2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307
Gazı gidermek için de bildiğim tüm yöntemleri uyguluyorum. Her emzirmeden sonra gazı çıkarmaya çalışıyorum, o ara uyanıyor, sonra dizimde pış pış sallıyorum. Şimdi de sallamaya alışacak ama ne yapayım, ağlamaktan kendini yırtıyor bazen.

Benim bebeğime emzirmeden önce masaj yapmak çok zor. Çünkü çok ağlıyor. Bir de çook memeci bir bebek. Memeye yapışık yaşama istiyor
Canım bebek ağlayınca sen sakin kalmaya calis ben çok telaslaniyodum. Şimdi kendini yirtsa yine sakinim. Başlarda masaj yaparken kiyamiyodum baskı uygulamaya doğal olarak hem işe yaramiyodu hem de kıyameti kopariyodu . Şimdi eğer durursa normal olarak masaj yapıyorum yastığın üzerine koyup durmuyosa memeyi veeiyorum yapıyorum. Yoksa benimki de kendini kasıyo karnı çelik gibi oluyo. Ağlamaya devam etse bile eğer doğru bi şekilde yaparsam çok çabuk susuyo. Hem üstten hem alttan gaz çıkarırken hiç tedirgin olma hafif hafif hap çıkmıyorsa yavaşça şiddetini artir. Benim bebeğim de memeden alıp omzjma koyarken ağlıyo her gaz Faslı ama gazını çıkarınca başını yasliyo susuyo

Şimdi zaten çok gerginim ailesi hiç karışmıştır neyseki esimlede kavga dövüş gidiyoruz sanki o lohusa

Donem dönem hepimizde oluyor bu durum normal olduğunu düşünüyorum bazı geceler uyurken bakıp bu benim mı gerçekten dediğim oluyor sonra ona nasıl bakacağım nasıl yeteceğim kendine yetemezken bebek senin neyine dediğim de oluyor tek kişi iken 2. Bi kişiyi düşünmek onu kendinden üstün tutmak zorunda kalıyorsun insan içgüdüsü bununla savaşıyor aslında egon diyo ki önceliğin sensin annelik diyo ki önce bebek ve bu duruma bi anda düşüyorsun alıştırma vs yok

Aynı şekilde, ben de aventin emziğini aldım sadece 1 kere işe yaradı. Benim de tansiyonum düşüyor eme eme sadece tuvalet ve hızlı bi yemek yiyebiliyorum.

T
amam canım deneyeyim bakayım. Ne kadar baskı uygulamak lazım zamanla öğreniliyor herlade.

Benimki önceden hep tek memeyle doyardı ama artık illa 2. Sinden de biraz emiyor

Biz nolcaz acaba hep tek hep tek.Antibiyotik niyetine alicaklar anne sutunu sanirim.Uzerimde gereksiz bir baski var sut yetmiyor diye.Kimsenin bisey dedigi de yok artik ama neden boyle ki.Hala mi lohusa depresyonu bu ?

Güzel anlatmışsın canım... bugün hiç bakasım yok, emziresim yok diye dolanırken ağlamaya başladı, acıktı ve göğsümden şırıl şırıl süt akmaya başladı. O an işte ego mego kalmadı :) hemen emzirmeye başladım. Yani dediğin gibi ego aracılığıyla önceliği kendime vermeye çalılırken vücudum bana artık anne olduğumu hatırlattı.

En korkutugm mevlutte huzursuz olmasi.. Ki eymen baska yerde yerini bile yadirgamaya basladi.. Bi de enerjiye inaniyorum ben hep.. Insanlarin enerjisi bebege gecio yani
Ege Aslan da aynı canm iki kere başka bir eve gittik geri dönüşte çok huzursuzlandı sanırım daha adapte olamadık biz dış dünyaya

En korkutugm mevlutte huzursuz olmasi.. Ki eymen baska yerde yerini bile yadirgamaya basladi.. Bi de enerjiye inaniyorum ben hep.. Insanlarin enerjisi bebege gecio yani
Ege Aslan da aynı canm iki kere başka bir eve gittik geri dönüşte çok huzursuzlandı sanırım daha adapte olamadık biz dış dünyaya

Biz nolcaz acaba hep tek hep tek.Antibiyotik niyetine alicaklar anne sutunu sanirim.Uzerimde gereksiz bir baski var sut yetmiyor diye.Kimsenin bisey dedigi de yok artik ama neden boyle ki.Hala mi lohusa depresyonu bu ?
Galiba o ilk zamanlarımızda içimizde yer eden şeyler hep kalıyor. Unutamıyoruz. Bana da annem babam bebek ağlarken laf etmişlerdi ay çok ağlıyo böyle yapmayın gibisinden, bir de aaaayy elleri buz gibi bu çocuğun demişlerdi onlar hala içimde. Sanki hala bebeği giydirmek istiyolar gibi geliyor. Ya da o ağlarken annemin yanında hiç rahat edemiyorum, altını bile değiştirirken zorlanıyorum.

Aa o bende de var.Bebeklerim ne zaman kayivalidemin yaninda aglasa panik oluyorum.Altlarini bile alirken sanki hata yapicakmisim gibi geliyor.Meme ucunu 40 gunde almayi ogrenen bebegimi yaninda emzirirken mesrla stres oluyorum ya alamazsa diye.Alamazsa almaz oysa.

Sağol canım ben de yapıyorum pıt pıtı.. alttan için ne zaman yapıyosun masajı? Ağlarken oluyor mu?
Her alt degistirmemde yapiyorum genelde altini acinca cok uslu oluyor oglum bende altni degistirken yapiyorum. Aglarken gaz sancisi varken genelde yaptirmiyor karin masajini da bacak masajını da. Kasiyor kendini agliyor yırtınıyor onun icin gaz olmadan yapiyorum ben. Emme aralarinda ve mama sonrasi pit opit vurup gegirmesini sağlıyorm. Digerlerini tokken yapmiyorum yeni emdiyse kusuyor çünkü o masajlari yaparken. Genelde cok ac yada tok olmadigi zamanda yap. Karnina baski yapinca kusuyo cunku.

Ya butun bunlari bende yasiyorum ama kayinvalidemin yaninda degil tam tersi annemin yaninda. Cunku kayinvalidem iki uc gun sadece ilk dogudugunda gunduzleri geldi kaldi, annem 10 gun yatili kaldi haftada birde yine geliyo birgun. Bebegim nezaman aglasa kayinvalidemin kucagindaysa filan hemen bana veriyo al kizim aglyo sen daha iyi bilirsin ac mi usuyo mu altni mi değişeceksin al diyo. Ama annemin yaninda cok zorlaniyorm. Memeyi reddettigi zamanlar oluyo mesela annem hemen ay biberon istiyo bu cocuk biberona alismis bilmem ne diyo benim psikolojim pert oluyo aninda geriliyorm terliyorm panik yapiyorm. Altini degiscem mesela hemen ustune battaniyeler örtüyor filan usuteceksin cocugu diye ve sert bir ifadeyle soyluyo. Niye aglyo neden aglatyosun dediginde zaten kendimi zor tutuyorm bagirmamak icin o benim bebegim zevk almiyorm ya aglamasindan hayret birsey yani bilerek neden aglataym

Benim bebeğime emzirmeden önce masaj yapmak çok zor. Çünkü çok ağlıyor. Bir de çook memeci bir bebek. Memeye yapışık yaşama istiyor
Kacinci haftadasiniz bizde oyleydik atlattik canm. Bi donem herkesin bebegi ayni seyi yasiyo anladgm kadariyla. Bende memede uyuyunca yatiriyodum yerine 10’dk sonra uyaniyodu meger gazdan oluyomus ve hep birikmesine sebep olmusum simdi uyansa da gazini cikariyorm emdikten sonra. Boylelikle daha uzun uyuyo zaten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…