Bizde de akşamları 19.00-23.00 arasi eşim ilgileniyor bende büyük kiz ile boğuşuyorum bazen ödev bazen etkinlik bazen gezme.kizin okuluna gideceğim zamanlarda yada hanımın gezmesi geldiğinde gündüz anneme bırakıp 3-4 saat çıkıyoruz.iki çocuk olunca çıkmalar gezmeler mecburi oluyor.bakacak, bırakacak birilerin olması gerçekten çok güzel bir şey.Bizim ki baba ile ilk saniyesinden beri iliski icinde bu sebeple esim de ve annemde de vakit geciriyor. Pazar gunleri sabah 3-4 saat esim bakiyor ben kendime vakit ayiriyorum annemde kendine. Aksamlari ve geceleri de annem genelde ilgileniyor ben emziriyorum sadece. Sabahlari da bende oluyor dans edip sohbet ediyoruz.
Aksi halde kafayi yememek elde degil.
Asiri ozgurlugune duskun, kisisel alani olan ve buna cok onem veren bir insanim. Esimin ve annemin yardimi olmasa gercekten cok zor. Cok farkindayim.
allah herkesin yardimcisi olsun, bol sabir bol huzur diliyorum.
sen ve senin gibi annelerin emegi cok baska. Umarim cocuklarimiz da bunun farkinda buyurler.
Bizimki yuvarlak canim .ilk 15-20 gün ben çetele tuttum beslenme saati yazarken yanında sağ sol diyede yazıyordum.seninkide normaldir inceleme ile içini daraktma ama yinede kontrolde dr a sorarsın tabii.Kizlar bebeklerinizin başı tamamen yuvarlak mi? Bizim kızın başının sol üstünde biraz cikinti gibi bir yer var mesela.
Yanlarda da öyle sertlikler var ama iki yanda da eşit var diye o normal diyorum.
İnceledikce panik olup sanki normal değil telaşına kapılıyorum
Benim büyük de sürekli hasta, bu sene okula başladı 3. Antibiyotiği içiyor malesefBüyük oğlum hasta oldu, ateşi var, eklem yerleri ağrıyor. Anlaşılan grip olacak. Küçüğe bulaştırmadan nasıl idare edicem bilmiyorum hiç. Kışın bebeğin doğması hiç akıl işi değilmiş onu anladım
Cevabin için çok teşekkür ederimBizimki yuvarlak canim .ilk 15-20 gün ben çetele tuttum beslenme saati yazarken yanında sağ sol diyede yazıyordum.seninkide normaldir inceleme ile içini daraktma ama yinede kontrolde dr a sorarsın tabii.
Yemek yapmaHiç tadım yok eşim ayrı üzüyor kızım ayrı üzüyor. Hiç işim bitmiyor. Herşeye tek başıma yetişemiyorum. Bugün çamaşırımda dikişlerin oldugu kısımda 1 damla kan gördüm. Dünde bir ara hafif ağrı oldu geçti. Oda canımı sıkıyor. Vücudum uykusuzluğa yorgunluğa ne kadar dayanacak bilmiyorum. Çok yanlizim çok.
Benim kiziminda öyle doktor kafa yapısına takılmayın zamanla düzelecek dediKizlar bebeklerinizin başı tamamen yuvarlak mi? Bizim kızın başının sol üstünde biraz cikinti gibi bir yer var mesela.
Yanlarda da öyle sertlikler var ama iki yanda da eşit var diye o normal diyorum.
Haftaya cuma bizimde kontrol, inşallah ben de sorucam.Tesekkur ederim,rahat nefes alabilirim.Benim kiziminda öyle doktor kafa yapısına takılmayın zamanla düzelecek dedi
Benim de büyük bu sene başladı okula ve sürekli hasta. 3 kutu antibiyotik de biz bitirdik malesef. Doktoru değiştirdik, bu 6 ay böyle hasta olacak, ilaç veremem bitki çayı içsin dedi.sürekli öksürük zaten...Benim büyük de sürekli hasta, bu sene okula başladı 3. Antibiyotiği içiyor malesefbaşta çok korktum bebeğime bulaşacak diye hatta hafif nezle oldu 15 günlüktü.. ama merak etmeyin hemen bulaşmıyor veya süt koruyor.. ben oğlumu her akşam okuldan gelince yıkıyorum, yastık ve nevresimleri iki günde değiştiriyorum kendimce mikroplarla bu şekilde savaşıyorum. He bi de çocukları aynı odada yatırmadım hastayken..
Ah geçecek elbet annesi zaman şu gibiŞükürler olsun rabbim 2 evlat nasip etti. Bana guc ve sabir versin cocuklarimi uzmeden iyi bir sekilde buyutebilirim. 2 yas sendromu beni.bitirdi
Canim 2 ay cok uzun bir sure degil mi hala annelerin kalmasi icin? Yanlis anlama tabii senin bilecegin bir durum ama ilk ay annem de benimle kaliyordu kendi annem olmasina ve inanilmaz derecede yardimci olup emeginin olmasina ragmen delirmeme az kalmisti. Ne zaman ki bebegimle tek kalabildim o zaman tam anne oldum. Allaha sukur her ihtiyacini da giderebiliyorum kimseye sormaya gerek yok. Eminim sen de giderirsin anne olan sensin. Artik devir eski devir degil onca kitap internet vs derken bilgi sahibi olmamak zor.
Kızlar ben bebeğimin her türlü ihtiyacını zaten anlıyorum yapıyorum. Artık kimseye ihtiyacım yok . Gidiyorlar dayanamiyolar özledik diyip geliyolar. Gelmeleri benim için sorun değil ama sürekli müdahale etmeleri beni bitirdi. Doğumdan önce hadi artık evinize gidin derim diye dusunuyodum ama diyemiyorum.Acaba artık yollasan mi onları?
Benim bebeğim in kafası yuvarlak değil. Geriye doğru uzun. Ben normal olduğunu dusunuyodumKizlar bebeklerinizin başı tamamen yuvarlak mi? Bizim kızın başının sol üstünde biraz cikinti gibi bir yer var mesela.
Dogumdan kaynakli kafada farklilik olabiliyor. Normal dogumda biraz daha uzungobi duruyormus kafa kanala girdigi icin. Dogum ocnesinde bir yerlerde olumustumKızlar ben bebeğimin her türlü ihtiyacını zaten anlıyorum yapıyorum. Artık kimseye ihtiyacım yok . Gidiyorlar dayanamiyolar özledik diyip geliyolar. Gelmeleri benim için sorun değil ama sürekli müdahale etmeleri beni bitirdi. Doğumdan önce hadi artık evinize gidin derim diye dusunuyodum ama diyemiyorum.
Benim bebeğim in kafası yuvarlak değil. Geriye doğru uzun. Ben normal olduğunu dusunuyodum
Bir de Ekim Kasım bebekleri çok kolay çabuk rahat diyorlardı külliyen yalan.Büyük oğlum hasta oldu, ateşi var, eklem yerleri ağrıyor. Anlaşılan grip olacak. Küçüğe bulaştırmadan nasıl idare edicem bilmiyorum hiç. Kışın bebeğin doğması hiç akıl işi değilmiş onu anladım
Uzak tutmak çok zor. Zaten kıskanıyor. Korudukça daha çok yapıyor. Gündüz bebiş uyudu bugün genellikle bir araya gelmediler. Eşimde birazdan nöbete gidecek. Sabaha kadar tekim çocuklarla.Bir de Ekim Kasım bebekleri çok kolay çabuk rahat diyorlardı külliyen yalan.
benim kızım da grip getirdi bebeğe bulaştırdı ama ağzına girip öpmeseydi, kucağına almasaydı bence bulaşmazdi çok fazla haşır neşir olduğu için bulaştı sen tuta biliyorsan biraz uzak tut.
Zaten şancı gelince ikiniliyir ben öyle yaptirdilarnedemistimkibenn
Benim bebegimin kafasi 3 ayda anca düzeldi.
Normal dogum yaptim. Ilk dogumum.
Kafasi geriye dogru muz gibi uzundu. Tepesinin sol köşesinde kan toplamis sis yer vardi. Sonra orasi sertlesti biraz duzeldi. Hala elleyince elime geliyor ama disardan bakinca kafa sekli normal görünüyor
Doktora bile götürdük bir hafta sonra. Normal demisti düzelir demişti duzeldu cok sukur.
Ilk dogdugunda feciydi. Cok üzülüyordum catalda ikinmayi beceremedim. Bir de sanci cekerken ikinmisim
Yok çatala cikmadan once gelen sancilarda ikinmisim. Daha bebek gelmiyordu o sancilarda. Farketmemistim. Ebe geldi kontrole ikinmissin bebegin kafasi uzamis dedi bi de uyuz uyuzZaten şancı gelince ikiniliyir ben öyle yaptirdilar
Yemek sonrasi hareket yaptiriyormusunuz bacaklari kaldirip bisiklet çevirme hareketi yaptığında biz de çok işe yarıyor yani daha rahat gaz çıkartıyor.birde aklıma mama geliyor mamayi kaç öğün alıyor o mu gazı arttırıyor acaba.Kizlar ,kolik 2 bucuk ayda baslar mi ?
Cidden hicbirimiz basedemiyoruz Emrenin aglamasiyla,aglamadigi saniye yok meme,mama,uyku disinda.2 farkli doktora kontrole gidiyoruz.Bir problem yok asiri gaz disinda.Doktor bu ay gaz tavan yapicak demisti 7/24 gaz olur mu ? Cidden tum gunum aglamasini susturmakla geciyor.
Ben fayda gorduklerimi yazayim.Kizlar ,kolik 2 bucuk ayda baslar mi ?
Cidden hicbirimiz basedemiyoruz Emrenin aglamasiyla,aglamadigi saniye yok meme,mama,uyku disinda.2 farkli doktora kontrole gidiyoruz.Bir problem yok asiri gaz disinda.Doktor bu ay gaz tavan yapicak demisti 7/24 gaz olur mu ? Cidden tum gunum aglamasini susturmakla geciyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?