2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307

Bez değişimi 6-8 saati gecmiyodur ya o kadar değil bende ama kaka yapinca degisiyorum gece

Uykusuzluk fena bas agrisi ve bacak agrisi yapiyor. Kendimden biliyorum. Rezene ic sakinlestirir biraz uyursun sende. Ve cay kahve tuketme bence.

ah senin büyük oğlan Allah esirgesin, çok zeki bir çocuk. Benim yeğenim de uykuyla vakit kaybedemem derdi küçücükken,şimdi büyüdü köftehor, mühendislik okuyor iyi bir üniversitede:)

ah senin büyük oğlan Allah esirgesin, çok zeki bir çocuk. Benim yeğenim de uykuyla vakit kaybedemem derdi küçücükken,şimdi büyüdü köftehor, mühendislik okuyor iyi bir üniversitede:)
Hadi inşallah :)) benim aileden geliyor. Dedem uyumayan bir adamdı. Babam da sevmez 12'de 1'de yatar 5-6 dedin mi ayaktadir. Ben ikinci hamilelige kadar hiç uykuyu aramadım. Ama hamilelikte ve doğumdan sonra deli gibi uyumak istiyorum.

Hadi inşallah :)) benim aileden geliyor. Dedem uyumayan bir adamdı. Babam da sevmez 12'de 1'de yatar 5-6 dedin mi ayaktadir. Ben ikinci hamilelige kadar hiç uykuyu aramadım. Ama hamilelikte ve doğumdan sonra deli gibi uyumak istiyorum.
Masallah Peki oglunuz uyumadiginda mutsuz ya da huzursuzluk yapmiyor muydu. Kucuk bebegi nasil oyaliyordunuz

Benimse böyle başlası bir kaç gün sonra tammen kucakta memeyi görünce bile ağladı çoklu goda alerjisi teşhisi konuldu.
Ben şimdilik gaz artışı teşhis ettim . İnşallah fazlası yoktur.
Bez değişimi 6-8 saati gecmiyodur ya o kadar değil bende ama kaka yapinca degisiyorum gece
Valla bizde geçiyo

Masallah Peki oglunuz uyumadiginda mutsuz ya da huzursuzluk yapmiyor muydu. Kucuk bebegi nasil oyaliyordunuz
Emzirerek
İlk oğlum benim oyuncagimmis resmen tüm gün kucağımda olurdu. Sıpa kucaktan başka yerde hiç durmadı. Hiç indirmedim ben de sürekli konuşurduk.

Ya bisey sorucam. Bu minik canavarlar kacinci aydan itibaren oturmaya basliyorlar. 4.ay mi?
4 aysan sonra omurga desteklenerek kucakta oturtulabilir. Ama dizinize falan değil. Sırtı karnınıza gelecek şekilde ve sarılarak. Ya da bumboo diye bir şey var. 4. Aydan sonra oturtulabilir çocuk omurga destekli oturak. Ama bu yastıkla falan destekleyip oturtma 6. ay. 7-8 ay civarı da desteksiz oturmaya başlıyorlar.

Emzirerek
İlk oğlum benim oyuncagimmis resmen tüm gün kucağımda olurdu. Sıpa kucaktan başka yerde hiç durmadı. Hiç indirmedim ben de sürekli konuşurduk.
Rint bende ilk bebekte öyleydim kucagimdan inmeden büyüdü. Kucağımda uyurdu mesela uyanana kadar hareket etmezdim besige koymaya kiyamazdim . Yada ayağımda uyuduysa uyanana kadar ayağımda kalirdi. Eşim gelince bebek durmadı derdim eşim bebeğe bakarken ben yemek yapardım . İkinci olunca anladım ki ilk oğlan pamuk gibi cocukmus meğer. Gaz sancısı ilkinde hiç bilmedim . İkinci iki ay gaz sancısı zirve yaptı. Üç buçuk aylik olduk hala mercimek fasulye ayran yoğurt gaz yapio çocuğa . Büyük okula gidince küçüğü koyuyorum pusete sen burda dur diom. Yemek yapiom iş yapiom. İlkinde hiç yapamazdim. Yapmamisim meğer demek ki üçüncü olsa daha pratiklesicem heralde . Tek kolumda bebek emziriom diğer elimle büyüğü giydiriyom falan

Aynen büyük oğlumu resmen pamuklara sarıp büyütmüşüm. Hala daha nazlı bir çocuktur. Hiç kıyamazdım. Ağlamayı bile bilmezdi, ağlamazdım hiç. Bunda aman biraz ağlasın ciğerleri açılır modundayım

Kizlar çok sağolun.. Dune gore daha iyiyimm. Hepinizi tek tek alintilayamadm.. Daha sonra detaylari uzun uzun anlatrm sizlere.. Ama simdi yardiminiza ihtiyacm var.. Eymeni dün acile goturduk.. Heryer hastalik kayniyo bu ara sizde dikkat edin.. Acilde doktor cigere inmemis, nezle gibu dedi.. Ama eymen sürekli öksuruyor hatta bugun cok artti.. 1 hafta icinde gecmesse getirin ve srrum fizyolojik yapin dedi..

Serum fizyolojik ilk yaptgmda eymen sumukleri atti oksuruk ve hapsirikla.. Dun fizyolojigi sikinca hic bisey cikartmadi burnundan filan.. Sesi acayip kısıldı.. Ne yapmam lazım.. Lütfen bilen birileri yardimci olsun.. Cok caresiz hissediyorum

Eşime diyorum ikinci çocuktan sonra ha üç ha beş
Aynıyız kızlar :))
Birincide uyanir diye memeden ayirmadim uyanana kadar. Bunda hiçbir emme çocuğun isteği ile sonlanmiyor. Emerken çekiyorum ağzından bu kadar yeter diye
Yalnız bende emzik etkisi de büyük. Buyukte yatağa koyarken uyanırsa bir daha emzir uyut.... Şimdi tık emziği. Her an tutmuyor ama ya tutarsa , öyle nazlı öyle hassas büyüttüm ki ikinci oldu beni yoran hala birinci

Son düzenleme:
Beriko'cum bebeklerde bir saatte bile ilerleyebilir. O yüzden bir hafta bekleme sakın. Daha kötüye gittiğini düşündüğünde götür.
Serum fizyolojik her sıkışta sümük cikmayabilir. O tuzlu su ile birlikte mideye gider kakadan çıkar. Bebekler balgamı ya kusarak ya da kakayla atar zaten. Bazen bende burun tikaliyken yapıyorum dışarı cikmasa da nefes alış veriş düzeliyor. Ve hooop bir süre sonra kakada sümük
Ses kısıklığı sebebi eğer serum fizyolojikten hemen sonra olduysa o sumukleri akmıştır aşağı ondandır.
Ama düne göre daha koyu oldugunu düşünüyorsan götür doktora.
Ben büyük oğlanı acile goturdum, ağzına maske taktım. Eve gelince yıkadım ve tüm giyailerimizi çanta da dahil 70 derecede yıkadim.

Hic hatirlamiyitm ses kisikligi fizyolijikten snra mi oldu.. Zaten kaka yapiyo gunde 3kere filan.. Çiş yapamiyo zaten nadir çiş oluyo.. Demin ihlamur verdik artik rahatlasin diye biraz rahatlatti.. Bu arada kültürde ureme olmadi denuldi idrar yolu için.. Bakamadm daha tahlillerine.. Ama ultrasonda cisle bobrek arasnda degisik bisey varnis..nefrolojiye goturcez

Geçmiş olsun. Benim bebeğim de öksürük olmuştu. Doktor tedaviye başladığı halde bebekler de ciğere çok çabuk iner, eğer ilerleme olmazsa 4 gün sonra kontrole ama öksürükte artış hissedersen hemenn getir demişti.
Eğer artış hissediyorsan götürmeli sin bence. Bende antibiyotik ve ventolin kullandım. Şükür ciğere inmeden kurtardık.

Antibiyotigu nasil kullandn? Bize idrar yolu icin hastaneye gittgmzde evde uygulayabilcenz bisey degil demislerdi.. Bu solunum yolu enfeksiyonunda evde uygulayabilio muyuz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…