2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307
Büyük oğlum biraz önce bebek uyurken bağırdı yanında korkutmak için, bebiş öyl3 bir korktu ki ellerini yukarı kaldırıp çığlık gibi ses çıkarıp gözlerini kocaman açtı. Kendini yana doğru attı sırt üstü yatarken.
İnşallah aklında sıkıntı olmaz.

Kendimi o kadar zor tuttum ki bir tane vurmamak için

Offf çok zor yaa çocukla bebek büyütmek;(
Biz de daha çok büyüğün uyuzluklarına dayanmaya çalışıyoruz, küçüğün gazından, uykusuzluğundan ziyade:/
Dua oku annesi, iyi kötü alışkındır o zaten abisinin gürültüsüne. Bişey olmaz inşallah.

Niye öyle oldu ki? :)
Mesela bende artık kayınvalidem, annem birşey diyince hemen tamam öyle yapayım diyorum.
Büyük oğlum yemeği çok seçiyor mesala. Ek gıdaya geçince hep ona özel salçasız, tuzsuz yemekler yaptım doğrusu o midesi yorulmasın diye. Şimdi 4.5 yaşında ama salçalı yemekleri hala yemek istemiyor. Damak tadı oluşmadığı için yemek yemeyi sevmiyor.
Bana demişlerdi ben dinlememiştim. Okuduklarım göre doğrusu oydu

Offf çok zor yaa çocukla bebek büyütmek;(
Biz de daha çok büyüğün uyuzluklarına dayanmaya çalışıyoruz, küçüğün gazından, uykusuzluğundan ziyade:/
Aynen öyle. Birşey desen onu seviyor beni sevmiyor diye kardeşine kin tutuyor. O doğduğundan beri bana kızıyorsunuz beni sevmiyorsunuz demeye başlamıştı bir ara. Halbu ki zarar verdiği için artık kızmak durumunda kalıyor insan. Bunu anlamıyor ama. Ne yaparsam yapayım bana kızmayın diyor dire k

Yeme içme konusunda bence de doktor önerilerinden biraz daha esnek olunabilir. Çocuk büyütmek zor iş. Yeme ve uykusu problemli olan çocuk da insanı hayattan soğutuyor:/

Sizin oğlan da mı çok sevgi yumağı şeklinde geldi bugünlere? Benim kız da öyle kızınca şaka sanıyor, idrak edemiyor. Edince de daha da tersine gidiyor, iyice işimi zorlaştırıyor. Kızıp işimi zorlaştırmaktansa bi köşeye gidiyim sabır çekeyim moduna giriyorum.
Aslında senin oğlan dört yaşında, bebek gelmişken olmaz belki ama ikinci dönem için falan kreş imkanınız yok mu sizin?

Evet aşırı sevgi yumağı şeklinde büyüdü. Çok ilgiliyiz, fazlası da zararmış onu anladım. Büyüdükçe cidden çocuklar da zorlaşıyor

Gidiyor anaokuluna yarım gün aslında. Kardeşi doğmadan yollamaya başladık, o geldi beni yolladılar diye düşünmesin diye.

En azından günün yarısında rahat edersin, iyiymiş. Fazla ilgi kesinlikle zarar. Ben kızım biraz sosyalleşsin, bizden başka insanlarla da iletişime geçsin diye ne kılıklara giriyorum:/ kimsemiz yok burda bi başımızayız. Bilerek doğumu ailemin yanında yaptım, çok şükür beni çok çok rahatlattı o.

Allah kolaylık versin
Canım zaten mantıklı gelen şeyleri ben de yapıyorum ama mesela çocuğun oldugu odayı 27 derecede tutmak istiyorlar . Açıklıyorum yok illede tartisicam o zaman yapıyorlar. Belli ki çocuk ergenliğe girene kadar onlarla mücadele edicem. İşin tuhaf yanı annem de kv de böyle aydın fikirli ileri görüşlü falan.onlardan hiç böyle şeyler beklemezdim. Artık internetten bilimsel makaleler bulup okuyorum bakin diyorum.tamam tamam anladık diyolar. Sürekli mücadele halindeyim

Benimki de 53 günlük oldu ama ben anca dün bugün bir seyler yemeye başladım.

Hep ev yogurdu yiyordum dün bugün hazir yogurt yedim iste ondan mi oldu acaba
Off aman valla sıkıldım yedigimi takip etmekten

Benim kv de hee oglum annne seni dövdü mü heee diy seviyordu he dövdüm kirdim dedim milletin bir dah demedi

Büyüdükçe karışmaz lar merak etme canım. Kabulleniyor lar o zaman. Zaten çocuk da annesini dinliyor. Oğluma da dedesi hemen cebinden şeker çıkartıp verir ben kızıyorum diye gizli gizli oğlum gelip bana sorar yiyebilir miyim diye

Çiğ sarımsak da yapıyor. Ne kadar az olursa olsun. Ne yiyeceğini şaşırıyor insan. Vitaminsiz kalıyoruz

Boşverin bence, isterse 10 çocuk büyütmüş olsunlar el yordamıyla ve bilinçsizce yetiştirmişler bence hepimizi, şansa bala hayatta kalmışız Evlerine gidince rahatlarsınız inşallah bir an önce.

Benim kv sen delilerin arasindami kaldim kuzum diye sevdi eşimle zaten kötüyüm dahada gerilmeyin diye seslenmedim

Şimdiden söylüyorum kesinlikle yemesini istemediğim şeyleri vermeyin diye
Boşverin bence, isterse 10 çocuk büyütmüş olsunlar el yordamıyla ve bilinçsizce yetiştirmişler bence hepimizi, şansa bala hayatta kalmışız Evlerine gidince rahatlarsınız inşallah bir an önce.
Kız gitmiyolar içleri rahat ermiyomus.iki hafta iki hafta dönüşümlü devam ediceklermis 3 aylık olana kadar ben de hunimi buyuturum
Bi de benim eşim sık sık göreve gidiyo o yüzden artık seni yalnız bırakmayız diyorlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…