Ohh ne guzel. Ben oglumla yapışık gibiyiz. Ben nereye o oraya. 10dk bir yere gitsem döndüğümde aglar durumda evi yıkmış buluyorum.Bugun ilk kez 3 saat disari bebeksiz ciktimarkadasimla bulustum. Yemek yedik. Evden cikamam diye dusunuyordu herkes ama ciktim. Basardim.
Ya zaten eşleri anlamak mümkün değil benim eşim lohusa gibi davraniyorne zaman bitecek diye bekliyorum artuk.kavga etmekten yoruldum ben sustum sabır canım vende yalnızım gurbetteyim uykusuzluk desen aynı dişlerim ağrıyor dolgu yaptırdım çenem yerinden çıkacak ağrıdan 20 lik de gözümden arpacık çıktı gogsumunucu koptu yara içinde ağrısı var yani bi dokun bin ah işitoldu ama şükredecek birşeylerinvar benceHiç tadım yok eşim ayrı üzüyor kızım ayrı üzüyor. Hiç işim bitmiyor. Herşeye tek başıma yetişemiyorum. Bugün çamaşırımda dikişlerin oldugu kısımda 1 damla kan gördüm. Dünde bir ara hafif ağrı oldu geçti. Oda canımı sıkıyor. Vücudum uykusuzluğa yorgunluğa ne kadar dayanacak bilmiyorum. Çok yanlizim çok.
O igne vurulur gibi olan 10-15 sn sızı canim goguslerini kaynamasi denilen süt dolduğu anlar.Ya kizlar sütün indigini geldigini nasl anliyosunuz? Nasil bir his? Benim her emzirmeden sonra bi 15 dk kadar goguslerim resmen icten sanciyo boyle cani cekiliyo gbi o mu? Yoksa arada bi igne vurulmus gbi bir sızı oluyor o mu? Ben anlamıyorum nezaman geldigini. Genelde gogsum ağrıyınca sertlesince anlıyorm dolmus diye. Sabah saatlerinde genelde dolu oluyo aksama dogru perto ckyo goguslerim sunger gbi oluyo sut azaliyo heralde.
Canım akşam benim de artık yumuşacık oluyo ama bu sütün olmadığı anlamına gelmez.Ya kizlar sütün indigini geldigini nasl anliyosunuz? Nasil bir his? Benim her emzirmeden sonra bi 15 dk kadar goguslerim resmen icten sanciyo boyle cani cekiliyo gbi o mu? Yoksa arada bi igne vurulmus gbi bir sızı oluyor o mu? Ben anlamıyorum nezaman geldigini. Genelde gogsum ağrıyınca sertlesince anlıyorm dolmus diye. Sabah saatlerinde genelde dolu oluyo aksama dogru perto ckyo goguslerim sunger gbi oluyo sut azaliyo heralde.
Benimki de öyle. Gece kakalar bitmiyo. Tam altını değiştiriyorum doyuruyorum gaz maz çıkıyo evet uyicak diyorum tekrar kakayla başa sarıyoruzUykusuz analara selam olsunGüzel oğlum acıktın uyandın anlarım geriye yat uyu be bu saatte ne konuşayim ben senle Tam yerine koyarken de kaka yapması al sana uyurum anne dedi
Ayyy yerim o baygın balığıArkadaşlar bu karın hepsi geçecek inanın bana. Eşleriniz normale dönecek. Onlar için de kolay değil bu süreç. Bize hormonlar yardımcı oluyor onlarda bu yok. Durumu anlamaları uzun sürüyor.
Bebekler ise bu dünyaya yeni geldi. Bazen uyuyacak bazen sabahlayacaklar. Sürekli beklenti halinde olmak insanı çok yoruyor. Uyumadiginda durumu kabullenmek gerek. Ben beklentinin en düşük seviyede tutuyorum ve inanın şu an mutluyum, uykusuzum iki çocuk canımıza okuyor. Büyüğün bunalımı yoruyor. Ama mutluyum. ilk çocukta kabus gibiydi bu günler... ne kadar düşük beklenti o kadar yüksek mutluluk
İnanın bu günlerin hepsi geçecek.
O baygın balıklar şimdi agulamaya başladı bizimle iletişim kuruyor.
Arkadaşlar bu karın hepsi geçecek inanın bana. Eşleriniz normale dönecek. Onlar için de kolay değil bu süreç. Bize hormonlar yardımcı oluyor onlarda bu yok. Durumu anlamaları uzun sürüyor.
Bebekler ise bu dünyaya yeni geldi. Bazen uyuyacak bazen sabahlayacaklar. Sürekli beklenti halinde olmak insanı çok yoruyor. Uyumadiginda durumu kabullenmek gerek. Ben beklentinin en düşük seviyede tutuyorum ve inanın şu an mutluyum, uykusuzum iki çocuk canımıza okuyor. Büyüğün bunalımı yoruyor. Ama mutluyum. ilk çocukta kabus gibiydi bu günler... ne kadar düşük beklenti o kadar yüksek mutluluk
Çok haklısın. Valla ben durumu kabullendim sanki biz yetişkin olarak her gün düzenli ve sorunsuz uyuyabiliyo muyuz ki??? Valla benim tek derdim annem ve kv . Onlara laf anlatmak bir şeyin doğruluğuna ikna etmek beni tüketti bitirdi. Çok yorgundum ben uyutayim sen yemek ye dedi annem tamam dedim . Uyutmus 10 dk sonra ağladı ben gittim baktım yine sarmış çocuğuArkadaşlar bu karın hepsi geçecek inanın bana. Eşleriniz normale dönecek. Onlar için de kolay değil bu süreç. Bize hormonlar yardımcı oluyor onlarda bu yok. Durumu anlamaları uzun sürüyor.
Çok haklısın. Valla ben durumu kabullendim sanki biz yetişkin olarak her gün düzenli ve sorunsuz uyuyabiliyo muyuz ki??? Valla benim tek derdim annem ve kv . Onlara laf anlatmak bir şeyin doğruluğuna ikna etmek beni tüketti bitirdi. Çok yorgundum ben uyutayim sen yemek ye dedi annem tamam dedim . Uyutmus 10 dk sonra ağladı ben gittim baktım yine sarmış çocuğusinirimden böyle saçlarımı yolmak istiyorum artık. Ben çocuğu kundak yapıyorum uyuturken üstüne annem tekrar örtüyo bugün tam iki aylık olduk ben hala bu bebeğin annesi olduğumu ve ona kimsenin benden daha iyi bakamayacagini anlatamadım. Usumedigine ikna edemedim. Bebeğimin kakasigla, gazıyla ,sancisiyla uykusuzluhuyla her şeyiyle baş edebiliyorum. Panik telaş yok ama onlarla baş edemiyorum. Artık onlara tahammülüm kalmadığı için üstüne bi de bana çok sinirlisin diyolar . Sanki keyfimden sinirliyim.
Neyse ki oğlum agulayip " boş ver anne ,ben varım" diyo da sakinliyorjm
Acaba artık yollasan mi onları?Çok haklısın. Valla ben durumu kabullendim sanki biz yetişkin olarak her gün düzenli ve sorunsuz uyuyabiliyo muyuz ki??? Valla benim tek derdim annem ve kv . Onlara laf anlatmak bir şeyin doğruluğuna ikna etmek beni tüketti bitirdi. Çok yorgundum ben uyutayim sen yemek ye dedi annem tamam dedim . Uyutmus 10 dk sonra ağladı ben gittim baktım yine sarmış çocuğusinirimden böyle saçlarımı yolmak istiyorum artık. Ben çocuğu kundak yapıyorum uyuturken üstüne annem tekrar örtüyo bugün tam iki aylık olduk ben hala bu bebeğin annesi olduğumu ve ona kimsenin benden daha iyi bakamayacagini anlatamadım. Usumedigine ikna edemedim. Bebeğimin kakasigla, gazıyla ,sancisiyla uykusuzluhuyla her şeyiyle baş edebiliyorum. Panik telaş yok ama onlarla baş edemiyorum. Artık onlara tahammülüm kalmadığı için üstüne bi de bana çok sinirlisin diyolar . Sanki keyfimden sinirliyim.
Neyse ki oğlum agulayip " boş ver anne ,ben varım" diyo da sakinliyorjm
Şükürler olsun rabbim 2 evlat nasip etti. Bana guc ve sabir versin cocuklarimi uzmeden iyi bir sekilde buyutebilirim. 2 yas sendromu beni.bitirdiYa zaten eşleri anlamak mümkün değil benim eşim lohusa gibi davraniyorne zaman bitecek diye bekliyorum artuk.kavga etmekten yoruldum ben sustum sabır canım vende yalnızım gurbetteyim uykusuzluk desen aynı dişlerim ağrıyor dolgu yaptırdım çenem yerinden çıkacak ağrıdan 20 lik de gözümden arpacık çıktı gogsumunucu koptu yara içinde ağrısı var yani bi dokun bin ah işitoldu ama şükredecek birşeylerinvar bence
Ne zamana normale doner acabaArkadaşlar bu karın hepsi geçecek inanın bana. Eşleriniz normale dönecek. Onlar için de kolay değil bu süreç. Bize hormonlar yardımcı oluyor onlarda bu yok. Durumu anlamaları uzun sürüyor.
Bizim ki baba ile ilk saniyesinden beri iliski icinde bu sebeple esim de ve annemde de vakit geciriyor. Pazar gunleri sabah 3-4 saat esim bakiyor ben kendime vakit ayiriyorum annemde kendine. Aksamlari ve geceleri de annem genelde ilgileniyor ben emziriyorum sadece. Sabahlari da bende oluyor dans edip sohbet ediyoruz.Ohh ne guzel. Ben oglumla yapışık gibiyiz. Ben nereye o oraya. 10dk bir yere gitsem döndüğümde aglar durumda evi yıkmış buluyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?