İşte annelik böyle birşey o yemediginde sen yersen pişmanlık duyup vicdan yapmak ,agladiginda nerde yanlış yapıyorum diye sorgulamak hasta olunca benim yüzümden demek bu yüzden evlat bir kadının en değerlisi çocuğunu düşününce içinin titredigi varlık.tamam işte sen anne olmuşsun.Herkese selam..
Yine o kadar zor gunler geciriyorum ki.. Annelik sanrm bu demekmiş.. Oglumla basbasa sefasini suremedik bir türlü....
Gecen haftalarda eymen kusuyor demistim cisli bezde azaldi ve en son gecen cumartesi hic çiş yapmadı.. Hastaneye gittik idrarolu enfeksiyonu dediler.. Yatis verdiler.. Persembe gününe kadar ordaydik.. Ve hemsireler tarafindan acayip zor gunler geçirdim.. Cocuguma kötü bakcagina yonelik tehditkar bi sekilde koluma antibiyotigi 1dkda enjekte etti.. Bende cimere sikayet ettim.. Zaten biliosunuz artik o kadar bunaldm ki doktor hastane olaylarndan tuz biber oldu.. Sonra ceki duzen verdiler kendilerine.. En son ultrasona girdi ve ultrasonda bobrekle idraryolu arasnda bisey çıktı ne oldugu belli değil.. Zor şer eve geldik bu sefer aksamina eymen ust solunum yolu enfeksiyonu oldu.. Gozumun onunde eriyor resmen eymen.. İnliyor ve ben bisey yapamıyorum..
Beni sorarsaniz depresyonun dibindeyim.. Eymenle cogu seyi annem ilgileniyor.. Ben emziriyorum sadece.. Hep kendimi sucluyorum.. Bakamiyorum ben bu cocuga galiba
Şimdiden ayakta sallamak seni ilerde çok çok yorar .bence birkaç aglat ama bu ayakta sallanma işini bırakın .ben kucağıma alip piş piş yapıyorum ama kilo aldikca oda zorlayacak yanına yatıp el tutma , ustten piş piş falan deniycem ama sallamak çok yorucu ve zamanla daha hizli sallanma daha uzun sallanma ile devam ediyor süreçKizlar ben bu gunduz uykusuna taktim. Artik ayakta da sallasam uzun uzun uyumuyor. En fazla yarim saat. Gunduzleri ayina gore en az 5 saat uyumaliymis. Bazen bosver uyudugu kadar diyorum. Bazen de cocuk uykusunu alamiyor diye endise ediyorum
benim kuzum da öyle..toplamda 5 saati bırak 2 saat bile uyumuyordur:/ slinge takıp dışarı çıkartırsam ancak öyle uyuyor:/Kizlar ben bu gunduz uykusuna taktim. Artik ayakta da sallasam uzun uzun uyumuyor. En fazla yarim saat. Gunduzleri ayina gore en az 5 saat uyumaliymis. Bazen bosver uyudugu kadar diyorum. Bazen de cocuk uykusunu alamiyor diye endise ediyorum
Beb3kler 16 saat uyurmus günde benim kizimda aynı meme de uyuyor zar zor alıştı memeye şimdide hep istiyor bence normal birde gazlı olabilir biz gazdan dolayı çok çekiyoruz aynı bu şekilde ağlarken bacaklarını karnına çekiyorsa gazdandirKizlar ya bisey sorcam bebegimin surekli ama surekli uykusu var uyanik kaldigi zamanlar 15-20dk keyifli ana kucaginda oyun halısında besiginde dönence izleyerek duruyor sonra bi 15-20 dk kucakta geziyor sonrasi feryat figan agliyo uykum geldi diye. Ve nekadar uykusu olsada karni tok olsada emmeden uyumuyor. Memeyi tutar tutmaz bes dk surmuyo uyuyo ama yerine koyunca uyaniyo kucagmda bugun tam 3 saat uyudu heryerim tutuldu. Uyandi yemek yaptm yiyene kadar ancak dayanabildi yine suan kucagmda uyuyo. Dogdugundan beri gun boyu uyumuyordu genelde uyanikti ve hic uykusuzluktan aglamazdi bukadar uyumasi normal mi? Toplamda 3/4 saat anca uyanik kaliyor tum gun yaklask 10 gündür böyle
Katılıyorum sana. Kızım 27 aylık hala ayağımda sallıyorum. Neredeyse 16 kilo. Bacaklarim agriyor o uyuyana kadar.İşte annelik böyle birşey o yemediginde sen yersen pişmanlık duyup vicdan yapmak ,agladiginda nerde yanlış yapıyorum diye sorgulamak hasta olunca benim yüzümden demek bu yüzden evlat bir kadının en değerlisi çocuğunu düşününce içinin titredigi varlık.tamam işte sen anne olmuşsun.
Hepsi geçer gider ona önce sağlık sonra sağlıklı bir anne lazım o yüzden depresyon gibi bir lüksün yok tatlım annelikte..
en azindan bebek kendini kurtarana kadar yok.
Şu böbrekle idrar yolu arasinda ne varmış bir öğreninde muhtemelen çocuk endokrinoloji görsün derler.Zeynep Kamil de prof Dr Ayla Güven var.cok bilgili cok dik ama işinin ehli bir dr .istersen ona bi göster.
Çok geçmiş olsun.
Şimdiden ayakta sallamak seni ilerde çok çok yorar .bence birkaç aglat ama bu ayakta sallanma işini bırakın .ben kucağıma alip piş piş yapıyorum ama kilo aldikca oda zorlayacak yanına yatıp el tutma , ustten piş piş falan deniycem ama sallamak çok yorucu ve zamanla daha hizli sallanma daha uzun sallanma ile devam ediyor süreç
Bir süre sonrada beyin artik uyuşmuyor ve uykuya dalamiyor o zaman bebeğe de annede yazık.cocugun beydide donme dolaba dönüyor.
Çok güzelKizlar selammmUykusuz, yorgun ve hic kendime vakit ayiramiyorum diyen biz annelere asagidaki yaziyi okumalarini rica ediyorum.
Not:Okurken ben cok agladim
Çocuklar bir gün evden giderler… Okul, askerlik, evlilik çeşitli nedenlerle çocuklarımız bir gün bizden, evimizden giderler. Ama gönlümüzden asla…
Bir şekilde, bir nedenle, öyle gerektiği için öyle olduğu için giderler…
Gözlerinde hayata karşı bir heves, omuzlarında ince bir ağırlık, ellerinde uçarı bir telaş…
Kapıyı çekip giderler…
Çocuklar evden gidince, ev de sizden gider biraz,
Sabah kızaran ekmeğin kokusu, ütünün buharı, bir türlü şekle girmeyen saçlar, kapıdan çıkarken aceleyle öpülen yanaklar gider…
Antrede biriken ayakkabılar, teki kaybolan terlikler, yatağın üstündeki elbise yığınları gider.
Saatler sanki bir yerlerde durmuş gibi olur. Hayatınız hasreti kuşanmış mevsimsiz bir ülkeye benzer bir zaman…
Çocuklar evden gidince;
Ansızın yapılan şakalar, vakitsiz istenen sandviçler, pencere önünde beklediğiniz geceler gider...
Artık kapının önündeki ayak seslerini duymazsınız,
Sokaktan geçen simitçiye seslenen kimse yoktur.
Arka odadan yükselen müzik sesi, banyodaki parfüm kokusu, ortasından sıkılmış dişmacunları anılarınızda kalır.
Mutfak masası çoktan unutmuştur sıcacık ve neşeli sohbetleri.
Fırında patatesin tadı eskisi gibi değildir artık,
Kareli yatak örtüsünde izi kalmıştır aşk acısıyla dökülen genç gözyaşlarının…
Çocuklar evden gidince ;
“Annem duymasın”lar, “Babamı idare et”ler “Ben zaten biliyorum”lar, “Beni çocuk muyum?”lar, “Beni anlamıyorsunuz!”lar, “Amma meraklısınız”lar … El ele tutuşup hep birlikte giderler...
Onlar olmadığı zaman da “ben ne giyeceğim”ler “arkadaşımda kalacağım”lar, “arkadaşlarımla çıkıyorum”lar peşi sıra ortalıktan kaybolurlar..
Çocuklar bir gün evden giderler;
Giderken yüreğinizin bir parçasını da yanlarında götürürler…
Onda kalan parçada sizden o kadar çok şey vardır ki,
Onlar bunu bilirler,
Aldıkları her kararda, yaşadıkları her yol ayrımında, her sevinçlerinde ve her acılarında
Fark ederler bu eşsiz bilgiyi,
Yeter ki onların yaşam pınarlarına hayat veren kaynağın suyu berrak, hikmeti bol olsun.
Yeter ki sizden doğup hayatın içine akan bu pınar ırmak olsun, nehir olsun ve en doğru yönü bulsun...
Evet çocuklar bir gün giderler,
Ama gelecekleri yolu da asla unutmazlar.
Ah canım geçecek annesi hepsi inşalla h sabret en kısa zamanda iyileşsinyavrunHerkese selam..
Yine o kadar zor gunler geciriyorum ki.. Annelik sanrm bu demekmiş.. Oglumla basbasa sefasini suremedik bir türlü....
Gecen haftalarda eymen kusuyor demistim cisli bezde azaldi ve en son gecen cumartesi hic çiş yapmadı.. Hastaneye gittik idrarolu enfeksiyonu dediler.. Yatis verdiler.. Persembe gününe kadar ordaydik.. Ve hemsireler tarafindan acayip zor gunler geçirdim.. Cocuguma kötü bakcagina yonelik tehditkar bi sekilde koluma antibiyotigi 1dkda enjekte etti.. Bende cimere sikayet ettim.. Zaten biliosunuz artik o kadar bunaldm ki doktor hastane olaylarndan tuz biber oldu.. Sonra ceki duzen verdiler kendilerine.. En son ultrasona girdi ve ultrasonda bobrekle idraryolu arasnda bisey çıktı ne oldugu belli değil.. Zor şer eve geldik bu sefer aksamina eymen ust solunum yolu enfeksiyonu oldu.. Gozumun onunde eriyor resmen eymen.. İnliyor ve ben bisey yapamıyorum..
Beni sorarsaniz depresyonun dibindeyim.. Eymenle cogu seyi annem ilgileniyor.. Ben emziriyorum sadece.. Hep kendimi sucluyorum.. Bakamiyorum ben bu cocuga galiba
Çok geçmiş olsun cnm kış bebeği olmak çok zormus .. ıns biran önce düzelirsiniz. Ben bi kaç model bakmıştım bulup yükleyeyimMerhaba kızlar
Girmeyeli bayağı zaman oldu. Kosturmaca geciyor gunlerim. Hicbirseye yetisemez oldum. 2 bebek ev is koca. Gurbet çok zormuş birkez daha anladım. Bu kadar zorlanırken bebek görmeye 5 aile geldi. Çocukları hastaymış. O günden beri bizde hastayız. Kızıma geçti. Ilac icmedigi icin ilerledi hepimize geçti. Bugun sabah bir uyandım sesim komple kısılmış. Nasil geçecek bilmiyorum. Canım çok sıkkın. O kadar bunaldim ki. Kizimin bir kac kez kalbini kırdım. Icime oturdu resmen. Kendimi af edemiyorum. Bende durumlar boyle sizler neler yapıyorsunuz?
Birde Selim Ege için mevlid okutacagim. Ne giydirebilirim bana fikir verebilirmisiniz
Çok geçmiş olsun cnm kış bebeği olmak çok zormus .. ıns biran önce düzelirsiniz. Ben bi kaç model bakmıştım bulup yükleyeyim
Teşekkür ederim canım. Kış bebeği zor eve gelenlerinde düşünmesi gerek. Evde bebek var iyilesince gidelim diye. 3 aylik bebeğime mecbur ilac verdim
Tam dalmadan yerine koymuyorum yoksa benim ki de uyanıyorKizlar kucakta yani memede uyuyunca nasil yataga birakiyonuz ya. Benimki suan gece uykusu memesini emiyor. Cift katli park yatak var. Yani cok cukur degil ama egilip birakirken resmen gerilim yasiyorum. Bazen uyaniyor bazen uyanmiyor
Beriko'cum bak bunlari yaşayan ilk insan ne sensin ne de ilk çocuk Eymen. Yaşadığın şeyler hiç kolay değil, baştan sona zor. O hastanenin kapısından girmek bile senin için yıkım, o yüzden kendini suçlama zor günler geçirdiğin aşikar. Öncelikli tavsiyem psikolojik destek alman. Çünkü ne yazık ki bunu kabullenmekte zorlansak da özellikle ilk çocukta ve senin yaşadığın gibi zor doğum büyüme dönemlerinde bunalmamiz doğum sonrası depresyonu yaşamamız çok normal. Lütfen erteleme bir an önce destek al. Ama evde birinin sana destek olması da çok önemli.Herkese selam..
Bende bu renkler arasinda kaldim.
Emzirdigin sürece değil aslında. Süt verme sıklığına hormonun yoğun salgılanmasına bağlı. 26 ay emzirdim 9. ay bitiminde adet oldum.
Bebek huysuz mu sürekli ağlayıp sızlıyor mu?Kizlar ben bu gunduz uykusuna taktim. Artik ayakta da sallasam uzun uzun uyumuyor. En fazla yarim saat. Gunduzleri ayina gore en az 5 saat uyumaliymis. Bazen bosver uyudugu kadar diyorum. Bazen de cocuk uykusunu alamiyor diye endise ediyorum
Herkese selam..
Benimde hiç acelem yok mümkünse bi kaç yıl gelmesinHaftaya 3 aylık oluyor bebem ben de olmadım. Doktor emzirdiğini sürece olmazsın dedi. Ay ne kadar geç o kadar iyi hiiiç acelem yok
Geceleri emzirme disinda bezi de cok dolmadiysa baska hicbir sey yapma. Uyaninca hic konusmadan sadece emzir geri uyut. Gezdirme vs islerine girersen geceyi gunduzu ayirt edemez.
Bende bu renkler arasinda kaldim.
Eki Görüntüle 2575522 Eki Görüntüle 2575523 Eki Görüntüle 2575528 Eki Görüntüle 2575529
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?