Kızlar oğlan sabahtan beri toplasam yarım saat anca uyudu
Benimki de aynıüstümden kamyon geçmiş gibi. Memede uyuyor yerine koyunca basıyor yaygarayı. Korktum bişeyi mi var diye ama gazını yaptı, karnı tok, altı temiz hala aynı. Sonra aklıma şu atak meselesi geldi, inşallah 8. Hafta atağındandır
Bebeklerin gerçekten günü gününü tutmuyor. Benimki ilk atağı çok fena ve uzun zamanda atlattı. Kucağımdan inmedi resmen. Arada 1 hafta 10 gün biraz rahattı, hatta burda da şöyle uyuttum falan diye anlattım, hep öyle gider sanıyordum ama yok, 2. atak haftalarına girdik. Yine memeden ayrılmak istemiyor. Aslında biz uyumuyor sanıyoruz ama uykuyu memede 5dk 10dk derken alıyorlar, yoksa küçücük bebek nasıl dayansın.
Uyku eğitimi ile ilgili ne zaman başlanır diye araştırma yaptım akşam. İlk 3-4 ay temel güven dönemi önerilmiyor.
Harika Haftalar diye bir kitap okuyorum. 2. atakda şunlar şunlar olur dediği herşey oluyor gerçekten. Siz uyutup yatağına koyarken koluyla hatta bacağıyla bile size sarılır, beni bırakma diye diyor, aynı benim bebek Böyle olunca nasıl seviyor beni diye kıyamıyorum, bebeğim atakda diye herşeyine katlanıyorum
Kizlarrr size ilginç bişey sorcam benim bebeğimin gelişimi cok şükür gayet güzel. 2 bucuk ayligiz ama nette 4 5 aylik bebeklerin kilo ve boylarını yaziyolarya o kadar var maşallah. O bebekler ayları ilerlediği icin oturabiliyor ama benim bebegimde gelisim olarak onlar gibi acaba oturma ihtimali varmi
Gelişimi değil de büyümesi iyi annesi :) Bebekde büyüme ve gelişme çok ayrı şeyler. Zamanından önce oturtma bence. Mesela bazı bebekler çok güzel kilo alıyor, persantil tablosuna baksan 1 yaşa denk gelir, o zaman o bebeğin yürümesini beklemek lazım.
Kızlar oğlan sabahtan beri toplasam yarım saat anca uyudu
Benimki de aynıüstümden kamyon geçmiş gibi. Memede uyuyor yerine koyunca basıyor yaygarayı. Korktum bişeyi mi var diye ama gazını yaptı, karnı tok, altı temiz hala aynı. Sonra aklıma şu atak meselesi geldi, inşallah 8. Hafta atağındandır
Gecti.Resmen baglamayi beceremiyomusum ya da dikkat etmiyomusum o bariyerleri duzgun yerlestirmiyomusum.Rahatladim ya her ciste iki bebeyi soydur giydir :)
Gecti.Resmen baglamayi beceremiyomusum ya da dikkat etmiyomusum o bariyerleri duzgun yerlestirmiyomusum.Rahatladim ya her ciste iki bebeyi soydur giydir :)
Nasıl bir pişik? Benim oğlanın popo kanıyordu artik. Travazol kullanma kortizonlu.
Ben PPlatinus
un tavsiyesi ile trosyd ve hametan karıştırdım. Her alt değişiminde beyaz sabun ile yıkadım. Sonra kuruladim havalandirdim. Krem sürdüm. Ertesi gün sabah akşam bu karışım diğer alt değişimlerinde de sadece hametan sürdüm.
Beyaz sabun ile yıkamak iyi geldi cidden. @zeraseba 'nin tavsiyesiydi. Sonra annem de dedi biz hep böyle yapardık diye.
Kizlarrr size ilginç bişey sorcam benim bebeğimin gelişimi cok şükür gayet güzel. 2 bucuk ayligiz ama nette 4 5 aylik bebeklerin kilo ve boylarını yaziyolarya o kadar var maşallah. O bebekler ayları ilerlediği icin oturabiliyor ama benim bebegimde gelisim olarak onlar gibi acaba oturma ihtimali varmi
Mastır enfeksiyonunu antibiyotik atar ama tıkanıklığı dagitmaz.
Sıcak kompres yap sonra masaj sonra bebeği emzir ters emzir. Bazen de önce sağ boş memeyi bebeğe emzir. Evet canın yanar ama en iyi yöntem budur.
Regl olanlar var aramızda benim doğum kanamam hala bitmedi artık endişelenmeye başlıyorum Kızlar, sizde devam eden var mı? Damla damla arada geliyor 55 gün olduk
Valla ben artık uyutmak için uğraşmıyorum .önceden saate bakiyodum "ooo çok ayakta kaldın artık uyku vakti diye " başlıyordum uyutma çalışmalarına. Şimdi keyfini bekliyorum bazen gelmiyo keyfi perişan ediyo beni ama yapcak bişey yok
Canım benim bebeğim son zamanlar çiş yapar gibi kaka yapmaya başladı. Hiç bekletmesem de baktım pişik oldu. Eğitimde ebe de söylemişti ama hiç yapmamıştım. Islak mendil paketinden çıkarın suyla bi kaç kere sıkın sonra siz suya koyup onu kullanın demişti. Ben şimdi her mendili suyla elimde iki sıktırıp öyle siliyorum. Onun için ayrı bi kap almak lazım ben sadece pişik dönemlerinde yapıcam galiba. Kaynamış soğumuş su her zaman odada. İlk silmede bile fark etti . Kremler falan hikayeymis. Ben sabun da sürmedim sadece su harikalar yarattı. Annem hep derdi ben sizi hiç pişik etmedim diye. Ben de en azından evdeyken hep böyle yapıcam.