2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307
Birde ilk zamanlar benim ki de okul da wc ye gitmedi günlerce. Bayağı uzun sürdü bu dönem. Farklı ortam gitmek istemeyebiliyorlar. Şimdi kendi gidiyormuş gelince. Güven duyup alışınca gitmeye de başlar

nobahari L Leiyla

Oyun zamani icin en uygun siralama beslenme-aktivite-uyku seklinde olmali kizlar. Ama ilk 3 ayda bebegin emme ihtiyacindan dolayi beslenme ve uyku birlesebilir. 0-3 ay arasi oyun suresi 5-15 dk 3-6 ay 15-30 dk 6-9 ay min 30 dk 9-12 ay min 45 dk. Oyunun nerde olacagina gelince cevreyle etkilesimi cok onemli bu yuzden oncelik disarisi. Evde olan oyunlarda ise surekli farkli mekan tercih etmek gerek.

Ilk ay sabahlari spor yaptirma aktivitesi onemli. Kol ve bacaklari duz carpraz dairesel hareket ettirerek spor yaptiriyoruz. Sabahlari en uygun zaman bunun icin. Aksam ise yorulduklari icin masaj icin uygun zaman. Yine ilk ay her gun en az oyun halisinda 5 dk gozetim altinda yuzustu yatirmak gerek. Omuzda dik sekilde tasiyip gezdirmek boyun kaslarini gelistirecektir. Bu ve bu gibi bazi aktiviteler ilk ayda fiziksel olarak gelistiriyor.
Zihinsel olarak daha once de burada bahsettigimiz siyah beyaz kartlar, objeleri etrafina asmak ya da gosterek goz temasinda bulundurmak. Yine telefonlarimizin fenerlerini acip ellerine, duvara tutup dikkatini cekmeye calisabiliriz. Bebekler isiga her seyden daha duyarlidir. Mumkun oldugunca kullanmak gerek. Belli bir rutin ve sosyal uyum olusturmak icin her aktiviteye bir sarki uydurup o aktiviteyi yapmadan sarkiyi soylemeye baslamamiz zamanla bebekte aliskanlik saglayacaktir. Alt degistirirken, emzirirken, uyuturken vs her ne yapiyorsaniz farkli uydurulmus sarkilar.
Dil gelisimi icin bebegi taklit etmek gerek. Her ne sesi cikariyorsa karsisina gecip ayni sesi cikarmak. Esneme hareketini bile ornegin taklit etmek. Bu islem ileriki aylarin sesleri icin calisma oluyor.
Beden farkindaligi olusturmak icin yuzunde vucudunda belli yerleri opup tek tek isimlerini soylemek. Burun, el, ayak vs.

2. Ay tavsiyelerimden de bahsedeyim biraz. Bu cingirakli altlar/coraplar oluyor. Bunlari giydirmek bile aktivite. Sesin kendinden geldigini fark ettiginde daha cok hareket edecektir.
Bu ayda donenceler edinebilirsiniz onlari takip etme yetisi gelisiyor. Yine besiginde kendini gorebilecegi bir yere ayna koyabilirsiniz ya da aynali oyun halilarinda yatirip kendini gormesini saglayin. Bu aydan itibaren ellerini ve ayaklarini kesfetmeye basliyor bebegimiz. Ellerini kesfetmesi icin yuzunun onunde ellerini gezdirmek, ellerine farkli dokulu nesneleri dokundurmak, elleriyle yuzune vucuduna dokundurmak. Bir diger de dil cikartmak. Karsisinda dilimizi cikararak sesler yapalim. Birkac kez tekrar edip duralim. O da kendince dil cikarip ses cikariyorsa bunu 8686499 kez tekrarlayabiliriz taklit yetenegi gelisecektir. Bu ayda yanyana uzanip goz goze sohbet etmek de cok onemli.

Ilk 2 ay icin bazi yaptiklarimiz sadece hepsini yazmaya kalkmak cok olur malum :)

Çok güzel bilgiler autumn çok sağol
Bu arada ışıklı oyuncaklara da çok kısıtlı maruz kalmalı, fazlası zarar.
Dil gelişimine en çok katkıda bulunan şey şarkı söylemekmiş zaten. Ben karnaval uygulamasını açıp ordan söylüyorum, orda çalan şarkının sözleri de yer alıyor. Tavsiye ederim hafızası benim gibi iyi olmayanlara:)

Bugün sabah kahvaltı hazırlarken bebeği anakucağına koydum. Yatarken bir iki öksürdü sonra hıçkırık tuttu. Daha sonra öksürüğün ün sesi değişti. Tok bir ses çıkarıyor öksürürken.

Büyük oğlumu doktora götürdük bugün, gitmişken bebeğin de ciğerine kusmuğu kaçtı diye şüphelendiğimi söyledim. Sırtını dinledi, göğsünü dinledi birşey yok dedi. Ama ara ara o ses de öksürüyor bazen.

Dün oğlum lambayı söndürdü. TV açıktı, telefonun da ışığını halıdan tavana tuttuk. Oğlum kardeşine gölge den şekiller yaptı eliyle. O kadar ilgisini çekti heyecanlandı ki

Kızlar çok hastayım. Boğaz acısı var burnum şarıl şarıl ve ateşim çıkmaya başladı. 38şu an. Ankarada domuz gribi salgını var diye hastaneye gidemiyorum. Evde herkes hastalandı en son bana geldi kimsede donuz gribi vakası çıkmadığı için bendeki de domuz gribi değildir diye ümit ediyorum. Ne yapayım bana tavsiye verin kızıma geçmemesi için ve çabucak kurtulabilmek için

Bakım canım bi çocuğu sürekli uyuunca vijdan yapiyorum:)

Çok teşekkür ederim canım süper oldu dikkate alacağım eline sağlık kalp :)

Benim bebegim neden az yapiyor kaka anlamiyorum 1.5-2 gunde bir yapiyor tam yapiyor. Kilo alimimiz iyi.
Sütün çoğunu sindiriyor bu da iyi birşeymiiş sütün çoğu yarıyor demekki benim de günde 1 yapıyor bazen 2 günde bir doktorumuz endişlenecek birşey olmadığını söyledi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…