Ben Bugun başladım bakalım, iyi gelirse yine yorum atarım size..Bana ilk 2 ay sadece demir hapiyla femix omega yani hamilelikte kullandigim ilaca devam et dedi.Ama ayaga kalktigimda dizlerim,ayaklarim,topuklarimin agrisindan duzgun yuruyemiyorum yorgunluk vs.hersey var.Ne kullansam bilemedim bende.
Kızlar az önce oğlumun altını degistirdim de çok pis kokan mukuslu kaka yapmış. Rengi normaldi. Nedir ki bu, gotureyim mi doktora
Tam olarak 3 yaş 2 aylık :)) ver ya iyi gelir çocuğaSenin büyük kaç yaşındaydı rint. Bende bir ara büyük çok hasta olduğu içğn versem mi ki diye düşündüm de
Muhtemelen üşümüştur bir kaka daha bekle benceKızlar az önce oğlumun altını degistirdim de çok pis kokan mukuslu kaka yapmış. Rengi normaldi. Nedir ki bu, gotureyim mi doktora
Birkac bezini daha takip et bence.
Muhtemelen üşümüştur bir kaka daha bekle bence
Size 9 aylık oluyorsa cok ıyı ben hep 1 yas ve uzerı goydıroyorym. 6 aylık mont almıstım hamıleyken nıkedan hıc ıcıne giremedi. Bızımkı 8 kg doymak bilmiyor kim kucagına alsa onu bıle emmeye çalışıyor. Ama bu 3.cocuhum ıclerınde en ıyı emen bu cıktı. Öyle bir cekıyorki, gogusler boş ama kuvvetli cekıyo. Tek derdimiz aceleci oldugu ıcın hep grnzıne kacıyor. Artık belimi agrıtıyor. Kanguruyı da sevmedi. Gelen tosun giden tosunpala dıye sevıyor. Gözler cızgı bacakları kolları 6 yasındaki oğlustan kalın. Bıngıl Bıngıl. Dr anne sütü aldıgı ıcın normal dedı. Ek gıda ve dıs sürecinde kg bıle verir deı.Kizlar bu ebebekteki kiyafetlerin kaliplari cok dar degil mi sizce de? Mesela benim oglum suan 3 bucuk aylik ama uzerinde 9 aylik (68cm) alt ust pijama takimi var. Az bisey bol geliyor. Oglumun boyu 62 cm
Yani tamam bizim oglan da biraz iridir belki ama 9 aylik bodyler aliyoruz ebebekten. Bizde mi anormallik var ya
Ben 2 oğlumda okula gitmeden once erken kalkıp sagıyordum. Sütüm hep bol olmustu ama ben hep sabahcıydım. 12.30 A kadar o süt yeterdi. Sagdıgımda eger az cıkmussa benım buzlukta hep sagıl iş dondurulmuş sütüm olur . Sabahtan alt göze indiririm. Bakıcı da cocuk acıkınca onu posetıyle sıcak suyun ıcıne koyup ılıktır bebege verirdi. Ben dısarda asla emzirme. Hep ya evde sagdıgımı ya da dondurucudan cıkarıp ılıttıgım sutu verırım. Ama sakın buzluktskını cezveye koyup sut pişirip gıbı ısıtmayın. Buyuk bır kaseye sıcak su, ıcıne donmuş poşettekı sutu koyup cozulmesını ve ılımasını beklıyoruz. Sımdı 3 numarada bıberon reddi yasıyor. Bıberonla keyif alamıyor hele hasta olduktan sonra tamamen memeye düştü. Buzluk süt dolu ama hıc ıcmıyor... Allahtan ilk sagdıgımı sarı sutlerı ilk 2 ay hep ıcırdım. 2.donem ucretsız ızın alıyom hep evdeyim rahatımMerhaba, sütünü pompalayıp veren var mı acaba? Ben önümüzdeki hafta sabahları bir kursa başlayacağım. Sütümü pompalayıp eve bırakmak istiyorum ama hangi ara sağayım? Sabah sağsam yetişemem, 1 gün öncesinden mi sağıp bıraksam?
öyle bi aralıkta sağmalıyım ki bebeğimi de emzirdiğim için emzirecek sütüm de olsun diye düşünüyorum.
Bizde de bu atak var ve daha once hic olmadigi icin bi an panukledim bise mi oleu siye sizler soyleyince anladkm atak donemi oldugunuÖnceden bu sekilde uzun uyuyorsa ve şuan uyumuyorsa eger, büyüme ataginda olabilirsiniz. 14 - 19 hafta arasi buyumr atagi. Sizinki kac haftalik? Bende de suan haddinden fazla memede durma var. Karni tok, gunduz uykusunu aldi (ayagimda 2 saat uyudu), alti temiz. Ama mizirdiyor. Kucagima alip gezdirince evi susuyordu. Ama bugun onda da susmadi. Dün de ayni sekildeydi. Gazi oldugunu sanmiyorum. Benim bebegimin hic gaz sancisi olmadi gibi bisey. Ama 2 gundur boyle sadece. Buyume ataginda olabiliriz diye dusundum. 16 hafta olmamiza 2 gun kaldi bizim. Tam ortasina denk geliyor. Bir de bu atak uzun suruyomus. Seninki de oyle olabilir mi acaba. Gece uykularindan sık uyanma falan
Sadece e bebek değil hepsi aynı bizde 4 aylik olacak 1 yaş giydiriyorumKizlar bu ebebekteki kiyafetlerin kaliplari cok dar degil mi sizce de? Mesela benim oglum suan 3 bucuk aylik ama uzerinde 9 aylik (68cm) alt ust pijama takimi var. Az bisey bol geliyor. Oglumun boyu 62 cm
Yani tamam bizim oglan da biraz iridir belki ama 9 aylik bodyler aliyoruz ebebekten. Bizde mi anormallik var ya
Umarım gelmezBiz dede sirada o var. Hepsi gececek ama birlikte kahve icip sohbet ettigimiz gunleri dusunup uzumuyorum cok.
Corona virusu beni cok endiselendiriyor turkiyeye de gelirse diye.
Bize hiç bi asi yapmadılarKızlar 3 ay kontrolü vardı Bugun özel aşıları yapalım dedi rota ve 2 de iğne 3 aşı yaptırdık.. bayağı ağır geldi kuzuma ateş yaptı biraz fitil verdim,. Kafam karıştı sizde 3.ayda aşı yaptırtan oldu mu? Gece gece stres yaptım yanlış bişey mi yaptılar çocuğa
Size 9 aylık oluyorsa cok ıyı ben hep 1 yas ve uzerı goydıroyorym. 6 aylık mont almıstım hamıleyken nıkedan hıc ıcıne giremedi. Bızımkı 8 kg doymak bilmiyor kim kucagına alsa onu bıle emmeye çalışıyor. Ama bu 3.cocuhum ıclerınde en ıyı emen bu cıktı. Öyle bir cekıyorki, gogusler boş ama kuvvetli cekıyo. Tek derdimiz aceleci oldugu ıcın hep grnzıne kacıyor. Artık belimi agrıtıyor. Kanguruyı da sevmedi. Gelen tosun giden tosunpala dıye sevıyor. Gözler cızgı bacakları kolları 6 yasındaki oğlustan kalın. Bıngıl Bıngıl. Dr anne sütü aldıgı ıcın normal dedı. Ek gıda ve dıs sürecinde kg bıle verir deı.
Üşümüş olabilir . Bacağına iki kat picama ayağına corbap üstüne kalın patik giydir. Ben külotlu çorap giydirmeye başladım üstüne picama. Ayakta genelde üç çorap üstüne örme patik giydiriyom.benimki çok gazlı bebekti azladi şimdi ama yine ayagi sıcak tutmakta fayda var. Mesela dün hem bebeğim hem ben ishal olduk. Önceki günden kalma yoğurtlu havuç mezesi vardı dolapta ondan yedim mideyi bozdum. Annede mide bağırsak sıkıntısı olunca direk bebeğe sirayet edio malesefKızlar az önce oğlumun altını degistirdim de çok pis kokan mukuslu kaka yapmış. Rengi normaldi. Nedir ki bu, gotureyim mi doktora
Bizim d vitamini damlatmali degil püf şeklinde günde bi puf ağzına sıkıyorum hiç ziyan olmuyo. Ocean markasiOy masallah tosuncukane guzel emsin yeter ki
Bizimkinin kilosu en son 6400du. 3 aylikken. Simdi herhalde 2 haftada 6800 fln olmustur. Bizde de kilosu ayina gore normal ama boyu önden gidiyor dedi doktor. Aman yeter ki emsinler de. Kilo hic onemli degil. Anne sütü kilo yapsin. En guzeli. Zaten dediginiz gibi ek gidada zayiflayacaklar illa ki. Bizimki d vitaminini slikon kasikla bile alirken diliyle itiyor. Oglum daha dur. Bunun yogurtu püresi gelecek, simdiden kasigi reddedersen yandik diyorum
Ek gidada problem yasamayiz umarim
Bazen bizimkinin de bıngıldağı çöküyor. Hatta kendisi eliyle mi bastırdı acaba diye şüphe ediyordun.Selam kızlar, dört aylık olmak üzereyken ilk doktor kontrolümüze gittik. Herşey yolunda dedi doktor çok şükür.
Çekirdek kızım, 44 cm 2600 dü, 62 cm 6300 olmuş. Kilosunu 3 hafta önce ben evde ölçtüğümde aynıydı, eşim de son haftalarda kilo almadı dedi, bana da öyle gibi geliyor ama acaba ev tartısı hassas olmadığı için yanılıyor olabilir mi:///
Bu arada dokto d vit i sabah ver dedi, benim vermem bazen akşamı buluyor. Bir de bu d vit kolay kolay erimiyor, sizinkiler de öyle mi?
Hee bir de bıngıldağın çöküklüğünü sordum, gayet normal. İyi doyarsa gider o çöküklük dedi, karnı doyunca gidiyor hakkaten. Su verme dedi bir de, sadece anne sütü.
Canım külotlu çorap hangisinden giydiriyorsun doktorlar önermiyor diyorlarÜşümüş olabilir . Bacağına iki kat picama ayağına corbap üstüne kalın patik giydir. Ben külotlu çorap giydirmeye başladım üstüne picama. Ayakta genelde üç çorap üstüne örme patik giydiriyom.benimki çok gazlı bebekti azladi şimdi ama yine ayagi sıcak tutmakta fayda var. Mesela dün hem bebeğim hem ben ishal olduk. Önceki günden kalma yoğurtlu havuç mezesi vardı dolapta ondan yedim mideyi bozdum. Annede mide bağırsak sıkıntısı olunca direk bebeğe sirayet edio malesef
Üşümüş olabilir . Bacağına iki kat picama ayağına corbap üstüne kalın patik giydir. Ben külotlu çorap giydirmeye başladım üstüne picama. Ayakta genelde üç çorap üstüne örme patik giydiriyom.benimki çok gazlı bebekti azladi şimdi ama yine ayagi sıcak tutmakta fayda var. Mesela dün hem bebeğim hem ben ishal olduk. Önceki günden kalma yoğurtlu havuç mezesi vardı dolapta ondan yedim mideyi bozdum. Annede mide bağırsak sıkıntısı olunca direk bebeğe sirayet edio malesef
Bizim d vitamini damlatmali degil püf şeklinde günde bi puf ağzına sıkıyorum hiç ziyan olmuyo. Ocean markasi
Canım ben de aynı durumdayım hiç bir şey kullanmadım yeni yeni azalmaya başladı ama diz ağrım devamBana ilk 2 ay sadece demir hapiyla femix omega yani hamilelikte kullandigim ilaca devam et dedi.Ama ayaga kalktigimda dizlerim,ayaklarim,topuklarimin agrisindan duzgun yuruyemiyorum yorgunluk vs.hersey var.Ne kullansam bilemedim bende.
Emen cocuk ek gıdada da rahat oluyor. Buyuk emme özürlüydü hala adam akıllı yiyemez. Bebek olduktan sonra bıraktım ne hali varsa görsün cunku 6 yıldır benım zorumla yıyormus. İçlerinde en iyi emen bu, sagmaktan kurtardı benı artık. Sagıp vermek onu temizlemek ne zor işmiş. Once lerı hem sag hem emzir ne cok zmn gidermiş. Artık emzirmek ıcın kaldırmıyorum, Kendı ne zaman aglarsa emiyor... Boyu da uzun...ınsaşlah göz rengi değişmez. Buyuk oğlan kahverengi ortanca ela bu yesil gözlü.. Neredeyse 4 aylık olacak degısmez. Ben de süt yetsin dıye homigırtlak yiyorum cunku yemem azalınca sutte azalıyor. Allahtan kg derdım yok. Zaten 3 cocukla ne mumkun. Ilk zamanki uykusuzluk da bıttı. Kardes jıskanclıkarı da azaldı. Ek gıda sureci zor hergun yemek hazırla yogurt nayaka zor. Ben valka 2.de hergun mayakamadım. Yarım kg 1 kg mayaladım. Ben hep kecı yogurdu yaptım. Kecı sutu doğal kolay bulunuyor buralarda. Hatta dra sorcam manda sütü agır gelir mı dıye... Keci yogurdunub cok faydasını görfum ıkısı ın de boyları uzun. Balkavagı irmik pişirip verdım cok besleyici. Once yogurt sonra sebze en son meyve. Drum once meyve verirsen asla sebzeyi sevemez dedı. Dogru 2 oğlumda sebze yemeklerini ayırt etmez batmadan oazıya kadar yiyorlar kereviz pırasa herseyı.. Meyveyi bebek herturlu sever. Simdiden agzına yogurt suyu sürüyorum. Keske hep emzırsek en rahatı emzırmekOy masallah tosuncukane guzel emsin yeter ki
Bizimkinin kilosu en son 6400du. 3 aylikken. Simdi herhalde 2 haftada 6800 fln olmustur. Bizde de kilosu ayina gore normal ama boyu önden gidiyor dedi doktor. Aman yeter ki emsinler de. Kilo hic onemli degil. Anne sütü kilo yapsin. En guzeli. Zaten dediginiz gibi ek gidada zayiflayacaklar illa ki. Bizimki d vitaminini slikon kasikla bile alirken diliyle itiyor. Oglum daha dur. Bunun yogurtu püresi gelecek, simdiden kasigi reddedersen yandik diyorum
Ek gidada problem yasamayiz umarim
O atak bizide fena vurdu isyanlardayim 15 tatilde oldu en büyüğünden huni ihtiyacım varNe bicim bi atakmis ya gerçekten cocugumu taniyamaz oldum bende sac bas yolcam artik ya. Gecsin gitsin artik eski haline donsun. Uykusu var deliler gbi gozlerini ovaliyo burnunu eziyo omzuma gogsume kafasini sokuyo ama gel gor ki uyuyamiyo bas bas bağırıyor agliyor emmek istemiyor kirk takla atiyorm her uykuya gecis zulum resmenuykusu gelmesin de su skntiyi yasamayalm diyorum artk uyanik ve keyifli olsa bundan iyi.
Ben 15 günlükten beri kilotlu çorap giydiriyorum niye zararliymis.bunlaeda hergün birşey çıkartıyor.altta bez var streç tayt degilki neyi zararlı acaba.Canım külotlu çorap hangisinden giydiriyorsun doktorlar önermiyor diyorlarbilemedim bende
Sen çok çok ince giydiriyorsun evet.benim ev gündüz 26-27 derece gece 25-26 derece ana tek çıtçıtlı üstüne yelek imkansız giydirenem ki ben bike giymem .ocak ay soğuk.Ay ben çok az giydiriyormusum o zaman oğlumuiyi ateşlenmemiş çocuk. Tek kat pijama giydiriyorum alta, bi ince bi kalın normal çorap üst üste, uzun kollu citcitli badi ve onun üstüne penye yelek ya da penye hırka. Utandım kendimden.
Emen cocuk ek gıdada da rahat oluyor. Buyuk emme özürlüydü hala adam akıllı yiyemez. Bebek olduktan sonra bıraktım ne hali varsa görsün cunku 6 yıldır benım zorumla yıyormus. İçlerinde en iyi emen bu, sagmaktan kurtardı benı artık. Sagıp vermek onu temizlemek ne zor işmiş. Once lerı hem sag hem emzir ne cok zmn gidermiş. Artık emzirmek ıcın kaldırmıyorum, Kendı ne zaman aglarsa emiyor... Boyu da uzun...ınsaşlah göz rengi değişmez. Buyuk oğlan kahverengi ortanca ela bu yesil gözlü.. Neredeyse 4 aylık olacak degısmez. Ben de süt yetsin dıye homigırtlak yiyorum cunku yemem azalınca sutte azalıyor. Allahtan kg derdım yok. Zaten 3 cocukla ne mumkun. Ilk zamanki uykusuzluk da bıttı. Kardes jıskanclıkarı da azaldı. Ek gıda sureci zor hergun yemek hazırla yogurt nayaka zor. Ben valka 2.de hergun mayakamadım. Yarım kg 1 kg mayaladım. Ben hep kecı yogurdu yaptım. Kecı sutu doğal kolay bulunuyor buralarda. Hatta dra sorcam manda sütü agır gelir mı dıye... Keci yogurdunub cok faydasını görfum ıkısı ın de boyları uzun. Balkavagı irmik pişirip verdım cok besleyici. Once yogurt sonra sebze en son meyve. Drum once meyve verirsen asla sebzeyi sevemez dedı. Dogru 2 oğlumda sebze yemeklerini ayırt etmez batmadan oazıya kadar yiyorlar kereviz pırasa herseyı.. Meyveyi bebek herturlu sever. Simdiden agzına yogurt suyu sürüyorum. Keske hep emzırsek en rahatı emzırmek
NEDen bu kadar çok çorap csnım, kusuruma bakma bir çocuğu en iyi annesi bilir karışmak istemem ama üst üste çorap giyince kan dolaşımı azalıyor ayaklar hiç ısınmıyorÜşümüş olabilir . Bacağına iki kat picama ayağına corbap üstüne kalın patik giydir. Ben külotlu çorap giydirmeye başladım üstüne picama. Ayakta genelde üç çorap üstüne örme patik giydiriyom.benimki çok gazlı bebekti azladi şimdi ama yine ayagi sıcak tutmakta fayda var. Mesela dün hem bebeğim hem ben ishal olduk. Önceki günden kalma yoğurtlu havuç mezesi vardı dolapta ondan yedim mideyi bozdum. Annede mide bağırsak sıkıntısı olunca direk bebeğe sirayet edio malesef
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?