Bizimkide hasta oldu anaokuluna başladı bismillah takir takir öksürüyo. Hemen bebekte baslasi üç gündür önce burnu tıkandı öksürük başladı genzi çok dolu dün aile hekimine gittim burnu temizledigim halde açılmadı ventolin verdim anca açılıp emdi dedim. Yok dedi verme burnunu temizle sadece. Çocuk bugün daha kötü oldu. Yarn çocuk doktoruna goturcem . Büyük oğluma doktor üç ay zaditen kullansın demisti ben ara vermiştim anaokuluna başlayınca tekrar başladık mecbur üç ay kullancaz sabah akşam makinayla hava veriom birde bitkisel öksürük şurubu. Yarn bebeği goturcem cumatesi de abisiniBüyük oğlum hasta oldu, ateşi var, eklem yerleri ağrıyor. Anlaşılan grip olacak. Küçüğe bulaştırmadan nasıl idare edicem bilmiyorum hiç. Kışın bebeğin doğması hiç akıl işi değilmiş onu anladım
Ya ben de ikinmayi beceremedim. Pazartesi kontrol var doktora sorucam bebeğimin kafa şekli normal mi diye@nedemistimkibenn
Benim bebegimin kafasi 3 ayda anca düzeldi.
Normal dogum yaptim. Ilk dogumum.
Kafasi geriye dogru muz gibi uzundu. Tepesinin sol köşesinde kan toplamis sis yer vardi. Sonra orasi sertlesti biraz duzeldi. Hala elleyince elime geliyor ama disardan bakinca kafa sekli normal görünüyor
Doktora bile götürdük bir hafta sonra. Normal demisti düzelir demişti duzeldu cok sukur.
Ilk dogdugunda feciydi. Cok üzülüyordum catalda ikinmayi beceremedim. Bir de sanci cekerken ikinmisim
Kolik genelde o aylarda başlıyormuş. Senin meleklerin erken geldiği için bu atak dönemi de olabilir. Atak takvimini bi incele. 7-9 haftalar arasında da anusteki bi kas gelisiyomus o yüzden de gaz sancıları o dönem artıyo. Tabi normal doğum zamanına göre . Yani yani tüm bu atakları normal doğum zamanına göre hesapla . Belki de kolik değildirKizlar ,kolik 2 bucuk ayda baslar mi ?
Cidden hicbirimiz basedemiyoruz Emrenin aglamasiyla,aglamadigi saniye yok meme,mama,uyku disinda.2 farkli doktora kontrole gidiyoruz.Bir problem yok asiri gaz disinda.Doktor bu ay gaz tavan yapicak demisti 7/24 gaz olur mu ? Cidden tum gunum aglamasini susturmakla geciyor.
Ayni durumdaydik biz 40 gunlukken 24 saaf morarana kadar agliyordu. Telefondan beyaz gurultu acmayi denedin mi? Uygulamalari var yada youtube dan. Benimki o seslerle sakinlesiyordu gaz sancisi tutunca tabi baya sonra kesfettim ama hala cok agladiginda acinca sakinlesiyor bi dene istersen. Gaz icin olan masaj vs onlari zaten hep yap ama bu aglama krizi esnasinda sakinlestiriyoKizlar ,kolik 2 bucuk ayda baslar mi ?
Cidden hicbirimiz basedemiyoruz Emrenin aglamasiyla,aglamadigi saniye yok meme,mama,uyku disinda.2 farkli doktora kontrole gidiyoruz.Bir problem yok asiri gaz disinda.Doktor bu ay gaz tavan yapicak demisti 7/24 gaz olur mu ? Cidden tum gunum aglamasini susturmakla geciyor.
Çayları kendin mi içiyorsun?Ben fayda gorduklerimi yazayim.
Emzirmeden once gaz masaji
kuvette ilik sicak arasi suda yuzdurme.
Ardindan dus
dustan s masaj
Egzersiz
aksamlari saat 19 da rezene kimyon cayi ve 22 de ayni sekilde toplam iki kupa
Gaz icin agladiginda nurse harveys ya da biogaia
İnanilmaz rahatliyor.
Ama bazen hic bir seyin ise yaramadigi da oluyor.
Geçmiş olsun. Aynı durum bizde de var, gelip gidip sarılıyor. Eşim nöbete gitti bebek ağlıyor kucağıma yatıyor. Büyük oğlan ben yatıcam kucağına diyor, o kadar çaresiz kaldım ki...Bizimkide hasta oldu anaokuluna başladı bismillah takir takir öksürüyo. Hemen bebekte baslasi üç gündür önce burnu tıkandı öksürük başladı genzi çok dolu dün aile hekimine gittim burnu temizledigim halde açılmadı ventolin verdim anca açılıp emdi dedim. Yok dedi verme burnunu temizle sadece. Çocuk bugün daha kötü oldu. Yarn çocuk doktoruna goturcem . Büyük oğluma doktor üç ay zaditen kullansın demisti ben ara vermiştim anaokuluna başlayınca tekrar başladık mecbur üç ay kullancaz sabah akşam makinayla hava veriom birde bitkisel öksürük şurubu. Yarn bebeği goturcem cumatesi de abisiniçok zor bı ay önce ikiside bronşit gecirdi bebek beş tane iğne oldu yavrum tam bı ay sonra tekrar başa döndük. İnşallah çabuk atlatırız. Biz abiyi bebekten uzaklastirmayi basaramadik siz deneyin söz dinlerse bizimki yaklasma bebeğe hasta olur dedikçe gitti suratini öptü sapur supur
Evet.Çayları kendin mi içiyorsun?
Haa anladim canm ya doğurmak çok zor benim bebeğim boynu hala düzelmedi normal doğumdan artık korkuyorumYok çatala cikmadan once gelen sancilarda ikinmisim. Daha bebek gelmiyordu o sancilarda. Farketmemistim. Ebe geldi kontrole ikinmissin bebegin kafasi uzamis dedi bi de uyuz uyuz
Ben çok memnun kaldım cnm. Süt biriktrmekbicin süper buluşLansinoh sur toplayici aldim denicem bu gece hadi bakalim goruslerimi yazarim
Yok denmiyor öyle ya olmuyor. Ben anneme diyorum da başkasına diyemiyorum işte.Kızlar ben bebeğimin her türlü ihtiyacını zaten anlıyorum yapıyorum. Artık kimseye ihtiyacım yok . Gidiyorlar dayanamiyolar özledik diyip geliyolar. Gelmeleri benim için sorun değil ama sürekli müdahale etmeleri beni bitirdi. Doğumdan önce hadi artık evinize gidin derim diye dusunuyodum ama diyemiyorum.
Benim bebeğim in kafası yuvarlak değil. Geriye doğru uzun. Ben normal olduğunu dusunuyodum
Her bebek kendine özgü. Benim büyük oğlan 3 yaşında biraz düzene giriyor işte. Yeğenim 2 aylıkken girdi. Eşler 6 aya kadar uyum sağlıyor. Ama anne ne kadar rahat olursa bebek o kadar rahat oluyor. Sen ne zaman rahatlarsın bebek o zaman daha rahat olacak.Ne zamana normale doner acaba
İki çocuğu ayrı odalarda tut.Büyük oğlum hasta oldu, ateşi var, eklem yerleri ağrıyor. Anlaşılan grip olacak. Küçüğe bulaştırmadan nasıl idare edicem bilmiyorum hiç. Kışın bebeğin doğması hiç akıl işi değilmiş onu anladım
Offf rintİki çocuğu ayrı odalarda tut.
Sen ikisi ile de her temastan önce mutlaka ellerini yika.
Büyük oğlanın yanına giderken kolları ve boynu kapalı bir giysi giy.
Küçüğün yanına giderken çıkar.
Eğer yüzünü falan öper dokunursa da mutlaka yüzünü de yıka küçüğü almadan. Arada da kolonya.
Zor, sinir bozucu ve hatta komik görünüyor böyle yazınca ama küçük 3 günlükken grip oldu benim büyük. 20 gün sürdü. Çok şükür küçüğe ve bana bulasmadi.
Haa anladim canm ya doğurmak çok zor benim bebeğim boynu hala düzelmedi normal doğumdan artık korkuyorum
BU pek mümkün değil ki canım. Yardım edecek kimsem yok ve tek bakıyorum. Küçük uyanık olduğu saatlerde büyük tek kalmak zorunda kalacak, yemeği, tuvaleti, ilgi beklemesi...İki çocuğu ayrı odalarda tut.
Sen ikisi ile de her temastan önce mutlaka ellerini yika.
Büyük oğlanın yanına giderken kolları ve boynu kapalı bir giysi giy.
Küçüğün yanına giderken çıkar.
Eğer yüzünü falan öper dokunursa da mutlaka yüzünü de yıka küçüğü almadan. Arada da kolonya.
Zor, sinir bozucu ve hatta komik görünüyor böyle yazınca ama küçük 3 günlükken grip oldu benim büyük. 20 gün sürdü. Çok şükür küçüğe ve bana bulasmadi.
Canım ben sağıyorum sürekli 2 saatte bir, masaj yapıyorum mastitli göğsüme ve sırtıma da eşim masaj yapıyor. Çok azalmıştı ama arttı sütüm bunları yapınca. Hala diğer göğüs kadar çıkmıyor süt ama inşallah o da olacakKızlarrint ve daha hatırlayamadığım mastit konusunda yardımcı olan arkadaşlar. Çok teşekkür ederim değer verip yazıyorsunuz. Merak ettiğim şey şu mastit durumu geçti sanırım yani ultrasonla bakıldığında doktor bir şey göremedim ama benim sütüm hala çok az 15 gün olacak nerdeyse her emzirmede önce o memeyi veriyorum ama geri dönmedi sütüm sadece sabaha karşı ki beslenmede doyuruyor. Diğerlerinde önden verip dpymadığı için diğer memeyi veriyorum sizce artık böyle mi olacak üzülmeye başladım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?