2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307
Gece bir kez kullandim acikcasi memnun kaldim ama cok sinirli bir deneyimdi.
Bebegi emzirirken diger memeye koydum 50 ml sagdi sadece. Onu da bugun bebege verdim. 50 ml bisa mi akiyodu da topladi yoksa kendisi de mi sagdi cozemedim pek.
Bende hep bunu düşünüyorum. O kadar süt boşa mı gidiodu yani. İyi kötü süt topluyorum artık. En azından sessiz kendi başına sagio işte

Gece bir kez kullandim acikcasi memnun kaldim ama cok sinirli bir deneyimdi.
Bebegi emzirirken diger memeye koydum 50 ml sagdi sadece. Onu da bugun bebege verdim. 50 ml bisa mi akiyodu da topladi yoksa kendisi de mi sagdi cozemedim pek.

Merhaba, bende eylül annesiyim. Bende mochi kullaniyorum bence toplamadan ziyade sagiyo da cunku benimde baslarda 30 ml sagarken simdi cok daha fazla sagiyo sagdikca arttigini goruceksin miktarin. Dolayisiyla bunca zamana kadar süt sagmada manuel ve elektrikli pompamda olmasina ragmen sadece mochiyi kullandim.

Oyyyy oyyyy süreç çok zor. İkinci çocukta en zor kısmı psikolojik kismiymis. Ben okula geldim kardeşimle baş başa kaldı annem diye düşünüyor olabilir.
Dün biz de ciddi bir kriz yaşadık. Kardeşini istemiyor çok ağladı. Ben kardeş falan istemiyorum, diye çok ağladı kuzu.
BU pek mümkün değil ki canım. Yardım edecek kimsem yok ve tek bakıyorum. Küçük uyanık olduğu saatlerde büyük tek kalmak zorunda kalacak, yemeği, tuvaleti, ilgi beklemesi...
Offf Allah korusun canım ne yapsak da koruyacak olan o ancak... Zor ama biliyorum inşallah bulaşmadan atlatirsiniz.

Selam kızlar..
Öyle yoğun ve zor zamanlar geçirdim ki.. Nereden basliyim bilemedim.. Eymene mama veriodum sutum yetmio diodum size.. Bence sut yetio yani hala tam emin değilim ama yetio çünkü gecen hafta başlarında emzirirken memeyi sıkıp kontrol ediodum süt geliodu.. Benim memelerden artık süt filan da akmiyor bayagi oldu öyle akmayali.. Neyse cumartesi günü ailesel bazi sorunlar yaşadım ve moralim biraz düşmüştü.. Pazar günü eşim surpriz yapmış 7.kogustaki mucizeye bilet almış, eymeni kayinvalideme bırakıp gittik.. Ama ben o gun anladım artik.. Benim jeton köşeli galiba sizlerin anlattiklarini anlatmaya calistiklarini anlayamiodum.. Daha doğrusu eymeni duzgun analiz edemiodum.. Sorabilcegm bilen kimse de yok etrafımda.. Meme reddi başlamıştı.. Aslnda taaa ne zamandan beri varmış da ben anlayamadm.. Önce memeyle savaş veriodu, sonra 2 3 dk emmeye basladi, sonra kuvvetli cekmiodu.. En son pazar sinemadan gelince memeyi hiç almadı.. Sinir krizi geciriodu memeye yaklaşınca.. Mamayi iciyodu ama koftehor.. Ne kanima dokunuyodu ki hala dokunuyo bnm mis gibi memeyi birakip biberonla icmesi neyse pazar gitmeden emzirirken de eşime seslenmistim.. Bi de üstüne hapsurdum cekemedim memeden.. Korktu garibim pazar aksami benim yikildigim aksamdi.. Eymen emmiyo sürekli aglio.. Ben sut sagiyorum damla bile süt akmiyo bomboş resmen boş emziremicem dedim içimden bitti galiba dedim.. Sonra eşim beni kendime getirdi.. Basimda durdu eymen memedw agladikca kucagina aldi sakinlestrdi.. Bi damla cekse bile yeter diodu.. Sonra sizlerin yaptiklari aklima geldi.. Ozellikle @aut kaşıkla veriodun diye aklimda kaldi.. Bizde mamayi kaşıkla vermeye başladık.. Cildiriodu surekli ağzında istio.. @rintdediklerin geldi aklima o an rahata çok alışmış eymen.. Sürekli aksin istio.. Sonra mamayi azalttik bayagi.. Gunde 5 kere 90 veriodum en son.. Biraz yariya indirdim ertesi gun daha da az.. Neyse ertesi sabah eymen memeyi tutuyo.. Emmek istio sanki memeden vazgecmis degil tamamen hissediorum.çünkü.. Ama çok gelmio ağzına onu istio gelmeyince sinirleniyor.. Yinede tuttum onun o sinirli ve aglarkenki surati aklimdan cikmio.. Mamayi kestik ama sut de az benim.. Doymuyo belli.. Sifir çiş bi suru bez aldim altından yuzu filan çekildi hemen.. Zayiflio belliki.. Neyse 1 haftalik uzun ugraslar ve ozverilerle eymen memeye döndü ilk cektiginde ağladım.. Öyle zordu ki.. Kimse yasamasn böyle durumuşimdi yine emiyor allaha şükür.. Ama sanki süt tam yetmiyo bi de ters zamana denk geldi.. Yarin eymenin mevludu var hem eymen hem ev temizligi dip köşe. Iyi bitirdim.diyebilirim mamayi tamamen kescem burda da @axelgeldi aklima hep mamayi kesersem memeye cok tutmam gerekcekti gerçekten hem ev hem.eymen iyi yetistirdim.diyebilirim evin heryeri piril piril ve derli toplu oldu.. 1 sene yeter bi de en onemlisi memeye dönmesinde emzigi bıraktrdk.. Emzik şu an hic vermiyorum 4 gündür.. Emzik istio bende yerine memeyi veriorum..
Sunu anladim ki ne kadar okumuş olsam da annelik bir sanat ve bunu becermek zor iş.. İki üç gün boşladm ilgilenemedm eymenle hemen yavrum etkilendi.. İlgi istio artik oyun istio.. Ilgi göremeyince emzige sarilio tabi.. Aglamasn diye emzigi tikiodum.agzina.. Biraksana ne veriosun kendi halini anlatsn yavru.. Ben buna imkan vermedwn tikiodum.agzina emzigi.. Ne cahillik diyorum şimdi.. Ilk basta az vericem diodum sonra hep çoğaldı.. Tipki mama gibi benim hatam çok oldu bu zamana kadar simdi simdi anliyorum.. Ama benim bu hale dusmemin ana sebebi doktorumuz.. Eymen daha 25 gunlukken cani emmek istedgnde meme ver dedi o kendi ister dedi.. O zmnlar eymen gozunu acamiodu.. Dogum zamani gecince biraz açtı gozlerini ki yine uyuyodu.. Halbuki 40i çıkınca yenidogan donemi bitince istedgi zmn meme verilirmis.. Ee cocuk uyuyunca su işi yapaym sunu edeym tembellik edeym diosun.. Sut sagmak bana oyle zor geliodu ki.. Halbuki emzirmek pratik cikar memeyi ve agzina bitti.. Simdi doktorumuzu da degistiriorm.. Benim doktordan yana yuzum gulmucek galiba zaten artik kabulleniorm bana soyledgi çoğu sey anane zamaninin şeyleri.. Gecen acilde Eymenin kabizligi icin konusuyoduk sordim gliserin fitil erir mi diye erir dedi.. Benim doktor erimez demisti.. Ben univdeyken kulagimi temizletmek icin gliserin kullanmstm ordan biliorm eriyip yumuşatır çünkü.. En son gttgmz kontrolde bana laf cakiodu doktor eymeni severken senin bu annen cok mu evhamli diye konusuyodu eymenle.. Esimede ben iki cocuk buyuttum hic bu kadar ustune dusmedm dio.. Kulagina su kacio mu diye sordgmda.. Sanki bi doktor da kulagina su kacinca ne oldugunu anlatmsti. Artik doktorlarsan yildim yani sanrm kadin benimle ugrasmak istemio artik surekli yazdgm için.. Eymen kabiz diyorum ilerde duzelir dio kadin bana iyice kaka taşlascak cocuk bi kere yapti oyle simdi ikinmaya korkuyo.. Biz kabizken neler cekioz yani

Neyse yarinda mevlut var.. Ben herseyi hazirladim ev tertemiz oldu iyice pisletsinler diye masami da demin bitirdim size de gosteriyim

Eklentiler

• 20191221_023912.webp
    22,3 KB · Görüntüleme: 72
Geçen gün 3 yaşındaki oğlunu kanguruya koydum. Ergonomik kanguru. Pipisi acımamış. Hiç yük binmemis. Sordum anlattı
Doktora mı sordun rint? Ne anlattı?
Bende de ergobaby var, 3 aydan itibaren yenidoğan desteği olmaksızın kullanıyorlarmış ama ama ben cesaret edemiyorum. Zaten şimdilik slingle çok iyiyiz. Hem ben özellikle sırtımda taşımak için istiyorum kanguruya geçmeyi ama bi altı ayı beklemek gerek sanırım değil mi?

Rint onun için ortası çukur minder gibi yastık var, benim kızın kafa da o şekil. Theraline medikal bebek yastığı yazınca çıktı görseli netten bakabilirsin

Eymeninde arkasndaki sivrilik düzelmedi daha.. Kafa buyudukce duzelmeye basladi ama arka kısım zor duzelecek bi bölge gibi gelio

Canim oncelikle cok sevindim memeye tekrar alismasina sakin pes etme sadece memeyle devam et hatta sutun artacaktir goreceksin. Evet sana cok dedik biberon aliskanlik yapar memede red olusur ozellikle sen 2 numara kullaniyordun. Neden 2 ye gecmistin onu da bilmiyorum bu bile isini zorlastirmistir. Evet belki hem meme hem biberon/emzik goturen etkilenmeyen bebekler vardir ama seninki gibi red yasayan bebekler cogunlukta. Ben sana sunu soyleyeyim ilk 20 25 gun bebegim emmedi ciglik kiyamet memede. Ama agzina bir kez biberon surdurmedim cunku biliyordum ki biberon versem bir daha memeye cok zor alistiracaktim belki alistiramayacaktim bile. Sifir uykuyla hic uyumadan zombi gibi gezerek surekli sagim yapip parmak/sondayla besledim. Bir beslenme biter bitmez onu yatirip tekrar sagim yapip yeni beslenmeye hazirlaniyordum cunku sariligimiz da vardi ve sık sık beslenmesi gerekti bir de. Rahati secip biberonla verebilirdim ama onca agri siziyla ugrasarak sondayla besledim ve sonunda senin simdi yaptigin gibi ugraslarim sonucu memeyi tuttu sukur. Canim biz anneyiz ve bebeklerimiz daha cok minik. Isimiz gucumuz onlar hele ki ilk cocuklari olan bizler. Arkada ilgi bekleyen baska evlat yok. Emzigi vs zorunda kalmadikca verme. Senin ilgine sevgine icten bir gulumsemene muhtac. Zeka gelisimi, kendine olan guveni, ilerideki sosyal iliskilerinde tavri bile simdiden olusuyor. Toplumu insa ediyoruz biz. Buyuk is dusuyor. Mevlidinizi de Allah kabul etsin. Hayirli evlatlar yetistirebilmeyi nasip etsin Rabbim hepimize.

berikko selam:) iyi olmanıza sevindim, ben de giremiyordum pek buraya..mevlüdünüz hayırlı uğurlu olsun..doktor işi çok sıkıntılı, Allah kimseyi düşürmesin
Film nasıldı bu arada? ben de gidecektim ama analık zaten iyice duygusallaştırdı, ağlamaktan helak olur da sütümü azaltırım diye gitmemiştim:d

Büyük oğlanı uzun süre kanguruda taşıdım. Geçen gün kanguruya takip çocuğa sordum pipin acıyor mu sıkıştı mı, pipin üstüne mi oturdun poponnun üstüne mi falan diye. Ergobaby güzel. Ama 4 ay dolunca kulkanmabilirsin 3 dediklerine bakma. Sırtta 9. aydan nsonra tasiniyor. :))

hadi yaaa:/ 9 ay çokmuş, büyük kızımda da o civarda başlamıştım ama ev işi falan rahat yapabilmem için sırtta taşımak elzem:d
sen 3 yaşındaki oğlunu mu taşıyorsun hala sırtında

Ayağımda bir sorun olmuştu ortopedi doktoruna gitmiştim. İlk çocuk 6 aylık falan. Doktorun yanına özellikle kanguru ile girdik. Gitmisken sordum hocam bu kanguru nasıl bebeğe zararı olur mu çocuk iyi duruyor mu, diye bu zaten bizim istediğimiz duruş sorun yok güzel böyle demişti. Sizler yukarda olan kurbağa bacağı gibi duruş. Bebek anneye dönük. Duşa dönük kangurular zararlı maalesef. Aynı şekilde çocuk doktorumuz da bizi kanguruda gördü birkaç kez bir şey demedi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…