2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307
Bu arada büyük oglun geldi mi okuldan nasl gecti ilk gun yalniz gitmesi? Merak ettm :) insallah sorunsuz atlatirsiniz bu dönemi
Öğretmen bu hafta yarm gün alalım haftaya tam gün olsun dedi. Sabah servise baraber bindik servisteki ablayla tanistirdim bak bu abla seni okula götürecek akşam eve getirecek diye. Okulun kapisinda öğretmene teslim ettim görüşürüz anne dedi gözleri doldu öptüm çıktım. Kahvaltıya inmisler hemen oturmuş ama yememiş sonra oyun alanında keyifli geçmiş sınıfa geçince yarm saate yakın aglamis sonra susmuş. Öğlen aldım ben yemekte çorba içmiş yemeği istememis. Bence iyi sayilir ağlamayan çocuk yoktur. Pedagog la görüştük eğer çocuk ilk gün hiç ağlamadan başlarsa o zaman korkariz çocuk anne babayla hiç bağ kuramadimi diye. Çocuğun ilk günler ağlaması kötü bişey değil. Olcak inşallah

Biraz aglamis ama iyi genel olarak. Hasta oldu malesef baya öksürük var burnunu da cekio öğretmenler hastalıklara hazır olun ilk zamanlar genelde hasta oluo çocuklar dedi. İnşallah çok ilerlemez

Banyo olup ısıyı düşürünce geçtiğine göre alerjik değildir. Sıcak ter yapmıştır

Night owl

Cookk tesekkurler simsekler felaketin habercisi demek ozaman.Bundan daha beterini dusunemiyorum anne babasinin icine girmek ister lafi ne kadsr dogru.Aynen bunu yasiyoruz bu minik adamda
Ben 3 gun once nereden ne care bulayim bilemedim de en son bu programi buldum demek bu yuzdenmis diye aydinlandim benjmkinin de dohum tarihi 29-10 di. Cok yakinlar birbirine.

Gündüz bebisleri nasıl uyutuyorsunuz ya benim ki sabahtan beri 1 saat uyumadı bırakıp bi işimi göremedim hemen ağlıyor tek kalınca
Ben önceden ugrasiyodum uyusun diye şimdi uğraşmıyorum . Çok yorucu oluyo ama keyfi ne zaman isterse o zaman uyutuyorum. Altını açtığımda annem pipi pedi yapmıştı onu koyuyorum öyle açık kalıyo hareket ediyo hep . Çıngıraklar aldım farklı materyaller falan. Sürekli konuşuyorum. Bi süre sonra yoruluyo .bazen hiç bir şey işe yaramıyo sürekli geziyoruz ben perişan oluyorum onda tık yok.
Benim bebeğim de bugün epey ağladı, huzursuzdu. Uyutuyorum 5dk bile sürmüyor. Annem çok az şurup ver, üzerindeki badiye sar öyle uyut dedi, işe yaradı 2 saat falan uyudu.
Öyle uyumuyo diye şurup falan vermek doğru olmaz. Sancısı falan vardır, kakası vardır , gazı vardır. Ben önce nedenini anlamaya çalışıyorum sonra ona göre müdahale. Masaj yapın , banyo yaptırın. Sarma konusunu ben de yapıyorum çünkü elleri kolları bacakları sürekli hareket ediyo onu uyutmuyo ben de bacaklarını rahat bırakacak ama kollarını saracak şekilde yarım kundak yapıyorum öyle iyi uyuyo
Kızlar şuan 24 haftalık hamileyim kanamam oldu bebeğin suyu üst sınırdaymış şeker yükleme testi istedi yapan var mı tecrübeli annele
Canım doktorun ne diyosa onu dinle. Eğer guvenmiyosan farklı doktorlara da git . Doktorlar duruma müdahale edebilmek için nedenini anlamaya çalışıyo. Şu fazlalığında akla ilk gelen şeker oluyo eğer o değilse diğer nedenleri düşünüyorlar.o yüzden doktorunuza güvenin stres yapmayın şeker vasa çaresi de var şükür. Allah sağlıkla sıhhatle kucağınıza almayı nasip etsin
Bebekleri 2 ay civari olan arkadaslar bebegim son 1 haftadir kakasini 1-2 gunde bir yapiyor ama tam yapiyor dolu dolu. Sizinkilerin kaka duzeni nasil her gun yapiyorlar mi?
Canım valla belli olmuyor bazen 3 gün yapmıyo sonra parçalarından akitana kadar yapıyo son bir haftadır hergun az az yapıyo. Biz 57 gunluguz.
Arkadaşlar şu kitabı şiddetle tavsiye ediyorum
Aletha J Solter - Bilinçli Bebek mutlaka okuyun.
Harvey Karp - Mahallenin En Mutlu Bebegi de çok iyi
Listeme eklicem ama bu aralar okumak pek kolay değil sanırım 4 aylık olunca anca

Canim ucu koptu göğüs ucum yok artık acaba tekrar çıkarmı kırmızı et parçası gibi kampı bi yuvarlak kaldı ucunda
Koptu diyince ben çok kesik kesik aciyor anlaminda diyorsun sanıyordum, off cok gena olmuş dr ne dedi.
Bebekleri 2 ay civari olan arkadaslar bebegim son 1 haftadir kakasini 1-2 gunde bir yapiyor ama tam yapiyor dolu dolu. Sizinkilerin kaka duzeni nasil her gun yapiyorlar mi?
68 günlük benimki 2-3 günde bir yapıyor ama sirtindan çıkıyor
Uykusuz her gece şarkısını kendime ve uyumayan annelere armagan ediyorum
Bizimki bunu huy edindi aksam 10 da kalkiyor gece 2 yi görmeden yatmıyor.ben ise sabah 6 da kalkip birdaha yatamayanlardanim bu ara isim hiç bitmiyor hep kosturmacam var, gözlerim kan çanağı.yenidogan böyleyse ileriyi düşündük ve dahada bi uykum geliyor

Offf sorma bizimde 9. 30 2 arası uyku yok

Ablamiz grip gelip gidip öptü şimdi ufaklıkta grip.surekli serum fizyolojik sıkıyorum arada aspiratör ile açıyorum ama 15 dk sonra yine tikaniyor yarina dr a randevusu vardi zaten ama muhtemelem burnunu açık tut diyecek.eylul ekim bebeği de bu yüzden zormuş grip nezle kol geziyor nasil koruyacagiz.

Merhaba kızlar
Bayagidir giremedim. 2 cocuk birde ev yetisemiyorum. Evde durumlar karışık. Huniyi takmış geziyorum. Bizde bugün 2 aylık olduk. Aşımızı vurulduk. P.tesi günüde verem aşısı olacak. 5100gr 60cm olmus. Gelisimi guzel. Sizler ne yaptiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…