Gogus sarkma mevzusu benimde psikolojimi bozmadi degil valla babanneminkilerr benzedi yakinda gobek deligime degecek heralde ama emzirme donemi bitsin hemen yaptircam kafaya koydum aynaya bakmak istemiyorum resmen korkunclarÇok haklısın anneliği belkide sadece taşıyıcı görevi olarak biliyorlardır.. Süt bile vermiyorlar diye duymuştum göğüsleri sarkmasın diye. Herşeyi stres ile vücudumuza biz yapıyoruz işte malesef
Ayy kıyamam sonda çok zor oluyor. Büyük oğlum da da öyle idrar almışlardı. Bir gün boyu çiş yaparken ağlamıştıÇok sağ olun kızlar.
Tiroid temiz çıktı ama idrarda kan ve üreme çıktı. Torba ile alınan tam güvenli olmazmış. Sonda ile tekrar alındı idrar. Zordu. Sıpa yenidoğan gibi sarılık oldu resmenk uyuyor. Emmiyor. Sürekli uyku halinde.
.
Evet şu an çiş yaparken kıvranıyor resmen çocuk yaAyy kıyamam sonda çok zor oluyor. Büyük oğlum da da öyle idrar almışlardı. Bir gün boyu çiş yaparken ağlamıştı
3 aydı galiba diyetisyenler de diyet önermiyor. Vücut süt üretimine alışsın diye. Daha sonra zaten vermeye başlıyorsun. Asıl kilo emzirmeyi bırakınca alınıyor. Vücut çok yemeye alışıyor. Emzirmediğin için yakmıyor da.Doğumdan sonra kilo aldım Yaaaaa şaka gibi... Yemek ye ye ye ye...
Şekerli kompostolar tatlılar... Süt olsun diye her şeyi yaptım.
Emzirdiğimiz süre boyunca nasıl gidecek bu kilolar??
Diyetisyene mi gitsem acabavermem gereken 10 kg var. Şu an 68 69 kiloyum
Zaten 76ylaa doğuma gttimm...
Çok geçmiş olsun inşallah hemen toparlanırÇok sağ olun kızlar.
Tiroid temiz çıktı ama idrarda kan ve üreme çıktı. Torba ile alınan tam güvenli olmazmış. Sonda ile tekrar alındı idrar. Zordu. Sıpa yenidoğan gibi sarılık oldu resmenk uyuyor. Emmiyor. Sürekli uyku halinde.
.
Ne güzel, ben de sınıf öğretmeni yım.Türk Dili ve edebiyatı :) lise öğretmeniyim.
Çok geçmiş olsun, inşallah kısa zamanda toparlarsinizVe sanırım ayni zamanda hasta da oldu. Çünkü kuzum sabahtan beri fışkırtarak kusuyor.
Zamanla göğüsler de yumuşama olabiliyor uykusuzluğa yorgunluğa bağlı olarak Ama yumuşama olsa da sütün azalmasi denemez Normal bence Sen emzirmeye devam et 3ay önemli.Kizlar bi sorum var 5 kasimda dogum yaptim sutum 3 .gun geldi ilk gunlerde gogsum hem cok sisti hemde sertti sutum akiyodu surekli ama su bi haftadir goguslerim hem yumusadi hemde eskisi gibi akmiyo once surekli islanirdi ustum acaba sutum azaldimi yoksa normalmi boyle olmasi cevap verirseniz icim rahatliycak
Hayır canım kesinlikle yapmadın 2 çocuk birde biri sünnet olmuş bise olsa tek başına 2 çocukla ne yapabileceksin ki bence iyi yapmışsın sonuçta hayatı bir durum değil kvninKızlar kv dem de dün dizinden ameliyat oldu platin takıldı. Görümcemin bulunduğu şehirde. Yarın kaynım yanına gidecek eltimle. Pazar günü dönecekler. Benim bebiş de bugün sünnet oldu. Eşim bebiş geceyi rahat geçirirse bende onlarla gidip dönsem mi diye sordu. Bende burda olursan daha iyi olur dedim. Malum bir oğlum daha var ikisini idare edemezsem diye.
Sizce bencillik mi yaptım. Git desemiydim
Zamanla meme emilmeye alisiyor akmadan duruyo en azindan benim oylw olduKizlar bi sorum var 5 kasimda dogum yaptim sutum 3 .gun geldi ilk gunlerde gogsum hem cok sisti hemde sertti sutum akiyodu surekli ama su bi haftadir goguslerim hem yumusadi hemde eskisi gibi akmiyo once surekli islanirdi ustum acaba sutum azaldimi yoksa normalmi boyle olmasi cevap verirseniz icim rahatliycak
Ben hamılelıgın son dönemlerinde sol elimin bas parmagını kapayıp acamaıyordum cok zor oluyordu acıyordu.. Dogumdan sonra geçer dedim. Ama süt üretimiyle hiç açamaz oldum. Dra gittim süt vermeyle ve beslenme yetersızlıgı nedenıyle kalsıyum eksıklıgi cıktı. Hamilelikte hep süt ve yogurt tan kustugum ıcın fazla tüketemedim. Doğumdan sonra da bırak süt ürünü yemeyi 2 lokma adam akıllı oturup yiyemedim hep ayaküstü şeyler. Diyetisyene gıttım aşırı kg kaybı başlamıştı. Bana günlük 2500 kalorili diyet verdi.. Bol protein kalsıyum agırlıklı. Fazla hamur işi tatlı yeme dedi ama ben tatlı hamur işi yemesem süt olmuyor zaten koşturmaktan kg alamıyorum. Ama eskiye göre enerjim yuksek, Dr demir hapı A ve vitamin hapına devam dedı... Hamilelikte ki paralı vitamin ılacı yerıne elevıt verdı... Halsizlik enerji azlıgı nedeni tamamen yanlış ve zamansız beslenmeyiş...şükür 2 kg aldım da kendime geldim. 40 ın cıkması bana yaradı. Tamam uykusuzluktabvucudu etkiliyor ama hamilelikte ıyı kotu vitamin ılacları ve yemek yeme beni ayakta tutuyordu. Iyı beslenme olmayınca tüm kemiklerinden birseylerı cekıldı gıbı hissediyordum. Sonucta vucut sut verdıgımıznıcın kaç kalori harcıyorBilmiyorum ki. Doktor doğumdan sonra oluyo bazen dedi . Zamanla geçer. Geçmezse ortapediye git dedi. Yaşayan varsa ne kadar sürede geçti merak ediyorum
Ben de aynı şeyi düşünmüştümAtak takviminden çok normal dönem takvimi gibi. Ne kadar atak varmış öyle
Ben her şeyi çok yiyorum ama doğumdan sonra sadece süt içmeyi kestim gaz yapıyo diye bundan sonra dikkat edicem.kabiz yapıyo diye vitamin ilaçlarını da kullanmadımBen hamılelıgın son dönemlerinde sol elimin bas parmagını kapayıp acamaıyordum cok zor oluyordu acıyordu.. Dogumdan sonra geçer dedim. Ama süt üretimiyle hiç açamaz oldum. Dra gittim süt vermeyle ve beslenme yetersızlıgı nedenıyle kalsıyum eksıklıgi cıktı. Hamilelikte hep süt ve yogurt tan kustugum ıcın fazla tüketemedim. Doğumdan sonra da bırak süt ürünü yemeyi 2 lokma adam akıllı oturup yiyemedim hep ayaküstü şeyler. Diyetisyene gıttım aşırı kg kaybı başlamıştı. Bana günlük 2500 kalorili diyet verdi.. Bol protein kalsıyum agırlıklı. Fazla hamur işi tatlı yeme dedi ama ben tatlı hamur işi yemesem süt olmuyor zaten koşturmaktan kg alamıyorum. Ama eskiye göre enerjim yuksek, Dr demir hapı A ve vitamin hapına devam dedı... Hamilelikte ki paralı vitamin ılacı yerıne elevıt verdı... Halsizlik enerji azlıgı nedeni tamamen yanlış ve zamansız beslenmeyiş...şükür 2 kg aldım da kendime geldim. 40 ın cıkması bana yaradı. Tamam uykusuzluktabvucudu etkiliyor ama hamilelikte ıyı kotu vitamin ılacları ve yemek yeme beni ayakta tutuyordu. Iyı beslenme olmayınca tüm kemiklerinden birseylerı cekıldı gıbı hissediyordum. Sonucta vucut sut verdıgımıznıcın kaç kalori harcıyor
Berikko yapma Allah askina, gecenlerde okudum arastirabilirsin. Bekar bir kadin bile bebek emzirse sutu gelirmis. Senin ki neden gelmesin? Cogalmasin. Kafandan at inan gelecegine. Yine bir yerde okudum selale, dere gibi hizli akan sulari hayal edince memeler saha hizli dolarmis.
Canım ben memelerin terbiyesine kısmen katılıyorum. Emmeyi tamamen bırakan bebeler bile bir süre sonra tekrar emmeye alistirilabiliyosa demek ki o memelerdeki süt arttirilabiliyo. Öyle terbiye oldu artık artmaz diye bişey yok
Oksitosin hormonu ile süt akışının sağladığını belirten Türkyılmaz, şunları kaydetti:
''Annelik duygusunu tatmak isteyen evlat edinmiş bir kadının sevgiyle bebeği kucağına alması ve bebeğin memeye teması süt salgılayan oksitosin hormonunun uyarılmasına ve sütün gelmesine neden olabilir. Bu şekilde sütü gelen evlat edinen kadınlar mevcut. Bu tamamen annelik hissi ve sevgiyle ilgili
Dün 1 ay kontrolüne gittik. Oğlumun sarılığı 11 çıktı. Kan alındı tiroid ve enfeksiyona bakılacak.
8in altındaysa tehlikesiz ama 8innuatundeyse bir bakmak gerek dedi. Aletle bir ölçümde 9 diğerinde 11 çıktı.
İnşallah bie şey çıkmaz bakalim hayırlısıyla.
Kan grubuna bağlı sarılık iki şekilde olurmus.
anne 0 grubu bebek A veya B
Anne Rh -., Bebek Rh+
Benim A+ kan grubum o yüzden sıkıntı bu kısımda değil.
Berikko bir haftadir sutum azaldikca azaldi yumusacik pelte gbi oldu goguslerim oglumun kesinlikle doymadigindan emindim kilosu da azck cikti zaten moralim bozuldu dun buraya yazdm herkes moral verdi bol bol su ictim dua ettim hosaf yaptim ictim uc ogun yemek yedim bide waffle yedim bu gece goguslerim tas gbi oldu oglumu doya doya emzirdim ve hatta fazla bile emdi ki kustu fazlasini pütürlü pütürlü ve haftada bir kaka yapan bebegim inan suan kaka yapiyo yanmda halaya duracam nerdeyse:) inanirsak olur bence ve Rabbimden iste moralinu bozma seni cok cok cok iyu anliyorm tatlim
3450 dogdu hastaneden cikarken 3350 ydi. İlk ay ebeye gittik cok kilo almis dedi 4500 du hastaneye gittik bi doktora 4165 ckti az almis dedi kendi doktoruma gittim 42 gunlukken 4450 cikti simdi tekrar ikinci ayda ebe tartti 5100 ckti yarin kendi doktorumuz tartacak bakalm kafam karisti iyice ama yinede az gbi kilosu. 2 ayda 1,5 kilo almis gorunuyor ebeye gore
İdrar yolu enfeksiyonu çıktı canimml bugün tekrar idrar alındımInsallah bisey cikmaz rint
Banyo sonrasi ne kiyafet giydiriyorsunuz ben cok dikkat etmeme ragmen burnu tikaniyor hapsuriyor oksuruyor oyuzden banyo yapmaya korkuyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?