2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307

Seninle de bunu ayni yapiyormusuz ben de bebegimle %90 ingilizce konusuyorum %10 baskalari vs varken de turkce. Dil gelisimi icin cok onemli. Beyinleri sunger gibi su an her seyi aliyorlar.

Benim 4 yaşında oğlum var, 3 yaşında pedagoga gitmiştik sayıları çok iyi biliyordu 3 basamaklıları öğrenmeye başlamıştı öğretmeyin dedi, hatta İngilizce de öğretmeyin hikaye okuyun masal anlatın hayatı öğretin demişti.

O tarz tutmayi benimki de yapiyor. Dun ana kucaginda zincir halka oyuncagini tutmus gordum. Elini yumruk yapip tutmak istedigi seylere goturuyor ama tutamiyor henuz. Bir de o yumruk agza gidiyor

Benimki de emziği düşer gibi olunca eliyle itmeye çalışıyor ama beceremiyor kuzum

Aynisini bende yapiyorum. Evet baskalarina komik gorunuyor ama dil ogreniyorlar su an. Turkce ingilizce pekala almanca ya da baska bir dilde olabilir. Bu sebeple bende ingilizce konusuyorum ve muzikler masallar dinliyoruz. Ne ogrende aklibda ne kalsa kar.
Keza bilincaltinda kalsa dahi ilerde kendisi ogrenmek istediginde cok daha kolay yakalayacak. Bu sebeple almanca latince be farkli dillerden de dinledigimiz videolar var.

The beatles in bi sarkisi var, "when i sixty four". Biz bunu acip dans ediyoruz. Yaslaninca bana bajsin diye bilincaltina msj gonderiyorum.

Neden öğretmeyin dedi acaba? Böyle sınıf atlayan çocuklar var.

Neden öğretmeyin dedi acaba? Böyle sınıf atlayan çocuklar var.
Okuma yazma ogrenmesi biraz problem oluyor ama diger konulari bilemeyecegim. Bende cok kucuk yasta ogrendigim icin okulda cok sikilmistik. İlk 2 senem cok fena gecmisti. Sonra da okula hic isinamadim. Cogunlukla derslere girmezdim. Hep ortalama bir ogrenci oldum. Maalesef 8 yil zorunlu egitimle birlikte sinifimda okuma niyeti olmayan ama okula gelmek zorunda olan ogrenciler vardi. Ve ogretmenler anlatabilmek icin bir seyi 5 baski falan geciyordu. Bana fenalik geliyordu bu sebeple.
Bu konuda anam da babamda fena hatali mesela.

Canim sikildi muhabbetinize dalayim dedim ben hep turkce konusuyorum.. Bence anadilini ogrenmesi daha onemli geliyor bana.. Bildigim kadaryla dil bilimciler 3 4 yaşa kadar hala dil ogrenme sureclerinin açık olduğunu söylüyorlar.. Emin de değilim.. Ama benim staj yaptgm firmada yetkilimin kızı 7 yasnda ingilizce ogreten anaokuluna gonderiodu o zmnlar bu kadar populer değildi.. Kiz 7 yasinda benden guzel telafuz ediyordu.. Bi elephant deyişi vardı beni benden alıyordu.. 7 yasinda da ogrenilir ingilizce 20 yasinda da bence.. Önemli olan iyi bir ogretmene denk gelebilmek gibime geliyor

Bende öyle düşünüyorum. İlk anadilini iyi ogrensemesi gerekiyor. Çok eğitilen çocuklar gerçekten okulda sıkılıyor. Anam ben buraya yazarken baktım benim oğluş emzik zinciri tutmuş bı oraya bı buraya salliyor kurban olduğum

Ben en az iki yaşı doldurmasi gerektiğine inaniyorum. Çocuk anadilinde kendini ifade edebilmeli once. Bu bazı çocuk için iki bazısı için üç yaş. Hem çocuk gelişimcilerin hem özel eğitimcilerle (dil ihtisasli) görüştüm bu konuyu ben de edebiyatciyim(Türk dili edebiyatı).
Anadili gelismeden beyinde oturmadan ikinci dile gecilmemeli.
İlla gecilecekse de bir ebebveyn bir dil yöntemiyle yani ebeveynlerden biri bir dili öteki diger dili konusarak olabilir. Ama bunda da aynı ebeveyn sürekli aynı dili konuşmalıymis. Bu da özellikle farklı ülkede yaşayanlar için öneriliyor.

Instada selen_akakin var biliyorsunuzdur belki.2 cocugunu da bilingual yetistiriyor.Buyuk kizi muthis derecede ingilizce konusuyor ve turkce de kendini cok iyi ifade ediyor.Unide derslerde hep bize ogretilen birden fazla dile maruz kalan cocugun ayni seviyede hepsini rahatlikla o dilleri edinebildigi.Ogrenmek degil de edinmek.Onemli nokta o.Ben henuz baslamadim o ise .2 bebeyle ingilizce konusmak aklima gelemiyor malesef.uzuluyorum bir de ingilizce ogrrtmeni olucam.

Eymende düzeliyor zeraa teyzesi moralim yerine gelmeye başladı

Eymende düzeliyor zeraa teyzesi moralim yerine gelmeye başladı
Çok sevindim canm. Annelik asıl çocuk hasta olunca anlaşılıyor. Bugün büyük oğlum karne alıyor bebek hasta olcak diye dışarı çıkamıyorum korkudan. Yoksa karne kutlamasi yapmak isterdim. Belki haftasonu fırsat buluruz inşallah. İlk dişi ne zaman çıkacak diye beklerken bı bakarsin okullu olmuş dün büyük oğlum wc deyken beni çağırdı yanımda otur diyo. Oturdum. Anne sarıl bana diyo. Okulda biseye üzülmüş galiba duygusallığı üstünde. Sarıldım saçlarını sevdim Allah'ım bir saçları var kuzumun sapsarı dalgalı bı havalı bı an evlendiği geldi gözümün önüne havali saçlarıyla siyah smokin giymiş falan . Anaaammm gözlerim doldu benim. Çıktık wc den kocam diyoki noldu sana. Sorma dedim sorma anlatsam günlerce alay konusu olcam.

144

Erkek anası olmak da işte havalı mı ney

Erkek anası olmak da işte havalı mı ney
Erkek anası olmak havalı da kaynana kelimesinden nefret ediyorum. Dün misafir vardı bennden bahsederken gelin diyo kadın . Dedimki benim adım gelin değil. Sizde unutkanlık var galiba gelin aşağı gelin yukarı ismimle hitap edin dedim. Valla hiç sevmiom . Gelinlerimden bahsederken gelin diye kimsenin hitap etmesine izin vermicem ahtım olsun kizlar sizde şahit olun.

Selam size de sorayım
Ne kadar emip uyuyor memede? Bizim bebeğimiz de uyuyor da memede

Selam
Durumumuz nerdeyse aynı
Benim de bebeğim 5-10 dakika çekiyor devamı dürtüklemekle, tek tük dokunuşları ile geçerek toplam yarım saati buluyor
Kasımda yazmışsınız
DüZelme var mı acaba biz 1,5 aylığız
Mama veriyorum mecburen

Size de sorayım
Ne kadar emip uyuyor memede? Benim ki de memede uyuyor meme reddi mi sizce? bi de sütümle cidden doymuyor, kilosu az doğduğunda da toparlaması lazım,

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…