2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307
Ben bu sertleşmeye inanmiyrm benim göğsüm yumuşak ama wee babynin elektrikli ile 10 dk sagiyorum geliyorda hiçte sertleşme olmadı hep yumusal

Aynı sorun bende de var dışarı fındık kadar meme yapmış ben hayatımda böyle şey bilmem yaşamadım. Nasıl geçicek of. Normal doğum yaptım sonrasında oldu bu
Ben dogumdan sonra hemen doktoruma gittim krem fitil verdi birkac gune gecti

@emily07 Senin bebeğin idrar yolu enfeksiyonu olmuş muydu?
Canım benim kızımda şüphelenmişlerdi hatta biz hastaneye yattik çünkü kizimin atesi oldu. Dedigin gubi ilk numunede 10.000.koloni cikti sinra sondayla almak istediler ben izin vermedim tekrar verdik idrar o temiz çıktı . Insallah cavuk atlatırsinız

Kizlar ya bugun cinardan sonra bende kendi doktoruma muayene oldum 2 ay olmasina ragmen kanamam bitmedi. 40.gun kontrolde icerde pihti birikmis demisti ilac verdi dusuk yaptiran bi ilacmis onu kullandm sonra yine kontrole cagirmisti muayeneden korktugum icin gitmedim telefonla aradi illa gel senin sagligin icin filan dedi bugun gitmisken ugradm. Hala içeride pihti var yine ilac verdi haftaya tekrar gel dedi. Yine gecmezse busefer kurtaj yapcakmis sanirim cok korktum napcam bilmiyorum

Saol canım. çok kararsızım, benim doktorum çok panik yaptırıyor bana. Kilosu az bu çocugun bakamamışsın dedi 1.ay kontrolünde. 700 gr almıştı. Neden 1 kg almamış vs. Alerjik dedi isilikmiş kat kat giydirmeyi bırakınca geçti. Daha sakin ve tecrübeli biri lazım. Söylediğin isimleri bir arastırayım

İnşallah artar . C şeklinde memeyi tuttup verdim baya emdi .memem küçük diye tutma gereksinimi hissetmiyodum ama memenin tamamen bosalmasinda çok etkili . Benim de bi tarafında sertleşme var gibi yani bi tıkanma olabilir sık sık emzirip masaj yapıcam
Kızlar bebeğinin boynu tutuldu sağa dönemiyor acilen ne yapabilrim yavrum 20 günlük daha ya
Doktora git dicektim ama gitmişsin. Canım bebe yağıyla ya da zeytinyağı ile masaj yap . Banyo yaptir hafif ov.

Kızlar ya bebeğim kendini yay gibi yapıp kaskatı oluyor ağlayıp. Bu hareket normal mi
Canım neden ağladığı önemli . Benim de bebeğim artık ağlarken öyle yapıyo ama çok ağlayınca. Nedeni de gaz.

Ispanak yedim bugün o mu yaptı acaba, dün de sünnet oldu zaten. Ağrı kesici de içirdim aslında.

Kızlardan biri demişti sanki ıspanak gaz yapıyor diye

Bu arada büyük oğlum da benim de bir göğsümde süt azdı. Hatta oğlum o tarafa yatınca direk biliyor emmek istemiyordu. Sağ memeyi de sol tarafına yatırıp öyle veriyordum mecburen. Diğeri kadar süt olmadı ama epey artmıştı

Hadi geçmiş olsun, bizde yaptircaz daha randevu felan almadık. Bende çok kaygılıyım Siz nrrde yaptırdınız ne kadar tuttu
Peki sonradan kontrole gittiniz mi.

Vallahi çok mutlu oldum
Istanbul çakmak Erdem hastanesi 430 tl muayenesi dahil.sunnet diye randevu alinca direk yapıyor ilk uyuşturma ignesi sonrasi 10 dk bekleme ile 30 dk da çıktık hastahaneden.1 hafta sonra kontrol randevusu oluyor.
Hiç kaygılanma ne bebege ne anneye zoru yok hatta ilk gece fitillerden 4 saat uyudu.birdaha da o kadar uyku görmedik.iyiki yaptırmışiz bitti gitti.

Ispanak yedim bugün o mu yaptı acaba, dün de sünnet oldu zaten. Ağrı kesici de içirdim aslında.

Kızlardan biri demişti sanki ıspanak gaz yapıyor diye
Ispanağı bi ara zehirli almayin diye haber çıkmıştı uzun zamandir yemiyorum biraz daha takip edip bol bol emzirde çişle atsin atin vucuttan.

kızlar bazı sorularım var. çözemedim kendi içimde.

ilk bebeği eve getirdiğimizde nasıl emzireceğimi bilmiyordum hastanede memeye baktılar bebeğin emme refleksine baktılar ssadece. bende sormadım kaç dk ve tek meme çift meme nasıl olacağını. internettetde 2 saatte 20 dk yazıyordu tek meme 20 dk şeklinde sıra ile emzirdim. 1 hafta sonra sol memeyi tutmadı 2 hafta boyunca o memeyi sağıp verdim.

şu an sormak istediğim ise sizler nasıl emziriyorsunuz doğru mu yapıyorum ben bilmiyorum bebeğimin kilo alımı iyi fakat son 3-4 gündür mememde uyuyor geri ağzına memeyi sokmaya çalışıyorum diliyle itiyor. yatırıyorum 30 dk sonra uyanıyor. ekseriyetle akşamları yapıyor bunu bende sütüm azalıyor akşam diye düşünmeye başlamıştım. bu akşam da aynı şekilde davranında sağdığım 90 cc sütü 15 dk lık bir emzirmeden sonra verdim 30 cc sini içti uyuyakaldı biberonla. sonra 30 dk geçti uyandı ağladı tekrar süt verdim 30 cc daha içti uyudu. yaklaşık 20 dkdır uyuyor. yani memeden süt gelmese 30 ccden fazla içerdi diye düşünüyorum ki mememi sıkınca süt geliyor. Fakat bu bebe neden böyle yapıyor çözemedim.

Atak haftası olduğu için mi acaba? başka bir derdi var da biz mi anlamıyoruz acaba?

birde bebeğimin yüzünde kırmızı benekler vardı dr a sordum anneden geçen hormonlardan oluyor önemli değil dedi. Bugün iyice çoğaldılar saç diplerinde bile var. endişeliyim biraz.

Kırmızı benekler için banyo tek çözüm . Goruceksin ilk banyoda bile hemen gidicekler

Çok terlediği zaman da isilik olabiliyor. O anneden geçen hormondan kaynaklı benekler ikinci aya yakın ancak kayboldular endişelenme.

Emzirmende de sıkıntı yok gibi. Süre tutmaktan ziyade az çok bilirsin göğsünde süt var mı yok mu. Bazı dönemler bebekler anne kucağında uyumak istiyor. Sütüm yeterli bundan eminim ama meme de uyuyup yerine yatırınca benim ki de kalkıyor sıcağımı istiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…