Fizyolojik sarilik hemohlobinin billuribine donusup parcalanmasi oldugundan dolayi enfeksiyon kanda oldugunda hucrelerin bu surecine etki edebilir. Sariliga sebep olmasi bu yuzdendir diye dusunuyorum.
Anne karnindaki kan hucreleri ile dogdugunda aldigi nefesle birlikte kullanilan kan hucreleri farkli. Billirubini anne karninda kullaniyor. Haliyle dogdugunda hemoglobin billirubine donusuyor ve billirubin degeri yukseliyor. Sarilik bu demek. Enfeksiyon oldugunda da yeterli antikor olmadigindan sarilik degerini yukseltiyordur.Hicbisey anlamadim desem
Küçük bebekler hasta olunca çok zor derdini anlatamio canı yansa burası acidi diyemiyo kuzum benm. Emmesi çok önemli tabi. İdrar yolu enfeksiyonu sıvı alımı ile geçer bol süt bol şifa .İyi maşallah balgamı da atar tez zamanda inşallah. Allah sıralarını versin tez zamanda.
Anne sütü sarılığı diye çok onemsememistim ama maalesef idrar yolu enfeksiyonu olmuş o yüzdenmis sarilik. Şimdi 33 günlük oldu. Ama hala sarı. Şu an enfeksiyon çok muhtemelen. Dün kanlı yapıyordu idrarı. Bugün damla damla ama kansız çok koyu bulanık yapiyor. Yaparken ağlıyor kıvranıyor. Yarın öğleden sonra alacağız inşallah sonuçları. Neredeyse saat başı emziriyorum. Emdikçe çiş yapıyor ya iyi gelir diye düşündüm. Dün toparlamiati azıcık damla damladan tekrar normal idrara dönmüştü ama bugün yine kötü oldu. Offfff....
Seni o kadar iyi anliyorum ki. Annemde gece yanina almis kalin yorgani kendi kullandigini ortmus bebegin kendi battaniyesi de var. Emzirmeye bir aldim ki ensesi ter icinde. Kafasi su icinde kalmis. Nasil kozdim dile getirdim anlatamam. Su an kayinvalidem bar. O da usiyor bu cocuk deneye basladi. İcim sisti hemin ediyorum. Boyle giderse kapiyi da kimeeye acmicam kimseyle de konusmicam. Karadenizli damarima az kaldi.
Benimkine bakar mısın canm 22 ekimHarika haftlar canım ücretli bu uygulama istersen seninkinede bakarım
17 ekim beklenen 22 ekim doğum erkek canmHarika haftlar canım ücretli bu uygulama istersen seninkinede bakarım
Anne karnindaki kan hucreleri ile dogdugunda aldigi nefesle birlikte kullanilan kan hucreleri farkli. Billirubini anne karninda kullaniyor. Haliyle dogdugunda hemoglobin billirubine donusuyor ve billirubin degeri yukseliyor. Sarilik bu demek. Enfeksiyon oldugunda da yeterli antikor olmadigindan sarilik degerini yukseltiyordur.
Ayy kızlar 2 ay oldu doğum yapalı sezeryan yerim pembe cizgi halinde kaldı bu normalmi düzeliyor mu
Size de çok geçmiş olsun bizimki idrarı kanlı yapıyor muhtemelen.beklemeyip ilaç veecektirGeçmiş olsun canım. benim kızımdada vardı ama doktor ilaç vermek istemiyorum 15 gün sonra gel tekrar bakalım dedi. Bizimkide öyle zorlanıyor İnşalleh atlatırler yakın zamende ya onu öyle görünce çok üzülüyorum daha minnacıklar
Maal w f sünnet yaptıramadan enfeksiyon oldu.Sünnet yaptırmış mıydınız, yazık idrar yolu enfeksiyonu çok zor
Evet idrar yolu enfeksiyonu. Kıyamam kuzum ya nasıl miyavliyor.Geçmiş olsun rint.. Idrar yolu enfeksiyonuydu dimi? Yaa insallah geçer gider. İnsan çok yipraniyor ufak biseyde
İki seferlik olanı yaptırmışsin. Yalnız ağızdan enjekte etti deyince insan bir korkuyor kız, aşıyı ağzına sıktı damla verir gibi muhtemelen. Siringayla besler gibi.Valla pek arastrmadm.. Arastrcak firsatm olmadi.. 3. Ve 5.ayda dedi doktor.. Cumartesi vurdurduk ama agizdan enjekte etti.. Cok garibime gitti
Harika haftalar programı canımHangi program bu?
17 ekim beklenen 22 ekim doğum erkek canm
Bir daha tövbe ıspanak yemem. O kadar kötü oldu ki anlatamam. Resmen kıvrandı çocuk, çıkaramadı da. Yapmadığım kalmadı. En sonunda yorgunluktan uyuya kaldı çocuk
Saka gibi ama sabah yedigim koska tahin pekmez bende inajilmaz gaz yapti. Bebegin kakasi yesil oldugunda ben ayni gun hem ispanak hemegi hemde ispanakli gozleme yedim. İspanak hemeyi abartmis olabilirim biraz ama bebek normalde yaptigi kakanin yesilini cikardi 1 sefer sonra normale dondu. Arastirdim olabiliyormusBende ıspanak yedim ama bir şey olmadı kakasında da sindiriminde de, farklı bir şeyden olmuş olabilir mi acaba?
Sonuçta o da yeşil yapraklılardan. Kışın yenilebilir her şey gaz yapıyor zaten, lahana pırasa karnıbahar brokoli nohut kurufasülyeee.... Ne kaldı başka
Saka gibi ama sabah yedigim koska tahin pekmez bende inajilmaz gaz yapti. Bebegin kakasi yesil oldugunda ben ayni gun hem ispanak hemegi hemde ispanakli gozleme yedim. İspanak hemeyi abartmis olabilirim biraz ama bebek normalde yaptigi kakanin yesilini cikardi 1 sefer sonra normale dondu. Arastirdim olabiliyormus
Ben de öyle yapıyorum sadece tutuyorum. Hatta ağız hizasında olmayan yan tarafları da toplayınca resmen tüm kanalları süpürüyorBisey sorcam C seklinde tutuyosun ya memeyi sıkarak mı tutuyosun yoksa normal bisekilde mi tutuyosun? Ben sadece memeyi kaldirmak icin oyle tutuyorum.
Ben abartmamak koşuluyla kuru fasulye bile yedim bi tabak iki gün üst üste ama yemegimin üzerine tane kimyon serptim. Düşündüğüm ve beklediğim gibi rahatsızlık çekmediBende ıspanak yedim ama bir şey olmadı kakasında da sindiriminde de, farklı bir şeyden olmuş olabilir mi acaba?
Sonuçta o da yeşil yapraklılardan. Kışın yenilebilir her şey gaz yapıyor zaten, lahana pırasa karnıbahar brokoli nohut kurufasülyeee.... Ne kaldı başka
Bebeğimde Hiç olmamıştı bugüne kadar böyle. Emin gibiyim ıspanaktan olduğuna. Farklı birşey yemedim çünkü başka. Kimyon falan da attım pişirirken içine ona rağmen yaptı. Dün misafirim vardı. Onlarda ıspanak yedik bugün bağırsakları mız çok kötü o yapmıştır falan dediler. Bünyede bünyeye değişiyor galibaBende ıspanak yedim ama bir şey olmadı kakasında da sindiriminde de, farklı bir şeyden olmuş olabilir mi acaba?
Cok sağ ol canım Allah razı olsun. Emmek istemiyor ama resmen zorla emziriyorum. Bugün öğleden sonra çıkacak sonuç inşallahKüçük bebekler hasta olunca çok zor derdini anlatamio canı yansa burası acidi diyemiyo kuzum benm. Emmesi çok önemli tabi. İdrar yolu enfeksiyonu sıvı alımı ile geçer bol süt bol şifa .
Sağol canım ben de yapıyorum pıt pıtı.. alttan için ne zaman yapıyosun masajı? Ağlarken oluyor mu?Canm sirtina pit pit vurup asagidan yukari sıvazlayacaksn agizdan cikacak gazi. Alttan gaz icinde ben bebek yagiyla masaj yapiyorum karnina sonra bacaklarina hareket yaptiriyorum ckyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?