2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307
Dun yikamistim ama yarin tekrar yikayayim olmazsa.
Ben hergun yıkıyorum yine de kıyamet koparıtcasina ağlayınca terliyo o benekler oluyo ya da emerken evinde çok sıcak olduğu bi vakitse terliyo yine çıkıyo benekler ama yıkayınca hemen soluyo ve gidiyo.
Kızlar şu saate süt sağıyorum tek göğsümden 10 cc diğerinden de 30cc ancak çıktı ve 30 cc olanı hiç emmedi nerdeyse 4 saattir belki de daha çok
Canım son iki emzirmeyi mememi c şeklinde kavrayarak yapıyorum bebek memeyi tam olarak bitiriyo o zaman ve kaynallardan cekisinj hissediyorum. Sol memede iki üç çekip bırakırdı şimdi emiyoda emiyo. Üstelik memelerim çok küçük. Ben de o yüzden hiç öyle tutmaya lüzum görmemiştim .bu tutuşu emzirirken kesinlikle deneyin hem bebeğim de çok kolay çekiyo. Son zamanlar emzirme sürem çok uzamisti. Son iki seferdir emme gaz çıkarma en fazla 45 dk sürüyo. Bebek çektikçe kanallar da açılıyo o zaman sütünüz de artar

İnşallah canım çok sağ ol. Bu akşam baya kanlı idrar yaptı. O yüzden bizimki kesin ama bol emzirme ile epey hafofletebilecegime inanıyorum. Öğleden sonra hep kanliydi. Son iki bezde kan yok.

Emzirme çok doğal bir durum. Bebeğin ne kadar emerse o kadar emzir. Saat dk tutma. Meme isteyince al kucağına ki 3 saati geçmemeli, hangi memeyi ne kadar istiyorsa emsin. Eskiden 20 dk'da emdihini şimdi 10 dk emer. Mesela dün benim oğlan neredeyse 40 dk kalıyordu ama hiç ememiyordu ama bugün 10 dk yetiyor.

O kırmızı benekler benim bebekde çok öpüldüğü için çıktı. Bana görüntülü konuşmada bebeği çok öpme diyen kv buraya geldiydi duramadı, bebeği bağrına basıp basıp öptü
Ben de ateşi çıkınca hastaneye gitmiştik, eve gelince uydurdum dedimki doktor bebeği öpmeyin, elleri sürekli yıkayın dedi dedim. Sonra dikkat etmeye başladı da geçti.

Yüzünde ve saçlarında alerjik sıkıntılar bizde çok yoğun vardı, banyoyu iki günde bir ya da her gün yaptırın demişti doktor canım. Bir de her banyodan önce saçlara hindistan cevizi yağı sürüp taradık, konaklar ancak temizlendi. Yüzü için de Mustela’nın bir kremini kullanıyorum, bayağı faydalı oldu o da.

Esine cırla..bak cocuk usudu boynu tutuldu diye.. Ağla minnacik bebemin basina gelene bak cilan deyiver.. Daha karismaz işte.. Eline koz geçti en azndan esinin lafindan kurtulursun
Vala üzüntüden konuşacak gücünde yok çok az görülür dedi doktor tam tersi eşim beni azalıyor durmadan çocuk buyune kadar omrumdemden omur gidecek kaynanamda unuttunuz doye tutturdu polyester battaniyeye çocuğun üstünü ört dedi ama örtmedim ateş-i çıkıyor eşimde ört diyor eve geldiğim günde örtme diye kavga ediyorum ben biktim gerçekte eşinin tavırları sanki o lohusa gibi davraniyir her konuda bana kızmaya hazır bekliyor kaynanamgil gelmiyor bana belkide eşim hirsindan yapıyor ailesi gelmiyor benim yuzumden

Bebek sirt udtu yatarken hep ayni yone kafasini cevitiyorsa ondan olabilir.

Kızlar şu saate süt sağıyorum tek göğsümden 10 cc diğerinden de 30cc ancak çıktı ve 30 cc olanı hiç emmedi nerdeyse 4 saattir belki de daha çok
Dün bende emzirmeden sonra iki göğsümü sağdım 30 cc çıktı. Baktım pompa cekmiyor ama sıkınca süt geliyor. Elimle sağmaya başladım bir 30 cc daha çıktı. Pompalar tam boşaltmıyor göğsü

Kızlar ya bebeğim kendini yay gibi yapıp kaskatı oluyor ağlayıp. Bu hareket normal mi

Muhtemelen gazdandır. Ayaklarını diretiyorsa karnına karnına çekiyorsa gaz oluyor

700 gr çok iyi 500-1000 arası almadı gerekir hiç panik yapıp mamaya başlama bol bol emzir.

Canım aynı şeyi ben yaşadım memeyi boşaltması çok uzun sürüyordu yanlış yapıyorum dedim süre tuttum 2. Ay hiç kilo almadı meğersem ön sütle doyup yağlı sütü hiç içirmemişim bebeğin yönlendirir seni memede süt yoksa ya da doyduysa bırakır. Bi dahaki emmeye de en son bıraktığı memeden başla ki yağlı süt varsa kalmasın içerde.
Akşam vakitleri azar azar sık beslenirler küme beslenmesi diyorlar geceye hazırlık yapıyorlar. Tur ata ata emzir. Sütüm azaldı diye üzülme meme dipsiz kuyu çektikçe gelir.

O kirmizi benekler eymende ara ara cikio.. Sicaktan ve opmekten oluyo bence.. Ben gunasiri yikamaya devam ediyorum eymeni.. Bembeyaz bi oglan oldu zaten porselen gibi.. Banyo sikligini artır bence axel.. Eger az yaptiriosan o da etkiliodur.. Kafasinda cikmadi eymenin ama biraz biraksam cikcak gibi sanki

Şu çocuğu örtme konusunda benim için bugün son damla taştı gece 2.30 da emzirmeye bi geldim aman Yarabbi kv bebeği tam yanına almış iki penye battaniye bi polyester battaniye sarmış yetmemiş kendi üstüne örttüğü kalın battaniyeye de sarmış çocuk ter içinde . 6 haftayı tamamladık ve hergui çocuk üşüyo diyip durdu ikna edemedim inandiramadim en sonunda sinirlendim. Gece 2.30 dan beri sinirimden uyuyamadım ağladım. Sabah bebeğin yanına tekrar gittim yine sarmış açtım çıktım odadan . Sonra bebek yarım saat sonra uyandı gittim emzirdim kendim uyuttum . Sen git yat dinlen diyo . Güvenmiyorum dedim . Tamam falan dedi ama yok yani. Gerçekten çocuğa iylik yaptığını zannedip benj kale almiyodu. Sanki ben 18 yaşında yeni evlenmişim köyden getirmiş beni aklım çocuk bakmaya ermez gibi. Benim çocuğa iyi bskabilecegime inanmıyo. Kp de söyledim istediğiniz kadar uğraşın o çocuğun dilinden benden daha iyi anlayamaz kimse. Neymiş efendim tecrübe . Annem de aynı . Tecrübeleri 30 yıl öncede kalmış bebeğimin başını tutmadan kucaklarına alıyorlar ben soylemesen normal bişey gibi. Çocuk terliyo neymiş toksinleri atıyormuş yaaa bu kaç günlük çocuk ne toksini ne yedi içti de toksin biriktirdi karaciğerinde delirdim bugün o yüzden o da sevmek dışında yaklaşmadı.

Kızlar sol memede sütüm oldukça azalmıştı bebeğim cekmiyodu bile. Şuan bütün gece gözümü kirpmadkm bu saate kadar ve Allah a şükür bebeğim çektikçe geliyo. Emzirme şekli de çok önemli bu memeyi c şeklinde kavramak resmen basite almışım. Tüm süt kanallarim açıldı Allah a şükür. Memem boş olsa bile çektikçe geliyo üstelik son zamanlarda sinir katsayim oldukça yüksek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…