Büyük olan kızımin 4yasinda iken bagdemciklerini aldırdık cok şükür 6 yildir hic antibiyotik kullanmadık.dr bizden cetele tutmanızı istedi 1 yılda 11 kutu antibiyotik kullandik iyiki aldirmisim.sonrasinda sirkeyi kesfettik bogazim aciyir diyince küçükken 1 tatli kaşığı bal 1tatli kaşığı sirke az toz tarcin 5-6 damla limonu şurup kaşığı ile içirdim odur budur antibiyotik ihtiyacimiz olmadi.buyuyunce de kendi artik sirke ile gargara yapıyor.bogazdaki iyi bakterileri öldürmemek için çok sık yapılması iyi degil ama ayda bir gibi yapiyoruz belki denemek istersin.Sağol canım. Boğaz enfeksiyonu var. Boğazına baktım da. Dün bademcikleri şişti. Bugün küçülmüş ama kırmızı hala.
Küçük bir ildeyim. Özelde ki doktor bir torba ilaç veriyor. Devlette ki de çok ilgili. O daha bitkisel tedavi taraftarı. Bol çorba, bitki çayı diyor. Olmadı takip edeyim artık duruma göre karar vereyim.
Çocuklar bebekler değişiklikten çok etkilenir. Bunlar normal tepkiler. Sakin ol, sen sakın okursan onunla tatlı tatlı konuşursan daha iyi olacak.Kizlar bana bi yol gosterin sastm kaldim elim kolum baglandiyalnizim aglaya aglaya bi hal oldum. Cinar onceden donence de pusette bebek arabasinda filan sakince yatardi. Budizz acardm beyaz sesle sakinlesirdi. Yada telefondan ari viz viz filan aciyodum dinliyodu. Ama bugun eve geldim saat 2 gbi sakinlestirip emzirip uyuttum yanina yattm uyandkca emzirdim. Sonra 4,5 ya uyandi su saate kadar sadece kucagimda durdu emzirmeyi denedim emmedi kucakta da surekli agladi mama verdim icmedi kesinlikle emmiyor mama icmiyor uyanikken. Aglaya aglaya omzumda uyuya kaldi Neyi olabilir bu cocugun neden boyle idrar yolu enfeksiyonu dicem ama cisi normal gbi ve nerden anlicam? Dis desem daha cok erken degil mi? Bir hafta once ebebekte hipp kalmamisti sma aldm karistirarak kullandm ondan mi oldu acaba? Bir aydir biogia da birakmistim şimdi eve gelince ondan da damlattim sebebini bir turlu anlamiyorm. Evde yalnizim annemlerde duzeni bozuldu oyuzden boyle oldu diye eve geldim ama burda da kucakta bile sakinleştiremedim onceden ne guzeldi agladiginda veriyodum memeyi tok bile olsa emiyodu bitek memede sakinlesiyordu simdi neden boyle oldu
Tek cocukken göturmezdim. Ama iki çocuk olunca götürüyorum. Ateş dışında sıkıntısı varsa götür.Adını hatırlamıyorum canım hiç. O dönem büyük de hastaydı günde sırayla 5 ilaç içiriyordum toplamda.
Gerçi benim büyük yine hasta. Dün ateşi vardı yine. Bugün yok şükür. İki hafta oldu daha antibiyotik biteli. Ateşi çıkmaz ise yarın götürsem mi götürmesem mi doktora bilemedim. Tecrübeli anneler ne dersiniz
Süt balgam yapar . O yüzden uyumadan önce süt vermem hiç. Tatlı yedikten hemen sonra su içmek te balgam yapıyor. Bizde kötüleşme gormedigimiz için suan müdahale yi kestik. Sadece akşamları göğsüne ve ayaklarına viks sürüyorum öksürüğe iyi gelio. Okul yüzünden oluyo . Aliscaz artk napalm.böy
Boğazda kızarıklık var evet. Dün bademcikleri çok şiş ve kızarıktı bugün bademcikleri küçülmüş ama kızarık hala. Bol c vitamin ve su içiriyorum. Bu sefer antibiyotiksiz atlatırız inşallah.
En son iki hafta önce antibiyotik bitirdi. Bu sene 5 oldu antibiyotik tedavisi.
Bana da devlette ki çocuk doktorumuz okula yeni başladıysa 6 ay bu böyle devam edecek, vücut yeni mikroplar ile tanışıyor çok normal dedi.
Öksürük bizde de var. Süt vermiyorum bir kaç gündür azaldı gibi. Süt verince artıyor gibi geldi bana.
Halılar antibakteriyel mi? Değilse üstüne çarşaf örtüp dener misin bir süre.Benim büyük en son ateşlendi bı ay önce. Boğaz enfeksiyonu varmış antibiyotik kulladik. Öksürük uzun zamandır var hava verioduk. Sonra kontrol e gittik nöbetçi başka bı doktor vardı. Dediki okula giden çocukta öksürük burun akıntısı hep olur bunu artık normal kabul et hava verme dedi. Sadece alerji şurubu verin dedi. Zaten iki aydır zaditen kullaniyoruz. Hırıltı yoksa gece uyuyosa hava verme dedi. Bende kestim havayı. Öksürük geçmedi hala çok uzun zaman oldu ama kötüleşme yok. Bende sasirdim kaldım müdahale etmiyorum bı aydır. Mikrobik bı öksürük olsa ilaç kullanmadigi için mutlaka kotulesirdi. Demek ki alerjik dedik bizde. Başka bi şikayeti var mı senin büyüğün . Ateşi kaça çıktı en son. Ates vücutta enfeksiyon olunca ortaya çıkar genelde. Boğazlarına baktin mi kızarıklık varmı acaba
Büyük olan kızımin 4yasinda iken bagdemciklerini aldırdık cok şükür 6 yildir hic antibiyotik kullanmadık.dr bizden cetele tutmanızı istedi 1 yılda 11 kutu antibiyotik kullandik iyiki aldirmisim.sonrasinda sirkeyi kesfettik bogazim aciyir diyince küçükken 1 tatli kaşığı bal 1tatli kaşığı sirke az toz tarcin 5-6 damla limonu şurup kaşığı ile içirdim odur budur antibiyotik ihtiyacimiz olmadi.buyuyunce de kendi artik sirke ile gargara yapıyor.bogazdaki iyi bakterileri öldürmemek için çok sık yapılması iyi degil ama ayda bir gibi yapiyoruz belki denemek istersin.Sağol canım. Boğaz enfeksiyonu var. Boğazına baktım da. Dün bademcikleri şişti. Bugün küçülmüş ama kırmızı hala.
Küçük bir ildeyim. Özelde ki doktor bir torba ilaç veriyor. Devlette ki de çok ilgili. O daha bitkisel tedavi taraftarı. Bol çorba, bitki çayı diyor. Olmadı takip edeyim artık duruma göre karar vereyim.
Ateş dışında sıkıntısı yok şükür. Boğaz enfeksiyonu sanırım. Dün bademcikleri şiş ve kırmızıydı. Bugün küçülmüş ama kırmızı. Evde ıhlamur, limon, bal şeklinde gideceğim. X XSIDE10 da tarif vermiş onu da uygulayacağım.Antibiyotiksiz atlatırız inşallahTek cocukken göturmezdim. Ama iki çocuk olunca götürüyorum. Ateş dışında sıkıntısı varsa götür.
Çarşaf örtük zatenHalılar antibakteriyel mi? Değilse üstüne çarşaf örtüp dener misin bir süre.
Ben yatmadan içirmedim hiç ama yine de balgam yapıyor sanırım. Öksürük bizimde sürekli var. En son kara turplu oyup içine bal koymayı yaptım. Bugün İlk kez içirdim faydası olur inşallah.Süt balgam yapar . O yüzden uyumadan önce süt vermem hiç. Tatlı yedikten hemen sonra su içmek te balgam yapıyor. Bizde kötüleşme gormedigimiz için suan müdahale yi kestik. Sadece akşamları göğsüne ve ayaklarına viks sürüyorum öksürüğe iyi gelio. Okul yüzünden oluyo . Aliscaz artk napalm.
Night owl mustela kullandm pek ise yaramadi sanki bioderma siparis verdim. Bugun yuzunden de biseyler ckti insallah gecer ya cok moralm bozuldu
3 ay 1 haftaligiz en son gecen hafta rotarix olduk diger karma asilari olali cok oldu boyle bisey olmamisti. Cok terliyo cildi de cok hassas yuzunu biryerlere surtunce babasinin sakalimdan filan oluyodu ama bugun oyle biseyde olmadi cok tedirgin oldum bide yüzünde oldugu icin. Umarim gecer biran once
benim bebeğimdede aynı durum var bir haftadır coresatin pembe kullanıyorum ve bir faydasını görmedim sizin nasıl oldu acaba iyileştimi hangi kremleri kullandınız bilgilendirirseniz sevinirim canım benimde moralim çok bozuluyor gördükçe olmadı bende cildiyeye götüreceğimKizlar bebegi cildiyeye goturdum doktor iki cesit krem verdi bunlari kullan gecer dedi sonrada nemlendir dedi bioderma ile hep. Cok yikama dedi haftada 2 kere dedi. Asidan olmus dedi . Asi, antibiyotik kullanimi sebep olur dedi. Zibinlarinin icini utule dedi. @Umay- @Leiyla @sedef8634 @Biks
Ben bir sey yapmadim bayagi hafifledi bizim ki.benim bebeğimdede aynı durum var bir haftadır coresatin pembe kullanıyorum ve bir faydasını görmedim sizin nasıl oldu acaba iyileştimi hangi kremleri kullandınız bilgilendirirseniz sevinirim canım benimde moralim çok bozuluyor gördükçe olmadı bende cildiyeye götüreceğim
Bizim malesef hafiflemedi doktorumuz egZama dedi çok üzülüyorumBen bir sey yapmadim bayagi hafifledi bizim ki.
Bizim ki oyle bir sey degildi zaten asi sonrasi minik sivilcemsi kabarikliklar olustu. Asinin yan etkisiydi. Onemsemedim cok. Su an yok gibi zaten.Bizim malesef hafiflemedi doktorumuz egZama dedi çok üzülüyorum
sizin normal bizim kuruluktan oldu cildimiz çok kuruBizim ki oyle bir sey degildi zaten asi sonrasi minik sivilcemsi kabarikliklar olustu. Asinin yan etkisiydi. Onemsemedim cok. Su an yok gibi zaten.
Bebeğin de pamukçuk varmı. Ya da senin meme ucundaçatlakGecmis olsub, kis donemi soguk gecince bebekler de hasta oluyor umarim caresiz dertler olmadan kolayca atlatiriz bu kisi.
Benim emzirdikten sonra koltuk altimdan meme ucumr kadar biz aci oluyor ama agri gibi sanci gibi sizi gibi. Dayanilcak gibi degil ve cok da uzunsuruyor. 2 dk emzirsemde 30 dk emzirsemde. Sol mememde oluyir. Sebebini bulqmadim yasayan var mi? Bir ara yine olmustu gecmisti simdi tekrar oldu.
emzirirken bir aci yok.
1 adet limon 2 parmak kadar taze zencefil dograyip üzerine gececek kadar bal koyup dolapta bekletin 2 .gün sulanmaya baslayinca sulanan kısmı hergün 1 yemek kaşığı verin hasta olmasini beklemeyin vitamin gibi.Ben yatmadan içirmedim hiç ama yine de balgam yapıyor sanırım. Öksürük bizimde sürekli var. En son kara turplu oyup içine bal koymayı yaptım. Bugün İlk kez içirdim faydası olur inşallah.
Büyük ile uğraşmaktan küçüğe hiç enerjim kalmıyor. İki gündür az bir uykuyla geziyorum. İkisininde uyumaya niyeti de yok bugüneşimde gece nöbetinde, bırakıp beş dakika yatacağım kimse de yok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?