2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307
İşte annelik böyle birşey o yemediginde sen yersen pişmanlık duyup vicdan yapmak ,agladiginda nerde yanlış yapıyorum diye sorgulamak hasta olunca benim yüzümden demek bu yüzden evlat bir kadının en değerlisi çocuğunu düşününce içinin titredigi varlık.tamam işte sen anne olmuşsun.
Hepsi geçer gider ona önce sağlık sonra sağlıklı bir anne lazım o yüzden depresyon gibi bir lüksün yok tatlım annelikte..
en azindan bebek kendini kurtarana kadar yok.
Şu böbrekle idrar yolu arasinda ne varmış bir öğreninde muhtemelen çocuk endokrinoloji görsün derler.Zeynep Kamil de prof Dr Ayla Güven var.cok bilgili cok dik ama işinin ehli bir dr .istersen ona bi göster.
Çok geçmiş olsun.
Kizlar ben bu gunduz uykusuna taktim. Artik ayakta da sallasam uzun uzun uyumuyor. En fazla yarim saat. Gunduzleri ayina gore en az 5 saat uyumaliymis. Bazen bosver uyudugu kadar diyorum. Bazen de cocuk uykusunu alamiyor diye endise ediyorum
Şimdiden ayakta sallamak seni ilerde çok çok yorar .bence birkaç aglat ama bu ayakta sallanma işini bırakın .ben kucağıma alip piş piş yapıyorum ama kilo aldikca oda zorlayacak yanına yatıp el tutma , ustten piş piş falan deniycem ama sallamak çok yorucu ve zamanla daha hizli sallanma daha uzun sallanma ile devam ediyor süreç
Bir süre sonrada beyin artik uyuşmuyor ve uykuya dalamiyor o zaman bebeğe de annede yazık.cocugun beydide donme dolaba dönüyor.

Kizlar ben bu gunduz uykusuna taktim. Artik ayakta da sallasam uzun uzun uyumuyor. En fazla yarim saat. Gunduzleri ayina gore en az 5 saat uyumaliymis. Bazen bosver uyudugu kadar diyorum. Bazen de cocuk uykusunu alamiyor diye endise ediyorum
benim kuzum da öyle..toplamda 5 saati bırak 2 saat bile uyumuyordur:/ slinge takıp dışarı çıkartırsam ancak öyle uyuyor:/

Merhaba kızlar
Girmeyeli bayağı zaman oldu. Kosturmaca geciyor gunlerim. Hicbirseye yetisemez oldum. 2 bebek ev is koca. Gurbet çok zormuş birkez daha anladım. Bu kadar zorlanırken bebek görmeye 5 aile geldi. Çocukları hastaymış. O günden beri bizde hastayız. Kızıma geçti. Ilac icmedigi icin ilerledi hepimize geçti. Bugun sabah bir uyandım sesim komple kısılmış. Nasil geçecek bilmiyorum. Canım çok sıkkın. O kadar bunaldim ki. Kizimin bir kac kez kalbini kırdım. Icime oturdu resmen. Kendimi af edemiyorum. Bende durumlar boyle sizler neler yapıyorsunuz?
Birde Selim Ege için mevlid okutacagim. Ne giydirebilirim bana fikir verebilirmisiniz

Beb3kler 16 saat uyurmus günde benim kizimda aynı meme de uyuyor zar zor alıştı memeye şimdide hep istiyor bence normal birde gazlı olabilir biz gazdan dolayı çok çekiyoruz aynı bu şekilde ağlarken bacaklarını karnına çekiyorsa gazdandir

Katılıyorum sana. Kızım 27 aylık hala ayağımda sallıyorum. Neredeyse 16 kilo. Bacaklarim agriyor o uyuyana kadar.

Çok güzel

Ah canım geçecek annesi hepsi inşalla h sabret en kısa zamanda iyileşsinyavrun

Çok geçmiş olsun cnm kış bebeği olmak çok zormus .. ıns biran önce düzelirsiniz. Ben bi kaç model bakmıştım bulup yükleyeyim

Çok geçmiş olsun cnm kış bebeği olmak çok zormus .. ıns biran önce düzelirsiniz. Ben bi kaç model bakmıştım bulup yükleyeyim
Teşekkür ederim canım. Kış bebeği zor eve gelenlerinde düşünmesi gerek. Evde bebek var iyilesince gidelim diye. 3 aylik bebeğime mecbur ilac verdim
Bu takimlara bende baktim. O kadar cok model baktim ki kafam karıştı. Sende mi okutacaksin

Kizlar kucakta yani memede uyuyunca nasil yataga birakiyonuz ya. Benimki suan gece uykusu memesini emiyor. Cift katli park yatak var. Yani cok cukur degil ama egilip birakirken resmen gerilim yasiyorum. Bazen uyaniyor bazen uyanmiyor
Tam dalmadan yerine koymuyorum yoksa benim ki de uyanıyor

Beriko'cum bak bunlari yaşayan ilk insan ne sensin ne de ilk çocuk Eymen. Yaşadığın şeyler hiç kolay değil, baştan sona zor. O hastanenin kapısından girmek bile senin için yıkım, o yüzden kendini suçlama zor günler geçirdiğin aşikar. Öncelikli tavsiyem psikolojik destek alman. Çünkü ne yazık ki bunu kabullenmekte zorlansak da özellikle ilk çocukta ve senin yaşadığın gibi zor doğum büyüme dönemlerinde bunalmamiz doğum sonrası depresyonu yaşamamız çok normal. Lütfen erteleme bir an önce destek al. Ama evde birinin sana destek olması da çok önemli.
İkinci tavsiyem zor biliyorum ama şu suçluluk psikolojisinden bir çok hemen. Ne demek bakamadım çocuğa. Çok da güzel baktın sen. Ben 3 senedir çiçek gibi bakıyorum. Çok da güzel bakıyorum. Hiç kimse de benden iyi bakamaz. Çünkü o benim yavrum o benim bedenimden gelen mucize. Kim ne kadar iyi bakarsa baksın "ben" olamaz yavrum için. Şimdi ikisi bir arada.
1 ve 2 numara için olabilecek en iyi bakımı sağlıyorum (mükemmel değilim sadece onların annesi ben olduğum için bunu söylüyorum) ama.iki numaranın idrar yolu enfeksiyonu olduğunu fark edemedim. İnlemeleri ağlamaları aman yenidoğan bebek işte dedim, durun ya kucağa alismasin, dedim hep 1 numara ile ilgilendim. İdrardaki kokuyu fark edince "Yok yaaa enfeksiyon değildir farklı bir şey yemişimdir." Dedim. Sarılığı umrumda olmadi. Ama yine de annesi benim, benden iyi bakamaz kimse. Çünkü bebeğim benim koynumda benim kokumla huzur buluyor.
Şimdi bu yukarıda yazdığım kismi kendine oku. Çünkü sen çok iyi bakıyorsun, çünkü o kuzunun şu an tek ihtiyacı sen ve kokun,.sütün. sana en önemli tavsiyem idrar yolu için de usye için de yatır kucağına ve memeden ayırma. Sürekli meemede kalsın.
İdrar yolu kültürde kaç koloni üreme oldu ki yatış oldu merak ettim.

Emzirdigin sürece değil aslında. Süt verme sıklığına hormonun yoğun salgılanmasına bağlı. 26 ay emzirdim 9. ay bitiminde adet oldum.

Anladıımmm.. benim doğum iznim bir sene, işe dönene kadar emziririm demiştim ona göre cevap vermiş demek ki. Teşekkür ederim düzelttiğin için. Yanlış bilgi vermeyelim

Bebek huysuz mu sürekli ağlayıp sızlıyor mu?
Eğer normal ise sürekli sıkıntı hâli yoksa dert etmeyin. Her bebek aynı değildir. Kimi bebek uykuyu sevmiyor. Hani inanın ben de uykuyu sevmeyen bebek olur mu uyku onun ihtiyaci diye kendimi paraladim. Ama sevmiyor büyük oğlum. Her yolu denedim. Gündüz uykusu 5 saat mi diyorlar? Benim oğlan kırkı viktiktan sonra düzen oturttu. Öğlen 12'de 30 dk akşam 5te 20 dk uyurdu. Gündüz uykusunu bir saate bile tamamlayamadım ben. Sevmiyor, hala sevmiyor. Her yetişkin aynı uyumuyor değil mi? İhtiyaç sekiz saat ama kimi 3 kimi 10 saat uyuyor. Bu bahsettiğim büyük 3 yaşında şu an. İnanın gece ufaklik 5 kere uyaniyorsa ortalama büyük 6 kere uyaniyor. Gündüz uykusunu kaldirdik. Akşam 11de uyudu. Sabah 6 da kalkıp " hava niye hala karanlık yeter niye uyanmiyorsunuz sabah oldu artık kalkın" diyor. Zaten gündüz en geç uyanması 8'dir. O da genelde gece 2 gibi uyanmıştır ve 1- 2saat kadar geri uyumayio beni cikdirttmistir. Çünkü yapacak çok şeyi varmış. Uyuyamazmis. Yatakta ne var ki, o uyandı. Herkes uyanmali ve hayat akmalı.
Gündüz uyumayan gece yatmayan bir bebekti. Artık şunu kabullendim: bu çocuk uykuyu sevmiyor ve ben ne kadar müdahale edersem edeyim ugrasirsam ugrasayim bu çocuk istediği kadar uyuyor.

ayyyy canım benim ne olur öyle düşünme. Senden iyi kim bakabilir bebişe. Sen başından beri çok zorlandın, çok aksilikler oldu, canın burnunda artık biliyorum. Lütfen destek al, bu dönemde kendine de iyi bakman lazım. Bu günler de geçecek

Haftaya 3 aylık oluyor bebem ben de olmadım. Doktor emzirdiğini sürece olmazsın dedi. Ay ne kadar geç o kadar iyi hiiiç acelem yok
Benimde hiç acelem yok mümkünse bi kaç yıl gelmesin herkes olmadığına göre normal ozaman ben 40 gün sonra normal adet dönemi başlıyo sanıyodum ahh tecrübesizlik

Geceleri emzirme disinda bezi de cok dolmadiysa baska hicbir sey yapma. Uyaninca hic konusmadan sadece emzir geri uyut. Gezdirme vs islerine girersen geceyi gunduzu ayirt edemez.

Gezdirme kısmı gündüz için dedim zaten gece gezdirmiyorum. Bezi de kaka yapmadıysa değişmiyorum. Ama genelde yapıyor ishal olmuş biraz. Hiç konuşmuyorum zaten konuşmaya mecalim de yok. 2. Bebek olduğu için bunların hepsini de biliyorum daha tecrübeliyim bu konuda gece gündüz ayrımı falan. Sorun bende arkadaşım gözüme uyku girmiyor. Çok uykum var fakat dalamıyorum
Ayrıca çok fena grip oldum. Her tarafın ağrıyor. FAkat bacaklarımda ve özellikle basımda geçmeyen ağrı var. Bacak için huzursuz bacak sendromundan şüphelenmeye başladım. Başım da migren dicem ama emin degilim. Simsek gibi çakıyor sürekli

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…