Ben de aliexpressten almistim bunlari. Daha zamanlari var oynamak icin. Yaza dogru balkonda kuvette bu kitaplarla oyuncaklarla oynar diye tahmin ediyorum.
Bir de bu aralar bebegimizin dil ogrenme gelisimi icin hergun ingilizce konusuyorum. Oyle basit cumleler degil, babasiyla tanisma hikayemiz, tez konularim, evde gezerken gordugumuz bir esya hakkinda falan. Uzaktan cok komik gorunuyordur eminim ama beyin gelisimi icin gerekli. Kitap okumak da cok faydali. Illa ingilizce olmasina gerek yok tabi bunlarin.
Konuyla ilgili bi kitap var, "otuz milyon kelime". Okumanizi tavsiye ediyorum.
Benim 4 yaşında oğlum var, 3 yaşında pedagoga gitmiştik sayıları çok iyi biliyordu 3 basamaklıları öğrenmeye başlamıştı öğretmeyin dedi, hatta İngilizce de öğretmeyin hikaye okuyun masal anlatın hayatı öğretin demişti.Hiç olmadı çevirip üzerine yazabiliriz. Zaten kısa kısa cümleler oluyor hep. Eşim aynı kitabı ben İngilizce okuyayım, sen Türkçe oku dedi.
Bebekler şu an boş levha, ne versek alacak moddalar. İkinci dil için okul eğitimini beklemek çok geç oluyor.
O tarz tutmayi benimki de yapiyor. Dun ana kucaginda zincir halka oyuncagini tutmus gordum. Elini yumruk yapip tutmak istedigi seylere goturuyor ama tutamiyor henuz. Bir de o yumruk agza gidiyor
Aynisini bende yapiyorum. Evet baskalarina komik gorunuyor ama dil ogreniyorlar su an. Turkce ingilizce pekala almanca ya da baska bir dilde olabilir. Bu sebeple bende ingilizce konusuyorum ve muzikler masallar dinliyoruz. Ne ogrende aklibda ne kalsa kar.Ben de aliexpressten almistim bunlari. Daha zamanlari var oynamak icin. Yaza dogru balkonda kuvette bu kitaplarla oyuncaklarla oynar diye tahmin ediyorum.
Bir de bu aralar bebegimizin dil ogrenme gelisimi icin hergun ingilizce konusuyorum. Oyle basit cumleler degil, babasiyla tanisma hikayemiz, tez konularim, evde gezerken gordugumuz bir esya hakkinda falan. Uzaktan cok komik gorunuyordur eminim ama beyin gelisimi icin gerekli. Kitap okumak da cok faydali. Illa ingilizce olmasina gerek yok tabi bunlarin.
Konuyla ilgili bi kitap var, "otuz milyon kelime". Okumanizi tavsiye ediyorum.
The beatles in bi sarkisi var, "when i sixty four". Biz bunu acip dans ediyoruz. Yaslaninca bana bajsin diye bilincaltina msj gonderiyorum.Aynisini bende yapiyorum. Evet baskalarina komik gorunuyor ama dil ogreniyorlar su an. Turkce ingilizce pekala almanca ya da baska bir dilde olabilir. Bu sebeple bende ingilizce konusuyorum ve muzikler masallar dinliyoruz. Ne ogrende aklibda ne kalsa kar.
Keza bilincaltinda kalsa dahi ilerde kendisi ogrenmek istediginde cok daha kolay yakalayacak. Bu sebeple almanca latince be farkli dillerden de dinledigimiz videolar var.
Neden öğretmeyin dedi acaba? Böyle sınıf atlayan çocuklar var.Benim 4 yaşında oğlum var, 3 yaşında pedagoga gitmiştik sayıları çok iyi biliyordu 3 basamaklıları öğrenmeye başlamıştı öğretmeyin dedi, hatta İngilizce de öğretmeyin hikaye okuyun masal anlatın hayatı öğretin demişti.
Okuma yazma ogrenmesi biraz problem oluyor ama diger konulari bilemeyecegim. Bende cok kucuk yasta ogrendigim icin okulda cok sikilmistik. İlk 2 senem cok fena gecmisti. Sonra da okula hic isinamadim. Cogunlukla derslere girmezdim. Hep ortalama bir ogrenci oldum. Maalesef 8 yil zorunlu egitimle birlikte sinifimda okuma niyeti olmayan ama okula gelmek zorunda olan ogrenciler vardi. Ve ogretmenler anlatabilmek icin bir seyi 5 baski falan geciyordu. Bana fenalik geliyordu bu sebeple.Neden öğretmeyin dedi acaba? Böyle sınıf atlayan çocuklar var.
Aynisini bende yapiyorum. Evet baskalarina komik gorunuyor ama dil ogreniyorlar su an. Turkce ingilizce pekala almanca ya da baska bir dilde olabilir. Bu sebeple bende ingilizce konusuyorum ve muzikler masallar dinliyoruz. Ne ogrende aklibda ne kalsa kar.
Keza bilincaltinda kalsa dahi ilerde kendisi ogrenmek istediginde cok daha kolay yakalayacak. Bu sebeple almanca latince be farkli dillerden de dinledigimiz videolar var.
Bende öyle düşünüyorum. İlk anadilini iyi ogrensemesi gerekiyor. Çok eğitilen çocuklar gerçekten okulda sıkılıyor. Anam ben buraya yazarken baktım benim oğluş emzik zinciri tutmuş bı oraya bı buraya salliyor kurban olduğumCanim sikildi muhabbetinize dalayim dedimben hep turkce konusuyorum.. Bence anadilini ogrenmesi daha onemli geliyor bana.. Bildigim kadaryla dil bilimciler 3 4 yaşa kadar hala dil ogrenme sureclerinin açık olduğunu söylüyorlar.. Emin de değilim.. Ama benim staj yaptgm firmada yetkilimin kızı 7 yasnda ingilizce ogreten anaokuluna gonderiodu o zmnlar bu kadar populer değildi.. Kiz 7 yasinda benden guzel telafuz ediyordu.. Bi elephant deyişi vardı beni benden alıyordu.. 7 yasinda da ogrenilir ingilizce 20 yasinda da bence.. Önemli olan iyi bir ogretmene denk gelebilmek gibime geliyor
Ben en az iki yaşı doldurmasi gerektiğine inaniyorum. Çocuk anadilinde kendini ifade edebilmeli once. Bu bazı çocuk için iki bazısı için üç yaş. Hem çocuk gelişimcilerin hem özel eğitimcilerle (dil ihtisasli) görüştüm bu konuyu ben de edebiyatciyim(Türk dili edebiyatı).Hiç olmadı çevirip üzerine yazabiliriz. Zaten kısa kısa cümleler oluyor hep. Eşim aynı kitabı ben İngilizce okuyayım, sen Türkçe oku dedi.
Bebekler şu an boş levha, ne versek alacak moddalar. İkinci dil için okul eğitimini beklemek çok geç oluyor.
Bende öyle düşünüyorum. İlk anadilini iyi ogrensemesi gerekiyor. Çok eğitilen çocuklar gerçekten okulda sıkılıyor. Anam ben buraya yazarken baktım benim oğluş emzik zinciri tutmuş bı oraya bı buraya salliyor kurban olduğum
Çok sevindim canm. Annelik asıl çocuk hasta olunca anlaşılıyor. Bugün büyük oğlum karne alıyorEymende düzeliyor zeraa teyzesimoralim yerine gelmeye başladı
Çok sevindim canm. Annelik asıl çocuk hasta olunca anlaşılıyor. Bugün büyük oğlum karne alıyorbebek hasta olcak diye dışarı çıkamıyorum korkudan. Yoksa karne kutlamasi yapmak isterdim. Belki haftasonu fırsat buluruz inşallah. İlk dişi ne zaman çıkacak diye beklerken bı bakarsin okullu olmuş dün büyük oğlum wc deyken beni çağırdı yanımda otur diyo. Oturdum. Anne sarıl bana diyo. Okulda biseye üzülmüş galiba duygusallığı üstünde. Sarıldım saçlarını sevdim Allah'ım bir saçları var kuzumun sapsarı dalgalı bı havalı bı an evlendiği geldi gözümün önüne havali saçlarıyla siyah smokin giymiş falan . Anaaammm gözlerim doldu benim. Çıktık wc den kocam diyoki noldu sana. Sorma dedim sorma anlatsam günlerce alay konusu olcam.
[/QUOTE
Bugün mü sizin karne günüilk karneleri Bende çok heyecanlıyım. Bizim ki cuma günü alacak.
Birde şimdi evde küçük bebek olunca abisi bana ok büyümüş gibi geliyor. Çok çabuk büyüyorlar. Bilmiş bilmiş akıllı akıllo konuşuyorlar ya birde
Çok sevindim canm. Annelik asıl çocuk hasta olunca anlaşılıyor. Bugün büyük oğlum karne alıyorbebek hasta olcak diye dışarı çıkamıyorum korkudan. Yoksa karne kutlamasi yapmak isterdim. Belki haftasonu fırsat buluruz inşallah. İlk dişi ne zaman çıkacak diye beklerken bı bakarsin okullu olmuş dün büyük oğlum wc deyken beni çağırdı yanımda otur diyo. Oturdum. Anne sarıl bana diyo. Okulda biseye üzülmüş galiba duygusallığı üstünde. Sarıldım saçlarını sevdim Allah'ım bir saçları var kuzumun sapsarı dalgalı bı havalı bı an evlendiği geldi gözümün önüne havali saçlarıyla siyah smokin giymiş falan . Anaaammm gözlerim doldu benim. Çıktık wc den kocam diyoki noldu sana. Sorma dedim sorma anlatsam günlerce alay konusu olcam.
Erkek anası olmak havalı daErkek anası olmak da işte havalı mı ney
Selam size de sorayımMaalesef benim de alisti memede uyumaya. Bazen artik cok yorulunca gogsume yatiriyorum yatiyoruz birlikte ama kafa hic durmuyor kaldirip araniyor surekli memeyi. Bazen pes ediyor uykusu da olunca uyuyor bazen de ben pes ediyorum ya parmagimi emiyor ya tekrar memeye donuyoruz. Emzik vermedigim icin memeye cok tutundu.
SelamBenim de 20 günlük bebeğim aynı durumda... Memede uyuyor ama meme de ağzında, çıkarınca da bağırıyor. Tekrar istiyor, az az emiyormuş gibi yapıyor ama tam çekmiyor. Tam çektiği süre 5-10 dakikaysa memede kaldığı süre 30 dakika, 2 göğüs 1 saat toplamda. Yani ben uyandırmaya çalışıyorum memedeyken, ayağını gıdıklıyorum. Burnunu elliyorum. Dürtüklüyorum uyandırıp uyandırıp emziriyorum ama bazen uyandıramıyorum. O zaman uzun süre memede kalıyor. 3 saat öyle oturuyorum bazen. Memeden kopunca ağlıyor tekrar istyor. Zamanla alışacaklar, daha çok küçükler sanırım ondan.
Size de sorayımZaten ihtiyacı kadar emer diye düşünüyorum. 38 günlük yani sürekli memede çok az uyuyor bırakıyorum Bi daha uyanıyor özellikle gündüz saatleri 1 saat maksimum uyuyor sonra uyumuyor hiçneden böyle yaaa tecrübeli anneler ne zaman düzene girecek acaba bu haller sürekli memede kalmak istiyor acaba doymuyor mu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?