Canım anason sana da iyi gelir uyku konusunda. Ayrıca ben öyle her seferinde alt değiştirme yapmıyorum. Sadece kaka yaptıysa bekletmiyorum ama çişi bekletiyorum. Akşam değiştiriyorum bazen 12 saati geçiyo öyle değiştiriyorum çünkü sabah da benim gözüm açılmıyo
Benim bebeğimde eskisi kadar iyi emmiyo henüz 3 ayı dolduramadik 82 günlük. Duyular geliştiği için dikkati dağınık iki fırt çekiyo etrafı izliyo sonra tekrar memeyi yakalamaya çalışıyo bazen çekmeden bırakıyo. Emmeyi birakicak diye korkuyorum bi yandan da zayiflamasin diye uğraşıyorum. Ara ara böyle bazı atak haftalarında meme reddi olabiliyormuş ısrarla devam ediyorum
Uykusuzluk fena bas agrisi ve bacak agrisi yapiyor. Kendimden biliyorum. Rezene ic sakinlestirir biraz uyursun sende. Ve cay kahve tuketme bence.Gezdirme kısmı gündüz için dedim zaten gece gezdirmiyorum. Bezi de kaka yapmadıysa değişmiyorum. Ama genelde yapıyor ishal olmuş biraz. Hiç konuşmuyorum zaten konuşmaya mecalim de yok. 2. Bebek olduğu için bunların hepsini de biliyorum daha tecrübeliyim bu konuda gece gündüz ayrımı falan. Sorun bende arkadaşım gözüme uyku girmiyor. Çok uykum var fakat dalamıyorum
Ayrıca çok fena grip oldum. Her tarafın ağrıyor. FAkat bacaklarımda ve özellikle basımda geçmeyen ağrı var. Bacak için huzursuz bacak sendromundan şüphelenmeye başladım. Başım da migren dicem ama emin degilim. Simsek gibi çakıyor sürekli
ah senin büyük oğlanBebek huysuz mu sürekli ağlayıp sızlıyor mu?
Eğer normal ise sürekli sıkıntı hâli yoksa dert etmeyin. Her bebek aynı değildir. Kimi bebek uykuyu sevmiyor. Hani inanın ben de uykuyu sevmeyen bebek olur mu uyku onun ihtiyaci diye kendimi paraladim. Ama sevmiyor büyük oğlum. Her yolu denedim. Gündüz uykusu 5 saat mi diyorlar? Benim oğlan kırkı viktiktan sonra düzen oturttu. Öğlen 12'de 30 dk akşam 5te 20 dk uyurdu. Gündüz uykusunu bir saate bile tamamlayamadım ben. Sevmiyor, hala sevmiyor. Her yetişkin aynı uyumuyor değil mi? İhtiyaç sekiz saat ama kimi 3 kimi 10 saat uyuyor. Bu bahsettiğim büyük 3 yaşında şu an. İnanın gece ufaklik 5 kere uyaniyorsa ortalama büyük 6 kere uyaniyor. Gündüz uykusunu kaldirdik. Akşam 11de uyudu. Sabah 6 da kalkıp " hava niye hala karanlık yeter niye uyanmiyorsunuz sabah oldu artık kalkın" diyor. Zaten gündüz en geç uyanması 8'dir. O da genelde gece 2 gibi uyanmıştır ve 1- 2saat kadar geri uyumayio beni cikdirttmistir. Çünkü yapacak çok şeyi varmış. Uyuyamazmis. Yatakta ne var ki, o uyandı. Herkes uyanmali ve hayat akmalı.
Gündüz uyumayan gece yatmayan bir bebekti. Artık şunu kabullendim: bu çocuk uykuyu sevmiyor ve ben ne kadar müdahale edersem edeyim ugrasirsam ugrasayim bu çocuk istediği kadar uyuyor.
Amin çokTeşekkürlerİnşallah faydasını görürsünüz, denemek istersen eğer kestane ve tavuk suyu çorbası ben de süt arttırıyor
İnşaallahhhKullanıyorum nerdeyse iki aydır. Doktor gunde bitane dedi ama üç günde bı yetiyo. Günde bı tane olarak başlayın. İnşallah fayda gorceksiniz
Hadi inşallah :)) benim aileden geliyor. Dedem uyumayan bir adamdı. Babam da sevmez 12'de 1'de yatar 5-6 dedin mi ayaktadir. Ben ikinci hamilelige kadar hiç uykuyu aramadım. Ama hamilelikte ve doğumdan sonra deli gibi uyumak istiyorum.ah senin büyük oğlanAllah esirgesin, çok zeki bir çocuk. Benim yeğenim de uykuyla vakit kaybedemem derdi küçücükken,şimdi büyüdü köftehor, mühendislik okuyor iyi bir üniversitede:)
MasallahHadi inşallah :)) benim aileden geliyor. Dedem uyumayan bir adamdı. Babam da sevmez 12'de 1'de yatar 5-6 dedin mi ayaktadir. Ben ikinci hamilelige kadar hiç uykuyu aramadım. Ama hamilelikte ve doğumdan sonra deli gibi uyumak istiyorum.
Ben şimdilik gaz artışı teşhis ettim . İnşallah fazlası yoktur.Benimse böyle başlası bir kaç gün sonra tammen kucakta memeyi görünce bile ağladı çoklu goda alerjisi teşhisi konuldu.
Bez değişimi 6-8 saati gecmiyodur ya o kadar değil bende ama kaka yapinca degisiyorum gece
EmzirerekMasallahPeki oglunuz uyumadiginda mutsuz ya da huzursuzluk yapmiyor muydu. Kucuk bebegi nasil oyaliyordunuz
4 aysan sonra omurga desteklenerek kucakta oturtulabilir. Ama dizinize falan değil. Sırtı karnınıza gelecek şekilde ve sarılarak. Ya da bumboo diye bir şey var. 4. Aydan sonra oturtulabilir çocuk omurga destekli oturak. Ama bu yastıkla falan destekleyip oturtma 6. ay. 7-8 ay civarı da desteksiz oturmaya başlıyorlar.Ya bisey sorucam. Bu minik canavarlar kacinci aydan itibaren oturmaya basliyorlar. 4.ay mi?
Canımm ya atamadım resim formu değişmişHangi model canım resmini atabilir misin?
Rint bende ilk bebekte öyleydim kucagimdan inmeden büyüdü. Kucağımda uyurdu mesela uyanana kadar hareket etmezdimEmzirerek
İlk oğlum benim oyuncagimmis resmen tüm gün kucağımda olurdu. Sıpa kucaktan başka yerde hiç durmadı. Hiç indirmedim ben de sürekli konuşurduk.
AynenRint bende ilk bebekte öyleydim kucagimdan inmeden büyüdü. Kucağımda uyurdu mesela uyanana kadar hareket etmezdimbesige koymaya kiyamazdim . Yada ayağımda uyuduysa uyanana kadar ayağımda kalirdi. Eşim gelince bebek durmadı derdim eşim bebeğe bakarken ben yemek yapardım . İkinci olunca anladım ki ilk oğlan pamuk gibi cocukmus meğer. Gaz sancısı ilkinde hiç bilmedim . İkinci iki ay gaz sancısı zirve yaptı. Üç buçuk aylik olduk hala mercimek fasulye ayran yoğurt gaz yapio çocuğa . Büyük okula gidince küçüğü koyuyorum pusete sen burda dur diom . Yemek yapiom iş yapiom. İlkinde hiç yapamazdim. Yapmamisim meğer demek ki üçüncü olsa daha pratiklesicem heralde . Tek kolumda bebek emziriom diğer elimle büyüğü giydiriyom falan
Beriko'cum bebeklerde bir saatte bile ilerleyebilir. O yüzden bir hafta bekleme sakın. Daha kötüye gittiğini düşündüğünde götür.Kizlar çok sağolun.. Dune gore daha iyiyimm. Hepinizi tek tek alintilayamadm.. Daha sonra detaylari uzun uzun anlatrm sizlere.. Ama simdi yardiminiza ihtiyacm var.. Eymeni dün acile goturduk.. Heryer hastalik kayniyo bu ara sizde dikkat edin.. Acilde doktor cigere inmemis, nezle gibu dedi.. Ama eymen sürekli öksuruyor hatta bugun cok artti.. 1 hafta icinde gecmesse getirin ve srrum fizyolojik yapin dedi..
Serum fizyolojik ilk yaptgmda eymen sumukleri atti oksuruk ve hapsirikla.. Dun fizyolojigi sikinca hic bisey cikartmadi burnundan filan.. Sesi acayip kısıldı.. Ne yapmam lazım.. Lütfen bilen birileri yardimci olsun.. Cok caresiz hissediyorum
Beriko'cum bebeklerde bir saatte bile ilerleyebilir. O yüzden bir hafta bekleme sakın. Daha kötüye gittiğini düşündüğünde götür.
Serum fizyolojik her sıkışta sümük cikmayabilir. O tuzlu su ile birlikte mideye gider kakadan çıkar. Bebekler balgamı ya kusarak ya da kakayla atar zaten. Bazen bende burun tikaliyken yapıyorum dışarı cikmasa da nefes alış veriş düzeliyor. Ve hooop bir süre sonra kakada sümük
Ses kısıklığı sebebi eğer serum fizyolojikten hemen sonra olduysa o sumukleri akmıştır aşağı ondandır.
Ama düne göre daha koyu oldugunu düşünüyorsan götür doktora.
Ben büyük oğlanı acile goturdum, ağzına maske taktım. Eve gelince yıkadım ve tüm giyailerimizi çanta da dahil 70 derecede yıkadim.
Geçmiş olsun. Benim bebeğim de öksürük olmuştu. Doktor tedaviye başladığı halde bebekler de ciğere çok çabuk iner, eğer ilerleme olmazsa 4 gün sonra kontrole ama öksürükte artış hissedersen hemenn getir demişti.Kizlar çok sağolun.. Dune gore daha iyiyimm. Hepinizi tek tek alintilayamadm.. Daha sonra detaylari uzun uzun anlatrm sizlere.. Ama simdi yardiminiza ihtiyacm var.. Eymeni dün acile goturduk.. Heryer hastalik kayniyo bu ara sizde dikkat edin.. Acilde doktor cigere inmemis, nezle gibu dedi.. Ama eymen sürekli öksuruyor hatta bugun cok artti.. 1 hafta icinde gecmesse getirin ve srrum fizyolojik yapin dedi..
Serum fizyolojik ilk yaptgmda eymen sumukleri atti oksuruk ve hapsirikla.. Dun fizyolojigi sikinca hic bisey cikartmadi burnundan filan.. Sesi acayip kısıldı.. Ne yapmam lazım.. Lütfen bilen birileri yardimci olsun.. Cok caresiz hissediyorum
Geçmiş olsun. Benim bebeğim de öksürük olmuştu. Doktor tedaviye başladığı halde bebekler de ciğere çok çabuk iner, eğer ilerleme olmazsa 4 gün sonra kontrole ama öksürükte artış hissedersen hemenn getir demişti.
Eğer artış hissediyorsan götürmeli sin bence. Bende antibiyotik ve ventolin kullandım. Şükür ciğere inmeden kurtardık.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?