2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307
hadi yaaa:/ 9 ay çokmuş, büyük kızımda da o civarda başlamıştım ama ev işi falan rahat yapabilmem için sırtta taşımak elzem:d
sen 3 yaşındaki oğlunu mu taşıyorsun hala sırtında
Doğumdan sonra kucağıma uzun süre almayinca bizimki bunalıma girdi. Ben de kanguru ile aldım kucağıma.

Doğumdan sonra kucağıma uzun süre almayinca bizimki bunalıma girdi. Ben de kanguru ile aldım kucağıma.
kucak kuzusu hala onlar da:/ senin bedenin zaten hassas ama dikişler konusunda bence anlat oğluna anlar o, ben kızıma karnım acıyor diyorum çok zorlamıyor beni çok şükür

Ozlettin vallla kendini.

sen bol bol meme ver sutun artacak. Bol bol sivi al bir de.

bilmis bilmis konusmak istemem ama su bir gercek annelik icgudusu ile her seyi cozer yapariz, kendimize tamamen guvenelim. Kendine guvenmek bebek bakimindacok onemli cunku bebekte tedirgin olmuyor. Bana kimse soyle emzir boyle sutun yok demedi benim de hic bir acaba aklima gelmedi. Yani boyle olmasi gerekiyor diye davrandim. Bu isin sirri tam olarak burada iste. Hic acabaya dusmemek sorgulamamak. Doga bize bu gucu vermis.Eymen e gelince o bizimkilerin abisi, meme reddini su an ysaman normal bizlerde yasayacagiz

mamaya karsi degilim ben ama anne sutu heranlamda daha kolay.Sol memeyi tutamadi diye sagip verdigimde pompaydi biberondu sterilize etmek kismi beni sadece 15 gunde mahvetmisti. Bir de bununsuyu kaynat ilit mamayi koy calkala sicakligi iyi mi kontrol et kismi arti temizlik kismi var. Allah mama vermek zorunda olan annelere sabrini versin. Mama vermek meme vermekden daha zor.

Nacizane tavsiyem emzirdikten sonra pompa da yapman sutun cogalmasi icin.

Aslnda 2 numaraya yogun bakim istemisti bnden.. 1 numara almıştım ben.. Dedim bisey biliolar heralde.. Ama meme reddinin asıl sebebi 2 numara değil.. Kaynanam ben yokken biberonlarin ucunu açmış zorlanio diye.. Ben diyince anladi pisman oldu da geç oldu.. Bundan sonra zaten mumkun mertebe eymeni kimseye birakmicam.. Kimse benim gibi bakamiyo anladm ki

Ben niyeyse begenemedm filmi.. Aklm eymende diye galiba zaten gec kaldik yarim saat.. Her turk filmi gibi neresinden yakalarsak anlarz mantığıyla izledik yinede.. Aglatmak icin zorlamislar alta muzigi vermisler.. Butun trajik şeyler hep adamin başına gelmiş niyeyse begenemedm

Bugunu atlatiyim hep yapcam.. Emince bile artti sanki hissediorm.. Vakit olsa neler yapcam.. Sadece promalt icebildim bu hafta hergun bi tane..
Bi de adet oldum ya çok fenalardaym.. Hersey ust uste geldi kirk carsamba bi araya geldi

Bi de meme reddi olmasi için bütün nedenler bi araya gelmiş sanki.. Ama en onemlisi eymen bize ceza kesti... Hioop annecim babacim bende burdaym dedi.. Agzima emzigi dayamakla anne baba olunmuyo dedi.. Zorlamisz gibi cocugu memeden sogutmaya nerdeyse.. Yine tuttu ya baska ne isterim sanrm anne oldugumun farkina yeni vardm.. Ilgi istedgini yeni anladm geri dönüşü olmayan baska hatalar olmasnda ins herseyin çözümü var evvelallah

Ehehehe:) eşinle etkinlik olmuş bi başınıza en azından
Benim eşim tövbe billah çocukları bırakıp benle biyere gitmez, gitse de aklı kalır gittiğimiz yerde helak eder kendini de beni de..ne kadar gezmeci tip varsa etrafımda iyice tembihliyorum ben “nolursun benim için de gez” diye:)
Sen de benim için değerlendir böylesi fırsatları:)

Merhaba yeni anneler bebeklerimiz sağlıkla büyüsün darısı ben Gibi hamilelere inş siz tecrübelisiniz diye size yazdım ben pazartesi rahim ağzında yaradan dolayı anlık bir kanama geçirdim 24+4 üm en son 7. Haftada çok hafif kanama olmuştu baya korktuk sonra suyum normalin üst sınırı dendi şeker yükleme testi yaptım (75lik) 1 . Saat olması gerekenin üstünde158,9 çöktü doktor 140 sınrını geçmemeli dedi 2. Ve 3. Saat olması gereken gibiydi şimdi diyet yapıp şeker ölçümü yapıyorum salı yada çarşamba doktora gitçem insülin iğnesi verir mi

2. Sorum bebeğim 1 haftadır çok hareket ediyor yani bir anda trampet çalar gibi üstüste hareketler hissediyorum Korkuyorum kasılma değildir de mi

3 sorum doktor vajınamda mantar var dedi dikkat ediyorum temizliğime ama yine de olmul ve baya da varmış doktor öyle söyledi vajınal fitil verdi kuru tut vs dedi siz bler yaptınız

4. Sorum kabızlık en az 3 litre su içiyorum ama yine de ara ara oluyor siz nasıl baş ettiniz

(Doktora sordum tabiki ama yine de aynı şeyleri yaşayanlar var mı merak ettim rahatlatır bence beni diye sormak istedim birde erken doğum riski olan bir bayanla karşılaştım ondan da etkilenmiş olabilirim )

Arkadaslar cok guzel bir kitap tavsiyem var ozellikle bebegim uyanikken nasil vakit gecirecegim diye soran annelere. "Bebeğimle Oynuyorum 0-6 ay icin 101 oyun"
Canim benim bebeğim 2 aylık olacak acaba sen kitaptan paylasabilirmisin eğer zor olmazsa benim pek alma imkanım yok ama merak ediyorum

Canim benim bebeğim 2 aylık olacak acaba sen kitaptan paylasabilirmisin eğer zor olmazsa benim pek alma imkanım yok ama merak ediyorum
Ben de rica edecektim autumn ama biz şöyle oyunlar oynuyoruz diye, tam yazmadan(kitabı referans vermeden yaz istersen) biri görür, şikayet falan eder. Akıllı ben, bendeki bir kitabın direkt fotolarını paylaşmıştım bir keresinde:/
Bende de bendekikitaptan paylaşayım fırsat bulunca .

Bizimki istemiorm demedi hiç hatta özledim dio hemen öpüyor falan. Ama hırçınlık başladı işte. Bütün gün wc ye gitmiomus okulda. Bu sabah çok karın ağrısı çekti yüzü bembeyaz oldu şimdi inleye inleye uyuyor. Uyanınca düzelmezse doktora gidicez. Dört beş çocuğu olanlar napio acaba iki çocukla pertimiz çıktı.

Gun icerisinde biraz paylasim yaparim insallah. Ama almanizi da tavsiye ederim. Direkt oyunlardan once neden oynamali, nasil oynamali, ne zaman oynamali, nerede oynamali vs oyun oncesi bircok aciklamasi var ilk 50-60 sayfa bununla ilgili. Oyunun sadece oyun degil cocugun zekasinin gelisiminden ozguvenli bir birey olmaya kadar nasil katkida bulundugunun ve bir anne olarak cocuga bu acidan nasil destek olabilecegimizi ayrintilariyla anlatiyor.

Bir de ek gida icin kitap aldim "Bebeğimin Beslenme Kitabi" 5-24 ay arasi beslenme plani ve yemek tarifleri iceriyor. Bu kitaba henuz baslamadim. Ek gidaya gecis hakkinda pek bilgim olmadigi icin faydasini gorecegime inaniyorum.

Son düzenleme:
Arkadaslar cok guzel bir kitap tavsiyem var ozellikle bebegim uyanikken nasil vakit gecirecegim diye soran annelere. "Bebeğimle Oynuyorum 0-6 ay icin 101 oyun"

Nasil vakit geçiriliyor ki ne oyunlar varmis
2 ay 10 günlük oldu oglum en cok sohbet etmeyi seviyor. Uyanik kaldigi her an konusuyoruz. Şarkı söylüyoruz. Kitap okuyorum ama sıkılıyor hemen gozlerine bakmadigimiz icin sanirim

Kucagima alip gezdiriyorum evin icinde aynaya bakip konuşuyoruz gülüp konusuyor o da

En cok mutfakta zaman geçirmeyi seviyor inceliyor her yeri. Baktigi yer neresiyse anlatiyorum ne oldugunu

Bir de her gun dışarı çıkıyoruz gerci 5 dakka sonra uyuyor ama olsun

Bir de kucaga alinca yürümeye çalışıyor

Iki gundur topuzumla oynuyor gülüyor bagiriyor cildiriyor

Babasının sakalini biyigini elliyor gülüp konusuyor

Tek oyunumuz konusmak bizim

Ben de yurtdışındayım, kitabı edinmem zor. O yüzden rica etmiştim. Ben çocuk gelişimi okudum ama ekstra herkese fikir olur diye de söylemiştim. Ama açıktan paylaşmak sıkıntı olabilir, en iyisi boşver sen:)

Senin bahsettigin gibi bazi spesifik oyunlari paylasicam direkt kitabi degil :) simdi bidigimi besleyip uyutayim da bir canim

Antibiyotik kullanıyormu. Okulda ishal, karın ağrısı salgını da çok oluyor. İlk başladığı dönem sınıfında ki herkes ya ishal ya kusma olmuştu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…