- 6 Ağustos 2015
- 7.208
- 19.829
- 348
Offf çok zor yaa çocukla bebek büyütmek;(Büyük oğlum biraz önce bebek uyurken bağırdı yanında korkutmak için, bebiş öyl3 bir korktu ki ellerini yukarı kaldırıp çığlık gibi ses çıkarıp gözlerini kocaman açtı. Kendini yana doğru attı sırt üstü yatarken.
İnşallah aklında sıkıntı olmaz.
Kendimi o kadar zor tuttum ki bir tane vurmamak için
Mesela bende artık kayınvalidem, annem birşey diyince hemen tamam öyle yapayım diyorum.Niye öyle oldu ki? :)
Aynen öyle. Birşey desen onu seviyor beni sevmiyor diye kardeşine kin tutuyor. O doğduğundan beri bana kızıyorsunuz beni sevmiyorsunuz demeye başlamıştı bir ara. Halbu ki zarar verdiği için artık kızmak durumunda kalıyor insan. Bunu anlamıyor ama. Ne yaparsam yapayım bana kızmayın diyor dire kOfff çok zor yaa çocukla bebek büyütmek;(
Biz de daha çok büyüğün uyuzluklarına dayanmaya çalışıyoruz, küçüğün gazından, uykusuzluğundan ziyade:/
Yeme içme konusunda bence de doktor önerilerinden biraz daha esnek olunabilir. Çocuk büyütmek zor iş. Yeme ve uykusu problemli olan çocuk da insanı hayattan soğutuyor:/Mesela bende artık kayınvalidem, annem birşey diyince hemen tamam öyle yapayım diyorum.
Büyük oğlum yemeği çok seçiyor mesala. Ek gıdaya geçince hep ona özel salçasız, tuzsuz yemekler yaptım doğrusu o midesi yorulmasın diye. Şimdi 4.5 yaşında ama salçalı yemekleri hala yemek istemiyor. Damak tadı oluşmadığı için yemek yemeyi sevmiyor.
Bana demişlerdi ben dinlememiştim. Okuduklarım göre doğrusu oydu
Aynen bu sefer daha geleneksel yöntemlere göre büyütüyorumYeme içme konusunda bence de doktor önerilerinden biraz daha esnek olunabilir. Çocuk büyütmek zor iş. Yeme ve uykusu problemli olan çocuk da insanı hayattan soğutuyor:/
Sizin oğlan da mı çok sevgi yumağı şeklinde geldi bugünlere? Benim kız da öyle kızınca şaka sanıyor, idrak edemiyor. Edince de daha da tersine gidiyor, iyice işimi zorlaştırıyor. Kızıp işimi zorlaştırmaktansa bi köşeye gidiyim sabır çekeyim moduna giriyorum.Aynen öyle. Birşey desen onu seviyor beni sevmiyor diye kardeşine kin tutuyor. O doğduğundan beri bana kızıyorsunuz beni sevmiyorsunuz demeye başlamıştı bir ara. Halbu ki zarar verdiği için artık kızmak durumunda kalıyor insan. Bunu anlamıyor ama. Ne yaparsam yapayım bana kızmayın diyor dire k
Evet aşırı sevgi yumağı şeklinde büyüdü. Çok ilgiliyiz, fazlası da zararmış onu anladım. Büyüdükçe cidden çocuklar da zorlaşıyorSizin oğlan da mı çok sevgi yumağı şeklinde geldi bugünlere? Benim kız da öyle kızınca şaka sanıyor, idrak edemiyor. Edince de daha da tersine gidiyor, iyice işimi zorlaştırıyor. Kızıp işimi zorlaştırmaktansa bi köşeye gidiyim sabır çekeyim moduna giriyorum.
Aslında senin oğlan dört yaşında, bebek gelmişken olmaz belki ama ikinci dönem için falan kreş imkanınız yok mu sizin?
En azından günün yarısında rahat edersin, iyiymiş. Fazla ilgi kesinlikle zarar. Ben kızım biraz sosyalleşsin, bizden başka insanlarla da iletişime geçsin diye ne kılıklara giriyorum:/ kimsemiz yok burda bi başımızayız. Bilerek doğumu ailemin yanında yaptım, çok şükür beni çok çok rahatlattı o.Evet aşırı sevgi yumağı şeklinde büyüdü. Çok ilgiliyiz, fazlası da zararmış onu anladım. Büyüdükçe cidden çocuklar da zorlaşıyor
Gidiyor anaokuluna yarım gün aslında. Kardeşi doğmadan yollamaya başladık, o geldi beni yolladılar diye düşünmesin diye.
Allah kolaylık versinBüyük oğlum biraz önce bebek uyurken bağırdı yanında korkutmak için, bebiş öyl3 bir korktu ki ellerini yukarı kaldırıp çığlık gibi ses çıkarıp gözlerini kocaman açtı. Kendini yana doğru attı sırt üstü yatarken.
İnşallah aklında sıkıntı olmaz.
Kendimi o kadar zor tuttum ki bir tane vurmamak için
Canım zaten mantıklı gelen şeyleri ben de yapıyorum ama mesela çocuğun oldugu odayı 27 derecede tutmak istiyorlar . Açıklıyorum yok illede tartisicam o zaman yapıyorlar. Belli ki çocuk ergenliğe girene kadar onlarla mücadele edicem. İşin tuhaf yanı annem de kv de böyle aydın fikirli ileri görüşlü falan.onlardan hiç böyle şeyler beklemezdim. Artık internetten bilimsel makaleler bulup okuyorum bakin diyorum.tamam tamam anladık diyolar. Sürekli mücadele halindeyimMesela bende artık kayınvalidem, annem birşey diyince hemen tamam öyle yapayım diyorum.
Büyük oğlum yemeği çok seçiyor mesala. Ek gıdaya geçince hep ona özel salçasız, tuzsuz yemekler yaptım doğrusu o midesi yorulmasın diye. Şimdi 4.5 yaşında ama salçalı yemekleri hala yemek istemiyor. Damak tadı oluşmadığı için yemek yemeyi sevmiyor.
Bana demişlerdi ben dinlememiştim. Okuduklarım göre doğrusu oydu
Benimki de 53 günlük oldu ama ben anca dün bugün bir seyler yemeye başladım.İkinci memeyi pek bitiremiyo.
Canım relaktasyon diye bişey var . Sütün kesilse dahi tekrar gelebiliyo. Benim sol mememi artık pek tutmuyodu uzuluyodum. Sağı kuvvetli çekiyo solda nazlı nazlı çekiyordu birakiyodu. Memelerimi elim c şeklinde tutup hafif yukariy kaldırdım şimdi solu da tutuyo .
Herkes yaşıyor bunları belli ki. Banada kötü bakıcı muamelesi yaptılar. Sanki çocuk benim çocuğum değil onların ama ben bakiciyim üstelik merhametsiz bi bakiciyim.
Canım ben kuru fasulye bile yedim ama üzerine bolca tane kimyon serptim. Zaten aşırı gazlı bi oğlum var gazda bi artış hissetmedim. Başlarda çok dikkat ediyordum ama etkisini görmedim bari bebeğim vitaminsiz kalmasın. Belli ki bunu 3 aylık olana kadar yasicaz. Bugün 43. Günümüz geri kaldı 47 gün. Yolu yariladik sayılır.
Hep ev yogurdu yiyordum dün bugün hazir yogurt yedim iste ondan mi oldu acabaYoğurt ta gaz yapio. İki hafta önce bronşit geçirdi bebeğim doktor salgın var bu ara çocuklar bronsitle beraber karın ağrısı ishal de oluo dedi. Bio gaia o yüzden verdi probiyotik olarak. Şişe bitene kadar devam dedi. Arada gaz sancısı da rahatladı bı sayede . Ben hiç bişey yemiyorum canm asitli icrcek istio soda içip durumpilav tarhana çorbası patates yemeği öyle hayatım var sıkıldım bende değişik yemek istiyor m
Yabi bazen kadınlar kendileri lohusalık yaşamamış gibi davranıyolar ya... ona şaşırıyorum.. annem de bebeğin ağlamasına takmıştı ilk günler, bakamıyomuşız... bebeğimi 1 haftalıkken “seni ağlatıyolar mı oğluşum,He?”. Diye sevdiğinde şok olmuştum.. He dedim zevk alıyoruz ağlamasından. Bayılıyoruz özellikle ağlatıyoruz
Büyüdükçe karışmaz lar merak etme canım. Kabulleniyor lar o zaman. Zaten çocuk da annesini dinliyor. Oğluma da dedesi hemen cebinden şeker çıkartıp verir ben kızıyorum diye gizli gizliAllah kolaylık versin
Canım zaten mantıklı gelen şeyleri ben de yapıyorum ama mesela çocuğun oldugu odayı 27 derecede tutmak istiyorlar . Açıklıyorum yok illede tartisicam o zaman yapıyorlar. Belli ki çocuk ergenliğe girene kadar onlarla mücadele edicem. İşin tuhaf yanı annem de kv de böyle aydın fikirli ileri görüşlü falan.onlardan hiç böyle şeyler beklemezdim. Artık internetten bilimsel makaleler bulup okuyorum bakin diyorum.tamam tamam anladık diyolar. Sürekli mücadele halindeyim
Çiğ sarımsak da yapıyor. Ne kadar az olursa olsun. Ne yiyeceğini şaşırıyor insan. Vitaminsiz kalıyoruzBenimki de 53 günlük oldu ama ben anca dün bugün bir seyler yemeye başladım.
Hep ev yogurdu yiyordum dün bugün hazir yogurt yedim iste ondan mi oldu acaba
Off aman valla sıkıldım yedigimi takip etmekten
Benim kv de hee oglum annne seni dövdü mü heee diy seviyordu he dövdüm kirdim dedim milletin bir dah demedi
Merhaba. Suni sancıdan sonra normal doğum mu yaptınız? Açılma nasıl oldu?7 cm acikliktan sonra kendi sancin da cok zor canim gercekten. hani kendi sancinda başlar sanirm daha kolay suni de bir anda sanci verilince ağır geliyor demek
Boşverin bence, isterse 10 çocuk büyütmüş olsunlar el yordamıyla ve bilinçsizce yetiştirmişler bence hepimizi, şansa bala hayatta kalmışızAtak dönemi olabilir bir de benim bebeğim kaka yapacağı zaman da öyle oluyo. Mesela kakası gecikti başlıyo sürekli bölünen uyku hep meme , sürekli ağlama durumu.
Canım annem bana sen merhametsizsin dedi sanki o çocuğu ben doğurmadım ,kv zalim anne seni ağlatıyo mu falan diyodu. Dayanamadım bir değil iki değil ikisini de payladim. Seçebilirsiniz ama benden daha çok değil ve ben onun annesiyim ona ne benden daha iyi bakabilirsiniz ne de benden daha iyi anlayabilirsiniz dedim. Çocuğumun bunu tıkanıyor nefes alamıyo serum fizyolojik sıkıp temizliyorum . Yapma çocuk ağlıyo o zaman diyolar. Fittiriyodum bi ara. Çocuk emiyo gazlaniyo ağlamaya başlıyor sanki ben kasıtlı ağlatıyorum gibi hemen gelip biri kucahimdan alıp susturmaya çalışıyo. Niye ağlıyo bu diye kırk tane teori üretiyor : bu çocuğun böbrekleri hasta, idrar yolu enfeksiyonu var, kulakları iltihaplı, memelerin küçük sütün yetmiyo, sürümün var olduğuna ikna olunca da çocuk cekemiyo demeye başladılar , sonra sütün yavan yaramıyo çocuğa Faslı başladı. Sonra çocuğa su verelim annen seni susuz bırakıyo vs vs valla bitmiyo . Ben anladım ki gerçekten annesiz çocuk kimsesiz çocukmuş onu net anladım. Rabbim hiç bir bebeği annesiz bırakmasın. Başkalarının çok sevmesi iyi bakacağı anlamına gelmiyo
Benim kv sen delilerin arasindami kaldim kuzum diye sevdi eşimle zaten kötüyüm dahada gerilmeyin diye seslenmedimBenimki de 53 günlük oldu ama ben anca dün bugün bir seyler yemeye başladım.
Hep ev yogurdu yiyordum dün bugün hazir yogurt yedim iste ondan mi oldu acaba
Off aman valla sıkıldım yedigimi takip etmekten
Benim kv de hee oglum annne seni dövdü mü heee diy seviyordu he dövdüm kirdim dedim milletin bir dah demedi
Duymazdan gel boşver. Seni kızdırmak için yapıyorlar gibi geliyor bazen bana. Kızmadığını anlayınca susarlar belkiBenim kv sen delilerin arasindami kaldim kuzum diye sevdi eşimle zaten kötüyüm dahada gerilmeyin diye seslenmedim
Şimdiden söylüyorum kesinlikle yemesini istemediğim şeyleri vermeyin diyeBüyüdükçe karışmaz lar merak etme canım. Kabulleniyor lar o zaman. Zaten çocuk da annesini dinliyor. Oğluma da dedesi hemen cebinden şeker çıkartıp verir ben kızıyorum diye gizli gizlioğlum gelip bana sorar yiyebilir miyim diye
Kız gitmiyolarBoşverin bence, isterse 10 çocuk büyütmüş olsunlar el yordamıyla ve bilinçsizce yetiştirmişler bence hepimizi, şansa bala hayatta kalmışızEvlerine gidince rahatlarsınız inşallah bir an önce.
Hiç karışmıyor neyseki çocuğun boynu tutuldu üşürdünüz çocuğu dedi bisey demedim iyi olsunda yavrum duymazdan gelicem artik dediğin gibiDuymazdan gel boşver. Seni kızdırmak için yapıyorlar gibi geliyor bazen bana. Kızmadığını anlayınca susarlar belki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?