antibiyotiklerin 3. Kutularına başladım. Doktor emzirme dedi. Sertlik var hala ateş geçti. Süt bsştan beri geliyo ama. Mama vrriyorum. Tarakla taramak drrken bildign taraklamı yapıyosun. Sıcak enfeksiyonu arttırırmış bilmedn sıcak masaj yaptm. Doktor yapma dedi. Pompa aldım elekttrikli onla sağıp döküyorum. Dün iki göğsüde sağdım ikiside aynı renk olarak aslnda.. sağarken dipten uca masaj yapıyrm damla damla sarı süt geliyo en hızlı çekme modunda. Masaj yapmazsam gelmiyo. Sert alan küçüldü ama şırıngayla iltihap alındı içindenCanm bende artk kroniklesti 10 gunde bir yasiyorum bu durumu malesef. Sicak dus dusta sabunla yikayp masaj dipten uca dogru sonra tarakla tariyorm. Cikinca bebegimi ters emzir duz emzir surekli emziriyirm emzirirken masaj yapiyorm canm yansada malesefoyle geciyo. Cok kotu olurda dugumlenme olursa(gogus odemli sis parlak oluyo sut akmiyo el degmeyecek sekilde agri sanci oluyo ozaman malesef antibiyotik kullaniyorm dr kontrolunde) sut gelmeyecek kadar dugumlenme varsa ilac tedavusi sut geliyosa belli bi yerde sertlik varsa ozaman yukarda bahsettiklerimi yapiyorm. En cok ters emzirme bana iyi geldi bide sagim yapmak lazm emzirdikten sonra
Ayrıntılı yazdım ki yaşayanlarda aynı hataları yapmasın üşüme titremeyi soğuk algınlıgı sanmasam apseye dönüşmezdiCanm bende artk kroniklesti 10 gunde bir yasiyorum bu durumu malesef. Sicak dus dusta sabunla yikayp masaj dipten uca dogru sonra tarakla tariyorm. Cikinca bebegimi ters emzir duz emzir surekli emziriyirm emzirirken masaj yapiyorm canm yansada malesefoyle geciyo. Cok kotu olurda dugumlenme olursa(gogus odemli sis parlak oluyo sut akmiyo el degmeyecek sekilde agri sanci oluyo ozaman malesef antibiyotik kullaniyorm dr kontrolunde) sut gelmeyecek kadar dugumlenme varsa ilac tedavusi sut geliyosa belli bi yerde sertlik varsa ozaman yukarda bahsettiklerimi yapiyorm. En cok ters emzirme bana iyi geldi bide sagim yapmak lazm emzirdikten sonra
Şurup olarak verdiler. 5 günlük minik bir kutuda şuruptu. Sabah uyanınca emzirmeden 20 dakika önce bir çay kaşığı verdim. Hatta tadını bayağı sevdi benim kiAntibiyotigu nasil kullandn? Bize idrar yolu icin hastaneye gittgmzde evde uygulayabilcenz bisey degil demislerdi.. Bu solunum yolu enfeksiyonunda evde uygulayabilio muyuz?
Evinde kendi düzenin olmayınca hicbiryer rahat olmuyor Çınar da evini aramış.Berikko canm cok gecmis olsun eymenimize de Rabbim sifa versin biran once. Sende sakn kendini uzme sen cok iyi bi annesin hepimiz imtihandan geçiyoruz bebeklerimizle yasamayi öğrenmeye çalışıyoruz. Ne yapalm oyle yada boyle gececek hepside. Bende bir haftadir ozellikle iki gundur psikolojik olarak hic iyi degilim. Esim bir aylik goreve gitti evde cinarla yalniz kaldik perisan oldum ekmek almaya gidecek kimsem dahi yoktu ailemin yanina geldim. Evleri soguk ve kucuk bizimkine gore. Cinarin son zamanlarda memeyle bir sorunu vardi zaten ve annemlerin orda bu resmen meme reddine donustu. Meme reddi derken biberonuda kesinlikle kabul etmemeye basladi. Nezaman emme pozisyonuna gecsek basladi feryat figan aglamaya sakinleştirmeye calistm defalarca sakinlestirip tekrar emzirmeyi denedm hep ayni tepki zor bela sakinlesip emmeye baslayinca da hemen uyudu kucagimda iki dk icinde sonra yerine koydum uyandi bu boyle boyle dunden beri kucakta bile agliyor susmuyordu surekli feryat figan annem babam kosa kosa geliyo bisey mi oldu cocuga diye. Bende cinara kizmaya basladm bagirdim sanki ne anlayacaksa minicik yavrum sus artk sus diye cok kzdm yavruma annem kucagina almak istedi cocuk aglyo diye onuda tersledim en sonunda oturdum agladm bende. Vicdan azabindan oluyorum suan hem yavruma hem anneme yaptklarm icin simdi evimize geldik yavrum hem emdi hem mama icti uyudu. Donencesinin altinda 15 dk aguladi konustu. Memeyi yine biraz zorla verdim ama cok sukur ordaki gbi olmadi. (Uyurken cop cop emiyo bu arada) insallah tekrar eski duzene doneriz. Önceden tum gun memede diye hayıflanıyordum simdi pismanim yeterki emsin modundaym. Ama hala icimden ckmyo okadar kzdm bagirdim ki cocuga delirmis gbiydim sinirlerim cok yiprandi kuzumdan ckardm minicik daha melegim. Onu sevmedigimi düşünür mu ileriki yasantisini etkiler mi bla bla bla kafamda deli sorular
Cnm Benm bebgim önce hastalandı aile hekimi serumla aç dedi. Çocuk iki güne kötüleşti. Sesi kısıldı ağlamaktan o gece sabahladik sabah gittiğimizde doktor direk yatış verdi. İmkanin varsa özele götür . Bebeklerde çabuk bronsite cevirir. Benm ikinci çocuğum olmasına rağmen yanildim gec kaldım. Aslında yanilmadim ama aile hekiminin sözüne aldandım. Sonuçta onun branşı değil. İlk altı çocuklar aile hekimine goturulmemeli bence. Tez zamanda iyi olur insallah eymencikKizlar çok sağolun.. Dune gore daha iyiyimm. Hepinizi tek tek alintilayamadm.. Daha sonra detaylari uzun uzun anlatrm sizlere.. Ama simdi yardiminiza ihtiyacm var.. Eymeni dün acile goturduk.. Heryer hastalik kayniyo bu ara sizde dikkat edin.. Acilde doktor cigere inmemis, nezle gibu dedi.. Ama eymen sürekli öksuruyor hatta bugun cok artti.. 1 hafta icinde gecmesse getirin ve srrum fizyolojik yapin dedi..
Serum fizyolojik ilk yaptgmda eymen sumukleri atti oksuruk ve hapsirikla.. Dun fizyolojigi sikinca hic bisey cikartmadi burnundan filan.. Sesi acayip kısıldı.. Ne yapmam lazım.. Lütfen bilen birileri yardimci olsun.. Cok caresiz hissediyorum
Adı ne antibiyotigin. Doktorun bize verdiği bildiğin zehir gibi tadi. Çok zor icirdim hep çocuk ogure ogure içti. Klamer di bizim ictigimizŞurup olarak verdiler. 5 günlük minik bir kutuda şuruptu. Sabah uyanınca emzirmeden 20 dakika önce bir çay kaşığı verdim. Hatta tadını bayağı sevdi benim ki☺
Berikko canm cok gecmis olsun eymenimize de Rabbim sifa versin biran once. Sende sakn kendini uzme sen cok iyi bi annesin hepimiz imtihandan geçiyoruz bebeklerimizle yasamayi öğrenmeye çalışıyoruz. Ne yapalm oyle yada boyle gececek hepside. Bende bir haftadir ozellikle iki gundur psikolojik olarak hic iyi degilim. Esim bir aylik goreve gitti evde cinarla yalniz kaldik perisan oldum ekmek almaya gidecek kimsem dahi yoktu ailemin yanina geldim. Evleri soguk ve kucuk bizimkine gore. Cinarin son zamanlarda memeyle bir sorunu vardi zaten ve annemlerin orda bu resmen meme reddine donustu. Meme reddi derken biberonuda kesinlikle kabul etmemeye basladi. Nezaman emme pozisyonuna gecsek basladi feryat figan aglamaya sakinleştirmeye calistm defalarca sakinlestirip tekrar emzirmeyi denedm hep ayni tepki zor bela sakinlesip emmeye baslayinca da hemen uyudu kucagimda iki dk icinde sonra yerine koydum uyandi bu boyle boyle dunden beri kucakta bile agliyor susmuyordu surekli feryat figan annem babam kosa kosa geliyo bisey mi oldu cocuga diye. Bende cinara kizmaya basladm bagirdim sanki ne anlayacaksa minicik yavrum sus artk sus diye cok kzdm yavruma annem kucagina almak istedi cocuk aglyo diye onuda tersledim en sonunda oturdum agladm bende. Vicdan azabindan oluyorum suan hem yavruma hem anneme yaptklarm icin simdi evimize geldik yavrum hem emdi hem mama icti uyudu. Donencesinin altinda 15 dk aguladi konustu. Memeyi yine biraz zorla verdim ama cok sukur ordaki gbi olmadi. (Uyurken cop cop emiyo bu arada) insallah tekrar eski duzene doneriz. Önceden tum gun memede diye hayıflanıyordum simdi pismanim yeterki emsin modundaym. Ama hala icimden ckmyo okadar kzdm bagirdim ki cocuga delirmis gbiydim sinirlerim cok yiprandi kuzumdan ckardm minicik daha melegim. Onu sevmedigimi düşünür mu ileriki yasantisini etkiler mi bla bla bla kafamda deli sorular
Getiri hic kullanmadm indireyim madem. Hem meme hem biberonu reddediyorEvinde kendi düzenin olmayınca hicbiryer rahat olmuyor Çınar da evini aramış.
Nerde yaşıyorsun getir.com yükledim ben birşey olunca hemen sipariş veriyorum.dun aklima boza geldi eşim evde yok saat 11 olmuş yeminle 5 dk da geldi.ben ilkkez kullandim cook büyük rahatlikmis.
Benim kinde bu ara meme değil biberon reddi var ne yapıcam bilmiyorum ara aea deniyorum.biberon almasi lazım çünkü ben okullu kızımdan dolayı çok sık dışarı çıkıyorum onun okulu kursu ...bebek biberon almazsa halim yaman
İcime yer etti valla bagirdim cocuga diye cok uzuldum hala üzülüyorumBenim oglum ayni ne zmn misafirlige gitsek meme tutmamalar surekli aglmlar..
Eve gelince ortaligi ayaga kaldiran o degilmis gibi parmak agizda cog cog emiyor sesi cikmiyor
Benim de delirip bagirdgim oldu sus artik diyecok pisman oldum ama destek yok butun gün evin icinde bebkle hic kimseden destek görmeden huyuzlnan bebekle insan normal düşünmeyi de birakiyor
3 aylık kontrolümüzde doktor bana bundan sonra düzeni her şey değişecek dedi yani ben 4 günde 5 günde bir kaka yapıyor dedim artık 3 ayı doldurduk bundan sonra zaten kakası da değişecek yemeside değişecek uyuması da değişecek dedi.ben üç ay da böyle bir değişim olacağını bilmiyorum açıkçası. bence bu saatten sonra artık çocuğun huyu suyu belli olacakKizlar bana bi yol gosterin sastm kaldim elim kolum baglandiyalnizim aglaya aglaya bi hal oldum. Cinar onceden donence de pusette bebek arabasinda filan sakince yatardi. Budizz acardm beyaz sesle sakinlesirdi. Yada telefondan ari viz viz filan aciyodum dinliyodu. Ama bugun eve geldim saat 2 gbi sakinlestirip emzirip uyuttum yanina yattm uyandkca emzirdim. Sonra 4,5 ya uyandi su saate kadar sadece kucagimda durdu emzirmeyi denedim emmedi kucakta da surekli agladi mama verdim icmedi kesinlikle emmiyor mama icmiyor uyanikken. Aglaya aglaya omzumda uyuya kaldi Neyi olabilir bu cocugun neden boyle idrar yolu enfeksiyonu dicem ama cisi normal gbi ve nerden anlicam? Dis desem daha cok erken degil mi? Bir hafta once ebebekte hipp kalmamisti sma aldm karistirarak kullandm ondan mi oldu acaba? Bir aydir biogia da birakmistim şimdi eve gelince ondan da damlattim sebebini bir turlu anlamiyorm. Evde yalnizim annemlerde duzeni bozuldu oyuzden boyle oldu diye eve geldim ama burda da kucakta bile sakinleştiremedim onceden ne guzeldi agladiginda veriyodum memeyi tok bile olsa emiyodu bitek memede sakinlesiyordu simdi neden boyle oldu
Getiri hic kullanmadm indireyim madem. Hem meme hem biberonu reddediyorcildirmak uzereyim. Cisli bez sayisi azaldi 4 gundur kaka yapmiyor emmiyor ki yapsin gunde 4 kere mama icerdi bugun yalniz bir kere verebildim oda kirk takla atarak.
Adını hatırlamıyorum canım hiç. O dönem büyük de hastaydı günde sırayla 5 ilaç içiriyordum toplamda.Adı ne antibiyotigin. Doktorun bize verdiği bildiğin zehir gibi tadi. Çok zor icirdim hep çocuk ogure ogure içti. Klamer di bizim ictigimiz
Bende çok beğendim, nasil ciksam kimden istesem derdi yok mis valla cok tuttum uygulamayı.Getir cok buyuk rahatlik. Sabah ekmek mi yok hemen birkac eksigi belirleyip ekmek vs siparis ediyorum halloluyor. Gun icinde de eksiklerimi aliyorum.
Ateşi yokken devlet kaile almıyor tahlil istemiyor ,özel 40 test istiyor .illaki hasta olup ateşli olmasi lazim ki tahlil istesinler karışık iş.sen yine ihlamur falan verip takip et 1-2 gun bence.Adını hatırlamıyorum canım hiç. O dönem büyük de hastaydı günde sırayla 5 ilaç içiriyordum toplamda.
Gerçi benim büyük yine hasta. Dün ateşi vardı yine. Bugün yok şükür. İki hafta oldu daha antibiyotik biteli. Ateşi çıkmaz ise yarın götürsem mi götürmesem mi doktora bilemedim. Tecrübeli anneler ne dersiniz
Sağol canım. Boğaz enfeksiyonu var. Boğazına baktım da. Dün bademcikleri şişti. Bugün küçülmüş ama kırmızı hala.Bende çok beğendim, nasil ciksam kimden istesem derdi yok mis valla cok tuttum uygulamayı.
Ateşi yokken devlet kaile almıyor tahlil istemiyor ,özel 40 test istiyor .illaki hasta olup ateşli olmasi lazim ki tahlil istesinler karışık iş.sen yine ihlamur falan verip takip et 1-2 gun bence.
Benim büyük en son ateşlendi bı ay önce. Boğaz enfeksiyonu varmış antibiyotik kulladik. Öksürük uzun zamandır var hava verioduk. Sonra kontrol e gittik nöbetçi başka bı doktor vardı. Dediki okula giden çocukta öksürük burun akıntısı hep olur bunu artık normal kabul et hava verme dedi. Sadece alerji şurubu verin dedi. Zaten iki aydır zaditen kullaniyoruz. Hırıltı yoksa gece uyuyosa hava verme dedi. Bende kestim havayı. Öksürük geçmedi hala çok uzun zaman oldu ama kötüleşme yok. Bende sasirdim kaldım müdahale etmiyorum bı aydır. Mikrobik bı öksürük olsa ilaç kullanmadigi için mutlaka kotulesirdi. Demek ki alerjik dedik bizde. Başka bi şikayeti var mı senin büyüğün . Ateşi kaça çıktı en son. Ates vücutta enfeksiyon olunca ortaya çıkar genelde. Boğazlarına baktin mi kızarıklık varmı acabaAdını hatırlamıyorum canım hiç. O dönem büyük de hastaydı günde sırayla 5 ilaç içiriyordum toplamda.
Gerçi benim büyük yine hasta. Dün ateşi vardı yine. Bugün yok şükür. İki hafta oldu daha antibiyotik biteli. Ateşi çıkmaz ise yarın götürsem mi götürmesem mi doktora bilemedim. Tecrübeli anneler ne dersiniz
Cnm anoson verme sen bebeğin çoklu gıda alerjisi sakin vermeBenimse böyle başlası bir kaç gün sonra tammen kucakta memeyi görünce bile ağladı çoklu goda alerjisi teşhisi konuldu.
Boğazda kızarıklık var evet. Dün bademcikleri çok şiş ve kızarıktı bugün bademcikleri küçülmüş ama kızarık hala. Bol c vitamin ve su içiriyorum. Bu sefer antibiyotiksiz atlatırız inşallah.Benim büyük en son ateşlendi bı ay önce. Boğaz enfeksiyonu varmış antibiyotik kulladik. Öksürük uzun zamandır var hava verioduk. Sonra kontrol e gittik nöbetçi başka bı doktor vardı. Dediki okula giden çocukta öksürük burun akıntısı hep olur bunu artık normal kabul et hava verme dedi. Sadece alerji şurubu verin dedi. Zaten iki aydır zaditen kullaniyoruz. Hırıltı yoksa gece uyuyosa hava verme dedi. Bende kestim havayı. Öksürük geçmedi hala çok uzun zaman oldu ama kötüleşme yok. Bende sasirdim kaldım müdahale etmiyorum bı aydır. Mikrobik bı öksürük olsa ilaç kullanmadigi için mutlaka kotulesirdi. Demek ki alerjik dedik bizde. Başka bi şikayeti var mı senin büyüğün . Ateşi kaça çıktı en son. Ates vücutta enfeksiyon olunca ortaya çıkar genelde. Boğazlarına baktin mi kızarıklık varmı acaba
Canım facebookta emzirme sanatı ve emzirme akademisi diye gruplar var. Üye olup adminlere danışabilirsin. Bence onlardan bir yardım al.Kizlar bana bi yol gosterin sastm kaldim elim kolum baglandiyalnizim aglaya aglaya bi hal oldum. Cinar onceden donence de pusette bebek arabasinda filan sakince yatardi. Budizz acardm beyaz sesle sakinlesirdi. Yada telefondan ari viz viz filan aciyodum dinliyodu. Ama bugun eve geldim saat 2 gbi sakinlestirip emzirip uyuttum yanina yattm uyandkca emzirdim. Sonra 4,5 ya uyandi su saate kadar sadece kucagimda durdu emzirmeyi denedim emmedi kucakta da surekli agladi mama verdim icmedi kesinlikle emmiyor mama icmiyor uyanikken. Aglaya aglaya omzumda uyuya kaldi Neyi olabilir bu cocugun neden boyle idrar yolu enfeksiyonu dicem ama cisi normal gbi ve nerden anlicam? Dis desem daha cok erken degil mi? Bir hafta once ebebekte hipp kalmamisti sma aldm karistirarak kullandm ondan mi oldu acaba? Bir aydir biogia da birakmistim şimdi eve gelince ondan da damlattim sebebini bir turlu anlamiyorm. Evde yalnizim annemlerde duzeni bozuldu oyuzden boyle oldu diye eve geldim ama burda da kucakta bile sakinleştiremedim onceden ne guzeldi agladiginda veriyodum memeyi tok bile olsa emiyodu bitek memede sakinlesiyordu simdi neden boyle oldu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?