim, ama süt için zorla yiyorum. Emzirme dönemi bitsin oruç tutcam o kadar sıkıldım yemekten içmekten.
Bende ağrı yok canım romatizma n var mıydı diye sorcakykm sormuşlar.
Bencillik değil bence, öncelik. Eğer kalp ameliyatı gibi olsaydi neyse ama diz ameliyatı yani. Bende olsam öyle derdim ve eşim de gitmezdi.
Türk Dili ve edebiyatı :) lise öğretmeniyim.Branşın neydi hocam?
Rızkı veren Allah'tırBerikko , moralini bozma. Sen emzirmeye devam et. Sonra mamayı ver. Zaman zaman süt artıyor, azalıyor. Ama senin beslenme de çok önemli.
Ya bende onu merak ediyorum. Benim ki de avent, doluyken sagabiliyorum.
Hadi geçmiş olsun, bizde yaptircaz daha randevu felan almadık. Bende çok kaygılıyım Siz nrrde yaptırdınız ne kadar tuttu
Peki sonradan kontrole gittiniz mi.
Vallahi çok mutlu oldumFatmapo okurken gülümsedim. Bende çok yiyen bitiş değilim, ama süt için zorla yiyorum. Emzirme dönemi bitsin oruç tutcam o kadar sıkıldım yemekten içmekten.
Bende ağrı yok canım romatizma n var mıydı diye sorcakykm sormuşlar.
Bencillik değil bence, öncelik. Eğer kalp ameliyatı gibi olsaydi neyse ama diz ameliyatı yani. Bende olsam öyle derdim ve eşim de gitmezdi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?