Allah Allah yeni doğum da yapmadın bebek de yok evde 10 yaşında çocuk var ama...Alt komsu sikayete geldi. Omrumde ilk defa sikayet aliyorum. Gece cok konusma ve bebek aglamasi sesi gidiyormus
6. ayı gecme bence.Ben 6.5 ayda gecmeyi dusunuyorum. Blw yapacagim.
O yüzden bana bunun için erken geliyor. 5 6 aylıkken ancak başlarım ben buna.https://www.facebook.com/
Oturur pozisyonda olmaliymis
Ahh kuzum.cok geçmiş olsun. Geçecek inşallah merak etme annesi. Allah yardımcınız olsun.Eymen bronşiolit olmuş kızlar.. Umraniye egitim arastirmadayz.. Hastane hastane dolaniyorum ve sonunda hastaneyi buldum galiba.. Hemsireler doktorlar o kadar iyiler ki burada kötü niyetli insanlar bile iyi niyetlu olurlar.. Dün artik emziremedim eymeni.. Baygın gibiydi.. Cabucak hastaneye koştuk.. Kırmızı alana aldilar.. Gece boyu gozlemdeydik sabah odaya çıktık.. Burada süreç nasil olur bilmiyorum.. Goztepede yasadigim kabustan snra burasi cennet gibi geliyor.. Cocugum korkuyor artik hemsirelerden filan.. Travma oldu cocukta.. Resmen beni cocugum uzerinden tehdit etti.. Savciliga da gitcektim ama depresyonum engel oldu.. Iyiki sikayet etmisim orayi diyorum.. Rezalet resmen.. Enabizda bundan snra gittigim her hastane ziyaretini degerlendiriyorum.
Eymene gelince havalar veriliyor sürekli.. Antibiyotik veriliyor şurup gibi bisey.. Doktorlarla detayli konusamadm ama nasil bi yol izlenir bilmiyorum.. Yarin belli olur insallah. Bense biraz toparladm.. Insallah uzun bi surec olmaz.. Cocugumun gulusunu cok ozledim
Benimki 2 gündür dönmeye başladıSıçraması pek kalmadı artık, yani kendini yumruklamıyor en azındanbi de uyaran arkadaşlar çok haklılar benimki henüz dönmüyor ama ne zaman döneceği belli olmaz kundak şu zamanlarda güvenli olmayacak
Bende Her Sabah nineler gibi belimi eğe eğe yürüyorum bacaklarım kollarım filan bitik oluyor oy anam oy bittim diye diye halime gülüyorum artıkSol kolum agriyor resmen. 7 kg bizimki. 10. Dkdan sonra daah da agirlasiyor
Ne kadarlık bebeğinizBenimki 2 gündür dönmeye başladı
Rint aynen bizim de öyleydi. Yeni yeni ağlama krizleri bitti. Gece 3 de ağlıyordu. Yan komşu uyanıyordu konuşma seslerini falan duyuyordukGeçen bizim yan komşu eşime demiş
Abi bir ara çok ağlıyordu sakinledi sonra yine başladı, sağlıksal bir sıkıntı yok inşallah, ihtiyaç olursa buradayız.
Sıkıntı şu ki adamların sesini duyduğu, gece böğüre böğüre ağlayan bebek değil bizim büyük oğlan
Calisiyorum. Bebek 4 aylikken baslicam 1 mart gibi dusunuyorum.6. ayı gecme bence.
Sen çalışıyor musun?
Ne zaman ise baslatacaksin?
Kim bakacak? Bakacak olan kişi Blw yapabilecek mi? Eğer yapamayacaksa çok zorlama bence kendini. Tüm emeğin çöp oluyor. Eğer yapamayacaklarsa tam blw yerine klasik + blw mantıklı olacaktır. Ben blw yaptim. 2 yaşına birkaç ay kala ise başlayıp anneme bıraktım. O güne kadar %80 blw gittik. 15 ay boyunca verdiğim tüm emek çöpe gitti. Her öğünden sonra mutfak temizledim üst baş saymıyorum bile... Her öğün 1-1 buçuk saat.Calisiyorum. Bebek 4 aylikken baslicam 1 mart gibi dusunuyorum.
6 aylikgibi oluyor esasen. Duzeltilmis 6 ayda baslamak gerekiyor diyor tum okudgum makaleler. Bizim ki 5 gun once dogdu. İdeal zaman bana 6.5 ay gibi gorunuyor su an.
Annem yapacak. Nasil inatci ve kuralci olduhumu biliyor. O sebeple simdiden basladim anlatmaya. Tarifler vermeye. Neyi nasil yapacagimizi soylemeye. Yapabilecegine inanmak istiyorum.Kim bakacak? Bakacak olan kişi Blw yapabilecek mi? Eğer yapamayacaksa çok zorlama bence kendini. Tüm emeğin çöp oluyor. Eğer yapamayacaklarsa tam blw yerine klasik + blw mantıklı olacaktır. Ben blw yaptim. 2 yaşına birkaç ay kala ise başlayıp anneme bıraktım. O güne kadar %80 blw gittik. 15 ay boyunca verdiğim tüm emek çöpe gitti. Her öğünden sonra mutfak temizledim üst baş saymıyorum bile... Her öğün 1-1 buçuk saat.
Ama bıraktı. 15 aylıkken kaşık çatal kullanan çocuk 37 aylık ve kendi yemek istemiyor. Başkasının yedirme rahatlığında kendi yemeyi bıraktı. Ve her yemek vakti işkence. Sinirlerim bozuluyor.
Yemeyi çok uzun sürede yemek blw'den kaldi.
Ben blw yi şöyle yaptım yarm saatti bizim yemek süresi yarm saat kendi döke saça yerdi yarm saat sonunda kalan yemekleri beş dakikada ben tikardim ağzınaKim bakacak? Bakacak olan kişi Blw yapabilecek mi? Eğer yapamayacaksa çok zorlama bence kendini. Tüm emeğin çöp oluyor. Eğer yapamayacaklarsa tam blw yerine klasik + blw mantıklı olacaktır. Ben blw yaptim. 2 yaşına birkaç ay kala ise başlayıp anneme bıraktım. O güne kadar %80 blw gittik. 15 ay boyunca verdiğim tüm emek çöpe gitti. Her öğünden sonra mutfak temizledim üst baş saymıyorum bile... Her öğün 1-1 buçuk saat.
Ama bıraktı. 15 aylıkken kaşık çatal kullanan çocuk 37 aylık ve kendi yemek istemiyor. Başkasının yedirme rahatlığında kendi yemeyi bıraktı. Ve her yemek vakti işkence. Sinirlerim bozuluyor.
Yemeyi çok uzun sürede yemek blw'den kaldi.
Alt komsu sikayete geldi. Omrumde ilk defa sikayet aliyorum. Gece cok konusma ve bebek aglamasi sesi gidiyormus
Şimdi ki bebeğim için ne der ebe bilmiyorum ama kızım kilo alamıyordu. O yüzden onu 4 aylıkken geçirdik ek gıdaya. Bence ek gıda fazla mama vermekten iyidir. Ama sütünüz yetiyor ve yarıyorsa 6 aya kadar bekleyin bence.Bu arada ek gidaya tam 6 ayda mi geciceksiniz? Ben 5 buçuk ayda hafiften yogurt ile baslayim diyorum. Daha zaman var gerci ama ek gidaya gecerken yemeyip zayifliyorlarmis diye korkuyorum
İnatçı ve kuralciyim. Annem 10 ay baktı ve söylediğimin dışına hiç çıkmadı. Yedirecegi yemeği oynayacağı oyunu aklına gelebilecek her seyi hergun sordu. Tek sorunumuz bu oldu.Annem yapacak. Nasil inatci ve kuralci olduhumu biliyor. O sebeple simdiden basladim anlatmaya. Tarifler vermeye. Neyi nasil yapacagimizi soylemeye. Yapabilecegine inanmak istiyorum.
innate pronatal
d vitaminin düşüktürArkadaşlar konu da açtım ama doğru açabildim mi bilmiyorum. Çok ciddi uyku sorunu çekiyorum. Çok uykum var fakat uyuyamıyorum. Tam dalıyorum bebek uyanıyor alt değiştirme emzirme uyutma derken uykum açılıyor. Geri uykuya dalmakta çok zorlaniyorum. Tam dalıyorum yine aynı. Nerdeyse hiç uyumuyorum ve yaşam kalitemi düşürdü iyice. Yaşayan ya da yasayan birine şahit olan ya da önerisi olan nolur yazsın. Artık baş ağrısından çıldırmak üzereyim
Hasta oldugunda bir iki lokma versen bile bebek "Annem yedirsin" moduna giriyor. Bebekler kaşık bile sevmiyor anne elinden beslenmek istiyor: tensel temas. Bebekken oluyor normalde. Ama geçen oğlan anne kaşıkla değil ekmekle ver dedi, ekmekle verince daha lezzetli oluyormuşBlw yontemiyle ilgili yaziyi suraya birakayim:
BLW Yöntemi
Özetle 8 aydan sonra bebeğin, mümkün olduğunca kendi kendini beslemesine, çocuğun eline ve tabakla önüne yiyebileceği yiyecekler konulmasına BLW Yöntemi (BKY) deniyor.www.doktoramcam.com
Ben acikcasi hic emin degilim blw yapip yapmama konusunda. Yemek konusunda buyudugunde bana bagimli kalmasini surekli benim yedirmemi istemesini istemiyorum. Ama blw de sabir isteyen bir yontem. Hala dusunuyorum bakalim az zaman kaldi.
Benim bebegim ailenin tek bebegi. Esimde bende tek cocuguz zaten. Baska kucuk olmadigi icin sansliyiz demek ki.İnatçı ve kuralciyim. Annem 10 ay baktı ve söylediğimin dışına hiç çıkmadı. Yedirecegi yemeği oynayacağı oyunu aklına gelebilecek her seyi hergun sordu. Tek sorunumuz bu oldu.
Bizimkinin kuzeni de vardı yanlarında. 1yas büyük. O kendi yemiyordu. Bizimkinde direnmiş. Yiyince de yeğenimin anneann şu sürekli kiyaslamis vs... derken benim blw yalan oldu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?